Moramo malo i razdvojiti pojmove, brza voznja, i nasilnicka-kretenska voznja....Znam da nekad idu zajedno, ali definitivno mogu i odvojeno.
Ja koliko sam vidio, barem u zadnje vrijeme, svi ovi izginuli su zavrsili tako sto je neko preticao gje nije trebao, i sa uzasno losim procjenama...Ne zato sto je neko isao 200.
Po meni je mnogo veci prekrsaj, kad neko ide prema CT, BD,NK itd, ne vozi prebrzo, ali izlazi u ona debilna preticanja kao sto ljudi rade, direktno pred krivinu, preko pune, "na srecu", pokusaju sa autom od 100ks uzbrdo da obidju 3 slepera odjednom itd...
Mnogo je manji problem kad me neko na isprekidanu liniju pretekne, siba 15-20 na sat brze, dodje do sledeceg auta, opet saceka da mu se ukaze bezbjedn prilika za obilaznje i tako nastavi da siba...
Ili zato sto neko na autoput vozi 150 umjesto 100...Slazem se da treba kazniti, ali je po meni manji prekrsaj nego debilno nesigurna voznja...
Svi se nabiju u branik jedni drugima, pretice se dje nema mjesta za preticanje, pa onda ne moze da se ugura u kolonu, poguraju se na suzavanje sa 3 trake na 2 trake itd...I ono, e ovaj me je pretekao, e sad ce da ga vidi kad ja njega stignem
Ne kazem da ne treba sankcionisat, ali pored brzine imamo i mnogo vecih problema a to je brav mentalitet

Reply With Quote
Bookmarks