View Poll Results: Koliko imate kilograma

Voters
167. You may not vote on this poll
  • Ispod 40

1 0.60%
  • Od 40 do 55

7 4.19%
  • Od 55 do 70

11 6.59%
  • Od 70 do 85

44 26.35%
  • Od 85 do 100

59 35.33%
  • Od 100 do 115

29 17.37%
  • Preko 115

16 9.58%
Results 1 to 25 of 1034

Thread: Idealna težina / Koliko imate kg?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    373
    Thanked in
    224 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    BMI nije takodje dobar pokazatelj.
    Npr, neko ko ima 85kg i body fat 15%, na visinu od 1.8m je u zivotnoj formi. Njemu je BMI povisen, iz razloga sto ima dosta misica, a to je ok razlog da ti je BMI povecan.
    Za razliku od nekog sa istom visinom i tezinom, a body fat 30 ili 35%. Takodje BMI povisen, i on mora da gubi masti kad bude mrsao.

Kazu da se 15%-25% misicne mase sagori kad se krene na trening, tj najcesce trcanje, a bez dizanja tegova, tj strength training. Zato ko god oce da izgubi kilograme, neka pazi da ne gubi misice, umjesto masti. To bi bio danak neiskustvu
    Ja sam prvi mjesec izgubio 4 kila kad sam krenuo da mrsam samo preko trcanja, a onda sam vidio da je kilo od ta 4 bila misicna masa.(katastrofa!). Nakon toga sam zadnjih 5 mjeseci ubacio 5-6 puta tegove nedeljno, i nastavio sam da gubim masti, i da povecavam misicnu masu. Tako da za pocetak treba dati prednost tegovima i tzv "compound" vjezbama, kardio nije presa za mrsanje.
    Neke moje lekcije od zadnjih 6 mjeseci treninga ne morate me zapratiti za vise savjeta

Inace, fazu mrsanja zavrsavam krajem godine, kad ocekujem da dodjem na 77kg(i body fat 20%), i onda bih krenuo sa jacom ishranom kako bih dodao jos 3kg misicne mase, i dosao na 80kg, sto bi bilo sasvim ok na moju visinu 1.8m. Kazu da treba da se radi tzv. Lean bulk, tj 300-500kalorija suficita dnevnog, i jaci treninzi u teretanu, kako bi se taj kalorijski plus prerltvorio u misice, a ne u masti. Vidjecemo u Q12026 kako ce to ici, to ce biti novo iskustvo

Sent from my SM-A566B using Tapatalk
    Ili vratilo 5 serija x deset ponavljanja, uz pauze od 2 min. izmedju. Neki kazu da tegovi i bas nisu dobri za kicmu, da je bolje raditi samo sa svojom tezinom. Neki mogu da se dohvate tegova, ali zato kad uzmu vratilo, nemaju snage ni par puta da se podignu. Misicna masa naizgled ne znaci snagu/izdrzljivost.

Za brzi gubitak masti preskociti veceru, pa ce organizam da sagori visak masti.

2. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)