Results 1 to 25 of 174

Thread: Novokomponovana srpska nacija je nastala po ova dva programa...

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    Ne možeš se slagati i ne slagati. To gore je apsolutna istina.

Povukao si me za jezik, pa sam danas malo oko toga radio i spremao taj prilog, da ti pokažem kako su se Srbi pravili, mada si do prije 10 min tvrdio da su se oduvijek tako zvali zapadno od Tara - Drina.
    Takođe prije nekolio časova si tvrdio da je namoguće da je Vuk Karadžić sam to učinio i tvrdio si da nije imao potporu.

Eto kako jedan prilog, jedan izvor, jedno povijesno vrelo, začas promijene tvoju svijest.

Knjigu sam ja kupio u knjižari, pročitao, naletio na ovo gore, sve sam ja to pretpostavljao, kockice se samo sklapaju.

Žao mi je što ubogi crnogorski istoričari nijesu u stanju da na dovoljno dobar način objasne ove stvari, neki su priglupi, a neki jednostavno ne znaju činjenice, niti mogu da ih povežu.

Zapamti!
    Sve što ti pričaju "istoričari" Terzić, Radoš Ljušić, Đuretić i slični to je SVE ukrivanje glavnih činjenica i prikazivanje marginalnih.
    Dakle sve što oni pričaju je LAŽ!
    Eh, čekaj malo. Tako se pravila srpska nacija, tamo gde ima osnova, svesti o nečem zajedničkom, moderna srpska nacija, a nisu se tako pravili Srbi! Preci današnjih Srba koji nisu imali srpsku nacionalnu svest, nisu imali ni hrvatsku ni crnogorsku niti bilo koju drugu. Razumeš li suštinu? Nije bilo Srba kako ih danas shvatamo u smislu moderne nacije, ali to su ti isti ljudi, istog jezika, i itekako je postojalo srpsko ime među njima. Samo ne kao danas, i ne na taj način. Na potpuno isti način bi onda mogao reći - kako su se pravili Nemci, Italijani, Bugari, Hrvati, Mađari, Česi, pa i Crnogorci! Nisu Srbi nikakav izuzetak, a ni u Šumadiji nije postojala neka naročito jaka srpska nacionalna svest do Karađorđa, a kamoli drugde.
    Last edited by ssin; 22-03-07 at 21:48.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks