Originally Posted by FrkaVelika
U P U T S T V O
INSTALACIJA 8 TRANSPONDERA I NOVIH KANALA IDE SLEDECIM KORACIMA
1. Korisnik prvo ulazi u opciju GLAVNI MENI/pritiskom tipke MENI
2. U GLAVNOM MENIJU ulazi na podopciju INSTALACIJA/pritiskom OK /STB trazi šifru ulaska - unosi se kod 2606 / pritiskamo OK
3. Potom u INSTALACIJAMA ulazi u podopciju PODESAVANJE SATELITA I FREKVENCIJA / pritiskamo OK
4. U PODESAVANJE SATELITA I FREKVENCIJA ulazi u podopciju DODAVANJE FREKVENCIJA
Otvara se mala tabla na ekranu na kojoj pise DODAVANJE TR korisnik unosi sledece podatke u toj tabli (odmah kucate unutar aplikacije)
-u FREKVENCIJA unosi 12188 (podatke unosi ukucavanjem brojeva putem numerickog dijela na daljinskom upravljacu STB-ako pogrijesi kuca ponovo,novo ukucavanje brise staro
-u BRZINA SIMBOLA unosi 28000 (podatke unosi I ponistava isto kao i za frekvenciju)
-u POLARIZACIJA ostavlja u polazaj HORIZONTALA (promjenu polarizacije vrsi daljinskim upravljacem putem navigator tipki /smanjenje i pojacavanje zvuka-lijevo desno)
-potom ide na potvrdu unosa nove frekvencije pritiskom opcije OK na tabli !
5. Kada smo ispravno unjeli novu frekvenciju idemo na podopciju TRAZENJE KANALA/pritiskamo OK (ova podopcija se nalaza u opciji PODESAVANJE SATELITA I FREKVENCIJA)
Pre nego krenemo na korak 6 , proverite da li je ispravna frekvencija, BBM satelit , brzina i polarizacija
6. U opciji TRAZENJE KANALA vrsimo promjenu u podopciji NACIN PRETRAZIVANJA iz AUTO u MANUAL (promjena se takodje vrsi navigator tipkama lijevo-desno)
7. Kad to uradimo spustamo se na opciju PRETRAZI /pritiskamo OK-tada smo izlistali nove kanale I ponovo ih potvrdjujemo jos jednom pritiskom OK
8. Dobili smo nove kanala sledecim redom
71.FOX Life
72.KANAL D
73.DoQ
74.HBO Comedy
75.RTL Cro
76.SOS (na njegovo staro mjesto pustamo IN TV)
77.PRIVAT SPICE (nije zaključan , ali ga je moguće zaključati)
78.NASN (trenutno nije dostupan-u najskorijem roku I taj kanal krece)
79.test 1
80.test 2
...
sredjeno..tenk ju
f6
izvukao sam ovaj clanak iz vecernjih novosti. sta mislite o ovome?
I "SNEG" SE NAPLAĆUJE
DOMAĆI OPERATERI KABLOVSKIH MREŽA MIMO ZAKONA „SKRIVAJU" NEKE STRANE TELEVIZIJSKE PROGRAME
Prosečan Beograđanin, koji redovno plaća račune za kablovsku televiziju, jesenas je morao da prati dosadnu utakmicu Lige šampiona Rendžers - Barselona na TV B 92, dok su Hrvati uživali u sedam golova na meču Arsenal - Slavija. Kada je naš gledalac, u potrazi za dobrim fudbalom, posegnuo za daljincem, umesto Lige šampiona, na HRT-u ga je dočekao - mrak. Crna „zavesa" preko ekrana uvedena je zbog svojevrsnog „monopola" B 92 na prikazivanje vrhunskog fudbala u Srbiji.
Na udaru domaćih televizija često su i poznati filmovi i serije na stranim kanalima. A ovakve intervencije ne samo što izazivaju bes korisnika, već su i - protiv zakona.
Profesor na Fakultetu političkih nauka Rade Veljanovski ocenjuje da ovakvi potezi distributera nisu u skladu sa propisima.
- Kada je reč o skrivanju programa stranih kanala, u vreme emitovanja sličnih na
domaćim, treba istaći da je u pitanju sprečavanje prelaza signala preko državne granice - navodi Veljanovski. U ovom slučaju nije u pitanju popularno skremblovanje, koje može legitimno da sprovede emiter programa.
Prema rečima profesora Veljanovskog, ovakvo popašanje operatera kablovske televizije protivno je Evropskoj konvenciji o prekograničnoj televiziji. Kako je Srbija članica Saveta Evrope, u obavezi je da se pridržava svih međunarodnih akata, pa i iz oblasti „prometa" televizijskih talasa.
„Skrivanje" stranih programa samo je jedna u nizu primedbi koje imaju pretplatnici. Tome se pridružuju još i česta „pucanja" slike i tona, problemi u slučaju kvarova, loša dostava računa...
Među mnogobrojnim primedbama pretplatnika kablovske televizije je i način plaćanja Javnog servisa RTS.
Građani smatraju da državnu televiziju plaćaju dvostruko: kroz naknadu za kablovsku televiziju i preko računa za struju.
- U slučaju državne televizije, primedbe ne stoje - kaže Veljanovski. - Plaćanje pretplate za RTS i naknade za kablovsku različite su kategorije. Nacionalna televizija se plaća kao javna služba, i to je regulisano zakonom, dok je kablovska televizija izbor svakog pojednica.
Antrfile:
UZROK
Većina problema iz oblasti distribucije programa preko „kabla" potiče od loše zakonske regulative. Ovaj segment reguliše svega nekoliko članova Zakona o radiodifuziji. Tek će novi zakon o elektronskom komuniciranju, kažu upućeni, uneti malo više reda u ovu oblast.
CENOVNIK
Korisnici kablovske televizije imaju pregršt primedbi i na visinu naknade koju operateri naplaćuju. Poslednje u nizu poskupljenja dogodilo se početkom decembra, kada je SBB, najveći operater kablovske televizije u zemlji, podigao naknadu za 16 odsto. Zaposleni kod ostalih distributera u pola glasa kažu da će se najverovatnije i oni povesti primerom SBB-a. Kao mogući termin za povećanje cene navodi se polovina ove godine.
Ima li kakvih novijih informacija za nove kanale i Bar?![]()
taman sam pochinuo od in televizije, mogu li je kako zakljucat/obrisat iz liste?
shift+delete-permanently delete files & folders,in this case chanels,especially IN TV![]()
1993-2020
Pustili su nove kanale i u NK, svaka cast![]()
Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you.
Montenegro
pitam ovo za djeda i babu, da li cete pustiti signal u andrijevici? hvala!
Kada će BBM doći u BJELOPAVLIĆE jer sam za ove prznike napravio dobru marketinšku kampanju . T.com nema tehničkih uslova za extra tv u Dgrad pa je bolje da požurite jer se TOTAL TV prebrzo širi...
t com nema tehnickih uslova bez u pg, zbog njih ne moraju da brinu![]()
Dragi forumashi,
Pocheo NASN upravo............uzhivajteeeeee![]()
ajd nam jos ukljucite te kanale u bar do subote da ne razmisljam hocu li gledati nfl ili ne![]()
Svaka cast za NASN. Nisam ni sumnjao. Interesuje me zasto IN, RTS, Nova i ostali kanali nemaju dostupan teletext?
Odlichna uvertira da vam pojasnimo malo o radu korisnichkog servisa.
Dakle jedan Call Centar radi za potrebe svih 5 gradova u kojima smo prisutni. Naravno da cemo se vremenom shiriti i povecavati kapacitete CC ali za sada imajte razumevanja da je jako puno poziva i da zato jako teshko dobijate vezu. Operateri su zhestoko odradili sve dane praznika i bili tu za vas .....kao shto ce i ubuduce biti.
Malo cemo se tehnichki "nalickati" i ovi problemi ce biti proshlost...
Sad vec znate da kad BBM neshto kazhe.....to tako i bude.
Izgleda da sam ja veliki srecnik sto se tice BBM-a i njihovog CC...Kad god sam nazvao CC uredno su se javljali operateri i sve zavrsavali u roku od nekoliko min. Cak sta vise kad je bila ona frka sa gromom, pa nijesmo imali kanale nekoliko sati...zalio sam se kabelgirl i ona mi fino rece da ce me neko zvati da mi kaze u cemu je problem...Ja sam to onako olako shvatio...i naravno ostao sokiran kad su me zvali iz bbm-a, izvinili se i objasnili u cemu je stvar...Tada se nijesam zahvalio kabelgirl, jer sam stalno u neku frku bio...zato sad...kabelgirl thanx i svaka cast bbm!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks