Hoćeš da kažeš kako Dritan nije najzaslužniji za ovo što sam nabrojao? Ajde da vidim kako to tebi dobro ide pa objasni.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Ti taman kao da je Draginja slučajno sa ulice navratila u SDP pa ovi ne mogu da je izbace jer je gost zaboga. Žena predstavlja politiku SDP, bila je predsjednica, sad je poslanica, nikad se partija nije ogradila od onoga što lupeta. Kraj priče.
SDP nema nikakvog programa sem nacionalističkog, zadnje tri godine ni o čemu ne pričaju sem o naciji, identitetu, religiji i kako se sve to mora braniti. Taman su onoliko socijaldemokrate koliko su nacionalsocijalisti socijalisti.
vrati brate skupstinu. Lik je deset puta pomenuo vrh SPC kako njih postuje i kako je sramota da se napada vrh SPC, da su to divni ljudi. Onda je opet krenuo da prica deset puta o temeljnom ugovoru i spc.
lik je premijer i predsjednik gradjanske partije. Vise je pricao o spc i TU nego iko u crnoj gori. I hvalio se kako je ucinio dosta za SPC i kako ga to cini srecnim i zadovoljnim. Nidje price o gradjanima.
cio govor mu se sveo na mimovanje, traceve i huskanje i crtanje meta sa govornickog mjesta premijera. Ono je zastidje bilo
Podgorica Podgoricanima!
Pa izdajnici su izdajnici. Četnici su četnici itd. nastavite sami krug.
Ništa ja tu ne bih dirao, sem što su ove dvije Vlade "ubijale" građansko društvo zbog takvih tema kao što su nacije, identiteti, religije i sl. To sigurno SDP i Draginja nisu radile nego ove dvije anti građanske Vlade.
Potpuno su ugasili kurs CG prema EU zbog toga.
Last edited by mneonly; 21-08-22 at 14:44.
Love, peace and respect.
I?
Ako se crkvena imovina Crne Gore predaje u ruke crkvi susjedne države koja ne priznaje crnogorsku naciju, ako se Srbija direktno pleka u izbore u Nikšiću, ako njihov ambasador priča da je Podgorička skupština "slobodan izraz narodne volje", ako njihov ministar MUP-a priča opet o ujedinjenju Srba u jednu državu, o tome ima da se priča, a ne da se ćutke prihvata iako bi neki to rado voljeli.
I ne, žena nije personifikacija SDP-a, znam ih iz partije koji se za glavu hvataju od njenih istupa, ali pretpostavljam da su računali kad su je isturili u prvi plan da lakše da kupe ženske glasove. (jedina žena na čelu partije, feminizam i te fore)
I da sumiramo, SDP su nacisti?
Hvala SKOJ.
Nema druge no da krenete u denacifikaciju.
Last edited by ASC; 21-08-22 at 14:44.
Ja sam Draginju glasao na predsjedničkim u prvom krugu, jer je bilo svejedno a htio sam ppdržati ženskog kandidata. Fakat nije pokazivala znake ludila kao sad.
Druže, samo pokušavam da objasnim, da to što imamo desničare sa jedne ne znali da greba da uzvračamo desnom pričom.
Treba uzvraćati emancipatorskom.
Mi u CG imamo dvije desne priče, sa različitim nijansama, koje hrane jedna drugu.
SDP se odlučio da, zarad glasova, uzvrati sa Draginjom i svim onim što ona predstavlja.
Kažem ti, zamisli Borisa Mugošu umjesto nje...slika potpuno drugačija.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Last edited by ASC; 21-08-22 at 14:49.
Da se zadrzim kosarkaske terminologije, 5 faulova (iz mojeg davnasnjeg skromong amaterskog igrackog ugla) koje je napravio CnB/Dritan (ne hronoloskim redom):
1. Nacin na koji je potpisan TU - Ovo mi je mozda i flagrant faul. Ne ulazim u to da li je trebalo da se potpise ili ne, kakvi su stavovi u njemu i kako se tumace, ko ih je diktirao i sta oni znace, sam nacin potpisivanja sam dozivio kao izraz brutalne sile. Potpisacu ga a vas ostale ko j**e, JA sam taj koji donosi teske odluke, JA sam taj koji cu da vas silom pomirim, JA sam taj koji ce staviti tacku na to pitanje - u sustini za stranku koja se "drzi centra" (o ovome slijede drugi faulovi), odsustvo bilo kakve zelje za kompromisom i uvazavanjem druge strane (a jedna je maksimalno uvazena), nesto je sto podsjeca na plejadu apsolutista i nametanje svoje (ili tudje) volje silom a ne na demokratski princip koji bi centar trebalo da drzi.
2. Nacionalisti i fasisti - slicno prvom ali mi je upadljivo bilo da se samo jedna strana proziva za nemire, izlive nacionalizma (i fasizma sta god on vise bio) a drugoj se cuti i trpi i kao da ne postoji. Politika centra prilicno ogoljena, pravimo se gluvi i nijemi za jednu stranu a u sustini jasno je da postoji neki dil sa drugom. Prodata utakmica (bilo kakva analogija sa amaterskom kosarkom u CG je sasvim slucajna i nenamjerna).
3. Odbrana tipa "ubise me protivnicki igraci" - svi su protiv mene. Cim se pocelo sa prozivkom medija i novinara, pompeznim objasnjavanjem teorija zavjere, cak i prijetnjama, jasno je da se koncepcija igre gubi i da ce tenzija porasti i doci do prekida. Ovo bih potpisao kao danak neiskustvu, mlad si usao sa klupe, nemas dovoljno utakmica i rutine, ne umijes da usporis napad, zadrzis vrijeme i odigras "na sigurno". Mozda ne toliko faul koliko greska u vodjenju ali eto ako je ono prvo bilo skoro nesportski faul neka ovo bude vise faul nego dupla.
4. B**ch talk sa Demokratama - Valjanje u blatu je bila karakteristika jednog dugog perioda a ono se i dalje nastavlja, iskreno ovo mi je u startu bio faul koji nisam razumio, uhvatili su se u semu Demokrata i populisticko demagoskog narativa i pljuvacina je krenula. Nigdje kocnice, nigdje tajm auta da se smire strasti, organizuje napad ili odigra odbrana, sve je cista kontra.
5. Kult licnosti - ovo mi je kao kad hoces da sutnes a odbrana ti gura prst u oci (Dzo f***in' Dumars). Ovo je vise Balkanska stvar jer su sve stranke sklone tome ali od stranke koja bti trebalo da se drzi centra ocekivao sam vise a ne da igru forsira na jednom igracu. Uz to neodoljivo kopiras neke prekaljene igrace (ne govorim o tome koliko su dobri ili se predstavljaju da su dobri) ali tvoja igra je, uz svu energiju i entuzijazam koje posjedujes, najblaze receno prosjecna. Ekipa te u saopstenjima stalno forsira a skoro da ne pominje tim (ne pamtim kad je Konatar npr rekao Cnb ali zato Dritana nije vadio iz usta) znaci interes da se igrac proda je ispred interesa tima. Nisam tako nikad ozivljavao kosarku...
Bilo je tu jos faulova koje sam podveo pod slobodno sudijsko uvjerenje, nasao neko opravdanje, progledao kroz prste da bi se igra kompenzovala jer je bilo slicnih stvari i sa strane protivnika sa obje strane (da ne kazem ubitacne kampanje i pritiska). Negdje i dalje mislim da ekipa ima potencijal (klasicna navijacka prica) pogotovo kad su svi drugi ovakvi kakvi su i za koje prakticno ne mogu da navijam a da je sunovrat nastao zbog toga sto "glavni igrac" nije procitao igru i nije se prilagodio. Ne znam kakvu ce igru igrati Preokret, mozda na lokalnom nivou oni budu opcija (ne bih volio Dajko ili Pipun da budu gradonacelnici), parlamentarne preskacim najvjerovatnije kad god da se oni dese, jedino ako taj Preokret nesto novo ne ponudi.
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
A bogomi izgleda mrka kapa za Preokret, iako je ideja dobra.
Viđi im kadrove...(slika)
Ja bih priželjkivao neku koaliciju ES, URA, Preokret, zeleni sektor.
To je nemoguća misija, sve su prilike, sujete su ogromne u pitanju.
Mogle bi i Demokratu tu da upanu, i da se obavežu da neće praviti postizborne koalicije sa DPS/DF i da će insistirati na koritašenju, odnosno da će biti otvoreni i transparentni konkursi, provjera kvaliteta kadrova itd.
Ali to da BB prihvati...znači nikad.
Ako bi bile otvorene liste, onaj koji bi imao najviše glasova na listi bi bio premijer, tako da to bi bilo fer.
Last edited by kimmi; 21-08-22 at 16:35.
Evo vidiš nisam znao.
Ja velim ideja je dobra, ali nema ljudi.
Guraju nekog Milačića iz Telekoma kao lice, ne znam što da kažem.
Generalno anonimusi, ne znam ko je čuo za nju. Evo neka bude da griješim, ali sem Perića i o og malog iz DG Vujisića, nema niko poznatog, a i za njih zna samo onaj ko prati dobro dešavanja u CG.
Da su animirali neke druge ljude, one koji su bili bliski Oduprise ili neki aktivisti, pa ajde.
Last edited by kimmi; 21-08-22 at 16:51.
Valjda bi plus trebalo da bude da nema poznatih. Od SVIH poznatih mrka kapa. Poznati su zbog toga što su neđe u karijeri šurovali sa kancerima.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
A kako da bude poznat neko ko je novi? I šta uopšte znači poznat? Neko ko ima iza sebe respektabilnu biografiju ili neko koga redovno zovu na TV Vijesti?
A Odupri se su strašni likovi. Ljudi su svojim sujetama bukvalno ugušili proteste i energiju iz 2019.
@kimmi
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Naravno da su anonimusi, a za to postoji nekoliko razloga:
1. Nisu skupštinska stranka te njihova saopštenja niko nije dužan da objavljuje. Privatni medij može ako mu se iz nekog razloga učini interesantno to saopštenje. Dakle, medijska prisutnost može biti samo uz novac (kojeg nemaju). Da, formalno je u istom stanju i ES, ali oni zbog učešća u predhonoj vladi su zanimljivi medijima.
2. Kao i za predhodnu tačku, van Podgorice (odbori/članovi/podrška) praktično ne postoje jer nemaju mogućnosti.
3. Tek kada počne predizborna kampanja (zvanično), a skupe dovoljno potpisa da učestvuju u istim mogu donekle eleminisati prve dvije tačke. Ipak, za razliku od drugih partija trebaju osmisliti kampanju koja će se čuti pored ostalih.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Bogomi becic isturi ovu ideju o nekoj vladi nestranackih licnosti, nesto sto je baca pomenuo u onome sto je kimmi okacio
Podgorica Podgoricanima!
Naravno, imaju i moj glas. Ako nista bolji je Peric od svih opcija zajedno. + ocekujem da ce im partiju osvjeziti neke mladje generacije.
Znači, od Džo saznasmo i da za rušenje Vlade moraš imat podršku da sastaviš iduću Vladu, inače bez toga je neodgovorno, ma kakve katastrofalne poteze vukla ta Vlada koja treba da se obali.
Ništa izbori i to.
Baš za ne vjerovat da su svi tako sujetni i ponašaju se ka' prevarena mlada, ka' da im je sastavljanje Vlade djedovina ostavljena u amanet
Last edited by technus; 21-08-22 at 18:40.
Forever young, i want to be forever young
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks