Results 1 to 25 of 528

Thread: Smjernice za kupovinu auta

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Mislim da bi valjalo, ako vec nema, otvoriti temu "iskustva sa kineskim automobilima"

Elem, juce prodjoh skoro sve salone (nisam stigao do Prokoma i Kovcara, a zbog budzeta sam zaobisao Volimotors i Ljetopis) i stvarno sam sokiran.

Citroen 3 godine garancije, Skoda isto, Volvo isto, Geely isto, za onaj Go1f daju 5 godina u Osmanagic ali nesto nisam dojmljen.

Gledao sam Toyotu Corolu S Cross...dobra, skupa 34k, 10god garancije, ali nema mjesta na zadnju klupu djao popio, dakle mali.

Hyundai 7 godina garancije. Khm...prosao onaj Tucson automatic sa vision paketom od 27.5k ima samo od 30k kao sa jos boljim paketom koji zovu premium, ali mi je nejasno sta je tu premium (nema panoramskog, grijanja i ventilacije sjedista itd.) kad sam pitao za to to je jos 2-3k gore. Nisam bio nesto wow sa Tucsonom, ono ok je i to je to.

Sportage novi 7 godina, nema ispod 31.5k, automatik je ali sto znam.

Mazda CX5 5 godina garancije, novi model 30k za basic sa bijelom bojom, ceka se isporuka do septembra. Austral taj neki od cini se 32k unutra dosta siromasan i mali pozadi.

Forthinga u Efel probah, dobar, napucan, malo skuplji za Kineza (27k) ali nesto mi je bio malo trom.

E sad dolazim do sustine. Chery sa 7 godina garancije izuva i sa opremom i sa cijenom. Nisam planirao sedana ali Arrizo 8 majko moja sta je to. Kad sjedoh u njega kao da sam sjeo u nekog BMWa od 100k, eto taj nivo premium osjecaja. Auto dugo 4.75metara napucano na maks(noble paket), nema sta nema (panoramski, ventiliranje sjedista, grijanje sjedista, pamcenje polozaja sjedista, 12 Sony zvucnika, 360°, airbagovi i za koljena...) za nekih cini mi se 23.k.

Danas bi vjerovatno pisao da sam ga uzeo da nisam naisao na salon A-Drive koji drzi Aliance (blizu onamo kruznog toga u D Goricu preko puta Ashley namjestaja). Imaju nekakve Dongfeng Mage SUVove, komad bolji (sa opremom) i veci od ovih gore standardnih koje pobrojah, nepuno 25k. Alijans daje garabciju na njih 5 godina.

Otici cu vjv naredna dva dana da probam testnog i da prelomim. Ovi kinezi (Dongfeng i Chery su nekakvi turbo benzinci 1.5 i 1.6, a ovaj SUV ima 205ks).

E da zaboravih ima MG (Jadran auto) nekakve full hibride kako ih zovu (nisu plugin) nisam ni znao da sam upalio auto, jer startuje na struju. I oni su tu 23-24k, isto 7 godina garancije, ali nesto mi to nije bilo ni eksterijerom ni enterijerom, narocito poslije ovog Cheryja.

Ovi u Alijans mi rekose da u slucaju kvara u garanciji daju zamjensko i to mi je stvarno super i ozbiljna prednost, dok je u Jadran auto duza garancija za 2 godine ali ne daju zamjensko. Efel isto daje zamjensko i na Forthinga daju gratis kasko i časte registraciju.

Toliko iz studija za danas, nadam se da je report bio opsiran.

@Fidel Castro Mazda i Toyota imaju te motore do 2.5l ako ti je to bas presudno.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 28-12-25 at 11:17.

2. The Following 15 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)