Crna Gora je imala predsjednicki sistem poznato je bilo da su Milo i Momir vec tada u nezboru bili. A Milo se vec tu opirao velikosrpskoj ideologiji no ga je jebalo lose drustvo. E kakve price za klince i klinceze. Kako je mafijas Seki neznaven bio pa snimi cio film tada i pokaja se nedugo potom.
Sve što se dijaspore tiče sam saglasna od tačke do tačke! Sramota kako ovdje ljude napadate, ljude koji nemaju drugu domovinu osim Crnu Goru! I NEMAJU pravo glasa u Njemačkoj i ne dolaze samo za izbore! Evo vam Hajriz Brčvak! Koliko je vremena u Crnoj Gori? Ja znam najmanje desetak ljudi i njhihovih porodica koji bukvalno dolaze svake par mjeseci u domovinu! Mnogima od njih su roditelji jos posli u Njemacku konkretno, moj kum je rodjen U CG i odmah nakon rodjenja je otišao sa majkom kod tate koji je vec bio tamo i taj ćovjek je ovdje dosao da uci osnovnu i srednju skolu! Druga djeca su na raspust isla iz Njemacke u CG a on je isao iz CG u Njemacku tri mjeseca ljeti! Čovjek je od Nove godine bio dva puta tu, u decembru je dosao i čekao Novu godinu ovdje! I normalno da se buni i bori da mu se da da glasa u domovini jedinoj koju ima! On nema pravo da glasa nidje oim ovdje!
Vi ste mi neki selektivni podrzavaoci ljudskih prava!
Fidel, izvini, ali ti si sad bio van domovine mjesecima i nijesi samo sad nego masu godina poslednjih! Isto tako i Prijeki....o čemu pricate, zašto ste manje državljani od mene?! Ti ljudi ovdje placaju VRLO UREDNO sve dazbine i poreske i ostale obaveze, dovode svoje prijatelje drugih nacionalnosti na odmore po 15 dana u CG gdje ostavljaju grdne pare! Da ne pričam da su u svakoj situaciji slali grdne donacije Crnoj Gori! Znači valjaju nam kad plaćaju poreze takse i dazbine, kad kupuju nekretnine to je sve ok, ali nemo'te slučajno da glasaju!
Imam i kumu u Americi, ona nikad nije niti je zanimalo dolazila na ikakvo glasanje i sad ce doci krajem aprila u posjetu roditeljima i sestrama, ima američki pasos i nikad nije u životu ni pomislila da dodje da glasa! A i ne bi mogla kao njihov državljanin. Tako da ostavite ljude koji nemaju pravo glasa u drugim zemljama da ostvare pravo tamo dje su državljani!
Oni koji dolaze zato sto im je neko platio kartu da dodju neka su samo zdravo! Tima platite vi karte, ti će za pare i za crnoga đavola glasati ladno će za pare i izdati domovinu!
Neka sjede doma tamo dje su od izbora do izbora!
Last edited by zvoncica; 02-04-23 at 00:20.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ne postoje loši ljudi, postoje samo loša djela, tako je i Milo dobar čovjek sa mnogo loših djela, nesrećan čovjek koji već decenijama traži našu bratsku pomoć i ljubav, koju baš nikad nije dobio, podjednako od onih koji su ga glasali i nas koji nismo. Mi smo mržnjom prema njemu odmagali prvo nama, a onda i njemu...Mnogi mu zaviđeli i zavide, svojestveno sitnoj buržoaziji (i jos sitnijim dušama).
Milo nas sve ove godine doziva da dodjemo odnekud do njega, jer i on je - Mi. Nismo ni pokušali, pa smo u tom djelu ispali gori od njega, jer on nas doziva, ne mi njega.
Milo je jedan od nas, proizašao iz nas i mi iz njega, slični više nego sto želimo pristati i priznati. Milo nam nije dao ljubav jer je nije imao, pa nam neko ne može dati ono što nema, ali zašto je mi nismo imali kolektivno dati njemu? Strahotne su to istine. Jezive..
To je nažaost sastavni dio naseg mentaliteta, zaostajanja, kolektivnog balkanskog psihopatskog, nesagledivosti ni predvorja ljudske osebujnosti...
Milo je možda psihopata, kako rekoh jedan od miliona nas balkanskih psihopata, međutim ne meže se psihopata rodit (sve i kad bi neka nauka to dokazala to bi se trebalo ignorisati jer bi se psihopatija na neki način tad abolirala, djelimicno de jure normalizovala). On je takav postao, odrastajući, formirajući se u takvom ozračju i neformalnom poretku.
Sa nama i među nama - međnik je on naš.
Milo je brat naš, težački patnik, praskozorje i suton svih naših decenijskih lutanja, saputnik sapatnički. Siromah naš. Miskin. Nadasve samo čovjek. A sve je čovjek - a ne smije bit sve..
Oduvijek i samo optimalan. Logičan. Prirodan. Normalan.
Milo, čovjek bez prezimena.
Milo, više od imena.
Samo Milo.
Naš Milo.
Milo...
...
Last edited by Platinum; 02-04-23 at 00:26.
Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja
Eo Zvoncice imas bice uvid u to imaju li ovi ljudi pravo glasa u Njemacku ili nemaju. A sve da ga i nemaju treba da budu velike splacine da ga koriste odje na ovaj nacin kad krca guza lesnike mafiji a da zive u PM. Prijeki Zvoncice radi na brodu a zivi u CG a i Fidel rekao bih. A sigurno nisam od miline posa tamo no jer se vasa generacija i generacija mojih roditelja postarala da se sve ocerupa u ovu drzavu. Dakle svi koji ne zive odje nego nedje drugo bilo to Smederevo ili Vaduz i Pariz treba da se stide obraza koji sigurno nemaju. Oni da dolaze da kroje sudbinu nekome. Nesposobnjakovici koji se prodaju za prevoznu kartu a zive po 30 godina na zapadu. Sirotinja uboga.
Srećno danas pa da slavimo.
Narod će izaći da glasa idemo preko 72%
Prijeki, jedan od vasih argumenata je bio "zasto su posli da rade vani kad im je ovdje bilo toliko dobro"?! Pa te ja sad pitam a što ides na brod da radis kad je ovdje dobro?! Kontas li koliko je bezvezno i glupavo koristiti ovaj gornji argument i ljude prozivati sto su posli OD MUKE, kao i ti uostalom, da rade u Njemacku!? Ti na brod on u Njemacku! Ti zivis na brodu 8 mjeseci pa dodjes odje mjesec dva, a on ide na posao od 8 do 4 ili od 9 do 5 pa ne moze dolaziti ovdje na mjesec dva, ali vjerovao ili ne provede u Crnoj Gori vremena skoro kao i ti, ako ne i više! Ja pominjem one koje poznajem! Pa i Jaki ti je živio nedje u inostranstvu već godinama?! Zar mu to nije bio plus do danas? I njemu i Spajkiju?! Kako sad ne valja da ides trbuhom za kruhom! Nemoj da si kontradiktoran!
A o ovima koji se prodaju i samo radi karte dodju da glasaju, vec sam rekla sto mislim!
Onda, moja generacija nije očerupala Crnu Goru jer ja sam mladost provela i počela svoj radni vijek u ratom pogodjenoj Jugoslaviji i hvala bogu u nezavisnoj Crnoj Gori ovo zrelo doba života! I Nijesam ja čerupala nikoga, dali mi nijesu nista, samo ako su mi uzeli! Tako da splet okolnosti i bolesne ratove koje su nacionalisti izazvali na ovim prostorima ne ja, bila sam premlada da rat izazivam, i koji su nas doveli dovde nemoj da stavljas ni na moj ni na račun tvojih roditelja! Obrati se ovima koje sad želis na vlast da dovedes, nacionalistima...krijete se iza gradjanske ideje i ka tobož nekakvu budućnost krojite a idete sa nacionalistima ka prošlosti (ne nuzno Jakov i Spajki, oni su jos na posmatranju i djeluju regularno nego ovi koji su im neophodni da bi vlast vršili) ...moje misljenje na koje imam pravo!
Uostalom tvoje misljenje je vrlo nazadno za omladinu koja danas stasava, kao što smjesti mene i svoje roditelje u kreatore tvojih današnjih problema....veeeruj mi...isto bi bilo i da ti med i mlijeko cure na sve strane...samo što ti to nesto sporo kapiras mislis da si IN jer držiš slovo po tviteru i forumu, savremeni "disident"...
Sramota je da ljude zoves govnima samo zato sto i oni zele pravo glasa! I odakle ti ideja da svi glasaju Mila? A i što se bojis i da glasaju Mila kad ti je racunica prosta, Milu treba 70000 glasova, pa nece doci njih 70 hiljada...ne boj se! Jaki će ti pobijediti sigurno
Ne moze to tako, ne mozemo se kriti iza slobodarskih ideja a braniti ljudima da imaju pravo glasa? eheeej!
Nije dijaspora kriva mi smo krivi, jer mi smo ***** a oni znaju da smo mi *****
Pa sigurno smatram da imam manje prava i na zemlju i na izbore i na bilo sta od nekoga ko je u zemlji non-stop. Neko ko je prozivio i stvari koje ja nisam jer nisam bio tu. Neko ko je morao da se bori sa stavima sa kojima ja nisam jer... nisam bio tu.
A sad zamisli koliko je bilo moje odsustvo a koliko odustvo nekih koji nisu dolazili godinama (ima ih i koji nisu dolazili od 2006. godine) i koji ovdje ne zive i ne placaju nikakve dazbine o kojima ti pricas. Moja je greska sto sam se ja fokusirao samo na jedne ali to su ti o kojima sam ja pricao pa je ispalo da sve stavljam u isti kos. Mislio sam da je jasno o kojoj grupi pricam a to je grupa koja je ne u malom obimu dolazila za svake prethodne izbore. I najcesce iskljucivo na izbore a ne moze se svoja domovina voljet' jedan dan u par godina, nikako. Taj niti zna kako se ovdje zivi niti bi trebao da glasa za bilo kakve odluke koje ce uticat' na moj zivot a jos manje na tvoj.
Ovo je moje subjektivno misljenje koje apsolutno ne mora niko da dijeli i nisam kategorican po istom kao sto sam kategorican po nekim drugim pitanjima. Ovdje razumijem i 'drugu stranu' jer znam ljude iz svih ovih kategorija... od onih koji dolaze samo na izbore i to kad im se plate putni troskovi preko onih kojima je Crna Gora jedini dom a mukom zaradjuju hljeb vani jer u svojoj zemlji ne mogu pa do onih koji su Crnu Goru napustili i sa njom raskrstili te se u nju ne vracaju, ni za izbore, ni bilo kad.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ko prica o ljudima sto idu tamo po 8 mjeseci a 4 odje. Broj tih ljudi je marginalan. Radi se o najvecem broju ljudi koji tamo zive decenijama. Eno ih danas slike i snimci fosili se vracaju da odluce. I potpuno nije bitno oce li oni glasat Jakova ili Mila bitno je da nije normalno da ti ljudi odlucuju o procesima u CG a svoje zivote organizuju u drugim zemljama. Sto se tice vasih generacija vi ste krivi naravno i ja tesko da bih mogao oka da sklopim na mjesto pripadnika tih generacija. Ostavili ste potomcima pepeo. Sve mogu da razumijem do 2010 ali ovo je 2023 i pricate o nekakvim glupostima ratovima odbrani. Da ste ranije uradili ovo sto rade mladji od mene sad ne bi bili ovakav jad. Mozete li zaspat uvece kad gledate one slike maltretiranja ljudi od strane policije. Kako ce vam san na oci kad znate da su ti ljudi bili na najvisocijim pozicijama. Nisu ti ljudi pali s marsa tu nego su ih postavljali oni kojima ste vi davali povjerenje. A sto se tice ovih sto mi hocemo da ih dovedemo ili neko treci. Bice da su nacionalisti Luka Rakcevic, Jakov Milatovic, Mickej, Dritan i ta ekipa. Glasate partiju koja u svojim redovima ima glavnog donosioca odluka iz tih nesretnih godina i na desetine belih orlova u partiji. Godine 2023 ti su ljudi tu. DPS se reformisao nula%. Vi nama da odlucite i da nas naucite ko je nacionalista doveli ste najvece koljace na vlast a ocete da ih jos drzite. E nema vise to je vrijeme proslo to je vrijeme pregazilo vase lidere a djeci je pun ***** branjenja drzave od Seselja koji ka ikebana visi u Happy tv.
Ovi sad neka glasaju i sto se mene tice moje misljenje volio bih nikad odje da ne dodju. Ako se odlucim na isto sto su oni nikad odje doc da glasam necu jer nemam to pravo. Nije ljudski ja nisam splacina.
Sto se tvitera tice obozavam. Bukvalno 30 sati nisam spavao uzivam kako ljudi cvile to me hrani i volim da ih mecim. Hrani me patnja tih nesoja koji cvile jer ode otac nacije koji je zaplaka mnoge familije. Koji je rascera dostinu sinova po zapadu i po brodovima i cije majke obraza ne suse. Zasluzuju da pate i da se gaze. I jedva cekam taj poslednji zvizduk da im svima stanem na zivac. Interesdzije i placenici.
Last edited by PrijekiLijek; 02-04-23 at 01:49.
E pa to je sustina...ne mozes ti nekome uskratiti pravo drugome dati...jednostavno imas situaciju da se ogrijesis o nekoga ko je ispravan da bi one koji su kupljeni i koji od 2006. nijesu dolazili eliminises...negdje se vodim onom pravnom etikom, bolje da 100 krivih šeta ulicom nego da jedan nevin leži u zatvoru....ovo stvarno mislim i tu logiku na žalost ako hoćeš da budeš ispravan moraš na sve zivotne situacije primijeniti iako nije uvijek ispravna....istom logikom, mnogi koji žive u CG bi valjalo da nikad ne glasaju....ali imaju pravo što da im radimo...jedino moze da se trazi neko pravno rjesenje za situaciju i naravno, posebna kazna za partije koje organizuju te dolaske...jer ako neko o svome trosku zeli da dodje na glasanje neka mu je srecno!
Zvone kako onda da tretiramo one koji su javno rekli da nisu u cg dolazili od 2006 ali je drzava ugrozena od "srpskog nacionalizma"? da ti ne postavljam sad twitove
Ne treba da dolaze ni jedni ni drugi, ne zato jer na to imaju zakonsko pravo nego zato sto to nije moralno
evo sarici kavcani i skaljari donesu para u cg 5 x vise od dijaspore i 3 buzeta ,pa da im damo po neko ministartstvo da vode posto su toliko para usuli u nekretnine
@Sto se tice njemackog drzavljanstva nesto se gosp advokat preseftio da ne mozes da imas drugo ako imas njemacko .kumovi mi imaju i jedno i drugo drz. cijela familija ,ali ne dolaze da glasaju ni za dzabe ni za 300 eura .muslimani su ali ne padaju na milove price da je drzava ugrozena niti ih zanima nasa politika.dodju ljeti provedu se i nazad
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Ja se ne pitam niti cu se ikad pitat' tako da se ne mogu ogrijesit' osim sto dajem misljenje za konkretnu grupu ljudi, za 'pripejd glasace' koji ovdje dodju iskljucivo sa jednim ciljem. Neki zato sto im je placen put, drugi sto stvarno imaju uvjerenje da "spasavaju zemlju" ili slicno. Ali takvi ne zive u Crnoj Gori. Ne 365 dana, ne 6 mjeseci, ne mjesec dana. Takvi dodju jednom u par godina, izvrse svoju "gradjansku duznost" i vrate se dje rade, zive, stvaraju. Tvrdim da takvi ne samo da ne vole Crnu Goru nego sa njom nemaju apsolutno nikakve veze i prihvatio bi ih samo kao turiste jer dolaze rijedje i od njih... samo sto se turista ne pita u buducnosti Crne Gore i gradjanima koji u njoj zive.
I kao sto napisah jos u prvom post-u, ovo vazi za sve... bez obzira koji izbori bili, ko za koga glasa i ko odakle dolazi.
Svakako mislim da imamo mnogo veci problem 'u svom dvoristu' sa onima koji ostaju, koji se nece vratit' u Njemacku ili Luksemburg a bojim se da ce se to i manifestovati u narednom periodu, pogotovo nakon parlamentarnih izbora al' da ne duzim sad... bice mozda vremena i za neku duzu analizu iako znam unaprijed da nema potrebe.
Do Not Disturb.
ja časti mi moje vidim samo da si pun safre i ponasas se taman ka da ti cvilis nesto? Ovo nijesu rijeci i govor pobjednika, no gubitnika, pa ti vidji sto ces sa ovim rijecima...a optuzivanje drugih za sve svoje neuspjehe nemoj meni....pravo da ti rečem, moj pradjed je balkanske ratove proveo i u teskoj nemastini zivio..djeci je ostavio imanje na selu poprilicno koje su mu preci od Turaka cuvali vjekovima...pa mi je đed prezivio veliki rat i proveo djetinjstvo u teskoj nemastini i taman nesto stvorio kad dodje II svjetski rat pa i je otac prezivio drugi svjetski rat i trpio uzasno lose djetinjstvo u teskoj nemaštini, a da ne pričam o tragedijama koje su sve ove godine pratile i broj mrtvih i zatvaranih, ubijenih iz porodice, pa onda njegov zivot djeteta porodice sa golog otoka i taman lijepo poče dodjose ratovi devedesetih....koga ce oni kukavci da okrive? Za sve te godine koje su pojeli skakavci? Za sve njihove muke i teske zivote???? Oprosti, ja sam na moje pretke beskrajno ponosna i ne krivim ih apsolutno nizašto što sam ja u zivotu imala i nemala, naprotiv, pa mi sad objasni zasto ti krivis tvoje? Sto nijesi uspio da se u zivotu organizujes? A koga ce oni da krive? Ti cvilis moj Prijeki, i to najstrasnije! Smanji safru jer ti ova energija koju isijavas ne djeluje pozitivno i pobjednicki naprotiv, vrlo negativna i navodi na neke jako ruzne scene! Najbolje da tebi damo da biras za sve nas? Ili da se lijepo namjestimo svi 50+ na ovo novo groblje evo ima mjesta sad fala bogu pa da ti onda uzivas da sprovodis tvoju pravdu....bjeale temo!
Last edited by zvoncica; 02-04-23 at 02:36.
I jos nesto zaboravih jer je kasno pa mi misli bjeze
Po meni (opet, subjetivno misljenje) nisu isti oni koje je muka natjerala da odu pa dodju da glasaju protiv tog sistema koji ih je otjerao iz zemlje i onih koje je taj sistem otjerao a dolaze iz tog utocista u CG da glasaju bas one zbog kojih su Crnu Goru i napustili.
Razumijemo li se?
Jer me ovi drugi bune... ne znam da li je u pitanju klasicni Stokholmski sindrom ili pak sadizam u stilu "E ja sam morao poc', sad cu isto zlo glasat' da i ostali vide kako je meni bilo".
Toliko za nocas, dosta je. I previse.
Pa sjutra svako svojom hladnom glavom nek' odluci i zaokruzi sto misli da je bolje za njega, za svoje potomke ali i za kompletno drustvo.
Last edited by Fidel Castro; 02-04-23 at 03:05.
Do Not Disturb.
no za koga se glasa na ove izbore kavcane ili skaljarce?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Prastajte sto mijenjam temu.
Je li ovo ekonomsko pravni ekspert foruma napisao da je CG imala predsjednicki model vladanja? Ozbiljno. Nije ironican?
Dobro jutro,jeste li se napajkili
Je li došao i taj dan,ne znam kako se sinoc spavalo,je li bilo košmarnih snova
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja i dalje ne vjerujem da je došao i taj dan da sjaše više čovjek posle trideset i kusur godina.
Ajd konačno da prodišemo akoBogda!
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
A bogumi ovi izbori od pocetka smrde na izborni izinjering, ne bi me cudilo da danas Mika pobijedi, najvise me interesuje rezultat u Tuzi.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
two things are infinite:
the universe and human stupidity;
and I'm not sure about the universe
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks