Page 19 of 548 FirstFirst ... 91516171819202122232969119519 ... LastLast
Results 451 to 475 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    1,383
    Thanked in
    375 Posts

Quote Originally Posted by Atejista Vljernik View Post
    Ne znam da li je već neko objavio, ako jeste - brišite. "Hrišćanski" pogled na tragediju na Cetinju.

https://www.antenam.net/drustvo/reli...iji-na-cetinju
    Je li Beograd uklet pun zlobe i mržnje? Mladenovac? Nju Orleans? Magdeburg? Sram ga i stid bilo.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

2. The Following 3 Users Say Thank You to Jakuza For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa nije baš da se 100 metaka može sakupiti tako lako a da niko ne primijeti, jedan razlog zbog koga se ove stvari nisu ranije dešavale je i što je u dpsovo vrijeme bilo mnogo više špijuna nego danas i ta "špijunska mreža" se vremenom raspala (između ostalog i zbog ovog zadnjeg otpuštanja hiljadu policajaca), ti špijuni su uglavnom bili sitni šišnjari i sjecikese koji su za opraštanje nekih sitnih krađa i prekršaja špijali za policiju, ali su s druge strane uvijek prijavljivali ovakve stvari i ko je kome prodao pištolj, municiju i slično pa je policija sve to imala u evidenciji
    Nije otpustanje nego su sami potrcali u penziju i to po posebno povoljnim uslovima.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    Premijer države nije prisutan na komemoraciji koja se održava danas na Cetinju zbog masovnog ubistva koje se desilo 1. januara. dje mi živimo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    I nikoga iz demoNkrata? Ne mogu se od stolica odlijepit. Zalijepile im se guzice od onoliko popeka.
    Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Premijer ima temperaturu i bolestan je...da je dosao dolje rekao bi vidji dosao je da zarazi one ljude na komemoraciji...
    Ne bi niko progovorio jedne.
    Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Nije otpustanje nego su sami potrcali u penziju i to po posebno povoljnim uslovima.
    A tu mogucnost su im sredile zadnje dvije Vlade izmjenama zakona. Potrcali su veli u penziju. Vidjeli su ljudi kakvi su kreteni dosli da upravljaju bezbjedonosnim sektorom i utekli prije nego se dese ovakve katastrofe da ne bacaju mrlju na sebe zbog sujetne neizivljene djecine sto nosi sako 2 broj manji jer im je casti njihove najbitnije da se snimaju za instagram i voze pod pratnjom tinu ninu.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

5. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

pa ne sva, ali ona za koje se može pretpostaviti da imaju u posjedu nelegalno oružje da, to što često oružje i ne bude pronađeno i što ta lica to smatraju "maltretiranjem" (a bilo je takvih slučajeva) to je druga priča, ne bili se bavit kriminalom
    Upravo ta lica ni ne pretresaju u 99% slucajeva. Kako prije 20+ godina tako i danas.

U regionu je toliko neregistrovanog/nelegalnog oruzja i municije na svakom koraku, pogotovo u manjim sredinama... Sretno sa rjesavanjem tog problema bez zestokih zatvorskih kazni koje se SPROVODE.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    I nikoga iz demoNkrata? Ne mogu se od stolica odlijepit. Zalijepile im se guzice od onoliko popeka.

Ne bi niko progovorio jedne.

A tu mogucnost su im sredile zadnje dvije Vlade izmjenama zakona. Potrcali su veli u penziju. Vidjeli su ljudi kakvi su kreteni dosli da upravljaju bezbjedonosnim sektorom i utekli prije nego se dese ovakve katastrofe da ne bacaju mrlju na sebe zbog sujetne neizivljene djecine sto nosi sako 2 broj manji jer im je casti njihove najbitnije da se snimaju za instagram i voze pod pratnjom tinu ninu.
    Jeste to su sve bile postenjacine pa da ne bacaju mrlju na sebe, daaaj
    Da nije nesto drugo bilo u pitanju?
    Ovo nema nidje bez u cg, da ponudis nekom bolje uslove za penziju a onda te prozivaju

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ja ne znam u kojim to filmovima vi živite i mislite da se sva lica koja su policiji interesantna pretresaju?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    BIL lica ne možeš kontrolisati totalno. i tu si u pravu. ono dje je sistem zakaza' jeste da ovaj bolesnik nije bio član kriminalne grupe i ako kod takvog lica nadješ oružje onoliko mora se alarm neki upaliti. pogotovo što je ovo država dje smo čitali po novina da momci radi pola džointa završe u Spuž. a avetinje koje se ne vode ka BIL a imaju tolko oružja bivaju oslobodjeni.

posle godina i godina rada u policiji u dosta zaebanim uslovima bi li ti poša' u penziju? oni ne bi pošli u penziju da vlast tadašnja (prije svega pipunoglavi, masni slaven i abazović) nisu gurali promjene zakona po svaku cijenu.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

ako nema ljudstva da vrši pretrese očigledno problematičnih osoba onda je to isto njegova odgovornost, imao je godinu i nešto da zaposli nove ako je već stare poslao u penziju
    Ministar je dio izvrsne vlasti a zaposljava se na osnovu zakona koje donosi i mijenja skupstina a procedura traje

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,834
    Thanked in
    2,797 Posts

Jeste to su sve bile postenjacine pa da ne bacaju mrlju na sebe, daaaj
    Da nije nesto drugo bilo u pitanju?
    Ovo nema nidje bez u cg, da ponudis nekom bolje uslove za penziju a onda te prozivaju
    Pitaj obicne policajce koji nisu partijski i kriminogeno obojani pa vidji sto ce ti rec. I zasto toliko aktivnih odbija unapredjenja koja im se nude.

Meni se cini da si ti poceo da prozivas policajce da su pohitali u penziju.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

da budemo precizni do kraja, nije ih Šaranović spremio u penziju. tamo su ih poslali uigrana ekipa df plus uraši. koji nisu znali kako da maknu Katnića pa onda mijenjali zakone kako bi ga poslali u penziju i otvorili put da i policajci idu ranije i pod povoljnim uslovima uz vrlo dobar iznos penzije. na odlazak policajaca u penziju nije reagovao ni Adžić. javni poziv je svakako bio planiran za kraj prošle godine ali sistematizacija je kasnila.

Javni poziv je opsturirala sadasnja opozicija, a da nisu mozda bi na ct tog dana bilo mnogo vise policije.
    Sistematizacija nije od znacaja jer je i po staroj bilo previse upraznjenih mjesta.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

jes dps je kriv. što nisu uraši raspisali javni poziv kad su vodili sve? ili upravo ovi novi tokom prošle godine? no su javni poziv koristili ka politički pamflet pred lokalne u Beranama u decembru.

na CT u svakom momentu svakog dana mora da bude policije itekako više. ako znamo za kriminalne obračune tokom prošle godine u tom gradu, da su praznici i da je grad fuliran.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

pa nije baš da se 100 metaka može sakupiti tako lako a da niko ne primijeti, jedan razlog zbog koga se ove stvari nisu ranije dešavale je i što je u dpsovo vrijeme bilo mnogo više špijuna nego danas i ta "špijunska mreža" se vremenom raspala (između ostalog i zbog ovog zadnjeg otpuštanja hiljadu policajaca), ti špijuni su uglavnom bili sitni šišnjari i sjecikese koji su za opraštanje nekih sitnih krađa i prekršaja špijali za policiju, ali su s druge strane uvijek prijavljivali ovakve stvari i ko je kome prodao pištolj, municiju i slično pa je policija sve to imala u evidenciji
    100 metaka?
    Meni prije neko vrijeme, tetak veli ajde da ti nešto dam.
    I odvede me do sefa i pored silnih deviza izvadi tri pakovanja po 50 metaka za CZ.
    Pištolj je veli predao, a ostala mu municija. Stoji tu 30 godina.
    90-ih se lako dobijao oružni list i mogao si se njime pištolj nositi ko Dok Holidej.
    Pištoljska municija se i danas legalno prodaje uz ličnu kartu i oružni list.

14. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

on očigledno nije imao oružni list, a mislim da ti nije baš pametno što si to saopštio na javnom forumu

btw naši mediji a pogotovo portali su užas, na kraj će evo zvončica bit kriva za ovo
    Last edited by NSX; 04-01-25 at 12:58.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

jes dps je kriv. što nisu uraši raspisali javni poziv kad su vodili sve? ili upravo ovi novi tokom prošle godine? no su javni poziv koristili ka politički pamflet pred lokalne u Beranama u decembru.

na CT u svakom momentu svakog dana mora da bude policije itekako više. ako znamo za kriminalne obračune tokom prošle godine u tom gradu, da su praznici i da je grad fuliran.

Zato sto su za raspisivanje javnog poziva bile potrebne izmjene zakona o unutrasnjim poslovima, a zahvaljujuci opoziciji i misljenje savjeta eu, a to traje
    Dok je ura bila deficit je bio manji
    Nekada su popunjavali bez javnih oglasa, po porodicnoj i partijskoj liniji pa nikom nije smetalo a sad smeta kada se postuje zakon

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

on očigledno nije imao oružni list, a mislim da ti nije baš pametno što si to saopštio na javnom forumu

btw naši mediji a pogotovo portali su užas, na kraj će evo zvončica bit kriva za ovo
    Naravno da je imao oružni list.
    Legalno oružje, na koje se plaća porez.
    Mnogim ljudima dosadi ga plaćati, pa na kraju predaju oružje. Odreknu ga se. Šta će im?
    U Srbiji su nakon onih dešavanja u Ribnikaru i Duboni, panduri krenuli oduzimati i to legalno oružje.
    Imaju evidenciju, dodju ti u kuću i traže da ga pokažeš. I onda utvrde da ga ne držiš propisno obezbedjeno, što je osnov da ti se oduzme .
    Jedan policajac mi pričao da su i njemu došli oduzeti pištolj koji mu ostao od oca u nasledstvo.
    On im izvadio i službeni pištolj, kaže evo nosite i njega...ni njega ne držim propisno obezbedjenog.

Thanks Thanks Given 
    1,658
    Thanks Thanks Received 
    2,622
    Thanked in
    1,184 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Ima li link sa toga pressa jer ne mogu da vjerujem?

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

<3

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

A što se broja policajaca tiče, to je malo složenije pitanje.
    S jedne strane postoje evropski standardi o optimalnom broju policajaca na 100 000 ljudi i s druge strane realne potrebe na terenu u pojedinim državama.
    Nije isto u Finskoj i u Crnoj Gori.

U suštini fali mlade krvi i pešadije. Ne fali rukovodioca sa činovima.
    Ne možeš ti policajca od 55 godina slati na ulicu u kordone i intervencije.

Naravno da svi oni hoće u penziju što ranije. I izborili su se, koliko se sjećam od 2022 godine, da idu sa 53 godine i 30 godina staža. To su im Batistuta i Brdjanin završili...i to je ok. Sasvim normalno.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Naravno da je imao oružni list.
    mislio sam na ovog ubicu

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,569
    Thanked in
    2,750 Posts

100 metaka?
    Meni prije neko vrijeme, tetak veli ajde da ti nešto dam.
    I odvede me do sefa i pored silnih deviza izvadi tri pakovanja po 50 metaka za CZ.
    Pištolj je veli predao, a ostala mu municija. Stoji tu 30 godina.
    90-ih se lako dobijao oružni list i mogao si se njime pištolj nositi ko Dok Holidej.
    Pištoljska municija se i danas legalno prodaje uz ličnu kartu i oružni list.
    U strogo ograničenoj, i svaka prodaja se obavezno prijavljuje mup-u. Na današnji dan, ako uredno imaš revolver za ličnu bezbjednosz uz oružni list, možeš u godini da nabaviš 20kom municije za njega. I već iduće godine će ti trebati dopunsko odobrenje.
    Tako da, kad neko ima 1 revolver, a 100 metaka, zakonski mu je lakše, i uopšte moguće, da dođe do revolvera, nego do municije. Do nje legalno ne može.

Količina municije koju je ovaj lik imao je, sa strane Zakona, bila dovoljna i nužna da bude u detaljnoj operativnoj obradi.

Inače, lica za koje se sumnja ili postoje dokazi da nelegalno posjeduju oružje i municiju se sasvim uredno pretresaju, kao što maltene svaki dan možete pronać u novinama. To je standardna procedura, a ne naučna fantastika.

Ali i dalje. Identifikovanje propusta i grešaka u radu policije na ovom slučaju, kao i bilo kog drugog organa, ne služe smjenama i ostavkama, nego ispravljanju grešaka i propusta.

I, u slučaju da se ustanovi da neko nije ispunio službenu dužnost u svemu tome, služe da se ustanovi krivično-pravna odgovornost tog nekoga.

Može i drugačije: ne služe ideologijama, politikama, proglasima, pamfletima, izborima, ili čemu sve već bolesne glave tu nalaze mjesta.
    Last edited by Buva+gacce; 04-01-25 at 13:33.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

23. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,114
    Thanks Thanks Received 
    5,766
    Thanked in
    3,329 Posts

I sto to velite ne moze se municija nabaviti...

Količina municije koju je ovaj lik imao je, sa strane Zakona, bila dovoljna i nužna da bude u detaljnoj operativnoj obradi.
    Bas me interesuje na osnovu kojeg zakona,propisa ovo zakljuci?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Last edited by NetworkMaster; 04-01-25 at 13:55.

Thanks Thanks Given 
    3,543
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

A što se broja policajaca tiče, to je malo složenije pitanje.
    S jedne strane postoje evropski standardi o optimalnom broju policajaca na 100 000 ljudi i s druge strane realne potrebe na terenu u pojedinim državama.
    Nije isto u Finskoj i u Crnoj Gori.

U suštini fali mlade krvi i pešadije. Ne fali rukovodioca sa činovima.
    Ne možeš ti policajca od 55 godina slati na ulicu u kordone i intervencije.

Naravno da svi oni hoće u penziju što ranije. I izborili su se, koliko se sjećam od 2022 godine, da idu sa 53 godine i 30 godina staža. To su im Batistuta i Brdjanin završili...i to je ok. Sasvim normalno.
    EU propisuje standarde na osnovu onoga cime raspolazu, a to su ljudstvo i tehnicka sredstva. Ako imas, na primjer, 300 kamera koje sluze za nadzor grada, svakako da ti ne treba 1000 policjaca za sporvodjenje javneog reda i mira. Posto je kod nas tehnicka opremljenost nikakva, nama treba vise policajaca. I plus, mentalitet naroda koji zivi ovjde, ili kako ti rece, u FInskoj, nije isti. Tako se i zakoni prilagodjavaju, nije samo dovoljno prepisati iste koje koriste razvijene zemlje. A to je kod nas praksa. Prepise se neki zakon, i to je to, kako se sprovodi i kako se vrsi kontrola sprovodjenja...to je manje bitno. Forma je zadovoljenja. A kad imate neznalice i uljebe koji treba da sprovode zakon i kontolisu sprovodjenje istog..imamo ovo sto imamo...trop drzavu u svakom segmentu.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

mislio sam na ovog ubicu
    On nije imao.
    Ali poenta je da oruzje i municiju nije teško nabaviti.
    Ima ga puno nelegalnog na tržištu.
    I onaj ko hoće da ga nabavi, zna gdje da traži.
    I naravno, zna i da ga sakrije, naročito ako je već pao zbog oružja.
    Ne nosi ga sa sobom, ne drži ga na zidu u dnevnoj.
    Tako i da ta priča o učestalim pretresima, ne pije mnogo vode.
    Za svaki pretres objekta, treba nalog suda.
    Ne možeš ga dobiti baš svaki put kad ti padne na pamet.
    Jednom dobiješ, pa ne nadješ ništa, možda i drugi put...ali već treći put teško.

27. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

pa nije baš da se prodaje po oglasima, niti da se može lako nabaviti a da ne uđeš u nečiju evidenciju

za svaki pretres treba nalog istražnog, ali oni njega nisu pretresali nijednom, da su vršili pretres pa sve i da nisu ništa našli ne bi niko mogao da ih prozove za odgovornost, ovako može

Thanks Thanks Given 
    73
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

Hoce li mi ko objasnit sto tacno Bemaksovi sendvicari hoce da kazu sa ovim?
    Koliko vidim, sve se poklapa s izjavom UP.
    https://x.com/duskomihailovic/status...30932003991575

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

oni demantuju Abazovića snimkom nečega što se desilo 4 sata nakon toga što je Abazović tvrdio, to što je on tvrdio ne mora da znači da je tačno ali ovaj snimak to ne demantuje

Page 19 of 548 FirstFirst ... 91516171819202122232969119519 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)