Page 92 of 139 FirstFirst ... 4282888990919293949596102 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    906 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Veli zadržali smo plate... PIH!

Thanks Thanks Given 
    6,117
    Thanks Thanks Received 
    6,668
    Thanked in
    3,181 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Veli zadržali smo plate... PIH!
    Pitam se jel zaista vjeruje u ovo sto pricaju. Stvorise li ista u zivotu svojim rukama ovi ljudi?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

A dje vjeruju, nego mlate i silom na sramotu se nabacaju svakoj idućoj vladi, jer oslačale fotelje jbg
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ja za to bih glasao trika nema. Da moj glas ide Milači blesavom, da ide Brdži što gostuje sa Z amblemom po televizijama, i na kraju da ide Borisu Bogdanoviću da raspodjeljuje svoje klimoglavce od moga glasa. Ali baš trika nema.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Puno legitimno pravo za to… ali to je buduca koalicija 1/1…

Mislim da su iz DCG jako svesni da im niko ne bi oprostio bilo sta sto ima sa DPSom i da su ljudi jako pragmaicni i iz tog razloga ja tipujem da ce pokusati sa vecinom iz 30.08

A da su pametni, marketinski to da odrade dobro, i sve javno i transparentno, y smislu evo ponuda za vecinu 30.08, Ura nece, evo podnosimo zahtev za skracenje mandata Skupstini, neka glasa ko god hoce… i onda ogole sve

Zato i pitah, koliko treba za zahtev za skracenje mandata skupstini? Mislim koliko poslanika treba ds potpise?

Thanks Thanks Given 
    6,117
    Thanks Thanks Received 
    6,668
    Thanked in
    3,181 Posts

Pa da se pomire Ljeksa i Drile velite.

Ovaj priča o kompleksima malih partija a ko o čemu oni nonstop kmeče o micanju Bečića iz Skupštine.

https://www.vijesti.me/v/618245?utm_..._share_counter
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

25 poslanika mislim, ili na predlog Premijera (xaxa) ili Predsjednika.

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    330
    Thanked in
    205 Posts

Ja za to bih glasao trika nema. Da moj glas ide Milači blesavom, da ide Brdži što gostuje sa Z amblemom po televizijama, i na kraju da ide Borisu Bogdanoviću da raspodjeljuje svoje klimoglavce od moga glasa. Ali baš trika nema.

Goran Danilović kome je svaka druga riječ perverzija i erotske asocijacije na zastave...

...I’ll always be that kid
    With the rolled up socks...

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by ToJeMojBrat View Post
    Goran Danilović kome je svaka druga riječ perverzija i erotske asocijacije na zastave...
    Ma Goran Danilović je umiveni dio UCG, nešto ko Raško u SDP, Brdža glavni lik iz PG ide sa Z amblemom na tv emisije...hellou...

Ne razumiju ni "jedni" ni "drugi" ali UCG i SDP, to je ista stvar, desničarske priče gadne.

Last edited by kimmi; 21-08-22 at 12:34.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Ok sad, svi smo posle bitke generali, ali sjećam se tvog pisanja da je ok što sa DPS-om, tj. da budemo precizniji uz njihovu podršku prave Vladu, jer viši ciljevi jbg.

Što se tiče tvog pitanja i Demokrata, ono što im nikako ne bih oprostio je (mada u trenutnoj situaciji su mi ES svakako izbor ispred njih) da sastave Vladu uz podršku DPS-a (ovo što je URA uradila), pa i po cijenu ovakve tehničke Vlade do izbora, a možda je 3. opcija podnošenje inicijative za skraćenje mandata Skupštini.
    Viđi, ja uvijek gledam malo širu sliku, gledam može li da nam bude bolje kako kao državi i društvu.

Prvo, da je ta 43. vlada dovela do deblokade ovih institucija za koje treba 54 odnosno 49, da je dobila završna mjerila za EU, ja bih rekao ok....truli kompromis je urodio plodom.

Drugo, a veoma bitno za razumijevanje poteza, Dritana je ispalila Amerika, odnosno Escobar. Obećane su mu sankcije protiv nekih iz DFa i uskog kruga oko vrha DPSa.
    Sve je karte uložio na to, i ispalili su ga. Da se to desilo, mnogo drugačije bi se karte posložile.

TU je najveća budalaština Dritanova i zbog toga je platio. Trebao je da sačeka da se završi ovo pod "Prvo" (vidi gore) i da ga potpiše nakon transparentne procedure i na izbore.

Ne znam. Ja sam mislio da ih nikad neću više glasati, ali ako ES ode sa ovim desničarima i sektom, ja za to ne mogu glasati a onda CnB ostaje ko najmanje zlo, a ne da ne zaslužuju da ih opet glasam nego je to strašno.

Preokret je po svemu sudeći, iako je dobra ideja, nažalost osuđen na neuspjeh. Možda im u PG i dam glas (Preokretu), da vidimo ima li snage za cenzus.

Last edited by kimmi; 21-08-22 at 12:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

E da… zaboravih…

Vrlo interesantno kako je “tvoj glas” iskoriscen za izglasavanje zakona kojim su odlozeni izbori na potpuno neustavan nacin sto je potvrdio i ustavni sud, “tvoj glas” koji je iskoriscen za prekrajanje Zete i menjanje uslova za odrzavanje izbora sto je najdirektniji izborni inzinjering, kako je “tvoj glas” iskoriscen za postavljanje DPS kadrova po dubini, kako je “tvoj glas” iskoriscen za koketiranje sa DFom, kako je “tvoj glas” iskoriscen za vracanje Raska i Ranka… itd itd…

ali ne, to je ura, njoj je ipak sve dozvoljeno…

Thanks Thanks Given 
    1,759
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    207 Posts

Zato imaš Draginju sa "********ma" kao prihvatljivo rešenje

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by zaro View Post
    E da… zaboravih…

Vrlo interesantno kako je “tvoj glas” iskoriscen za izglasavanje zakona kojim su odlozeni izbori na potpuno neustavan nacin sto je potvrdio i ustavni sud, “tvoj glas” koji je iskoriscen za prekrajanje Zete i menjanje uslova za odrzavanje izbora sto je najdirektniji izborni inzinjering, kako je “tvoj glas” iskoriscen za postavljanje DPS kadrova po dubini, kako je “tvoj glas” iskoriscen za koketiranje sa DFom, kako je “tvoj glas” iskoriscen za vracanje Raska i Ranka… itd itd…

ali ne, to je ura, njoj je ipak sve dozvoljeno…
    Ja ti kažem, između ostalog i zbog svega što si naveo, oni su za mene prekrižani, iako sam svjestan da su bolji od DPS/DF/SDP/UCG/Prava/Dem i to za tri koplja. Zašto su bolji, jer su im namjere dobre.

Ipak, ne zaslužuju moj glas, mada sam ja zahtjevan glasač, i moj će glas kako sad stvari stoje ići ili ES (bez ovih predizbornih koalicija sa desničarima i populističkim sektama) ili Preokretu.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Ma Goran Danilović je umiveni dio UCG, nešto ko Raško u SDP, Brdža glavni lik iz PG ide sa Z amblemom na tv emisije...hellou...

Ne razumiju ni "jedni" ni "drugi" ali UCG i SDP, to je ista stvar, desničarske priče gadne.
    Ljudi koji guraju ovakve priču imaju neki izliv krvi na mozgu. Iznenađuje me od tebe kimmi.

Koja je to "SDP desničarska priča"?
    Za 30 godina postojanja imaju Draginju koja proziva "po*srbice" i poslije nešto truća da je nije mislila na sve crnogorske Srbe, ali nebtno, žena je hajvan.
    I fakat da u SDP-u ima nacionalista, ali niti su svi nacionalisti niti partija ima neki nacionalistički program.

Sa druge strane imaš ljude kojima su Ratko Mladić i Draža Mihailović heroji, i koji podržavaju agresiju na Ukrajinu u kojoj ginu stotine ljudi svaki dan, a koja je do sad proizvela na desetine hiljada mrtvih i 13 miliona izbjeglica.

Onaj kome je to ne isto, nego uopšte u istoj ravni, nije normalan kapi.

Ili to ili namjerno pogrešno frejmuje političku scenu da bi progurao sopstveni narativ.

False equivalence kao uvod u Argument to moderation

Recimo da na neku temu imate suprotstavljene ali jednako ekstremne pozicije X i Y.
    Poziciju X ne drži ni jedan subjekt, ili makar ne niko relevantan.
    Od relevantnih subjekata koji imaju ulog u igri imate A, B, C i D.

Subjekti B i C imaju intres da postave okvir javnog diskursa tako da na njemu subjekti A i D izgledaju kao ekvivalenti ekstremi, da bi oni sebe prodavali kao umjerenu, objektivnu zlatnu sredinu.
    Povrh toga, i subjektu D odgovara ovakva slika jer uspjeh subjekata B i C gura javno mnjenje na njegovu stranu, i približava njegovim pozicijama, a on više nije usamljeni ekstrem, već "kontra-teg" subjektu A. Relativizacija.
    Last edited by ASC; 21-08-22 at 12:45.

14. The Following 5 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,759
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    207 Posts

Ako bi išao tim primjerom, onda imaš sve partije koje podržavaju agresiju NATO saveta po cipan cijelom svijetu gdje umire.... Broj ljudi. A džabe pokušavaš Ranka udaljiti od Draginje. Samo što je Ranko jedno milion puta pametniji pa nema nastup kao Draginja. A miki isto ili gore. A to dovoljno govori koliko on misli na pomirenje u Crnoj Gori.

16. The Following User Says Thank You to Zuma For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by Zuma View Post
    Ako bi išao tim primjerom, onda imaš sve partije koje podržavaju agresiju NATO saveta po cipan cijelom svijetu gdje umire.... Broj ljudi. A džabe pokušavaš Ranka udaljiti od Draginje. Samo što je Ranko jedno milion puta pametniji pa nema nastup kao Draginja. A miki isto ili gore. A to dovoljno govori koliko on misli na pomirenje u Crnoj Gori.

Šta misli?

Pošto ti čitaš misli, prosvijetli nas.

Thanks Thanks Given 
    1,759
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    207 Posts

Isto što i Draginja

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Viđi, ja uvijek gledam malo širu sliku, gledam može li da nam bude bolje kako kao državi i društvu.

Prvo, da je ta 43. vlada dovela do deblokade ovih institucija za koje treba 54 odnosno 49, da je dobila završna mjerila za EU, ja bih rekao ok....truli kompromis je urodio plodom.

Drugo, a veoma bitno za razumijevanje poteza, Dritana je ispalila Amerika, odnosno Escobar. Obećane su mu sankcije protiv nekih iz DFa i uskog kruga oko vrha DPSa.
    Sve je karte uložio na to, i ispalili su ga. Da se to desilo, mnogo drugačije bi se karte posložile.

TU je najveća budalaština Dritanova i zbog toga je platio. Trebao je da sačeka da se završi ovo pod "Prvo" (vidi gore) i da ga potpiše nakon transparentne procedure i na izbore.

Ja koliko se sjećam, je li bi Jelušićka ili ko je bio predstavnik uz URE, jedini bio uzdržan na sve predstavnike US, tako da im niko nije branio da oposle to.

A što se tiče ispaljivanja, reka' bih da je Dritan ispalio sam sebe svojim ludorijama, potezima, bahaćenju niko ka' on koji prije pristaju nekom tinejdžeru, nego doktoru plotičkih nauka, iskreno i ja sam polaga' nade u tog momka, ali na kraju goli užas.

