Page 29 of 30 FirstFirst ... 19252627282930 LastLast
Results 701 to 725 of 732

Thread: EU, euro, integracija....

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    1,185
    Thanked in
    582 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Gledam ovu fotku..ka da se radi o super Mario igrici a ne nečem ozbiljnom.

Nisam vjerovala da ću ovo ikada reći ali sve više mi je obična forma bez ikakve suštine i EU i njihov međunarodni sud...Ipak ih je USA pregazila.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
    U kom smislu pregazila?

Sent from my CPH2611 using Tapatalk
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    U kom smislu pregazila?

Sent from my CPH2611 using Tapatalk
    Mislim na korporacijsku silu..u farmaciji..sad i hrani..bankovni sistem..dodaj po želji.

Ful kontrol.Kad su onog nesretnog sudiju Haškog tribunala njega vazda kao primjer pominjem stavili pod sankcije..Amerika mislim jadan više u sistem postojao nije a Francuska ga zaštitila nije.Americi ako se zamjeriš nema te više prosto..nema.Doesnt exist.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,106
    Thanked in
    2,314 Posts

Наредна међувладина конференција о затварању поглавља, ће се одржати 14. јула у Ирској.Још није познато колико поглавља, али ја очекујем два.

https://rtcg.me/vijesti/politika/vie...a-14-jula.html

Добра је вијест да Црна Гора улази у буџет ЕУ па ће у периоду од 2028-2034 од ЕУ добијати око 460 милиона еура годишње.
    Довољно да направимо све преостале дионице аутопутева и завршимо ремонт жељезнице.

https://rtcg.me/vijesti/politika/vie...rde-eura-.html

Такође врло лако се може десити да од оних 6 милијарди из плана раста за З.Балкан до чланства ЕУ закучимо далеко више од садашњих 400 милиона, обзиром да Србија и БиХ као највеће земље, нису у стању да повуку средства, односно блокиран им је приступ.Мада то зависи од наших способности.

Додише не радује ме то, јер то значи да Србија неће бити у могућности да ремонтује у скорије вријеме свој дио барске пруге јужно од Ваљева.
    Last edited by BAR; Yesterday at 19:37.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

A oće tržište da nam stoji ka Hrvatima koji sad uvoze meso iz Australije jer su joj dali bescarinski oni..ja ne mogu da vjerujem da u ovom trenutku đe USA drži apsolutnu palicu nad EU se istoj bilo ko raduje.

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,106
    Thanked in
    2,314 Posts

A oće tržište da nam stoji ka Hrvatima koji sad uvoze meso iz Australije jer su joj dali bescarinski oni..ja ne mogu da vjerujem da u ovom trenutku đe USA drži apsolutnu palicu nad EU se istoj bilo ko raduje.

Не но ћемо са Пицоустим међу европску сиротињу.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

A odakle se sada uvozi bolje da ne znaš
    ...

Makar će biti kontrole.

Living on the EDGE side

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    A odakle se sada uvozi bolje da ne znaš
    ...

Makar će biti kontrole.

Living on the EDGE side

Eto kad znam.Carine su nam horor.

No eto malo manje euforije.Nije na odmet.Ja ipak meso uzimam od onih koji nemaju nista mi sa jednima ni sa drugima.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Ja znam da ti sve specijalno, nego ja pišem o većini ljudi koji onako normalno u prodavnici uzimaju.

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Ja znam da ti sve specijalno, nego ja pišem o većini ljudi koji onako normalno u prodavnici uzimaju.

Living on the EDGE side

Ah aj se pusti cinizma a baš je normalno da konzumiraju u tom procentu Coca Colu.Da žderu Milka čokoladu i cmizdre na cijenu Milka čokolade.Da se proseravaju oko Monini maslinovog koje nije ni extra djevičansko.Da su iskompleksirana....mmmm...kako nazvati?
    Specijalno nije pretjerano moji neki kontakti nekih gorštaka po CG ništa u "kapitalizam" specijalno ali da da u kvalitet daleko ispred EU.

EDIT:

I kad se samo sjetim prve i posljednje javne rasprave đe sam otišla ova iz uprave Carina je bila ledna ka špricer ostali zapjenili.Ona je imala lijepo sve i samo je čekala na kraj ka da veli ajde to e to kakve javne rasprave.

Last edited by Bluemoon; Yesterday at 21:50.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Cinizam je cijeniti i razumjeti potrebe većine.
    Sigurno....

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Potrebe..većine?O čemu ti?
    Ispod radara je prošlo kad je u kreiranju dejtinskog sporazuma Coca Cola BiH uzela izvorišta vode.Koje većine?Ođe narod sjećam od rata i svašta ispod radara prolazi.
    Lako je ljudima u haosu od rata svašta podvaliti.

I to nisu samo potrebe Coca Cola sadrži sastojke koji su ka tajni sastojak ali nema veze dovoljna je ortofosforna i aspartam da je upitna.EU zakoni i pravilnici vezano za hranu sve više savijaju kičmu.A ko tu materiju malo bolje poznaje zna što to znači.Sve više su nešto "labilni" a i tenderi su im ahahahha bruka.

Eko projekti ETC.Coca Cola i EKO projekti ahahha.

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    363
    Thanked in
    219 Posts

Eto kad znam.Carine su nam horor.

No eto malo manje euforije.Nije na odmet.Ja ipak meso uzimam od onih koji nemaju nista mi sa jednima ni sa drugima.

Meni je interesantno kako vecina misli da je EU neko magicno resenje, da ce u CG preko noci da se zivi bolje, ulaskom u EU. Pa to su bajke, da coek djetetu od 10 god. objasni sta je EU i kako funkcionise, pa bi pocelo dijete da se smije.

Vjestacka ogranicenja trzista za 'male' igrace i raznorazni novi nameti, takse, ogranicenja u trgovini, ribarstvu, proizvodnji i sl.

Jes da CG ne proizvodi skoro nista, ali bi pametnije bilo dici prvo poljoprivredu, pa sve ostalo na noge, pa onda pricati o EU, ili izabrati svajcarski model. Sto se tice kvaliteta hrane, nije ni u EU to nesto bas sjajno regulisano, a za kvalitet mora puno vise da se plati. Ko je imao kontakta sa Njemcima, zna da oni uglavnom ne jedu govedinu recimo, jer ne mogu da je priuste. Ako je svrha EU jesti kobasice/virsle, umjesto parizera, onda svrha i nije neka.

Sto se tice zaposlenja, moze i sad visokoskolovani kadar iz CG da radi u EU, prijavis se na oglas za posao, dobijes ugovor, apliciras za vizu, i dobijes platu kikiriki (vecinom), bez obzira na to sto si visokoskolovan i imas odgovarajuce radno iskustvo.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Potrebe..većine?O čemu ti?
    Ispod radara je prošlo kad je u kreiranju dejtinskog sporazuma Coca Cola BiH uzela izvorišta vode.Koje većine?Ođe narod sjećam od rata i svašta ispod radara prolazi.

I to nisu samo potrebe Coca Cola sadrži sastojke koji su ka tajni sastojak ali nema veze dovoljna je ortofosforna i aspartam da je upitna.EU zakoni i pravilnici vezano za hranu sve više savijaju kičmu.A ko tu materiju malo bolje poznaje zna što to znači.Sve više su nešto "labilni" a i tenderi su im ahahahha bruka.

Eko projekti ETC.Coca Cola i EKO projekti ahahha.

Neko ti je napunio glavu pricom.
    Za početak koji brend ima Coca Cola u Bih?
    Koje godine ga je kupila i koje godine je bio Dejtonski sporazum?

Living on the EDGE side

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Meni je interesantno kako vecina misli da je EU neko magicno resenje, da ce u CG preko noci da se zivi bolje, ulaskom u EU. Pa to su bajke, da coek djetetu od 10 god. objasni sta je EU i kako funkcionise, pa bi pocelo dijete da se smije.

Vjestacka ogranicenja trzista za 'male' igrace i raznorazni novi nameti, takse, ogranicenja u trgovini, ribarstvu, proizvodnji i sl.

Jes da CG ne proizvodi skoro nista, ali bi pametnije bilo dici prvo poljoprivredu, pa sve ostalo na noge, pa onda pricati o EU, ili izabrati svajcarski model. Sto se tice kvaliteta hrane, nije ni u EU to nesto bas sjajno regulisano, a za kvalitet mora puno vise da se plati. Ko je imao kontakta sa Njemcima, zna da oni uglavnom ne jedu govedinu recimo, jer ne mogu da je priuste. Ako je svrha EU jesti kobasice/virsle, umjesto parizera, onda svrha i nije neka.

Sto se tice zaposlenja, moze i sad visokoskolovani kadar iz CG da radi u EU, prijavis se na oglas za posao, dobijes ugovor, apliciras za vizu, i dobijes platu kikiriki (vecinom), bez obzira na to sto si visokoskolovan i imas odgovarajuce radno iskustvo.

Đe ti ono živiš? U CG, van CG?
    Last edited by Bugi; Yesterday at 22:25.

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Neko ti je napunio glavu pricom.
    Za početak koji brend ima Coca Cola u Bih?
    Koje godine ga je kupila i koje godine je bio Dejtonski sporazum?

Living on the EDGE side

Đe ti ono živiš? U CG, van CG?
    Sladak si.Ka aspartam.Hiljadu luta slađi od...ahahah

Meni niko glavu nije "napunio" kako veliš meni je to struka malo više o tome ja od tebe znam.Svako nek se drži svoje struke pa će sve bit potaman.A ako te baš zanima ajde vidi kako je nastala Olimpija kad Ameri počeli da prodaju vodu iz BiH malo humanizma u cijelu priču uključi etike ONO.

Ameri prodaju izvorsku VODU BIH i to je tebi posve okey.Kul.Tebi meni NIJE.

Last edited by Bluemoon; Yesterday at 22:42.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Naravno da nećeš reći godine i odgovoriti na pitanje.
    Naravno da će biti malo ludila, i na kraju nova tema

Ukratko Dejtonski sporazum je bio 1995.
    Ako gledaš istoriju Coca Cola se puni u Hadžićima od 1975 godine. To je 20. Godina prije Dejtona.

Ako gledaš kupovinu desila se sredinom 1999 godine. Dakle 5 godina poslije Dejtona.
    Takođe je Cica Cola napravila nov proizvodni centar sredinom 2000 godine.
    Kupljen je na tenderu za oko 5 miliona maraka (danas bi to bilo oko 10 miliona)
    Uloženo je u modernizaciju oko 26 miliona maraka. Danas je to oko 50 miliona maraka.

Da bi napravili taj centar uložili su oko 13 miliona maraka. Danas je to 25 miliona.

Novac je pošao Kantonu Sarajevo kao i za plate radnika koji nijesu primali iste godinama.

Napravljen je proizvodno-distributivnog centra od 20.000 kvadratnih metara. Ogroman dio ovog novca završio je kod domaćih građevinskih firmi koje su radile na projektu tokom 1999. i 2000.
    Zahvaljujući tome što je najveći dio novca otišao u samu gradnju i opremu, ta investicija je trajno ostala u Hadžićima u vidu jednog od najmodernijih industrijskih kompleksa u državi.

I ti pišeš o tome, spajaš Dejton i možda jednu od najboljih finansijskih injekcija u BiH tada.

Napravili su i neki bunar 2002 godine. Uložili grdne pare da bi se ta voda izvlačila.

Nešto smo noćas naučili, a u nastavku novi spin i nova tema bez ispravnih podataka. Idemo!

Living on the EDGE side

Last edited by Bugi; Yesterday at 22:55.

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,106
    Thanked in
    2,314 Posts

Чланство у ЕУ није ријешње него најбољи и најбржи пут до ријешења.Добијеш законске оквире, најбоље стандарде, строг мониторинг истих и новац да изградиш и обновиш инфраструктуру ауто-путеве, жељезнице.
    Ево нам дижу комплет жељезницу из мртвих.

Наравно да би за земљу као што је Црна Гора најбоље било да ипак буде ван ЕУ да је географски на мјесту Швајцарске, па да је окружена и директно повезана са најразвијенјијим областима најразвијенијих земаља Европе.

Али Црна Гора је окружена најсиромашнијим, најнеразвијеним и најнестабилнијим земљама Европе, Албанијом, Србијом, Бих и Косовом.

А ни ми нисмо боље памети.

Тако да може се причати што год хоће, може се тврдити како је смјешно што ЕУ регулатива ограничава прдеж крава итд. али кад то долази од људи који су још увјек спроводе фекалну у атмосферску канализацију, а смеће редовно одлажу по каналима и истоварају шут поред пута, онда то буде иритирајуће.
    Last edited by BAR; Yesterday at 22:57.

17. The Following 2 Users Say Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Za mene je EU prestala da postoji kad su ***** onog sudiju Haškoj tribunala dozvoli da Amedika toliko sjebe sankcijama jer je bio ispravan u vezi Natanjahua.Možda je trebalo i daleko prije.Za men le EU više ne postoji nakon što su svih afera Ursule i njenig *****rluka sa Fajzerom opet je stavili na čelo.
    Pravo da ti rečem drug za mene EU ne postoji namon rata u Ukrajini.

Za kene je to jedna obična farsa i baš bj baš voljela da se raspadne.Pa ko što pokupi.A ja lično ne želim u ovom trenutku da moja zemlja uđe u istu ja to iskreno mislim kakva god da je.Ne želim.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Najbolji odgovor je Marije Antoanete na njeno čuđenje da sirotinja nema za leb " pa neka jedu kolače"

(ok ovo ona nije izjavila, ali dosta dobro opisuje mišljenje nekih ljudi).

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Naravno da nećeš reći godine i odgovoriti na pitanje.
    Naravno da će biti malo ludila, i na kraju nova tema

Ukratko Dejtonski sporazum je bio 1995.
    Ako gledaš istoriju Coca Cola se puni u Hadžićima od 1975 godine. To je 20. Godina prije Dejtona.

Ako gledaš kupovinu desila se sredinom 1999 godine. Dakle 5 godina poslije Dejtona.
    Takođe je Cica Cola napravila nov proizvodni centar sredinom 2000 godine.
    Kupljen je na tenderu za oko 5 miliona maraka (danas bi to bilo oko 10 miliona)
    Uloženo je u modernizaciju oko 26 miliona maraka. Danas je to oko 50 miliona maraka.

Da bi napravili taj centar uložili su oko 13 miliona maraka. Danas je to 25 miliona.

Novac je pošao Kantonu Sarajevo kao i za plate radnika koji nijesu primali iste godinama.

Napravljen je proizvodno-distributivnog centra od 20.000 kvadratnih metara. Ogroman dio ovog novca završio je kod domaćih građevinskih firmi koje su radile na projektu tokom 1999. i 2000.
    Zahvaljujući tome što je najveći dio novca otišao u samu gradnju i opremu, ta investicija je trajno ostala u Hadžićima u vidu jednog od najmodernijih industrijskih kompleksa u državi.

I ti pišeš o tome, spajaš Dejton i možda jednu od najboljih finansijskih injekcija u BiH tada.

Napravili su i neki bunar 2002 godine. Uložili grdne pare da bi se ta voda izvlačila.

Nešto smo noćas naučili, a u nastavku novi spin i nova tema bez ispravnih podataka. Idemo!

Living on the EDGE side

Da im ti nisi advokat, čoče? Mislim znam da nisi...ahaha batali, ali batali.

Mogu ja temu da otvorim o toj jebenoj kompaniji pa.sad ne znam ipak ne bi da te ne ukraden drugu Takumiju srce.

Last edited by Bluemoon; Yesterday at 23:05.

Thanks Thanks Given 
    8,703
    Thanks Thanks Received 
    3,851
    Thanked in
    2,296 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Чланство у ЕУ није ријешње него најбољи и најбржи пут до ријешења.Добијеш законске оквире, најбоље стандарде, строг мониторинг истих и новац да изградиш и обновиш инфраструктуру ауто-путеве, жељезнице.
    Ево нам дижу комплет жељезницу из мртвих.

Наравно да би за земљу као што је Црна Гора најбоље било да ипак буде ван ЕУ да је географски на мјесту Швајцарске, па да је окружена и директно повезана са најразвијенјијим областима најразвијенијих земаља Европе.

Али Црна Гора је окружена најсиромашнијим, најнеразвијеним и најнестабилнијим земљама Европе, Албанијом, Србијом, Бих и Косовом.

А ни ми нисмо боље памети.

Тако да може се причати што год хоће, може се тврдити како је смјешно што ЕУ регулатива ограничава прдеж крава итд. али кад то долази од људи који су још увјек спроводе фекалну у атмосферску канализацију, а смеће редовно одлажу по каналима и истоварају шут поред пута, онда то буде иритирајуће.
    I ja bih volio da imam Zdravkovu onu...da premjestim kuću na Sv.Stefan,ali malo juče
    ...

22. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

BAR

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Da im ti nisi advokat, čoče? Mislim znam da nisi...ahaha batali, ali batali.

Mogu ja temu da otvorim o toj jebenoj kompaniji pa.sad ne znam ipak ne bi da te ne ukraden drugu Takumiju srce.

Možeš da otvoriš šta hoćeš
    Samo ne trebaš (a možeš naravno) da iznosiš gluposti kao ove

Niti je bilo u kreiranju Dejtinskog sporazuma niti je bilo rata kada se to desilo. Pune ti glavu.

Kažem ti imaš problem, prebacićeš se na novu temu, ali problem ti ostaje.

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Ja ne želim da budem u grupu sa ovin izopačenim "klubom".

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Znaš li prodavnicu u Nikišć ili CG ili Bih da ne prodaje ovo? Ni ja
    A ipak tamo kupuješ tj ulaziš.

Licemjerno za nekog ko ne želi da bude u tom klubu.

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    24,042
    Thanks Thanks Received 
    9,905
    Thanked in
    7,408 Posts

Možeš da otvoriš šta hoćeš
    Samo ne trebaš (a možeš naravno) da iznosiš gluposti kao ove

Niti je bilo u kreiranju Dejtinskog sporazuma niti je bilo rata kada se to desilo. Pune ti glavu.

Kažem ti imaš problem, prebacićeš se na novu temu, ali problem ti ostaje.

Living on the EDGE side

AhabhHa imaš pravo oni su i prije rata penetrirali.

https://radiosarajevo.ba/magazin/zan...ke-igre/625067

Last edited by Bluemoon; Yesterday at 23:26.

Thanks Thanks Given 
    111
    Thanks Thanks Received 
    4,454
    Thanked in
    2,615 Posts

Da si isčitala sve što sam napisao znala bi kada je počela, koje godine...
    Ovako mi je mrsko da se ponavljam.

Living on the EDGE side

Page 29 of 30 FirstFirst ... 19252627282930 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)