Danas je vijest dana ovo u Americi.
@Maja tvoj osvrt na potpisane sporazume između Srb i Kosova?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ne bih ja da ih transformisem a to sta navodis to je dio zadnjeg i nebitnog esalona. Ja govorim o iznenadjenim klimoglavcima i ljudima koji uopste ne djeluju proaktivno u nijednom smjeru. Oni i kad dodju na sastanke nijednu ne progovore niti ikad iskazuju stav. Prime platu tamo dje su ih zaposlili, dodju ponekad do centrale da prespavaju tih uru, dvije i to je to. DPS je bila do unazad 5, 6 godina partija dje su se oni itekako sporili oko nekih pitanja a sad tamo nema nikog da iskoci i sa idejom i nekom retorikom.
Eho komore na sve strane, zeznuto je to. A najteže je samog sebe pronaći u tom kalupu ponašanja i razmišljanja. Čak bih ja rekao da smo opasniji mi koji se trudimo da sagledamo sve strane i koji smatramo da smo koliko toliko objektivni, jer 'ajde tad budi junak i objasni samom sebi da možda svejedno griješiš, kad to skoro po definiciji prevazilazi tvoje mogućnosti. Uostalom, to je ono što je oborilo Mila, i svakog drugog diktatora, eho komora i ogromna vjera u sopstvenu ispravnost. Mada, iako šaram previše u ovom postu, diktatori se ne mogu promijeniti na izborima, tako da ćemo uskoro i viđeti je li diktator ili nije. Da podsjetim:
Ovi naši još ne siđoše, tako da treba sačekati i viđeti, jer trenutno i dalje djeluje kritično, ili sam ja previše pesimista.For a regime to be considered as a democracy by the DD scheme, it must meet the requirement of four rules below:[1]:69[3]
- The chief executive must be chosen by popular election or by a body that was itself popularly elected.
- The legislature must be popularly elected.
- There must be more than one party competing in the elections.
- An alternation in power under electoral rules identical to the ones that brought the incumbent to office must have taken place.
Some regimes may meet the first three rules, but lack an alternation in power in its historical past; these regimes are classified as dictatorships because of cases where the incumbent only allows elections as long as they keep winning, and would refuse to step down if they lost. However, since they might also give up power willingly, the regime is marked with a type II value to signal potential classification errors where a democratic regime may be falsely classified as dictatorship.
apsolutno sam za promjene. vrijeme im je bilo i zadovoljstvo mi je bilo slušati one ljude sinoć. ali, mislim da se svijest i način razmišljanja ovog naroda neće promijeniti. Krivokapić, Bečić i Abazović predstavljaju osvježenje na političkoj sceni Crne Gore. lista DFa je problematična sama po sebi iako ima par normalnih likova, prije svega tu mislim na predstavnike SNPa koji su izuzetni ljudi. ljudi iz Demokrata i pogotovo URE su na mjestu. vidjećemo kakav će biti sastav ekspertske Vlade i ko će biti mandatar.
medjutim koliko god se oni trudili nivo zatupljenosti ovog naroda ostaje izuzetno visok. onaj nesrećnik sa Cetinja juče nije izuzetak nažalost. takvi postoje i sa druge strane. mislim da je vrijeme da ih normalno društvo Crne Gore utiša i da ih pošalje na smetlište istorije. koliko god padobranaca dolazilo na ovaj forum i mlatilo praznu slamu, opet mnogi ljudi pišu izuzetno normalne stvari. medjutim danas kroz razgovor sa zakletim glasačem opozicije primijetio sam nezadovoljstvo zbog nekih stavova gospode od sinoć. prije svega tu mislim na nastavak ka EU i što se mene tiče potpuno nebitno pitanje Kosova. zamjerio je Krivokapiću jer nije rekao da će to priznanje biti povučeno. volio bih da su to izolovani slučajevi, ali znajući narod odje...
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ако ништа Србија нам скинула сама питање око повлачења признања Косова.
Bi li ste se slozili da vecina naroda, znaci i sa pobjednicke i gubitnicke strane, u CG trenutno razmislja...
Da vidimo ko ce koga da marginalizuje (za*ebe) u narednoj godini - Sveta Trojka DF-a....ili DF njih?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Pa to je ono sta je najnevjerovatnije jer je on sa tolikim iskustvom izgradio ekipu klimoglavaca i najblaze receno ljudi dikutabilnih sposobnosti. On je bukvalno sklonio svakog ko se usudio da mu se ne sukobljava nego onog ko bi razradjivao neke njegove planove i ukazivao na moguce mane. I ne samo u DPS, vec u kompletnoj drzavnoj upravi, medijima i RTCG se desilo to. Oni su jos i super prosili na ovim izborima obzirom kakav potencijal su imali.
Zatupljeni su trovanjem 30 godina. Lako se iz tog stanja izlazi kada u fokusu budu druge teme. Nažalost i ovdje se uglavnom priča o zastavama najčešće. Proći će i to. Ako ne, makar đeci želim što dalje odavde ali opet vjerujem da će Crna Gora vratiti svoj pravi oblik, a to je da budemo država mudrih ljudi kao i kroz vjekove , da budemo pravedniji i pošteniji jedni prema drugima, a ne skupine ovaca
On ne razgovara, on drži govore, kmeči kao baba o svojoj ugroženosti.
Oko sebe je okupio najgori malograđanski šljam, koji zna da može da profitira samo u takvom sistemu.
Ovo je napisao Tomas Man o Hitleru 1933. godine. Ne znam koga ste vi prepoznali.
"Jedva čekam da DPS organizuje litije protiv zakona o porijeklu imovine"
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Slažem se. Odvojio se DPS od realnosti i okružio vrh poltronima i klimoglavcima, zato su i tresnuli tako jako i pitaju se što ovo bi.
Siguran sam da nema niko tamo ko smije "šefu" da kaže da je on "najzaslužniji" i ekipica oko njega, za ovo što im se desilo ns izborima.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 04-09-20 at 19:06.
Aooo, placamo sadasnje uhljebe + daj mjesta za nove. MMF spasi nas. SOS....SOS.........SOS...SOS.............SOS
Moze li malo da se smanji broj tih menadzera, ambasadora, savjetnika u Opstini Danilovgrad, gradonacelnika Kolasina i slicnih sicardzija.Vise ima RTCG na platnom spisku no KAP. Neka ljepozboranje no daj drzavu u odnosu na prosjecnu zaradu.
Ma, možda ima i toga da smo žrtve kulta ličnosti iako ne prepoznajemo, pa smo šokirani nizom Milovih grešaka. A on (možda) na kraju ispade samo drugorazredni političar sa dozom harizme i ogromnim egom. A možda opet i nije, nego je samo nevjerovatno teško ostati imun na klicanje tvog imena i, što ti kažeš, klimoglavce iz okoline.
Upravo napisah na drugom pdf-u..
Zalosno je na sta je spala SR sa svojim "politicarima".. Kosovare i da ne spominjem..
Da vas ne zavaravaju glupostima da su potpisani sporazumi "izmedju" Srb i Kosova.. Nisu..
Rekoh da politicari pojma nemaju kako funkcionise biznis..
Da sam ja bila u bilo kojoj delegaciji, drzavljani ovog regiona bi od januara jeli pravim zlatnim kasikamma..
Ali da iskoristim onu "sta zna svinja sta je dinja", bez uvrede ali u biznisu je tako.. Vratice se kuci - veze nemaju zasto su i bili tamo.
No, ne pitaju Maju...Njihov problem.
Hvala Lepo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks