Originally Posted by
Fidel Castro
Pa sigurno smatram da imam manje prava i na zemlju i na izbore i na bilo sta od nekoga ko je u zemlji non-stop. Neko ko je prozivio i stvari koje ja nisam jer nisam bio tu. Neko ko je morao da se bori sa stavima sa kojima ja nisam jer... nisam bio tu.
A sad zamisli koliko je bilo moje odsustvo a koliko odustvo nekih koji nisu dolazili godinama (ima ih i koji nisu dolazili od 2006. godine) i koji ovdje ne zive i ne placaju nikakve dazbine o kojima ti pricas. Moja je greska sto sam se ja fokusirao samo na jedne ali to su ti o kojima sam ja pricao pa je ispalo da sve stavljam u isti kos. Mislio sam da je jasno o kojoj grupi pricam a to je grupa koja je ne u malom obimu dolazila za svake prethodne izbore. I najcesce iskljucivo na izbore a ne moze se svoja domovina voljet' jedan dan u par godina, nikako. Taj niti zna kako se ovdje zivi niti bi trebao da glasa za bilo kakve odluke koje ce uticat' na moj zivot a jos manje na tvoj.
Ovo je moje subjektivno misljenje koje apsolutno ne mora niko da dijeli i nisam kategorican po istom kao sto sam kategorican po nekim drugim pitanjima. Ovdje razumijem i 'drugu stranu' jer znam ljude iz svih ovih kategorija... od onih koji dolaze samo na izbore i to kad im se plate putni troskovi preko onih kojima je Crna Gora jedini dom a mukom zaradjuju hljeb vani jer u svojoj zemlji ne mogu pa do onih koji su Crnu Goru napustili i sa njom raskrstili te se u nju ne vracaju, ni za izbore, ni bilo kad.
E pa to je sustina...ne mozes ti nekome uskratiti pravo drugome dati...jednostavno imas situaciju da se ogrijesis o nekoga ko je ispravan da bi one koji su kupljeni i koji od 2006. nijesu dolazili eliminises...negdje se vodim onom pravnom etikom, bolje da 100 krivih šeta ulicom nego da jedan nevin leži u zatvoru....ovo stvarno mislim i tu logiku na žalost ako hoćeš da budeš ispravan moraš na sve zivotne situacije primijeniti iako nije uvijek ispravna....istom logikom, mnogi koji žive u CG bi valjalo da nikad ne glasaju....ali imaju pravo što da im radimo...jedino moze da se trazi neko pravno rjesenje za situaciju i naravno, posebna kazna za partije koje organizuju te dolaske...jer ako neko o svome trosku zeli da dodje na glasanje neka mu je srecno!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks