pa da, Tsonga i Marej su po meni dvojica koji ga mogu izbaciti, ali ovaj turnir je dokazao da je stvoren za iznenadjenja i demantovao mnoge prognoze...
Ljudi, sta je sa sinisom, da nije juce zapao u depresiju?
Printable View
pa da, Tsonga i Marej su po meni dvojica koji ga mogu izbaciti, ali ovaj turnir je dokazao da je stvoren za iznenadjenja i demantovao mnoge prognoze...
Ljudi, sta je sa sinisom, da nije juce zapao u depresiju?
Pa neko mora da osvoji masu da bi bio dobar stručnjak?! :rolleyes: Evo Marjan Vajda, Novakov trener nije imao neku karijeru bogatu trofejima, pa je od Novaka napravio svjetskog broja 3. Ne samo on, ali sa odgovarajućim timom. I nije Vajda jedini primjer, ne samo u tenisu, nego u sportu uopšte. Mnogo je stručnjaka i trenera sa bogatim trenerskim karijerama, a sa prosječnim igračkim.
Haha...a dobro, teško se uvijek bilo raspravljati sa okorelim navijačima, bez trunke objektivnosti. Realno, Federer je iza Nadala i Đokovića po izdanjima u ovoj godini, a taj trend je još od polovine prošle. Ja stojim pri tome da je Federer najveći umjetnik ovoga sporta, ali isto tako stojim iza SVOG mišljenja (u ostalom, kao i ti iza svog) da je njemu neophodan jedan kondicioni trener, i neko ko će s njim taktiku da razrađuje, kako za turnire tako i za svaki meč i svakog protivnika!
Ti se drži svoje subjektivnosti, navijač si, a ja gledalac u tenisu, osim kad igra Novak, mada i njega prilično objektivno komentarišem po završenim mečevima.
Nije izgubio prvo mjesto zato sto nema trenera nego zbog mononukleoze,a ta bolest nije nimalo laka.Povrh svega toga prosle godine je igrao na visokom nivou.TAJO TENISA.
Dobro, da analiziramo poslednja 4 grend slema, to bi bio period od jedne godine:
W: Nadal osvojio, Fed u finalu, Novak u trecem kolu
US Open: Fed osvojio, Nadal polufinale, Novak polufinale
AO: Nadal osvojio, Fed u finalu, Novak u polufinalu
RG: Nadal ispao, Novak ispao, Fedex still on fire
i on je iza Novaka u poslednjoj godini??? Ovo nema veze sa objektivnoscu, vec sa cinjenicama, a cinjenice govore da je on i u poslednjoj godini daleko ispred Djokovica.
A ostali turniri? I svi mečevi odigrani na turnirima od Wimledona na ovamo?:rolleyes: Nema veze, momonukleoza je kriva. I da, stojim iza toga da su u ovoj godini Đoković i Nadal ispred Federera, a da je Federerov pad počeo prošle godine. Nadal je od Wimbledona masu ispred Federera, a Novak ove godine (čisto da preciziram). I to što je Federer osvojio Madrid, i što je jedini na RG ostao od njih trojice, mi apsolutno ništa ne znači.
Oktavijan i ja sam samo zelio to da vidim,ja mislim da se napio :D. Inace potpuno izgubljeni Nadal fino je legao Soderlingu poslije proslogodisnjih cuda na Wimbldonu izmedju njih dvojice ovo mu je super osveta. Inace Robin je svakako mnogo popravio igru na sljaci ,prica se da je sa njim puno radio i Wilander tako da ne cudi njegova odlicna igra. Sto se tice ispadanja NNadala da vam pravo kazem jos uvijek ne vjerujem ali kao da je Borg bacio prokletstvo na ove svoje rekorde , prosle godine Fedex finale W tako da je BB i dalje rekorder, a evo sad i Nadal zaista cudno. Ako Federer sad ne osvoji nece nikad, ipak protiv sjanih Francuza , prvenstveno Monfisa nece mu biti nimalo lako, a ocekujem u finalu i sjajnog Gonzalesa ako nastavi sa ovakvm igrama kao danas. U svakom slucaju GO FED!!!!!!!!!!!!:D:D:D
Pa ja ti navedoh najvaznije turnire u poslednjih 365 dana, a rezultati su vise nego ocigledno u korist Federera. Osim ovih rezultata, mogu se uzeti u obzir i ostali, iako Fedexa manji turniri vise toliko i ne interesuju, on se fokusirao na GS.
Nole osvojio Masters kup, Fed osvojio Madrid Masters. Nole polufinale olimpijade, Federer cetvrtfinale u singlu i pobjeda u dublu. Manje turnire da ne brojimo, i tu je Fed bolji.
Ali dobro, rezultati ne govore nista, zar ne, izgleda da ima ljudi koji vide vise od toga...
Tu se slažem s tobom. GS se pamte, ali ja pričam samo o trenutnoj situaciji, ko je trenutno u boljoj formi. Bez stajanja na bilo čiju stranu, i ako izgleda kao da stojim na strani Nadala i Đokovića i pljujem po Federeru. Ja sam danas navijao za Soderlinga, jer ne volim Nadala previše, ali stojim pri tome da je trenutno bolji od Federera.
zao mi je sto je ispao nadal...but on the bright side, da i on jednom kod kuce proslavi rodjendan:)
da ali kao sto i sam sigurno vidis Fed sve daje na GS ako osvoji RG i na W ce biti glavni favorit pa i na US openu a ne vjerujem da ce osvojiti jos koji turnir iz masters serije izmedju. Marej je na pocetku sezone redom dobijao i Nadala i Fed i Djokovica ali na AO Mareja nidje tako da nije mi uopste bitno kako igra na mastersima jer se poredak kroji na GSovima.
Kako sam srecan sto je Nadal ispao,opisat' vam ne mogu. UHHH!!! :D
Evo nesto s Vimbldona od prije dvije godine... :)
Soderling imitates Nadal
Jos od ranije se njih dvojica ne podnose, a posle tog meca je kulminiralo. Pa danas se nisu cestito ni pozdravili nakon meca. Inace, Soderling vazi za loseg momka, nije omiljen medju kolegama, i ja mislim da je upravo odnos sa Nadaom njemu danas pomogao. Cak i Federer i Djokovic kad igraju zavrsnice meceva sa Nadalom drhte im ruke, jer imaju puno opreza i straha pred meceve sa njim. Mislim da je Soderlingu pomoglo to sto ne voli NAdala, jer je predobro odigrao zavrsnice sva tri seta, bez trunke nervoze, kao da je u glavi svo vrijeme imao misao "Pokazacu ja tebi danas pokvarenjace mali, pa ti i dalje zavlaci prste u gu*icu...".
Soderling se nije ni ljudski radovao a pobjedio je Rafu!
Je li to neki novi štos ili je bio uvjeren u pobjedu!
Sinisam,nepredvidljiv kao i uvijek.Blago onome ko razumije tajne tokove njegovih misli!!!
Ma jok. Cuo sam da je Soderling poslednjih mjeseci cesto boravio na ovom forumu, gdje su mu omiljeno stivo bili tvoji postovi u kojima govoris kako Novak treba da igra da bi pobijedio Nadala na sljaci. E sad, posto Novaku to nikako da podje za rukom, on je pokupio svo to silno znanje i danas obrisao Parisku sljaku Nadalom!
Citam malo strane portale i forume, i vecinom se slazu da je ova pobjeda Soderlinga "The biggest upset" u istoriji, cak i veca od pobjede Federera nad Samprasom 2001. na Wimbledone-u.
Sad kad pogledam Rafine poraze na nekoliko poslednjih GS turnira, zapravo sve meceve je izgubio glatko ( AO Tsonga 3-0, US Marej 3-1, RG Soderling 3-1). Zajednicko u svim mecevima je to da je bio izuzetno dobro spreman fizicki, ali da jednostavno nije imao "plan B" kad mu krene lose, tj kad protivnik procita njegovu igru. Fedex je dugo dominirao jer niko nije imao odgovor na njegovu igru, a cim su mu procitali igru nestala je ona brutalna dominacija i pocele su muke.
Nadalov jedini stil igre je "Stojim 2 metra iza linije i bjesomucno udaram duboke lopte sa puno spina". Ja ne vidim da on u ovom trenutku umije odigrati drugacije. Za sad to daje rezultate. Sta ce se desiti kad takva igra bude procitana, oce li on umjeti da igra drugacije, mozda malo vise napadacki? Evo Fedex je posle nekoliko poraza od njega promijenio nacin igre u Madridu i lagano ga dobio. Soderling danas isto. Ako je za poraz u Madridu bio kriv umor (a po meni nije), danas sigurno ne moze biti. Nadal je sam izjavio da je bio u odlicnoj formi i dobro koncentrisan.
ode nadal jeeeeeeeee...veliki mec za 49 mjesto djokovic - nadal.......bravo za soderlinga....fedex mora da osvoji ovo kako zna i umije....i onda moze opet do prvog mjesta.....cisto da se vidi ad onaj poraz u madridu nije bio zbog umora....
Shteta za Nadala,njegovo ispadanje ce dosta umanjiti zanimljivost turnira...
I shteta za ovaj forum...Jer ako osvoji Federer turnir nece se moci zhivjeti od Sinishe koji ce da tvrdi da je to nezasluzheno,jer su Nole i Nadal ispali...:grin:
Ne brini !
Federer neće osvojiti turnir!
ako fedex osvoji rg i w a nadal ispane u sf w sto je vrlo moguce fedex se vraca na prvo mjesto aaaaaaaaaaaaa ludnica gooooooooooooo fedex
Sto ce mu prvo mjesto,tamo je vec bio,njemu treba RG i jos 3 W-a,ako si navijac Federera,a jesi izgleda,onda znaj da prvo ili drugo mjesto je potpuno isto,samo se broje GS-ovi,ostalo je manje bitno,Federer ce juriti jos jedan GS,po mogucnosti RG(ovogodisnji)i ako mu to podje za reketom,izjednacice Samprasov rekord,a onda ce probati da postane najbolji na W-u svih vremena,tako da vjerovatno ni njega ne zanima prvo mjesto toliko koliko GS-ovi,i to je potpuno normalno
milo mi je i samo sam cekao trenutak kad ce onaj gubitnik od djokovica izgubiti od nekog amatera, ipak se nije obrukao, ispade od 30-tog igraca svijeta, a da mu poraz ispane jos blazi pobrinuo se rafa...
Polako Fedexovi navijaci.Prvo skocite pa recite "Hop".Ima cika Fedex da se namuci dobrooooo.Trebace mu "skill" kojim bi mogao i Nadala da dobije.Svi su vidjeli da imaju sansu za osvajanjem.Svi FULL motivisani protiv,jos uvijek,psihicki nespremnog Federera.
Znajuci Fedexa i Nadala i njihov odnos,sumnjam...
Inache,koliko mi god Nadal bio nesimpatichan,i bez obzira shto navijam za Federera evo 5 godina:),moram odati respect nadalu za ovu konferenciju...
http://uk.eurosport.yahoo.com/video/...ses-nadal.html
Ma Nadal je legenda i jako, jako simpatican momak tako da Nadalu se nema sto odavati "respekt" kad je on oduvijek bio takav.
Federeru se pojedini u usta stavljali ono sto on nikad nije govorio. Cak neki s ovog foruma ,isto ka sofro kad se uvati nekod sitnog detalja , su govorili kako ne pokazuje emocije (sad to ispade veliki problem), kako kad je jednom davno igrrao protiv nadala i trazio "chellenge" i poslije toga napravio poen mu rekao - "izazovi ovo"... itd. i takve gluposti.
previse se gluposti ovdje pise i svasta se zbori i na kraju trt. Ljudi koji redovno pricaju "kako ce ovaj da razbije ovoga i onaj onoga" redovno, ali redovno se "prospu" (cak i kad je fudbal u pitanju) ali i poslije svega oni nastavljau sa njihovim simpaticnim prognozama i od sebe prave strucnjake.
I da zakljucim:
Federer je u zadnjih 5 godina NAJBOLJI (ne znam razumije li neko to) NAJBOLJI teniser na svijetu jer ima najvise osvojenih GS titula a ako prestigne samprasa bice i zvanicno najbolji teniser svih vremena i to nece reci laciale, sinisam, jakuza, marko ili janko vec to rec oni koji to i trebaju da kazu.
Sto se tice RG federer je favorit ali en zato sto igra dobro nego zato sto nema nadala (i eto Djokovica) ali da ce mu biti lako to sigurno nece.
meni treba hehehehe....ne bih reko da je isto bit prvi ili drugi...jes sto se tice kostura za gs ali sad svi pricaju da je nadal trenutno bolji od fedexa i zbog toga bi bilo dobro da se vrati na prvo mjesto i dokaze suprotno....pa samim osvajanjem gs doce na prvo mjesto tako da to dodje na isto :)
http://www.rolandgarros.com/en_FR/sc...ule/index.html evo i rasporeda za danas
Poslastica dana Tsonga - Del Potro
stvarno neocekivan poraz Nadala, ali mozda je to i dobro za tenis..
sto se tice press-a poslije meca.. kakav sportista... znalo se to i prije, ali poslije prvog poraza na RG (kako to nevjerovatno zvuci) onako prihvatiti poraz, to mogu samo pravi sampioni.
lose igra federer i gubi zasluzeno 1-0 u setovima od hasa.
a mlitavo nekako igra.uzas.
grijesi previse i igra kao p******. taman neka ispane.
Zashto???U pitanju je jako placen sport i sigurno da se niko nece pojavit u prvih 50 a da nije spreman da pobijedi svakog protivnika!!!Zbog konstantnosti se izdvajaju prvih chetri a zbog atraktivnosti prva dva ali zanimljiv mech mogu da pruze svi!!!Ja neshto idalje vjerujem da Federer moze da izgura ovaj mech iako gubi 2:0 a samo zbog toga jer nema RG uopshte
Xoxoxoxoxo evo i fedexa gubi 2-0 u setovima,2-1 u trecem.Ja mislim da je neka nepoznata sila umijesala prste u ovogodisnji RG :D
ka da gledam onaj mec protiv djokovica kad je reket slomio. grijesi previse...