Page 274 of 345 FirstFirst ... 174224264270271272273274275276277278284324 ... LastLast
Results 6,826 to 6,850 of 8619

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    18,884
    Thanks Thanks Received 
    8,805
    Thanked in
    4,269 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    ... Jer posrednik ce da se cima oko poreske, brojilo, vodomjer i racuni na tvoje ime itd itd.
    Ako to dođe kod nas...prolongiraće se svaka kupoprodaja za nekih mjesec-dva (minimum) do ko zna kad (maximum).Zašto?Pa dok se sva papirologija prinese Vodovodu,EPCG,Komunalnom...dok oni pročitaju to što treba,zavedu brojila na novog vlasnika...ima ili kupac da odustane ili posrednik da osijedi.E sad,sposobni posrednik će možda da podmaže tetu u ViK ili EPCG pa će sve da se expresno da se završi.Naravno taj "extra trošak" će ić na kupca,jer...jbg
    Ljudi moji,zna se ko i kako može da podigne saobraćajnu ali ona nekako dospijeva u ruke nečije iako taj nema ni ovlaštenja ni ništa,osim ključeva od kola

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 23-06-25 at 20:13.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

O super znaci posrednik odgovara krivicno i prekrsajno ako nesto nije u redu sa stanom .... a vrijeme je vise...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    18,884
    Thanks Thanks Received 
    8,805
    Thanked in
    4,269 Posts

Oće,kako ne.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

4. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,439
    Thanked in
    2,603 Posts

Svi odgovaraju, a onaj koji uzme kredit vraće pare...

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ ¯\_(ツ )_/¯............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

6. The Following 3 Users Say Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    1,647
    Thanked in
    1,093 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Zar nije bio neki zakon ili tako nesto kojim se "zabranila" direktna prodaja nekretnina i moralo je ici preko agencije? Nesto mi je to u glavi i mislim da se i odje raspravljalo o tome?
    Quote Originally Posted by forum View Post
    Nijesam čuo za zakon koji zabranjuje da se nekretnina kupi direktno od prodavca.
    Quote Originally Posted by branko.kotor View Post
    u hrvatsku, mada sigurno i u druge uredjenije zemlje, nego je navodim kao najblizu, agent ima licencu i ovlascen je od drzave da radi posrednistvo izmedju kupca i prodavca nekretnine. i prodavac i kupac placaju proviziju agentu, a isti se obicno i ne moraju sresti pri kupoprodaji.

Ne znam da li iko mogao da ti zabrani da podjes u zetagradnju ili neku drugu gradjevinsku firmu i da kupis stan bez posrednika
    Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nije jos to usvojeno. Ocekuje seu skorije vrijeme.

Vrlo brzo ce to biti - bez posrednika nece biti moguce da kupis stan. Posrednik ce zavrsavati svu papirologiju za %. Mozda bude isti tarifnik svima. Isto kao sto ugovor o kupoprodaji moras da ovjeris tako ces i za ovo morati da platis.

Sto je potpuno OK. Jer posrednik ce da se cima oko poreske, brojilo, vodomjer i racuni na tvoje ime itd itd.
    to je bila necija brilijantna ideja da nas "zastiti"
    ko sto su nas zastitili uvodjenjem notara, pa umjesto da imamo 100e troska advokatu i u sud da ovjerimo ugovor sad imam 500-1000 za kupovinu nekretnine

ista je prica bila i sa agentima prodaje, kao nas stite

ali ne sjecam se nesto da je posrednik prodaje treba da se petlja dalje oko brojila, poreske i svega ostaloga - samo da uzme kajmak
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

8. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

https://www.instagram.com/p/DLDMi58N3jO/ bjese li ovdje kvadrat 3000e?

Thanks Thanks Given 
    4,909
    Thanks Thanks Received 
    8,784
    Thanked in
    4,236 Posts

Ova zgrada se nece zavrsavat

Privremena blokada upisana je građevinskoj firmi “FIS JASE INVEST” iz Podgorice, čiji su vlasnici u centralnom registru Privrednog suda, upisani Jasmina i Anid Pepić.
    Teret je stavljen u dijelu finansijske istrage protiv odbjeglog člana kriminalne organizacije Abedina Pepića.
    Teret SDT-a upisan je na zgradu, koju je gradila ta firma na Ćemovskom polju, a gdje je zabrana raspolaganja stavljena na zemljište, desetak garaža, poslovni prostor od 95 kvadrata, kao i na stambeno-poslovne prostorije ukupne površine 553 kvadrata.
    Firma “FIS JASE INVEST”, kod pumpe u Zagoriču, namjerava da gradi stambeni kompleks na parceli od preko 1.800 kvadrata.
    Upravo na tom placu, početkom decembra prošle godine, počinjen je svojevrsni ekocid kada su u vrijeme vikenda, ranom zorom, posječena brojna stabla čempresa o čemu su “Vijesti” tada pisale i tražile odgovore od gradskih vlasti.
    Za taj ekološki zločin niko nije odgovarao jer je u julu 2024. godine ta firma dobila saglsnost od Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da gradi zgradu sa pet etaža i velikim brojem stambenih jedinica, sa podzemnim i nadzemnim garažama...
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,439
    Thanked in
    2,603 Posts

Quote Originally Posted by Cass View Post
    https://www.instagram.com/p/DLDMi58N3jO/ bjese li ovdje kvadrat 3000e?
    Spolja gladac, iznutra jadac...

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ ¯\_(ツ )_/¯............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

12. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

https://estitor.com/me/nekretnine/na...rica/id-416532

ahahahahahaha 3.5K EUR/m2, jos malo pa kao u Monako

Usput je li to taj cuveni Green LVL kvalitet naduvani:

1. Obicni zidovi, ofarbani u bijelo, da su barem stavili neki malter dekorativni ili nesto, ali ne, bijela boja, kao da kosta 600 EUR/m2, a na 3.5K EUR/m2.
    2. Keramika nista specijalno, covjek bi ocekivao min. mermer za ove pare.
    3. Nidje lustera, nidje ukrasnog osvjetljenja, nista, sta je ovo, socijalni stan. Vise sijalicna grla okolo, i kablovi. Mozda je to dobro, da se kupac 'okaci' odmah kad vidi sta je kupio
    4. WC, obican paravan sa obicnim tusem, fali ogledalo (jbg, skupo im da ugrade).
    5. WC - umivaonik najobicniji, nidje kupatiskog namjestaja. Covjek bi ocekivao za te pare barem dva umivaonika jedan do drugog.
    6. Kuhinja - koja kuhinja, nidje kuhinjskih elemenata, skupo im bilo.
    7. Podovi, djeluje kao laminat u sobama, ili mozda tarket - ovo inace nije parket, nego jedna obicna prevara, jer tarket ne moze da se hobluje bez mozda jednom, i onda u smece, pa kupite fino novi.
    8. Dje je centralno grijanje/toplotna pumpa???

Sve u svemu, tuga za 2800-2900 EUR koliko Green LVL prodaje sad ove stanove, a kamoli za 3.5K EUR, koliko pokusava neka agencija da 'uvali'.

Ovim sisnjarima koji grade ove cumeze bi trebalo zabraniti gradnju.

14. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    2,288
    Thanked in
    1,264 Posts

Ništa kolega,

Čekamo tebe da napraviš zgradu, lux sve i da bude 1000-1500€ m2..

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Meni je samo jedan detalj ruzan kod ove Green Level i ovih nekih novijih zgrada sto sam gledao, a to je da u spavacim sobama bude prozor umjesto onog kao vrata za terasu (nebitno ima li terase ili ne) jer kroz prozor jednostavno ne ulazi nista svjetlosti

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,723
    Thanked in
    1,564 Posts

Balkonac.

Jes ali je njemu razlike izmedju prozora i balkonca sigurno eto neka bude 100eura. Pa izracunaj puta koliko prozora.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Meščini da je onaj Green Level krstio neko sklon kvalitetnom cinizmu i s dobrim smislom za ironiju.
    Što je onamo Green i što je Level? Ah, da... U početku prodavali neke smart stanove đe su ugradili kinesko smeće koje crkava. Zamišljam noćnu moru da ti se automatski upali neko grijanje i ne može da se ugasi danas, npr...
    Ono ka u filmove, kuća (stan) ubica
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    9,042
    Thanks Thanks Received 
    6,504
    Thanked in
    2,548 Posts

Ima li dje na normalne lokacije kakve novogradnje?

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Meščini da je onaj Green Level krstio neko sklon kvalitetnom cinizmu i s dobrim smislom za ironiju.
    Što je onamo Green i što je Level? Ah, da... U početku prodavali neke smart stanove đe su ugradili kinesko smeće koje crkava. Zamišljam noćnu moru da ti se automatski upali neko grijanje i ne može da se ugasi danas, npr...
    Ono ka u filmove, kuća (stan) ubica
    Meni se cini prije dobar smisao za farbanje (bijelim jupolom jeftinim). Ima li kakve mrcne trzisne inspekcije u CG, da obidje malo po terenu da se utvrdi da li kupci stanova u CG dobijaju ono sto placaju, ili je sad novi moto 'sto veca prevara, to bolje, samo jako'

Kad cuje coek marketing floskule, 'vi placate novi stil zivljenja', 'ovo je ipak [ubaci-ovdje-neku-hiperbolu] level, premium, ultra, deluxe, residence, emerald, golden, diamond i sl.' aktivira se detektor za prevarante

CG gradjevinsko trziste se otelo kontroli, alavost / megalomanija je uzela maha. Ne daj boze jedan jaci zemljotres da lupi, bojim se da bi dosta toga doslo na 'ground level'
    Last edited by techlinkit; 26-06-25 at 21:37.

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    36
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Ništa kolega,

Čekamo tebe da napraviš zgradu, lux sve i da bude 1000-1500€ m2..
    Tvoj komentar pokazuje kakva je svijest naseg naroda, mora da si ti ili neko tvoj fasovao stan tamo.

Lik prica zivu istinu, zamisli platis stan 3k po m2 i vise ova sijalicna grla 🤣

Koliko treba da kosta lux stan u prslu?

22. The Following User Says Thank You to Jovan21 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by Jovan21 View Post
    Tvoj komentar pokazuje kakva je svijest naseg naroda, mora da si ti ili neko tvoj fasovao stan tamo.

Lik prica zivu istinu, zamisli platis stan 3k po m2 i vise ova sijalicna grla 藍

Mislim da je tu problem vjerovatno manjak obrazovanja, i nedostatak postovanja nekih ljudskih vrijednosti. Nedostatak solidarnosti sa sugradjanima, nedostatak empatije. Kazu u drustvu dje svako gleda svoju zicagu, nije dobro ni takvima sto samo gledaju svoju zicagu (iako oni misle da im je dobro), a ni zajednici/kolektivu.

Da se gleda kolektivno dobro, nikad raznorazni sisnjari ne bi mogli da grade (ili ne daj boze prodaju) cumeze dje vise sijalicna grla, ofarbane najjeftinijom farbom, za 3K EUR/m2. Postojao bi red, nadzor, i kupac bi imao dokument za svaki saraf/ekser koji je ugradjen u stan koji je kupio.

Sijalicna grla koja vise, i jeftini jupol ne da nije lux, nego je otvoreno ruganje/sprdanje kupcima, sa slagom na torti od 3K EUR/m2.
    Last edited by techlinkit; 26-06-25 at 21:56.

24. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    2,288
    Thanked in
    1,264 Posts

Default [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Nadam se da si riješio svoje stambeno pitanje i da iz tebe ne govori samo bijes što nisi uspio da “ufatiš kvadrat” dok su još bili ispod 2k.

Čim ovako pišeš, o SVIM novim zgradama i svakoj nalaziš X mana rekao bih da živiš u nekoj starogradnji…

Inače klasična priča o lisici i grožđu – “nije ni zrelo” čim nije tvoje. Bijeli zidovi, nema kristalnog lustera, pločice nisu od 100€/m2, kupatilo nema dva lavaboa, nema WC šolje koja se sama čisti i tuša koji pjeva operu kad ga pustiš.

Skoro si pitao šta je tu tačno “lux” u zgradi s podnim grijanjem, Daikin toplotnom pumpom, ventilacijom i parkingom – jbg, ko zna na šta si ti navikao kad ti je sve ispod nivoa.

Pljuješ Telekom, pljuješ EPCG, investitore, kvadrate, zgrade, sijalice… svi su ti nešto skrivili, osim tebe.
    Kad ti ništa ne valja, možda problem nije u svemu oko tebe – nego u načinu na koji gledaš.

Dosta od mene

Pozdrav.
    Last edited by stefke; 26-06-25 at 23:56.

Thanks Thanks Given 
    1,773
    Thanks Thanks Received 
    2,288
    Thanked in
    1,264 Posts

Quote Originally Posted by Jovan21 View Post

Lik prica zivu istinu, zamisli platis stan 3k po m2 i vise ova sijalicna grla

Ja bih volio da sam “fasovao”

Eto gledah stan i još ne vidjeh da dolaze kristalni lusteri uz stan? Valjda svako oprema kako mu se svidja..

Kolegi iznad smeta što kuhinja ne dolazi, pa e, i miele uredjaji uz nju…

Ništa moram i ja oplesti po investitorima što poslovni dolaze u sivoj fazi, što čoek sve mora sam naknadno, (struju, pod, rasvjetu, klime….) ocu za 2500€ m2 da mi je sve full!!!

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Balkonac.

Jes ali je njemu razlike izmedju prozora i balkonca sigurno eto neka bude 100eura. Pa izracunaj puta koliko prozora.

E to, nisam znao da postoji strucan naziv, hvala kolega

Ja bez toga u svim sobama ne bi mogao nema trika, kad vidim u stan prozor pa i da je dzabe ga uzeo ne bi jer je bas odvratno. Pogotovo kad su prozori ovi manji, visoki, bljak

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Momci, mislim da dođosmo do ključnog momenta, imena ove teme koju sam JA (brao ja) otvorio, a to je Tržište, cijene, ponuda i potražnja.
    Elem, sada je tržište prodavaca koji imaju dominantnu ulogu, pa kupci pristaju na tipske ugovore u kojima gotovo ništa nije specificirano šta dobijaju izuzev što je advokat dobro zaštitio prodavca (investitora).
    Nigdje nema specifikacije koji se parket ugrađuje u stan, koja stolarija, pločice i sl... Da ne pričamo koji se brend lifta ugrađuje u objektima gdje u realnosti nestane jedan od dva projektovana lifta u ulazu.
    Recimo da u civilizovanim zemljama, a bogme i bliže (Luštica, Porto... đe kupuju oni koji su naučili na takve standarde) ugovor ima stotinak strana sa aneksima gdje je taksativno nabrojano sve što se ugrađuje sa tehničkim specifikacijama.
    Kod nas toga nema, jer između 100 eura jeftinije po kvadratu i takve specifikacije, bira se 100 eura.
    Kod nas je skupi dio grada City kvart sa svim satelitima okolo koji nema školu, park, vrtić, ili nedja Bože sportski poligon, a ima 50-60 hiljada ljudi koji su nabijeni u jedan bulevar. Ali im je blizu Delta.
    I tu je najveća tražnja. Kupci su pokazali svoje preference, a prodavci se prilagodili gradeći farme ljudi (to se stambenim objektima teško može zvat). Prodavci nude ono što se traži.
    Na drugim mjestima pod dobrom lokacijom podrazumijeva se da ima neke dobre škole u okolini, dobre vrtiće, rekreativne zone, zelenilo...
    Da ima parkinga koji ne uzurpira komšija koji izdaje kola na crno, da drugi komšija ne drži upaljen kamion na ler i na njemu kompresor cijelu noć jer ladi hranu za fast food od pet kvadrata ispod, da restorani ne kače svoje kuhinje na ventilaciju zgrade, da ti nije ispod Gurman i svi u kuću mirišete na roštilj kad odete na posao i u školu, da ti nije pet stanova iz ulaza na sajtovima đe se nalaze qrwe... (slatka iskustva elitnog City Kvarta).
    I onda taj elitni kvart upoređujemo sa Starim Aerodromom, idealnom scenografijom za neku distopijsku seriju.
    Last edited by Gagarin; 27-06-25 at 06:49.
    Tko leti, vrijedi...

29. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,594
    Thanked in
    3,805 Posts

Za nije francuski balkon naziv za vrata od balkona sa ogradom ali bez balkona?

31. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    1,647
    Thanked in
    1,093 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Momci, mislim da dođosmo do ključnog momenta, imena ove teme koju sam JA (brao ja) otvorio, a to je Tržište, cijene, ponuda i potražnja.
    Elem, sada je tržište prodavaca koji imaju dominantnu ulogu, pa kupci pristaju na tipske ugovore u kojima gotovo ništa nije specificirano šta dobijaju izuzev što je advokat dobro zaštitio prodavca (investitora).
    Nigdje nema specifikacije koji se parket ugrađuje u stan, koja stolarija, pločice i sl... Da ne pričamo koji se brend lifta ugrađuje u objektima gdje u realnosti nestane jedan od dva projektovana lifta u ulazu.
    Recimo da u civilizovanim zemljama, a bogme i bliže (Luštica, Porto... đe kupuju oni koji su naučili na takve standarde) ugovor ima stotinak strana sa aneksima gdje je taksativno nabrojano sve što se ugrađuje sa tehničkim specifikacijama.
    Kod nas toga nema, jer između 100 eura jeftinije po kvadratu i takve specifikacije, bira se 100 eura.
    Kod nas je skupi dio grada City kvart sa svim satelitima okolo koji nema školu, park, vrtić, ili nedja Bože sportski poligon, a ima 50-60 hiljada ljudi koji su nabijeni u jedan bulevar. Ali im je blizu Delta.
    I tu je najveća tražnja. Kupci su pokazali svoje preference, a prodavci se prilagodili gradeći farme ljudi (to se stambenim objektima teško može zvat). Prodavci nude ono što se traži.
    Na drugim mjestima pod dobrom lokacijom podrazumijeva se da ima neke dobre škole u okolini, dobre vrtiće, rekreativne zone, zelenilo...
    Da ima parkinga koji ne uzurpira komšija koji izdaje kola na crno, da drugi komšija ne drži upaljen kamion na ler i na njemu kompresor cijelu noć jer ladi hranu za fast food od pet kvadrata ispod, da restorani ne kače svoje kuhinje na ventilaciju zgrade, da ti nije ispod Gurman i svi u kuću mirišete na roštilj kad odete na posao i u školu, da ti nije pet stanova iz ulaza na sajtovima đe se nalaze qrwe... (slatka iskustva elitnog City Kvarta).
    I onda taj elitni kvart upoređujemo sa Starim Aerodromom, idealnom scenografijom za neku distopijsku seriju.
    cestitke kume na izboru imena

sve se uvijek svodi na ponudu i potraznju, ali ono sto smeta meni (a vjerujem i vecini) je sto sto se cijena stanova vise nego duplirala za 7-10 godina, ali se za duplu cijenu ne dobija dodatna vrijednost - cak se kod vecine vise ne dobija ni ona vrijednost od prije 7-8 godina... svi koji se sjecaju prvih zgrada zetagradnje npr i svega im novog znaju da su to 2 svijeta u kvalitetu. samo danas nakace grohe cesmu i keramiku sa printom mermera i to prodaju ko lux

za tih nazovimo 10 godina, izvodjacima cijene dazbina sprem drzave i cijene izgradnje nijesu otisle na gore u nivou da se pravda skok u prodajnoj cijeni. Potraznja im hrani pohlepu, a vrijednost ne prati cijenu

jer, da banalizujem, ako kupujes sok od 1e po litru dobices neku sinalko colu, ali ako platis 1.5e po litu dobices onu pravu, originalnu...
    ili ako kupujes mljeveno meso od 4e/kilo dobices potrbusina, krajeva raznih i coskova koji se ne mogu prodati u komadu i tu ce biti 50-70% loja... za 8e ces dobiti i fin komad misica i ne preko 40% loja, ali ces za 12-15 da dobijes meso sa svega <20% loja (razmisljam o rucku, otud mi poredjenja ))...

e mi, na zalost placamo originalnu colu i but bez kosti, ali i dalje dobijamo loj i sinalco colu kod vecine

nas je skoro investitor ubijedjivao da su keramiku oko zgrade zamijenili visokokvalitetnim cetkanim betonom... jer suvi beton je murica, ali CETKANI beton zvuci bitno

i sto neko pomenu, kad sam trazio specifikacije svih materijala za zgrad i zavrsnih materijala za stan, pola godine su me vukli za nos i nijek je dobio nijesam... zato porto, soho i ostali te pomenusmo kad naplate svoj kvadrat koliko naplate i imaju ugovore i specifikacije za koje ti treba nosac da ti ih ponese do dzipa kad potpises sve
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

33. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,635
    Thanked in
    1,020 Posts

Dobra je ona keramika bila, digla se prije useljenja

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,290
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    sve se uvijek svodi na ponudu i potraznju, ali ono sto smeta meni (a vjerujem i vecini) je sto sto se cijena stanova vise nego duplirala za 7-10 godina, ali se za duplu cijenu ne dobija dodatna vrijednost - cak se kod vecine vise ne dobija ni ona vrijednost od prije 7-8 godina... svi koji se sjecaju prvih zgrada zetagradnje npr i svega im novog znaju da su to 2 svijeta u kvalitetu. samo danas nakace grohe cesmu i keramiku sa printom mermera i to prodaju ko lux
    Eh da su se samo cijene stanova izduplale u zadnjih deset godina. Cijene skoro pa svega su se uduplale (a i daleko vise), od tehnike, komponenti, do auta, prehrane, luksuza i tako u nedogled. Kvalitet, na zalost, nije nigdje skocio niti se dobija ikakva dodatna vrijednost.

Jos jednom. Ponuda & potraznja + COVID + inflacija, i sta je tu je. Te jos jednom, ko god umislja da ce na primorju i u Podgorici ikada vise gledati cijene koje su bile <2018. / 2019. je u velikoj, velikoj zabludi.

36. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Page 274 of 345 FirstFirst ... 174224264270271272273274275276277278284324 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)