Već smo pisali o garažama, ja lično bi bez garaže mogao lagano. Ne sporim da ima koristi ali mi nije presudno. Što se širine tiče, ja mislim da Podgorica nema tu širinu koja je potrebna da sva naselja budu recimo isplanirana kao Blok 5, a nema ni novca. Pa sam Blok je i tada u SFRJ bio veeeeliki zalogaj. Meni lično je drag taj socijalistički modernizam ali ne bi volio da živim u takvim arhitektuarama iako je moj otac tada odlučio da umjesto Bloka , ode zbog ostale rodbine na stari...što dođe kao da danas izabereš Zlaticu prije nego Blok 9
Inače, većina ljudi koja se podizala u Bloku , ne može druga naselja da doživi onako kao što je za svoje vrijeme Blok bio ispred drugih naselja, to je razumljivo. Tada, Blok i sva druga naselja su nebo i zemlja, nećeš zamjeriti, već sam to konstatovao, meni je lično onako neutralno gledano, Titograd previše tada napravio jaz između Bloka i drugih naselja, što nije humano ni pravedno. Da je lijepo osmišljen, jeste itekako, podržan je bio od strane tadašnjeg rukovodstva, ta ideja je prava socijalistička, lijepa, humana(za njene stanovnike) , ma utopija, ali imaš Blok i i imaš zbog njegovog razvoja ruine od ostalih naselja..Tipično za tadašnje vrijeme. Neravnomjerno ali da imaju sa čime da se pofale

Bookmarks