Page 455 of 682 FirstFirst ... 355405445451452453454455456457458459465505555 ... LastLast
Results 11,351 to 11,375 of 17032

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    A što znam. Ne bih imao ništa protiv da je zemlja u kojoj živim članica EU već 12 godina, premrežena auto putevima, članica euro zone, sa kreditnim rejtingom BBB (naša vlast se juče falila što je vratila B+, koji je tačno pet stepeni niži).

I da imaš pasoš da se može bez vize u USA, npr... A ne da ti se na mala vrata vraću vize za EU.

Pa neka pleše valcer ko god oće.
    odje sam pročitao da od rezolucije možemo imati samo koristi, i time se vodim. pa i ako (kad) Hrvatska bude tražila nešto oko Prevlake ili broda 'Jadran'. opet neće bit to radi rezolucije koju je sns naredio es da usvoje. jer su to tako rekli forumaši

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Tebi je svejedno meni nije.

Oni su nedavno ustašku orgiju napravili sa majicama HOS-ovaca i Tina Ujevića ogrnuli zastava HOS-a.

Zabolje me za EU.Oni su srušili 700 grobova partizana nedavno u Mostar.

Koji Q će mi EU koja na sve to žmuri?

A ovaj laže masno:

A da masno laže imam zamisli u RL osobu kojoj su HOS-ovci samo ušli u dom i rekli marš napolje ovo je sad naša kuća.

Sa puškama su ispraćali domicilno stanovništvo tamo samo zato što su eto,Srbi a ne Slobodan Milošević.Niti njegove pristalice.Iz kuće su ljude ispraćali a to davno bilo nije i u njihove kuće su se uselili ka da su njihove.Što zna EU o tome?Jel se njima kad to desilo?Uprkos tome Hrvatsku su po kratkom postupku primili u EU.

Toliko.O tome.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Znaš kako je. Akcija-reakcija i yebeni rat. Ti iz HOS-a su radili isto ono što su Srbi radili Hrvatima po raznim Krajinama dok nisu izgubili rat. Nisu im Srbi pjevali "ostajte ovdje" no isto "mrš napolje".
    Ili Dučićevo Trebinje Muslimanima sa čuvenim "imate 24 sata da odete, posle toga vam ne garantujemo život".

Ono što je dobra stvar od ulaska u EU je da je preduslov bio da se vrati sva oduzeta imovina raseljenima. I vraćena je. Eto toliko EU zna o tome.

Kad smo kod nacionalizma, danas u Hrvatskoj nema gradonačelnika koji se slikao sa ustaškim obilježjima. U tvom slobodarskom Nikšiću nije problem da gradonačelnik bude neko ko se slikao sa četničkim obilježjima.
    A što se pijeteta prema partizanskim spomenicima tiče, bješe li neki što je neđe pišao po Ljubu?
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    23,866
    Thanks Thanks Received 
    9,783
    Thanked in
    7,303 Posts

Misliš kad ti se HDZ nakači na vrat koji je daleko zajebaniji od SNS-a no ti bojim se ne znaš?

Ne mogu da vjerujem ali baš ono da opravdavate postupke HDZ-a.Samo zato što je Hrvatska u EU.
    Radi zbog čega.
    Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 22:41.

Thanks Thanks Given 
    23,866
    Thanks Thanks Received 
    9,783
    Thanked in
    7,303 Posts

Znaš kako je. Akcija-reakcija i yebeni rat. Ti iz HOS-a su radili isto ono što su Srbi radili Hrvatima po raznim Krajinama dok nisu izgubili rat. Nisu im Srbi pjevali "ostajte ovdje" no isto "mrš napolje".
    Ili Dučićevo Trebinje Muslimanima sa čuvenim "imate 24 sata da odete, posle toga vam ne garantujemo život".

Ono što je dobra stvar od ulaska u EU je da je preduslov bio da se vrati sva oduzeta imovina raseljenima. I vraćena je. Eto toliko EU zna o tome.

Kad smo kod nacionalizma, danas u Hrvatskoj nema gradonačelnika koji se slikao sa ustaškim obilježjima. U tvom slobodarskom Nikšiću nije problem da gradonačelnik bude neko ko se slikao sa četničkim obilježjima.
    A što se pijeteta prema partizanskim spomenicima tiče, bješe li neki što je neđe pišao po Ljubu?
    Izvini Gagarine ali biću sad uprkos tome što si mi drag forumaš malo i da ti se ne svidi.

Nemoj mi Nikšić taj dan pominjat jer ja dobro,dobro znam da taj dan su došli iz drugih gradova nacionalistički nabrijani Crnogorci iz drugijeh gradova.U Nikšić mi nemoj dirati jer rane je Nikšić žešće ima devedesetih samo da rečem da svako moguće artiljerijsko osvanuće u Trebinje je u Nikšić odzvanjalo.Kroz Nikšić devedesetih su išli mafijaši,svaki je bombu nosio uza se,jedan je đevojku bombom raznio u komade.Deset godina sam imala kad sam prošla pored zgrade đe su joj komade skupljali.
    Pakao je Nikšić proša devedesetih.

A taj dan,taj dan se sjetila vas cijela Crna Gora da dođe na 13.jul u Nikšić sa CG zastavama i proslavlja.
    Jel to tradicija?Nije.A još jedan momenat došli su neki iz Trebinja.
    Došli ovi iz manastirske da se s ovima makljaju.

Ko je kriv svemu tome?Upravo ovo potpaljivanje po društvenija mreža i nacionalističko nabrijavanje i etiketiranje gradova.

Ako kome bilo koji grad,kamen jedan u Crnoj Gori se čini da bi ih neko sjutra u dom napa što dana jednog živite u Crnoj Gori?O čemu se radi ođe.Nikšić etiketirati ka četničku kasabu iskreno tog dana mi nije bilo svejedno iako mi je outline skroz kul lik ali sam se zapitala što se desi momku da ovo za moj grad reče?

Zaboli sve to,ostavlja nekako gorak ukus ali nema veze nastavite.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Izvini Gagarine ali biću sad uprkos tome što si mi drag forumaš malo i da ti se ne svidi.

Nemoj mi Nikšić taj dan pominjat jer ja dobro,dobro znam da taj dan su došli iz drugih gradova nacionalistički nabrijani Crnogorci iz drugijeh gradova.U Nikšić mi nemoj dirati jer rane je Nikšić žešće ima devedesetih samo da rečem da svako moguće artiljerijsko osvanuće u Trebinje je u Nikšić odzvanjalo.Kroz Nikšić devedesetih su išli mafijaši,svaki je bombu nosio uza se,jedan je đevojku bombom raznio u komade.Deset godina sam imala kad sam prošla pored zgrade đe su joj komade skupljali.
    Pakao je Nikšić proša devedesetih.

A taj dan,taj dan se sjetila vas cijela Crna Gora da dođe na 13.jul u Nikšić sa CG zastavama i proslavlja.
    Jel to tradicija?Nije.A još jedan momenat došli su neki iz Trebinja.
    Došli ovi iz manastirske da se s ovima makljaju.

Ko je kriv svemu tome?Upravo ovo potpaljivanje po društvenija mreža i nacionalističko nabrijavanje i etiketiranje gradova.

Ako kome bilo koji grad,kamen jedan u Crnoj Gori se čini da bi ih neko sjutra u dom napa što dana jednog živite u Crnoj Gori?O čemu se radi ođe.Nikšić etiketirati ka četničku kasabu iskreno tog dana mi nije bilo svejedno iako mi je outline skroz kul lik ali sam se zapitala što se desi momku da ovo za moj grad reče?

Zaboli sve to,ostavlja nekako gorak ukus ali nema veze nastavite.
    Ja nisam spomenuo ništa u vezi toga 13. jula. A o tome bi se moglo polemisat, no je stvarno čist višak sad.

No napisah kako bi u Hrvatsku teško mogao da gradonačelnik drugog grada po veličini, Splita recimo, bude neko kome objave slike u ustaškoj uniformi. A gradonačelnik Nikšića može.

Ponovo ću ti reći, Hrvatska je članica EU, posledično morala svakome da obezbijedi pravo na imovinu, ili da im kompnezuje, tako da je na kraju neko tebi blizak na neki način obeštećen.
    Ako nije, lagano uzme advokata i to brzo završi, ili neko njegov mlađi. I neće ga nikakav HDZ dirat. Odavno su oni iz ratničke prešli u komformističku zonu.

A da je Hrvatska ekspresno primljena, nije baš. od kandidature do prijema prošlo je 12 godina.
    Vratimo se na početak. Obrni-okreni, poslednja su zemlja u Evropi koja je dobila neki rat. I to baš preokrenuli u odnosu na početak. To pominjah kao argument da im možda vojne škole nisu tako loše.

Da rezimiram. Svaka zemlja iz bivše Jugoslavije nalazi se tačno tamo đe joj je mjesto. Hrvatska 15 godina ispred nas, Slovenija 30+ godina, ostali se davimo u manje više sličnim fekalijama. Žao mi je malo Vojvodine, malo više Makedonije i puno Bosne, jer bolje zaslužuju. Ali okolnosti...
    Last edited by Gagarin; 01-09-24 at 23:17.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    18,889
    Thanks Thanks Received 
    8,813
    Thanked in
    4,272 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ne znam bas sto si time htio da kazes...ali..nema veze....
    Pa ograničio si se na tuđe žene,sestre,majke.Logično onda da je svoje dozvoljeno?

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Nek apliciraju za Njemačku primit će ih u roku odma nema međunacionalnog trvenja i to.

JBT nema gore od Balkana kako ova priča to savršeno potvrđuje.
    Не може у Њемачку јер су у Резолуцији поред Јасеновца и Дахау и Матхаузен, па Њемци морају да бране дигнитет државе кад је ЦГ подрива као што то успјешно раде Хрвати.

Зашто да се облаче као усташе кад је довољно да узвикују усташки поздрав?

Bulj govor u Saboru završio s pozdravom "Za dom spremni" - Portal Novosti
    HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika pozdravio sa "Za dom spremni". Medved mu pljeskao - Index.hr
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ne pametuj Fidel majka mu. Naravno da treba da snosi odgovornost. Ali otkaz, krivična odgovornost, za neku ženu koja je greškom papire zamijenila. Nemojte bezgrešnici. Nemojte majku mu. Što se sve u ovoj državi radi vi bi gonili krivično i ostavili bez posla ženu koja je pogriješila papire.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Kakve veze ima sto se u drzavi radi? Ako je drzava trula onda moze da se krsi zakon?

Moze se desit' svakom, pa i tebi i meni. Ali za to treba da se snosi odgovornost. I ona i ti i ja. I bilo ko drugi.

A to kakva odgovornost necemo odlucivat' ni ti ni ja. Samo kazem da ne moze "greska" da opravda krsenje zakona, zaboga.

Greskom je zamjenila papire i ostavila gomilu licnih podataka, ukljucujuci JMBG da bilo ko moze da zloupotrijebi. I sto bi onda bilo? Onda bi bio kriv sistem koji je oprostio 'gresku'?

Niko nije bezgresan ali svako treba da snosi odgovornost za svoje postupke i djela. Nego je to postala naucna fantastika u Crnoj Gori izgleda.

Quote Originally Posted by coldplay View Post
    Ali zbog ovakvog načina razmišljanja smo kao društvo tu đe jesmo.
    Upravo. Kolektivna dijagnoza ali ne bih previse da zalazim u dubinu, makar ne na ovoj temi.
    Last edited by Fidel Castro; 01-09-24 at 23:35.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

10. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Што се тиче предуслова за улазак у ЕУ о враћању имовине, ево једне вијести из 2021 године :

Evropski sud: Hrvatska prekršila prava Srbina koji je izbegao u ratu | Balkan Insight

Вјерујем да ниси хтио да слажеш, једноставно не пратиш ситуацију у сусједној држави, ал надокнађујеш то праћењем Србије.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Не може у Њемачку јер су у Резолуцији поред Јасеновца и Дахау и Матхаузен, па Њемци морају да бране дигнитет државе кад је ЦГ подрива као што то успјешно раде Хрвати.

Зашто да се облаче као усташе кад је довољно да узвикују усташки поздрав?

Bulj govor u Saboru završio s pozdravom "Za dom spremni" - Portal Novosti
    HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika pozdravio sa "Za dom spremni". Medved mu pljeskao - Index.hr

Pomjeraš stative no aj sad. Znači niko se u Hrvatsku ne obuče u ustašku uniformu, obuče se Vepar kao četnik.
    Ovi pozdravi bi ti bili otprilike kao pjevanje četničkih pjesama što je omiljeni sport svim funkcionerime DF-a čega se ne stide, no se ponose time. Sa sve popovima u društvu.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Што се тиче предуслова за улазак у ЕУ о враћању имовине, ево једне вијести из 2021 године :

Evropski sud: Hrvatska prekršila prava Srbina koji je izbegao u ratu | Balkan Insight

Вјерујем да ниси хтио да слажеш, једноставно не пратиш ситуацију у сусједној држави, ал надокнађујеш то праћењем Србије.
    Ponovo pomjeraš stative i greškom zaobilaziš istinu. Iz citiranog teksta :

Dabić je 2000. godine podneo zahtev za povrat kuće i on je prihvaćen, ali je nakon povratka primetio da je sva imovina u kući, kao i neka vozila i stoka, ukradena i da su delovi kuće teško oštećeni.

Na kraju se tužio da mu se isplati oštećeno i dobio u Strazbur.
    Imovina mu je VRAĆENA.

Možeš ti to bolje, no je kasno pa ti pada koncetracija.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Pomjeraš stative no aj sad. Znači niko se u Hrvatsku ne obuče u ustašku uniformu, obuče se Vepar kao četnik.
    Ovi pozdravi bi ti bili otprilike kao pjevanje četničkih pjesama što je omiljeni sport svim funkcionerime DF-a čega se ne stide, no se ponose time. Sa sve popovima u društvu.
    Дакле нема национализма код хрватских градоначелника?

Ponovo pomjeraš stative i greškom zaobilaziš istinu. Iz citiranog teksta :

Dabić je 2000. godine podneo zahtev za povrat kuće i on je prihvaćen, ali je nakon povratka primetio da je sva imovina u kući, kao i neka vozila i stoka, ukradena i da su delovi kuće teško oštećeni.

Na kraju se tužio da mu se isplati oštećeno i dobio u Strazbur.
    Imovina mu je VRAĆENA.

Možeš ti to bolje, no je kasno pa ti pada koncetracija.
    Није сва имовина, али ако мислиш да могу боље ево ти новији текст, са мало више примјера.

Terorizam pod državnom zaštitom - Portal Novosti

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    23,866
    Thanks Thanks Received 
    9,783
    Thanked in
    7,303 Posts

Ovoga su što ga on pomenu iz sabora izbacili u roku odma.To radi Mtslav nije ispratio ustaško divljaštvo o kojem pričam usmjerio se na lika kojeg su baj d vej u sabor izbacili iz sabora.Ka slon u staklarskoj radnji.

Nebitno.

Fora je da mnogo ti idealizuješ Hrvatsku đe su Katolička Crkva i HDZ uz nju bog i batina.
    Najviše spomenika NOB-a je upravo srušila ta ista Hrvatska.
    Markovina je o tome priča ali uzalud.

Jasenovac im služi za političku prepucivačinu sa Beogradom.Za isto Jasenovac služi zvaničnom Beogradu oni su u spregu.

O čemu pričamo mi?A to da neko ima pravo u ratu nekoga išćerati,civila iz doma puškama i tu se naseliti to je etike bez ta priča meni pije vodu koliko ništa.
    Last edited by Bluemoon; 01-09-24 at 23:45.

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Дакле нема национализма код хрватских градоначелника?

Није сва имовина, али ако мислиш да могу боље ево ти новији текст, са мало више примјера.

Terorizam pod državnom zaštitom - Portal Novosti
    Nije majka sina klela što se kocka no što se vadio.
    Ponovo ni u ovom tekstu nema podataka da nekome nije vraćena imovina, za što si meni rekao da u "slučajno lažem" kad sam rekao da je vraćena imovina svima.
    Ja ću ti kazati da ti namjerno zaobilaziš istinu, pomjeraš stative, i da ti to dosta slabo ide od ruke.
    Naknada štete na objektima je sasvim druga tema, a koliko sam skapirao iz prethodnog teksta, poenta je da se dobija u Strazbur, a da je hrvatska sudska praksa da je ne dosuđuju.

Nastavi da se vadiš, ali bolje ostavi za ujutru, ne ide ti baš najbolje.
    Tko leti, vrijedi...

17. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,359
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Ovoga su što ga on pomenu iz sabora izbacili u roku odma.To radi Mtslav nije ispratio ustaško divljaštvo o kojem pričam usmjerio se na lika kojeg su baj d vej u sabor izbacili iz sabora.Ka slon u staklarskoj radnji.

Nebitno.

Fora je da mnogo ti idealizuješ Hrvatsku đe su Katolička Crkva i HDZ uz nju bog i batina.
    Najviše spomenika NOB-a je upravo srušila ta ista Hrvatska.
    Markovina je o tome priča ali uzalud.

Jasenovac im služi za političku prepucivačinu sa Beogradom.Za isto Jasenovac služi zvaničnom Beogradu oni su u spregu.

O čemu pričamo mi?A to da neko ima pravo u ratu nekoga išćerati,civila iz doma puškama i tu se naseliti to je etike bez ta priča meni pije vodu koliko ništa.
    Da krenem sa kraja, svaka strana je ćerala civile puškama iz kuće ako su bile pogrešnog imena tokom ratova u SFRJ. Štoviše, oćerani se mogu smatrati srećnim da nisu ubijeni.
    Zaboravi etiku u tim momentima. Da su čojstvo i junaštvo uobičajni ne bi Marko Miljanov zapisivao primjere.

To su trenuci kad je najvažnije sebe i bližnje sačuvat, a imovina se povrati, oštećena ili ne, i to je pitanje sreće i kasnije sudanije.

Ne glorifikujem Hrvate. realno jesu 15 godina ispred nas. Manje se crkva pita no kod nas npr. Recimo ne daje neki pop javno u medije zahtjev ko da bude direktor Rudnika u Pljevljiva i to se naravno ispuni.

Imaju fanatila naravno, ali ima velike razlike. Oni u svojoj kolektivnoj religioznosti ne osciliraju između jahanja popova i ljubljenja ruku i klečanja u nekoliko decenija .

Vrlo jednostavno. Vidiš gdje su. Imaju zatucanosti, nacionalizma... Ali čak ni na nivou EU nisu najgora banana po tim pitanjima.

Dok mi dobacimo do njihove sadašnje situacija ima da prođe makar 10 godina, vjerovatno i duže.

Ponoviću, tri decenije nakon raspada, svako je tamo đe mu je realno mjesto.
    Tko leti, vrijedi...

19. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Nije majka sina klela što se kocka no što se vadio.
    Ponovo ni u ovom tekstu nema podataka da nekome nije vraćena imovina, za što si meni rekao da u "slučajno lažem" kad sam rekao da je vraćena imovina svima.
    Ja ću ti kazati da ti namjerno zaobilaziš istinu, pomjeraš stative, i da ti to dosta slabo ide od ruke.
    Naknada štete na objektima je sasvim druga tema, a koliko sam skapirao iz prethodnog teksta, poenta je da se dobija u Strazbur, a da je hrvatska sudska praksa da je ne dosuđuju.

Nastavi da se vadiš, ali bolje ostavi za ujutru, ne ide ti baš najbolje.

Слабо читаш али касно је па нека буде да си уморан, помињу неког Чизмића у тексту, можда ниси видио, ево мало детаљније :

Sve pravne bitke za vikendicu miniranu u Vrsima kraj Zadra davnog 4. jula 1992. godine, Gojko Čizmić je izgubio. U višedecenijskoj pravnoj zavrzlami, odvijala su se tri sudska procesa koje je poveo protiv Republike Hrvatske i to: za obnovu minirane kuće na koju mu nije priznato pravo jer 1991. nije bio prijavljen u Vrsima, za naknadu štete nastale uslijed terorističkog akta te zbog nejednakosti pred sudom. No sva tri slučaja, kako sam kaže, rezultirala su samo sudskim troškovima na njegov račun. Čizmić živi u Njemačkoj, u koju se preselio davno prije rata.

S obzirom da ih nije želio platiti, zbog podmirenja sudskih troškova na ime izgubljenih sudskih procesa, nakon prodaje roditeljske kuće u rodnoj mu Gornjoj Kovačici kraj Grubišnog polja na javnoj dražbi 2012. godine, na red za sudsku dražbu došli su i ostaci minirane vikendice u Vrsima, naravno u paketu s vrijednom parcelom na atraktivnoj lokaciji.

Točnije, za troškove od 21.000 kn u izgubljenom sudskom procesu protiv Republike Hrvatske za odštetu zbog minirane kuće u Vrsima vođenom u Zadru, na dražbi mu je prvo prodana imovina u Gornjoj Kovačici. Zbog drugog sudskog procesa protiv Hrvatske, zbog nejednakosti pred sudom i sudskih troškova od samo 5.000 koji su u međuvremenu s kamatama narasli na 11.000 kuna, mogao bi izgubiti i ostatke minirane kuće u Vrsima s vrijednim zemljištem.

Prva dražba bila je zakazana 27. jula, ali je zbog bolesti sutkinje odložena za 1. septembar. No po riječima Gojka Čizmića, o zakazanoj julskoj dražbi sud ga nije obavijestio, niti mu je poslao dokumentaciju s izvršenom procjenom imovine. Osim pravosudnih igrarija i dražbi, Čizmića su zvali i iz Općine Vrsi te su mu saopćili da sam izvoli završiti rušenje ostataka svoje kuće te očisti teren ili će to učiniti oni i poslati mu račun. Naravno, sve to uz zakonsko pokriće i objašnjenje da Čizmićeva minirana kuća kvari turističku sliku naselja Vrsi – Zukve. Gojko Čizmić koji 50 godina živi u Njemačkoj i čiji je državljanin, mogao bi sve probleme koje mu je stvorio hrvatski državni aparat riješiti novcem. Mnogi činovnici uključeni u ovaj proces to vjerojatno i očekuju, ali Čizmiću to kako kaže, ne pada na pamet.

Pravdu na čistac - Portal Novosti

Како обнављају кућу србина који је био у хрватској војсци на начин да не може у њој живјети :

Miniranje od temelja, obnova od krova - Portal Novosti

Како је направљен закон да се обнове куће :

Spor za naknadu štete nastale miniranjem izgubili su na način na koji su slične sporove gubile i tisuće drugih Srba; devedesetih je, naime, promijenjen zakon kojim ih se trebalo obeštetiti te je donesen novi kojim im je to pravo ukinuto, da bi naposljetku Račanova vlada ‘ispravila’ nepravdu tako što se oštećenima grade kuće od svega 35 kvadrata, plus još deset po članu domaćinstva koji je 1991. živio u miniranom objektu, čime je mnogima vrijednost imovine višestruko umanjena.

Zatrpavanje nečasne prošlosti - Portal Novosti

А ако то све није довољно компликовано, иде се и са утуживањем због нерашчишћавања рушевина за објекте који им срећом нису одузети :

УСaбoру, у склoпу слoбoдних тeмa, СДСС-oв зaступник Бoрис Mилoшeвић гoвoриo je o прoблeму кojи грaђaни имajу jeр нису уклoнили рушeвинe свojих кућa, минирaних 1991. и 1992. гoдинe.

- Риjeч je o трaнзициjскoм прoблeму друштвa, пoслиjeрaтнoм нaсљeђу кoje сe вучe дeсeтљeћимa и joш je aктуaлнo. С њим сe прeтeжнo бoрe грaђaни српскe нaциoнaлнoсти кoje сe тeрeти дa мoрajу плaтити трoшкoвe уклaњaњa рушeвинa. Нa примjeр, сувлaсницa минирaнe кућe, дoбилa je рaчун oд 20 хиљaдa кунa, a oнa вишe нe живи у тoм грaду нeгo у сусjeднoj мaлoj oпћини с мaлoм мирoвинoм. Oнa кao и мнoги у сличнoj ситуaциjи, ниje дoбилa никaкaв вид oбeштeћeњa штo су joj минирaли кућу. Пoступкe кoje су oштeћeни пoкрeнули дa би oствaрили нeкaкву нaкнaду штeтe, joш су изгубили тe су мoрaли плaтити пaрничнe трoшкoвe. Упућeни су и дa пoкрeну упрaвни пoступaк oбнoвe, нo и ту су oдбиjeни – рeкao je Mилoшeвић и нaвeo дa су пaрницe изгубили упрaвo из рaзлoгa штo je Сaбoр укинуo зaкoнскe oдрeдбe нa тeмeљу кojих су мoгли oствaрити прaвo нa нaкнaду штeтe.

Sudske kazne žrtvama terorizma - Portal Novosti

Све потпуно нормалне ствари у једно потпуно нормалној држави.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    23,866
    Thanks Thanks Received 
    9,783
    Thanked in
    7,303 Posts

Da krenem sa kraja, svaka strana je ćerala civile puškama iz kuće ako su bile pogrešnog imena tokom ratova u SFRJ. Štoviše, oćerani se mogu smatrati srećnim da nisu ubijeni.
    Zaboravi etiku u tim momentima. Da su čojstvo i junaštvo uobičajni ne bi Marko Miljanov zapisivao primjere.

To su trenuci kad je najvažnije sebe i bližnje sačuvat, a imovina se povrati, oštećena ili ne, i to je pitanje sreće i kasnije sudanije.

Ne glorifikujem Hrvate. realno jesu 15 godina ispred nas. Manje se crkva pita no kod nas npr. Recimo ne daje neki pop javno u medije zahtjev ko da bude direktor Rudnika u Pljevljiva i to se naravno ispuni.

Imaju fanatila naravno, ali ima velike razlike. Oni u svojoj kolektivnoj religioznosti ne osciliraju između jahanja popova i ljubljenja ruku i klečanja u nekoliko decenija .

Vrlo jednostavno. Vidiš gdje su. Imaju zatucanosti, nacionalizma... Ali čak ni na nivou EU nisu najgora banana po tim pitanjima.

Dok mi dobacimo do njihove sadašnje situacija ima da prođe makar 10 godina, vjerovatno i duže.

Ponoviću, tri decenije nakon raspada, svako je tamo đe mu je realno mjesto.
    Kod njih se crkva daleko više pita biliv or not ne bi vjerovao koliko se katolička crkva pita u Hrvatskoj više no papa u Italiju.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    25,835
    Thanks Thanks Received 
    8,311
    Thanked in
    4,077 Posts

https://6yka.com/region/bura-zbog-ju...w4uLHc13jTIg1Q

Ma Hrvati i nacionalizam ne idu u isti rečenicu

23. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Ma oni dole su posvadjani sa banderama na rivi

Thanks Thanks Given 
    1,660
    Thanks Thanks Received 
    2,629
    Thanked in
    1,186 Posts

Malo su prosperirali pod tom zastavom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

I u Hrvatskoj ima zatucanih ljudi, kao i kod nas, kao i u Srbiji.

Ali.. Mozda je samo moj osjecaj, cini mi se da procentualno zatucanih nekom radikalnom ideologijom ima manje kod nas nego u Hrvatskoj i Srbiji
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

27. The Following 5 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Znao sam da ćeš se prvi javiti.
    Njemci brane naravno. Posle Hitlera su uspjeli da se izbore za status u međunarodnoj zajednici. Dovoljno o njima. Bijahu i na neki stub srama zbog diesel gate afere, pa poslije se ispostavilo da su svi varali.

Školovanje studenata (kadeta) je jeftinije i jednostavnije zbog jezika u Hrvatsku. Kad ga pošalješ negdje drugo, školovanje mu je automatski godinu duže.
    Npr u Grčku školujemo pilote. Prva godina samo jezik. Godina školovanja pilota 50,000 EUR-a. Za 5 godina minimum 250,000 EUR-a. Za fakultet.
    Da ne pominjemo koliko koštaju letovi, osiguranja i slično.

Sve u svemu, imamo tih para pa ćemo platiti još poneđe da ih pošaljemo. E sad ne možemo u Češku jer nemaju more, a nama treba mornarica npr ali to su trivije.

Uostalom, rekoh da su ih odbili jer su Srbi.
    Last edited by hercules; 02-09-24 at 08:06.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

Ima ona cuvena... ni Madjarska nema more ali ima mornaricu

Ne znam zasto sam to rek'o
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    3,549
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Da bačiš foru.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,294
    Thanked in
    876 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Valjalo bi čitati što je napisano. Odgovornost svakako DA, ali krivična i ostanak bez posla, NE. I siguran sam da ne bi tako pričali da vam je kojim slučajem ovo neko iz kuće. Outline produži jbt i umiješa i državu u sve ovo. Nevjerovatno.
    A siguran sam da je ovaj neko ko je poslao sliku redakciji to uradio sa sve matičnim i i ostalim podacima. Ono da spasi situaciju.

Ne bas tako davno je sama drzava (ili ti jedna od drzavnih institucija) objavila pregrst licnih podataka o ljudima koji su COVID19 pozitivni. Nikom nista, koja odsteta i to je to. Tako ce i za ovo odgovarati pojedini.
    Krivicna odgovornost bi trebala da postoji nebitno jel' ovo uradila neka random uciteljica, sekretarica ili moja rodjena sestra. Al' isto tako i za sve ostale koji zloupotrebljavaju i nestruko barataju sa licnim podacima gradjanja.

Ako je neko nekompententan da moze ovakve propuste da izvrsi zamisli onda sta neko drugi sa malo vecim znanjem moze da radi sa nasim licnim podacima (a pojedini sigurno i rade)?

Page 455 of 682 FirstFirst ... 355405445451452453454455456457458459465505555 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)