Originally Posted by
Gagarin
A druže garaža je zakon slava joj i milost. Znaš onu Rambovu "navikoh se ja na sapun i na zubnu pastu". E kad se navikneš na garažu... Npr. Odeš u nabavku u Voli. Iz kolica ubaciš stvari u auto. Dođeš do garaže, gdje imamo kolica kao iz marketa, prebaciš stvari ponovo u kolica iz gražae kolicima u lift, iz lifta ženi u kuhinju. Miline... Ljeti se ne preznojavaš kad ulaziš u auto, nema kvašenja. Stan bez garaže, kao žena bez dupeta, kao selo bez crkve što bi rekla braća Srbijanci.
Krivo mi je što sam bio van grada kad je krenulo izuvanje Cijevne, kupio ih 4-5 kom, za 3.500 po mjestu.
Atrijum je super stvar. Mi ga imamo, sa obije strane stavili kapiju i vrata, otključano samo sa jedne pored kafića. Sjedneš u kafić, puštiš dijete unutra i kuliraš. Dobro održavano, postavljeno i zelenilo unutra, čiste se pločice. Moralo se voditi računa i o komšijama koji tu žive pa je otključan 2x po par sati dnevno, ostalo da mogu komšije preživjeti. Vlasništvo je stanara zgrade, pa nikoga iz poslovnih prostora nismo pustili da se tu "širi" baštom ili nečim drugim. U pravu si, idealno mjesto za naučit bicikla i rolere.
Što se prostora tiče, ima Podgorica širine koliko oćeš, vidiš kad ulaziš iz Budve sa onoga brijega, no je druže muka i košta dovlačit infrastrukturu. Ovako, kačiš na postojeću, povećavaš gustoću zgrada i uzimaš pare za komunalije, koje bi trebale da služe za razvoj infrastrukture, a ti ih trošiš na plate i službena auta. Ali to je već drugi par rukava. Širina postoji, možeš u Sadine još jedan grad napravit.
Stari Aerodrom... jednostavno, nije moja šolja čaja. Podignuti žena i ja u Blok i eto nas u blok, doduše Blok 9, jer ne želim da nervno obolim krpeći stari stan i svađajući se sa starim komšijama oko održavanja. Navikli na ovaj dio grada...
Kad stignem, baciću jedan post o demografiji, koja je nestvarno važna...
Bookmarks