Ispod 40
Od 40 do 55
Od 55 do 70
Od 70 do 85
Od 85 do 100
Od 100 do 115
Preko 115
Ja znam ovo osnovno sto sam izucio, ne bih previse pametovao jer nisam u ovome vise godina.
Ishrana je jednako bitna kao trening.
Ovih 6 mjeseci sam max na 2000kalorija dnevno, 2g proteina po kg tezine 160-170gr), nema slatkisa, tjestenine i sl junk hrane. Carbs osrednje, masti minimalno.... par vocki dnevno, najcesce banane i jabuke. Spavanje 7-8h minimum i bez alkohola
Jaka volja je potrebna za bilo kakve rezultate.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
ja bih se kljukao kavim vitaminima u formi voca i povrca
a smanjio kalorije da zdravo izgubim koji kilogram a da se ne razbolim.
...
Ili vratilo 5 serija x deset ponavljanja, uz pauze od 2 min. izmedju. Neki kazu da tegovi i bas nisu dobri za kicmu, da je bolje raditi samo sa svojom tezinom. Neki mogu da se dohvate tegova, ali zato kad uzmu vratilo, nemaju snage ni par puta da se podignu. Misicna masa naizgled ne znaci snagu/izdrzljivost.
Za brzi gubitak masti preskociti veceru, pa ce organizam da sagori visak masti.
Ti bi to trebao svakako da znash dobro,jer si vrstan poznavalac mma.
Vratilo+razboj,i nikakvi tegovi ni tegići nisu potrebni,osim ako je osoba bash gojazna,onda to svakako ne bi mogla raditi dok ne skine dooooobru cifru kg,a takvoj osobi u startu ukinuti vecheru,osim odabranog voća i kocku crne chokolade![]()
...
Najbolje mi se pokazala kombinacija vježbi snage sa pilatesom i jogom, uz 8-10k koraka dnevno, i trčanje 1-2x nedeljno. Nažalost ne uspijevam da uklopim svake nedelje sve to ali trudim se. Ne za mršanje nužno, više za održavanje uz odgovarajuću ishranu.
Ono što mi se najviše dopada jeste osjećaj nakon treninga. Više imam energije za sve ostalo.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Svaka vama cast kad mozete teretanu i staticne vjezbe, meni je sve sto ne podrazumijeva kretanje dosadno
nothing comes from violence and nothing ever could
Ako ti nije muka ili imas dje zapisano stavi plan treninga kako izgleda.
Jedina stvar bolja od ovoga je boks/kikboks tj udaranje dzaka, ostalo nije ni primaci.
Nije to nemoguce, najveci problem kod ljudi koji tako naglo smrsaju je da ustvari zadrze tu novu kilazu, ja sam se tako zaletio 2 mjeseca i skinuo 9kg, u roku od 10 dana sam to vratio.
Kod skidanja kilaže je bitna samo I samo ishrana. Može fizička aktivnost da pomogne, ali malo. Pitaj me, veli, kako znam
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam se navukao na treninge snage uru vremena dnevno makar, iako do skoro mi teretana nije padala na pamet
Samo setnja mi je prestala bit dovoljna, od sredine 30ih pa nadalje misicna masa nije kao u 20im.
Trebalo je i prelomit i izbacit plazmu, jafu, cokolade, kolace, torte i slicne zajebancije, jer sam znao da pojedem dnevno 100-200gr slatkoga, katastrofa.
Zato sad pilece bijelo, curece bijelo, stejk, humus, zrnati sit, president mladi nemasni sir, dodoni grcki jogurt 0 ili 2%, proteinski sweetfit oatmeals, jaja, losos, tuna, kinoa, crna riza, krompir kuvani, banane, borovnice, maline, jabuke... sa ovim namirnicama se lagano posloze preukusni proteinski obroci, a sve staje u 1800-2000kalorija dnevno, nema gladovanja kapi.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Individua mrsa kad unosi manje kalorija nego sto je tijelu potrebno za osnovne funkcije u toku dana. Znaci moze da lezi u krevet i mrsace. Svaka fizicka aktivnost ce pomoci da ubrza taj proces. Najveci misici trose najvise goriva, ali intenzitet takodje igra ulogu. Mislim da prosjecna osoba najduze i pod najvecim intenzitetom moze da uposli noge pri setanju sto rece Al no1. Hiking je mozda jos bolja varijanta. Licno me boks iscijedi ali ga odradis 12 stanica po 3min npr intenzitetom koji tebi odgovara. U sustini kasika je najbitnija.
Jig, problem koji pominjes rjesava se promjenom zivotnog stila. Odnosno vezanje ili pretvaranje bilo koje aktivnosti u prijatno iskustvo
Trening snage hormon rasta ...
Ili ovako po svadba...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Cudi me da nisi ovo uvrstio u ishranu,vidim da ih dosta koristi.https://www.nutrifit.rs/
Muke vaskolike...
@Mojsije što jogurt niskog % masti? To je zapravo manje zdravo i ne pomaže gubljenju sala/stvaranju mišića. Nama je itekako potrebna mast iz hrane.
Sent from my KB2005 using Tapatalk
Sate sate sate
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks