Results 1 to 25 of 20852

Thread: Saobracajne Kazne

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    88
    Thanked in
    55 Posts

Problem konkretno u Crnoj Gori što se tiče saobraćajnih kazni i saobraćajnih gužvi je višeslojan

Ali ovo o čemu ću ja ovdje pisati ,nikada niko nigdje javno pomenuo nije , iako je većina svjesna ovih problema,
    ali neće da pričaju o tome, najviše zbog guze, tj položaja ili funkcije koju pokrivaju tj nepotrebnog talasanja.

1. Problem : Ovo je najveći problem

Obzirom da je 21 vijek i da imamo ovoliku frekvenciju saobraćaja naročito od juna do spetembra
    najveći problem je da ne postoje autoputevi na dionici PG-BAR, PG-BUDVA, PG-NK

To je saobraćajno srce države , i postojeće magistrae ma kakve bile ne mogu da podnesu ljetnju frekvenciju saobraćaja
    Sreća je da nema i viže nezgoda koliko ima saobraćaja.

Naži nesposobji ili korumpirani ili glupi političari su gradili Auto put iz ničega za nidje, pa će sad da ga nastave iz Nidje za jož veće nidje

Ove prioritetne dionice, kao i onaj jadransko jonski autoput su ostale samo u magli.

Problem 2; Takodje užasno veliki problem je što je većina magistralnih puteva trenutno jako kvalitetna ali se na njima jako sporo vozi ,
    vozači raznih teretnih vozila, nedovoljno iskusni vozaći manjih auta , najčežće žene nažalost prave ogromne gužve.
    I nije sad da se svakom vozaču žuri,alu uvijek ima onih 5-10 odsto kojima se realno malo viže žuri

Ovdje bih uveo rešenje da se minimalna brzina zavisno od kvaliteta magistraknog puta poveća na 80 km ili 70 km.
    Znači MINIMALNA , pa ko ne zna da vozi ,nek se vrati u auto školu. Ovo bi sigurno smanjilo enorno broj saobraćajnih nezgoda
    A kaznjavao bih drakonski sve koji voze ispod minimalne, kao i one koji baš jure.

Postoji veliki broj magistralnih puteva na kojima se lagano vozi 90-130 u prosjeku , ikad bi svi vozili u tom nekom razmjeru , svi bi stizali svuda na vrijeme

Desila mi se jedna situacija prosle godine gdje je bila veca kolona vozila na jednom putu ..nekih petnaestak u koloni , ali je prvi vozio oko 100-110 , drugi prihvatio i mi svi ostali
    za njima i tao tridesetak kilometara do ulaza u grad niko nikog nije preticao ,...niti je imao relanu potrebu .

3. Treći problem koji je ogroman su stranci
    Svi stranci koji dolaze kao turisti kod nas prave i gužve i prbleme na putu. Kako ne poznaju puteve , voze jako sporo , ćak i ne razumiju tamo gdje ima viže traka ,koja je brža ,a koja sporija
    i sukcesivno ogromne probleme prave svima . Ovdje bih svcakom na granici tj ulazu u zemlju dao po jedan flajer koji bi bio štampan na barem 7-8 jezika i zamolio ih da nakon granice stanu sa strane i procitaju u kom bi bili objasnjeni svi znacajniji putni pravci u zemlji

4. Problem su ljudi koji voze presporo , usled nekog ostecenja, kvara, nepoznavanja puta. Oni su prema sadasnjem zakonu i pratecim pravilnicima
    dužni da ; 1 ) upale 4 migavca i upozore ostale iza sebe sto skoro niko ne cini,
    2) iskljuce se na prvom prosirenju i propuste kolonu što opet skoro niko ne cini

5. Problem su nažalost Bosanci .
    Kako god i kad god se vozim nasim putevim i ispred sebe vidim bosanske tablice padne mi klapna jer odmah znam da sam u problemu ,
    i samo gledam kako da ga što prije i efikasnije ošišam i odlijepim se
    Nisam nikakav nacionalista , ali ljudi sa bosanskim tablicama koji jos relativno i poznaju ove puteve voze užasno sporo, nepredvidljivo i nestabilno i
    ne denjaju za saobračaj iza njih
    Kako vozaci kamiona , tako vozači malih auta

Kako sam viže puta poslednjih godina vozio kroz Bosnu i to hiljade kilometara - ovo je tamo još gore i još izraženije
    Moje nekio mišljenje je da im je sistem auto škola skroz pogrešan

Evo nedavno slučaj na putu DG- PG , voze dva bosanska vozila u dvije trake paralelno tipa 70 max i blokiraju sve iza ,
    sviraj ne sviraj ,,,dok su shvatili...da postoji saobraćaj iza njih

Ima još dosta problema,ali ovo je po meni največih 5
    Last edited by Dimitris; 10-08-26 at 23:23.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 109 users browsing this thread. (0 members and 109 guests)