Svi ste upravu na neki svoj nacin.
Evo ja da dam svoj komentar dok cekam da mi prodje gvardija do 04:00 inace sam trenutno u Nanshu/Kina.
Nemam zenu, nemam djecu tako da se odma zna

Zadnjih par ugovora napravih ni sam ne znam zasto, sredio sam stan, opremio se materijalno, prevozna sredstva imam, kredita nemam...zaliha novca imam. Ne znam sto bih rekao, zelim da batalim ovo jer je sve gore i gore, mnogo utice na moje zdravlje i da sam slusao doktora prije 10god nisam trebao ni pocinjat sa plovidbom ali eto zavrsila se pomorska skola i htjeo sam probat pa sto god da bude.
Kao sto rekoh zadnjih par ugovora zelim bataliti ali je problem u tome sto dodjem kuci poslije 6-7 mjeseci i zelim odmarati, putovati, uzivati umjesto da sam pametniji pa odma poslije par dana da trazim neki posao na kopno, to je problem kod mene jer sam lijen. A ne biste vjerovali kako brzo prodje 3 mjeseca kuci i onda opet dobijete poziv i ne uradivsi nista da se promjeni sve iz korjena onako se opet prihvati taj poziv i ode opet sa mislima "sto ce meni ovo u zivotu".
Ne, ne treba zaliti nas pomorce niti bilo koga kuci zbog toga sto je odabrao da radi odredjeni posao. U svakom poslu ima odricanja, nedje vise nedje manje. Ali jedna stvar da bude jasna a jasna je svima,
a to je da su ljudi kod kuce pomalo ili povise bezobrazni i onda se svako malo cuje to, a lako mu je ima parustina, plata par hiljada evra svaki mjesec...to je postalo jadno slusati i takve sam ljude ja poceo zaliti jer mi ih je bas zao sto tako razmisljaju i sto nemaju grama mozga a tek postovanja. Ne treba nama spomenike postovanja dizati jer smo tu dje jesmo, nego se trebamo medjusobno jednako postovati i to je sve. Muka mi je od takvih NEljudi, gledaju nas kao majmune od kojih vole da uzimaju velike pare i mozda koji najvise i donose i placaju sve keshom. Da li je ljubomora ili jednostavno bolest tih koji bi iste pare ali da se ne mrdnu od mamine trpeze, svoga kreveta, prve kafice u 11 ujutro, izlazaka, zena....
Odoh u nekom drugom pravcu ali neka, valja se.
Kao sto ste rekli, treba jak karakter, velika volja, jasan cilj za sve u zivotu.
Bookmarks