Quote Originally Posted by joni View Post
Najkraće,da ne bi ulazili u polemiku,ako sam te dobro shvatio,da li je ovo primjer drugog kraja konopca:
Upisao ja višu pomorsku školu,s kojom se u to vrijeme nije mogla odložiti vojska,bar ne na legalan način iako su je odlagali neki koji ni srednju nisu završili.Izmolim ja oca da mi proba odložiti vojsku na 2-3 godine ne bi li nastavio sa studiranjem?"Pođe" on kod jednog što je vedrio (za pare) i oblačio(za sirotinju) u vojni odsjek u PG,inače njegov kolega i poznanik.Zašto ova riječ 'pođe' pod znacima navoda?za to što i dan danas sumnjam da mi se otac i primakao vojnom odsjeku a kamoli zakucao na njegova vrata.Uglavnom ja dobijem poziv za septembar.Odgukim 13 mjeseci,ne 12,zakasnim na početak godine.Dakle,konopac ima dva kraja,a ko zna zašto je dobro ponekad osjetiti konopac bilo prvi ili drugi kraj,posebno u godine "kad se još na vrijeme".
E pa P.B. nikad nije osjetio ni jedan kraj konopca,pa ni sad ga ne osjeća odnosno nije ga svjestan i zato ide s osmjehom i ponosom svezanih ruku.Ja bih SPUŠTIO POGLED pa da me hapse nepravedno i bez osnova zbog pljuvanja na trotoar.A kamoli da me hapse bez dokaza zbog pljuvanja na trotoar a svi znaju da sam trotoar oteo od države,na njega napravio zgradurinu...naravno sve bez dokaza i za to.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
DPS je u sklopu poslusnosti Zapadu 'izgubio' izbore odnosno vlast u sklopu americkog davanja vjestackog disanja crnogorskoj demokratiji. Doklen god su poslusni Zapad im nece suditi niti ih osudjivati. Zato se svi ovi sa okovima na rukama smiju, zato je i 'kolekcionar satova' pocasni presjednik. Zapad sudi za neposlusnost, a ne za zlocine. Ponekad ih ubodu provaljenim komunikacijama, zaplijenama ili hapsenjima ali to samo Angloamerikanci podsjecaju lokalnog Kurtu i Murtu ko je ovdje gazda.