Odradili smo kontrolni prije par dana, dobar sam nastavnik matematike. neka što je dobro znam, no je izgleda umijem i objasniti. Razumijem tvoje muke, a najgore je što ja mojoj objasnim drugačije nego nastavnica... Ali ajde. Pade petica, pa ćemo ćutat. Da se pofalim.
Malčice sam stariji od tebe, privodim kraju četrdesete, pa sam zakačio malo više i socijalizma. Vjeruj i tada su postojale razlike i naveo sam djelove grada, klasno podijeljene i krajem 80-tih.
Sad buržuji lakše ulete u dekadenciju, ali bogatunske familije ih i lakše skinu sa droga, jer ima budžeta za rehab vani, dok kod siromašnih presudi neki loš fiks, nažalost. Makar sam snimio takvih sudbina.
Inače je veoma važno za društvo da se iz raznih slojeva formira i regeneriše društvena elita, jer to stvara vertikalnu pokretljivost u društvu što je ekstremno važno, mada niđe veze sa starogradnjom&novogradnjom, vala ga iz of topicovasmo ka i po jedni
U svakom slučaju u dijelu grada sa imućnijim stanovništvom ćeš na kraju imati bolji komfor življenja, jer će svaki sadržaj sam da ti dođe na noge, a tvoje je samo novčanik da otovriš.
Elem, ostadoh ti dužan, gdje si me iskritikovao kad sam rekao za City kvart i nastavak put Volija kao i za Duvanski da je favela. U pravu si nije, mada mi djeluje kao neka vrsta duhovne favele. Naročito kvart pored Super volija. Što onamo da radiš sem da stanuješ, i eventualno se opijaš i kockaš. Koji je još sadržaj. Ajde možeš da uzmeš stan na dan, pa i na sat i da ti filovan kako družbenicom, tako i gudrom. Ali zamisli život sa porodicom. Gdje se tamo igraju djeca? Ajde nekako i onaj prvi dio City kvarta ima one trgove. Ovdje zgrade, parking i lokali. I baćine kasarne od 10 spratova.
Meni sve to djeluje nekako nezdravo.
Što se Starog tiče, moguće da su predrasude, rekao sam ti za koji dio mislim. Ili sam naletio u nekom momentu na nekom mjestu gdje se složila takva slika, rekao sam ti i gdje dok sam čekao papire.
Svakako, malo mi je bzv getoiziranje. Kad sam provodio vrijeme u drugim gradovima, najmanje sam se družio sa zemljacima. Mada sam u Istambulu imao super frenda Albanca sa Kosova, ali smo komunicirali na engleskom, davno otišao. Kao što ja sve više idem u digresije, pa bi nastavak moga ostaviti za drugu priliku.![]()

. neka što je dobro znam, no je izgleda umijem i objasniti. Razumijem tvoje muke, a najgore je što ja mojoj objasnim drugačije nego nastavnica... Ali ajde. Pade petica, pa ćemo ćutat. Da se pofalim.

Bookmarks