Code:
    Ne znam. Ja sam mislio da ih nikad neću više glasati, ali ako ES ode sa ovim desničarima i sektom, ja za to ne mogu glasati a onda CnB ostaje ko najmanje zlo, a ne da ne zaslužuju da ih opet glasam nego je to strašno.
    Najmanje zlo, a prije 2 noći je kuka' i plaka' da ga se ostavi u fotelju, počeo da sebe i partiju poistovjećuje sa EU putem Crne Gore, ka' Miko sebe i oartiju sa državom, i što je najgore od svega prista' i na rekonstrukciju kojom bi i DF na brzinu ušao u Vladu, samo da on ne izgubi Premijersku fotelju, potezi očajnika.

iako sam svjestan da su bolji od DPS/DF/SDP/UCG/Prava/Dem i to za tri koplja. Zašto su bolji, jer su im namjere dobre.
    kako možeš bit siguran da su im namjere dobre?
    I evo ovo što nabroja za 3 koplja bolji, ispadoše Demokrate za njih gospočad, a eno kakvi su sa njihovim bombardovanjem saopštenjima, URA im nimalo nije ostala dužna, tek su oni postala sekta od partije dje nijedan potez Dritana i vrha se niko ne nadje da bar malo iskritikuje (mislim na članstvo, ne glasače), eno vidimo po FB i TW kakva su sekta i kakvi su im klimoglavci od članova, baš užas, onaj Konatar žalosno je komentarisat, potrefili su mu nadimak "naš Vulin" u trepavicu.

20. The Following User Says Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Ljudi koji guraju ovakve priču imaju neki izliv krvi na mozgu. Iznenađuje me od tebe kimmi.

Koja je to "SDP desničarska priča"?
    Za 30 godina postojanja imaju Draginju koja proziva "po*srbice" i poslije nešto truća da je nije mislila na sve crnogorske Srbe, ali nebtno, žena je hajvan.
    I fakat da u SDP-u ima nacionalista, ali niti su svi nacionalisti niti partija ima neki nacionalistički program.

Sa druge strane imaš ljude kojima su Ratko Mladić i Draža Mihailović heroji, i koji podržavaju agresiju na Ukrajinu u kojoj ginu stotine ljudi svaki dan, a koja je do sad proizvela na desetine hiljada mrtvih i 13 miliona izbjeglica.

Onaj kome je to ne isto, nego uopšte u istoj ravni, nije normalan kapi.

Ili to ili namjerno pogrešno frejmuje političku scenu da bi progurao sopstveni narativ.
    Kad pričaš o SDPu, pričaš o Draginji kao nekakvom botu sa mreža što ih podržava, pa je nebitan.

Draginja je jedna od dva ili tri poslanika koliko imaju, prilično je u etru, glavni im je govornik u skupštini itd. Koristi termine koje koriste najzagriženiji botovi po mrežama.

Ko se u SDPu ogradio od njenih izjava ili hajvanluka?

Jasno je meni zašto to rade...gađu radikalizovani dio biračkog tijela DPSa, ali cilj po meni ne opravdava sredstvo.

Zamisli SDP da umjesto Draginje ima Borisa Mugošu. Koliko bi to bila umivenija priča...

Oni su i digli buku oko TU, naćerali DPS na kontrolu štere, odnosno da obali vladu zbog straha od gubitka biračkog tijela koje su u zadnjih dvije godine radikalizovali.

Kad takvi motivi dovode do ovakvih nestabilnih situacija u državi, kakva je ova danas, onda ne možeš reći da se radi o nedesničarskoj stranci.

Evo samo razmisli malo, da su izašli sa ovakvim stavom nakon potpisivanja TU

Gospodo, sramno je ovo što ste uradili, izgubili ste našu podršku, ostavljamo vam rok od još 100 dana da završimo u parlamentu SS, VDT, US, reformu izbornog sistema, zarad većeg cilja a to je dobijanje završnih mjerila za EU.

Nakon isteka tih 100 dana ide sjednica o nepovjerenju zbog ovog sramnog čina koji ste uradili.

Ispadaju konstruktivni a ne gube ništa.

Da su pošli kod DPSa i predložili im takav zajednički stav, ovi bi ih ižljubili. Ovako, potrčali su da uzmu radikalizovane glasove od DPS, i naćerali DPS na sve ovo što gledamo ovih dana.

SD bi možda galamio, ali su nebitni, a svakako idu sa DPSom u predizbornu koaliciju.

P.S.

Znam da zvuči porazno da stranke vuku neodgovorne poteze zarad procjene da će im to donijeti nešto malo glasova, ali to je na žalost realnost. E upravo to je uradio SDP u lovu na DPS biračko tijelo, što je na kraju dovelo do današnje situacije.

Last edited by kimmi; 21-08-22 at 13:32.

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,303
    Thanked in
    2,629 Posts

Da umjesto Draginje imaju Borisa Mugosu imali bi 90% manje birackog tijela. Draginjina prica je idealna za glasace 18-25 godina, dok se ne pozavrsava fakultet a roditelji finansiraju, a zahvaljujuci TU glasaca im nece nedostajati.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

23. The Following 2 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Da umjesto Draginje imaju Borisa Mugosu imali bi 90% manje birackog tijela. Draginjina prica je idealna za glasace 18-25 godina, dok se ne pozavrsava fakultet a roditelji finansiraju, a zahvaljujuci TU glasaca im nece nedostajati.
    I onda me pitaju kako to mislim da su SDP desničari. A gađaju glasove nacionalista, glavna teme su im crkva i zaštita nacionalnih interesa, u državi koja treba da iskorači prema EU.

Mislim...

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Sve što je Abazović uradio za 100 dana vlade je podilaženje crkvi i žrtvovanje svih drugih političkih ciljeva radi potpisivanja Temeljnog ugovora.
    Crkva i TU ne bi bili glavna tema da ih Abazović nije napravio glavnom temom.

Ako smo pretekli od 2006. do sad bez toga ugovora, mogli smo bez njega i dalje.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Sve što je Abazović uradio za 100 dana vlade je podilaženje crkvi i žrtvovanje svih drugih političkih ciljeva radi potpisivanja Temeljnog ugovora.

Nije Abazović crkvu držao u fokusu, nego svi oni koji su ukapirali da se dobijaju glasovi na račun pljuvanja ili branjenja crkve. Ebi ga, naši maloumni političari koji ne vide dalje od par % glasova.

Potpisivanje TU je bila velika greška u koracima, objasnio sam i zašto.

Thanks Thanks Given 
    1,759
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    207 Posts

Za 100 dana vlade su uhapšeni Vesna Medenica, Veselin Vukotić, Blažo Jovanić itd. Cigare, kokain, marihuana... Potpisan TU kako se ne bi drvilo o njemu svakodnevno. Što god da je potpisano ako je neustavno zna se šta može dalje. Nego ne čuh da se iko tim bavio. Što opet nešto znači. It'd itd.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by Zuma View Post
    Za 100 dana vlade su uhapšeni Vesna Medenica, Veselin Vukotić, Blažo Jovanić itd. Cigare, kokain, marihuana... Potpisan TU kako se ne bi drvilo o njemu svakodnevno. Što god da je potpisano ako je neustavno zna se šta može dalje. Nego ne čuh da se iko tim bavio. Što opet nešto znači. It'd itd.

Ako se ne varam, Tužilački savjet je izabran krajem decembra, a Katnić smijenjen 17 februara, a Vladimir Novović stupio na mjesto SDT-a 21. marta čime su postavljeni preduslovi za pomenuto djelovanje tužilaštva.
    Vesna Medenica uhapšena 17. aprila.

Dritanova vlada je izabrana 28. aprila.

Potpisan TU "da se ne bi o njemu drvilo" je najdebilniji izgovor ikad.
    Zbog onakvog ugovora i onakvog potpisivanja tek ima da se drvi, i to je svima jasno.
    Last edited by ASC; 21-08-22 at 14:31.

29. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,759
    Thanks Thanks Received 
    400
    Thanked in
    207 Posts

Možeš ti i bolje.

Page 92 of 139 FirstFirst ... 4282888990919293949596102 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)