@Gagarin Hvala na opširnom odgovoru i prijateljski savjet da se kloniš izuzetno kontaminiranih djelova foruma poput foruma o politici. Epilog će ti biti ban i što u svakom uspiju da izbace najgore strane čovjekove prirode...Ljepše je na drugim temama.
Ovdje si u odgovoru proširio mnoge teme. Trebalo bi mi mnogo vremena da odgovorim, a vrijeme skučeno za sve što si okrznuo postom. Čeka me vježbanje sa ćerkom za "vatreno krštenje" kontrolnog iz matematike sjutra koji ima. Elem, kada smo već kod škola, sasvim je normalno da su pomenute tri škole prednjačile na takmičenjima. Opisao si vrlo precizno sve i prilično tačno, međutim, ja sam morao pohađati osnovnu u OŠ Marko Miljanov na Koniku jer Stari tada nije imao svoju školu. Nije bilo iskreno lako. Sa jedne strane smo imali vrlo vrlo vrlo teške nastavnike, ne baš mali broj problematične djece sa Konika, djecu radničke klase, koja su u ranom periodu života postala problemi, neki kasnije ležali u zatvoru zbog ubistava, previše svega, puno se učilo i vjeruj mi, oni koji su bili izvan lošeg, prošli su kasnije kroz bolje srednje škole lako, postali izuzetni studenti i vrlo obrazovani ljudi danas a bili su listom bolji u gimnaziji od svih najboljih đaka pomenutih elitnih škola tog vremena(tako je bilo u Gimnaziji Slobodan Škerović tokom devedesetih). Drugovi sa Zabjela su bili takođe bolji đaci od djece iz lordovki koji su mahom završili veoma tužno, liječeći se od narkotika i sa sobom su povukli drugu djecu sklonu fascinaciji "uzvišene prekomoračke djece"... Nijedno naselje ti nije garant zdravog podizanja. Iz mog životnog iskustva, podjednako su bili opasni loši konički bilmezi sa lordovskom đecom tatinih i majkinih sinova. Nema razlike. Tvrdim. Razvoj Titograda tada je bilo naše ekonomsko ogledalo, pa i samo odsustvo osjećaja za javne površine je dokaz koji si iznio u komentaru da je jedan čovjek inicirao izelenjavanje ostalih površina Bloka. Isto je bilo i na Starom aerodromu. Pogriješio si u doživljavanju prostora na Starom i vezi sa Novim Pazarom. Evo imam komšije starovarošane, a upravnik iz Bijelog Polja. Izuzetan častan momak, koji je sve svojom inicijativom rješavao oko sadnje. Nisu to uradila djeca doktora kojih ima, nego on koji je u Podgorici ne više od 15 godina...Pričao sam sa njim dosta puta i više cijenim njega nego mnogu drugu nadobudnu podgoričku buržoaziju. Sam kvart generalno su bili i ostali mlađi parovi koji su u vrijeme projekta 1000+ kupovali stanove, mahom podgoričani, nikšićani, ima i drugih ali nije baš tako kako si opisao, previše je tu predrasuda i netačnosti.
Svako dobro.

. Elem, kada smo već kod škola, sasvim je normalno da su pomenute tri škole prednjačile na takmičenjima. Opisao si vrlo precizno sve i prilično tačno, međutim, ja sam morao pohađati osnovnu u OŠ Marko Miljanov na Koniku jer Stari tada nije imao svoju školu. Nije bilo iskreno lako. Sa jedne strane smo imali vrlo vrlo vrlo teške nastavnike, ne baš mali broj problematične djece sa Konika, djecu radničke klase, koja su u ranom periodu života postala problemi, neki kasnije ležali u zatvoru zbog ubistava, previše svega, puno se učilo i vjeruj mi, oni koji su bili izvan lošeg, prošli su kasnije kroz bolje srednje škole lako, postali izuzetni studenti i vrlo obrazovani ljudi danas a bili su listom bolji u gimnaziji od svih najboljih đaka pomenutih elitnih škola tog vremena(tako je bilo u Gimnaziji Slobodan Škerović tokom devedesetih). Drugovi sa Zabjela su bili takođe bolji đaci od djece iz lordovki koji su mahom završili veoma tužno, liječeći se od narkotika i sa sobom su povukli drugu djecu sklonu fascinaciji "uzvišene prekomoračke djece"... Nijedno naselje ti nije garant zdravog podizanja. Iz mog životnog iskustva, podjednako su bili opasni loši konički bilmezi sa lordovskom đecom tatinih i majkinih sinova. Nema razlike. Tvrdim. Razvoj Titograda tada je bilo naše ekonomsko ogledalo, pa i samo odsustvo osjećaja za javne površine je dokaz koji si iznio u komentaru da je jedan čovjek inicirao izelenjavanje ostalih površina Bloka. Isto je bilo i na Starom aerodromu. Pogriješio si u doživljavanju prostora na Starom i vezi sa Novim Pazarom. Evo imam komšije starovarošane, a upravnik iz Bijelog Polja. Izuzetan častan momak, koji je sve svojom inicijativom rješavao oko sadnje. Nisu to uradila djeca doktora kojih ima, nego on koji je u Podgorici ne više od 15 godina...Pričao sam sa njim dosta puta i više cijenim njega nego mnogu drugu nadobudnu podgoričku buržoaziju. Sam kvart generalno su bili i ostali mlađi parovi koji su u vrijeme projekta 1000+ kupovali stanove, mahom podgoričani, nikšićani, ima i drugih ali nije baš tako kako si opisao, previše je tu predrasuda i netačnosti.

Bookmarks