Quote Originally Posted by johninum View Post
Ima lo stanova u prodaji? Koje su cijene?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
U ovoj prvoj nema više. U ovoj drugoj je bio dvosoban ali mislim da ga je jedan naš poznanik skoro kupio. Cijena je bila oko 1300.

Quote Originally Posted by Totalno Lagan View Post
Vezano za ovu vasu pricu o klasnim razlikama... Ima istine u ovome sto pise Gagarin. Iako je to bio socijalizam, ipak je u pojedinim djelovima zivjela i stanove dobijala ta intelektualna i kulturna elita da je tako nazovem. Ili makar vece glavonje od ostalih, kako god.
Dosta sam mladji od Gagarina, ali Blok mi je vazda bio neka srednja-visa srednja klasa. Medjutim, od starijih sam cuo da u jednom periodu nidje nije bilo vise narkomana nego u Bloku. Te generacije 75 godište. Gotovo da je bila umjetnost izvesti dijete na pravi put. Mada tu ima prostora za neku dublju analizu, kakav je uticaj na omladinu imao period tranzicije i sl.

Eto, tada je bilo takvih zgrada i kvartova. Ima li ih danas? Dje danas zivi elita i sto je zapravo elita? Jel to onaj poslanik sto dobije stan za 15 hiljada, neki drzavni sluzbenik koji digne kredit na 30 godina da kupi stan u istu zgradu dje i neki kriminalac i kamatas koji ima jos 10 stanova?
Istina je. Moj muž se podigao u Bloku 5 (možda sam zato i vezana emotivno za taj najljepši kvart), on je taman ta godišta. Ne samo da je bilo dosta narkomana, nego su bile cijele zgrade takve. Zelena, sivi soliter, plava na kraju. Ali dje je zdrave porodice, odoli se svim iskušenjima i stavraju se dobro ljudi.