Na zalost davno proslo vrijeme za mnoge brendove/cjenovne kategorije jer se auta cekaju podosta, a polovnjaci i dalje drze ludacku cijenu. Nije rijetko da cijena ne padne ni 10% poslije godinu voznje i neke normalne predjene kilometraze. Prodjoh sve ovo u zadnjih godinu i po, znam tacno o cemu pricam. :/
U Rokspedu su itekako otvoreni za cjenkanje oko cijene i moze se izvuci
debeli, debeli popust.
Cupra mi je bila na listi jednih od auta za koje mi je zapalo oko ali se za tu cijenu moze uzeti kako CHR (minus: nema fuckign klimu pozadi i plastikaner najgori moguci unutra, al' ajd), te daleko ispod te cijene recimo Scala / Kamiq sa istim motorom i nista losijim enterijerom i opremom.
Jesul' to nesto mijenjali za Skodu? Vec par godina su narucivali modele iskljucivo sa 4 godine garancije.
Inace doplata sa 3 god na 5 je nesto stvarno sitno, ne sjecam se tacno, al' tipa 300€. Moguce samo ako se auto porucuje, ne i za one sto su na lageru.
---
Edit @NoLimit
Ako ti je nov VW opcija nemoj da bjezis od Dubrovnika (Ultra auto u Mlinima). Ne prodaju Seata/Cupru ali regular VW, Skoda, Audi da i moze se uzeti auto kod njih, skinu HR pdv, skinu HR ludacke namete (PPMV), daju ponesto popusta, te ti auto dotjeraju shlepom do granice na CG carinu. Na kraju dobijes prakticno istu cijenu kao kod nas (osim u slucaju GTI i ekvivalentnih auta) al' 6 godina garancije.

Bookmarks