Results 1 to 25 of 8619

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    A druže garaža je zakon slava joj i milost. Znaš onu Rambovu "navikoh se ja na sapun i na zubnu pastu". E kad se navikneš na garažu... Npr. Odeš u nabavku u Voli. Iz kolica ubaciš stvari u auto. Dođeš do garaže, gdje imamo kolica kao iz marketa, prebaciš stvari ponovo u kolica iz gražae kolicima u lift, iz lifta ženi u kuhinju. Miline... Ljeti se ne preznojavaš kad ulaziš u auto, nema kvašenja. Stan bez garaže, kao žena bez dupeta, kao selo bez crkve što bi rekla braća Srbijanci.
    Krivo mi je što sam bio van grada kad je krenulo izuvanje Cijevne, kupio ih 4-5 kom, za 3.500 po mjestu.
    Atrijum je super stvar. Mi ga imamo, sa obije strane stavili kapiju i vrata, otključano samo sa jedne pored kafića. Sjedneš u kafić, puštiš dijete unutra i kuliraš. Dobro održavano, postavljeno i zelenilo unutra, čiste se pločice. Moralo se voditi računa i o komšijama koji tu žive pa je otključan 2x po par sati dnevno, ostalo da mogu komšije preživjeti. Vlasništvo je stanara zgrade, pa nikoga iz poslovnih prostora nismo pustili da se tu "širi" baštom ili nečim drugim. U pravu si, idealno mjesto za naučit bicikla i rolere.
    Što se prostora tiče, ima Podgorica širine koliko oćeš, vidiš kad ulaziš iz Budve sa onoga brijega, no je druže muka i košta dovlačit infrastrukturu. Ovako, kačiš na postojeću, povećavaš gustoću zgrada i uzimaš pare za komunalije, koje bi trebale da služe za razvoj infrastrukture, a ti ih trošiš na plate i službena auta. Ali to je već drugi par rukava. Širina postoji, možeš u Sadine još jedan grad napravit.
    Stari Aerodrom... jednostavno, nije moja šolja čaja. Podignuti žena i ja u Blok i eto nas u blok, doduše Blok 9, jer ne želim da nervno obolim krpeći stari stan i svađajući se sa starim komšijama oko održavanja. Navikli na ovaj dio grada...
    Kad stignem, baciću jedan post o demografiji, koja je nestvarno važna...
    Već smo pisali o garažama, ja lično bi bez garaže mogao lagano. Ne sporim da ima koristi ali mi nije presudno. Što se širine tiče, ja mislim da Podgorica nema tu širinu koja je potrebna da sva naselja budu recimo isplanirana kao Blok 5, a nema ni novca. Pa sam Blok je i tada u SFRJ bio veeeeliki zalogaj. Meni lično je drag taj socijalistički modernizam ali ne bi volio da živim u takvim arhitektuarama iako je moj otac tada odlučio da umjesto Bloka , ode zbog ostale rodbine na stari...što dođe kao da danas izabereš Zlaticu prije nego Blok 9

Inače, većina ljudi koja se podizala u Bloku , ne može druga naselja da doživi onako kao što je za svoje vrijeme Blok bio ispred drugih naselja, to je razumljivo. Tada, Blok i sva druga naselja su nebo i zemlja, nećeš zamjeriti, već sam to konstatovao, meni je lično onako neutralno gledano, Titograd previše tada napravio jaz između Bloka i drugih naselja, što nije humano ni pravedno. Da je lijepo osmišljen, jeste itekako, podržan je bio od strane tadašnjeg rukovodstva, ta ideja je prava socijalistička, lijepa, humana(za njene stanovnike) , ma utopija, ali imaš Blok i i imaš zbog njegovog razvoja ruine od ostalih naselja..Tipično za tadašnje vrijeme. Neravnomjerno ali da imaju sa čime da se pofale
    Last edited by Director; 21-10-20 at 09:15.

2. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)