Page 341 of 487 FirstFirst ... 241291331337338339340341342343344345351391441 ... LastLast
Results 8,501 to 8,525 of 12160

Thread: Parlamentarni izbori 2020

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Danas je vijest dana ovo u Americi.
    @Maja tvoj osvrt na potpisane sporazume između Srb i Kosova?

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    6,670
    Thanked in
    3,183 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Rodione , kakva transformacija druže, od svakodnevnih provokacija na račun crkve, ismijavanja vjernika, do neke druge priče. Mislim, da ne ispadne da provociram, ja mislim da najveća greška upravo konstantna satanizacija velikog broja ljudi u CG što se pokazalo pogrešnim putem. Evo sada imaš i one poput Bana koji bi da traktorima sele...opet u CG pogrešan potez. Nikako da se prestane sa tim iako je svima jasno da bez kompromisa i zajedništva i poštovanja , nema napretka iz srednjeg vijeka
    Sa skoro 70% ukupne podrske DPs-u i DF-u i nema napretka iz srednjeg vijeka.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Sa skoro 70% ukupne podrske DPs-u i DF-u i nema napretka iz srednjeg vijeka.
    Ima. Sada su tu 3 mudraca koji će ih izvesti na druge puteve...

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    6,670
    Thanked in
    3,183 Posts

Ja rekoh da ih podrzavam. Da vidimo. Ali kad ove dvije partije (ili njihovi direktni nasljednini) budu pale na ispod 40% podrske onda cu pocet vjerovati. U medjuvremenu se samo mogu nadati.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    A što ću ti ja rogo mili,od 11-11 ne tolerišu se u svjet nikakvi vjerski ektremi ni na fb a kamoli u privatnu firmu.
    No ođe je sve moglo,do nekog vakta.
    Strasno sto se cini, moj holiday. Zadnje je vrijeme doslo. Crna Gora na klocne.

Nego, cujem da jeftino ima Easyjet iz Tivta, daju partijski popust na vece grupe. Ne moze se puno spakovati ali sloboda nema cijenu.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Rodione , kakva transformacija druže, od svakodnevnih provokacija na račun crkve, ismijavanja vjernika, do neke druge priče. Mislim, da ne ispadne da provociram, ja mislim da najveća greška upravo konstantna satanizacija velikog broja ljudi u CG što se pokazalo pogrešnim putem. Evo sada imaš i one poput Bana koji bi da traktorima sele...opet u CG pogrešan potez. Nikako da se prestane sa tim iako je svima jasno da bez kompromisa i zajedništva i poštovanja , nema napretka iz srednjeg vijeka
    Ne bih ja da ih transformisem a to sta navodis to je dio zadnjeg i nebitnog esalona. Ja govorim o iznenadjenim klimoglavcima i ljudima koji uopste ne djeluju proaktivno u nijednom smjeru. Oni i kad dodju na sastanke nijednu ne progovore niti ikad iskazuju stav. Prime platu tamo dje su ih zaposlili, dodju ponekad do centrale da prespavaju tih uru, dvije i to je to. DPS je bila do unazad 5, 6 godina partija dje su se oni itekako sporili oko nekih pitanja a sad tamo nema nikog da iskoci i sa idejom i nekom retorikom.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Da neće biti razrešenje Mila sa čela DPS-a?

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    DPS je toliko kruta i monolitna struktura cije su pristalice i clanovi uljuljkani terenskim radom drugih i ostalim scenarijima ubijedjeni u nepobjedivost a da oni treba samo da prime platu i ostale beneficije. Oni normalnog covjeka nisu poslali ni na jedno suceljavanje kao ni sada poslije izbora umjesto da budu aktivni i dostupni oni pisu saopstenja i cekaju sta ce predsjednik da kaze. Tako ne treba ni da cudi iznenadjenja njihovih pristalica i sto sada otkrivaju da postoji i druga strana. Evo npr ja od kad znam godinama na ovoj temi kilometre su ispisali jedni te isti forumasi koji i dalje to rade i proaktivno politicki razmisljaju i tek sad neko otkriva da i vi postojite!?
    Eho komore na sve strane, zeznuto je to. A najteže je samog sebe pronaći u tom kalupu ponašanja i razmišljanja. Čak bih ja rekao da smo opasniji mi koji se trudimo da sagledamo sve strane i koji smatramo da smo koliko toliko objektivni, jer 'ajde tad budi junak i objasni samom sebi da možda svejedno griješiš, kad to skoro po definiciji prevazilazi tvoje mogućnosti. Uostalom, to je ono što je oborilo Mila, i svakog drugog diktatora, eho komora i ogromna vjera u sopstvenu ispravnost. Mada, iako šaram previše u ovom postu, diktatori se ne mogu promijeniti na izborima, tako da ćemo uskoro i viđeti je li diktator ili nije. Da podsjetim:

For a regime to be considered as a democracy by the DD scheme, it must meet the requirement of four rules below:[1]:69[3]

1. The chief executive must be chosen by popular election or by a body that was itself popularly elected.
    2. The legislature must be popularly elected.
    3. There must be more than one party competing in the elections.
    4. An alternation in power under electoral rules identical to the ones that brought the incumbent to office must have taken place.

Some regimes may meet the first three rules, but lack an alternation in power in its historical past; these regimes are classified as dictatorships because of cases where the incumbent only allows elections as long as they keep winning, and would refuse to step down if they lost. However, since they might also give up power willingly, the regime is marked with a type II value to signal potential classification errors where a democratic regime may be falsely classified as dictatorship.
    Ovi naši još ne siđoše, tako da treba sačekati i viđeti, jer trenutno i dalje djeluje kritično, ili sam ja previše pesimista.

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    6,670
    Thanked in
    3,183 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post

Dzabe bio im bio potez.

Thanks Thanks Given 
    5,055
    Thanks Thanks Received 
    12,432
    Thanked in
    6,731 Posts

apsolutno sam za promjene. vrijeme im je bilo i zadovoljstvo mi je bilo slušati one ljude sinoć. ali, mislim da se svijest i način razmišljanja ovog naroda neće promijeniti. Krivokapić, Bečić i Abazović predstavljaju osvježenje na političkoj sceni Crne Gore. lista DFa je problematična sama po sebi iako ima par normalnih likova, prije svega tu mislim na predstavnike SNPa koji su izuzetni ljudi. ljudi iz Demokrata i pogotovo URE su na mjestu. vidjećemo kakav će biti sastav ekspertske Vlade i ko će biti mandatar.

medjutim koliko god se oni trudili nivo zatupljenosti ovog naroda ostaje izuzetno visok. onaj nesrećnik sa Cetinja juče nije izuzetak nažalost. takvi postoje i sa druge strane. mislim da je vrijeme da ih normalno društvo Crne Gore utiša i da ih pošalje na smetlište istorije. koliko god padobranaca dolazilo na ovaj forum i mlatilo praznu slamu, opet mnogi ljudi pišu izuzetno normalne stvari. medjutim danas kroz razgovor sa zakletim glasačem opozicije primijetio sam nezadovoljstvo zbog nekih stavova gospode od sinoć. prije svega tu mislim na nastavak ka EU i što se mene tiče potpuno nebitno pitanje Kosova. zamjerio je Krivokapiću jer nije rekao da će to priznanje biti povučeno. volio bih da su to izolovani slučajevi, ali znajući narod odje...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Ако ништа Србија нам скинула сама питање око повлачења признања Косова.

Thanks Thanks Given 
    6,122
    Thanks Thanks Received 
    6,670
    Thanked in
    3,183 Posts

Bi li ste se slozili da vecina naroda, znaci i sa pobjednicke i gubitnicke strane, u CG trenutno razmislja...

Da vidimo ko ce koga da marginalizuje (za*ebe) u narednoj godini - Sveta Trojka DF-a....ili DF njih?

13. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Eho komore na sve strane, zeznuto je to. A najteže je samog sebe pronaći u tom kalupu ponašanja i razmišljanja. Čak bih ja rekao da smo opasniji mi koji se trudimo da sagledamo sve strane i koji smatramo da smo koliko toliko objektivni, jer 'ajde tad budi junak i objasni samom sebi da možda svejedno griješiš, kad to skoro po definiciji prevazilazi tvoje mogućnosti. Uostalom, to je ono što je oborilo Mila, i svakog drugog diktatora, eho komora i ogromna vjera u sopstvenu ispravnost. Mada, iako šaram previše u ovom postu, diktatori se ne mogu promijeniti na izborima, tako da ćemo uskoro i viđeti je li diktator ili nije. Da podsjetim:

Ovi naši još ne siđoše, tako da treba sačekati i viđeti, jer trenutno i dalje djeluje kritično, ili sam ja previše pesimista.
    Pa to je ono sta je najnevjerovatnije jer je on sa tolikim iskustvom izgradio ekipu klimoglavaca i najblaze receno ljudi dikutabilnih sposobnosti. On je bukvalno sklonio svakog ko se usudio da mu se ne sukobljava nego onog ko bi razradjivao neke njegove planove i ukazivao na moguce mane. I ne samo u DPS, vec u kompletnoj drzavnoj upravi, medijima i RTCG se desilo to. Oni su jos i super prosili na ovim izborima obzirom kakav potencijal su imali.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Zatupljeni su trovanjem 30 godina. Lako se iz tog stanja izlazi kada u fokusu budu druge teme. Nažalost i ovdje se uglavnom priča o zastavama najčešće. Proći će i to. Ako ne, makar đeci želim što dalje odavde ali opet vjerujem da će Crna Gora vratiti svoj pravi oblik, a to je da budemo država mudrih ljudi kao i kroz vjekove , da budemo pravedniji i pošteniji jedni prema drugima, a ne skupine ovaca

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

On ne razgovara, on drži govore, kmeči kao baba o svojoj ugroženosti.
    Oko sebe je okupio najgori malograđanski šljam, koji zna da može da profitira samo u takvom sistemu.

Ovo je napisao Tomas Man o Hitleru 1933. godine. Ne znam koga ste vi prepoznali.

17. The Following 9 Users Say Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Vesko Garcevic - ex ambassador and currently Professor of the Practice of International Relations.

https://remarker.media/region-2020/u...sce-nepoznata/

http://www.bu.edu/pardeeschool/2020/...remaker-op-ed/
    Stari partijski kadar koji simulira nekakvog strucnjaka i intelektualca. Odlicno je sto danas svi istcavaju sa moljakanjem Dritana da se zapamti ko su ti spavaci.

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Bi li ste se slozili da vecina naroda, znaci i sa pobjednicke i gubitnicke strane, u CG trenutno razmislja...

Da vidimo ko ce koga da marginalizuje (za*ebe) u narednoj godini - Sveta Trojka DF-a....ili DF njih?
    Ko god da bude vlast neka nam sa grbace skine Crnu Goru kao extra skupu drzavu za obican narod. Porezi kao u Norveskoj, zdravstvo kao u Somaliji.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ne piše koja je firma.

Ovo je onaj momak što je bio jedan od lidera Oduprise.
    Svaka njemu čast, a ako se ne bude našao pristojan posao za nekog sa dva fakulteta a bez partijske knjižice, džabe smo krečili...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

21. The Following 3 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Bez obzira šta mislili o ANB, jednu od najbitnijih poluga svake moderne države ne smiju dati čovjeku koji se bori protiv ljudi guštera, masona, klingona i zagovara ravnu ploču.. Nebitno je njegovo političko razmišljanje..
    Pa valjda je politicko razmisljanje najbitnije. Zaboravio si da nas je Medo upozoravao i na bacuske kad se privatizovao KAP - i bio coek u pravu.

Thanks Thanks Given 
    26,327
    Thanks Thanks Received 
    8,433
    Thanked in
    4,155 Posts

"Jedva čekam da DPS organizuje litije protiv zakona o porijeklu imovine"

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

24. The Following 5 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

DPS je toliko kruta i monolitna struktura cije su pristalice i clanovi uljuljkani terenskim radom drugih i ostalim scenarijima ubijedjeni u nepobjedivost a da oni treba samo da prime platu i ostale beneficije. Oni normalnog covjeka nisu poslali ni na jedno suceljavanje kao ni sada poslije izbora umjesto da budu aktivni i dostupni oni pisu saopstenja i cekaju sta ce predsjednik da kaze. Tako ne treba ni da cudi iznenadjenja njihovih pristalica i sto sada otkrivaju da postoji i druga strana. Evo npr ja od kad znam godinama na ovoj temi kilometre su ispisali jedni te isti forumasi koji i dalje to rade i proaktivno politicki razmisljaju i tek sad neko otkriva da i vi postojite!?
    Slažem se. Odvojio se DPS od realnosti i okružio vrh poltronima i klimoglavcima, zato su i tresnuli tako jako i pitaju se što ovo bi.

Siguran sam da nema niko tamo ko smije "šefu" da kaže da je on "najzaslužniji" i ekipica oko njega, za ovo što im se desilo ns izborima.

Last edited by kimmi; 04-09-20 at 19:06.

26. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ovo je onaj momak što je bio jedan od lidera Oduprise.
    Svaka njemu čast, a ako se ne bude našao pristojan posao za nekog sa dva fakulteta a bez partijske knjižice, džabe smo krečili...

Aooo, placamo sadasnje uhljebe + daj mjesta za nove. MMF spasi nas. SOS....SOS.........SOS...SOS.............SOS
    Moze li malo da se smanji broj tih menadzera, ambasadora, savjetnika u Opstini Danilovgrad, gradonacelnika Kolasina i slicnih sicardzija.Vise ima RTCG na platnom spisku no KAP. Neka ljepozboranje no daj drzavu u odnosu na prosjecnu zaradu.

28. The Following User Says Thank You to kljift For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Pa to je ono sta je najnevjerovatnije jer je on sa tolikim iskustvom izgradio ekipu klimoglavaca i najblaze receno ljudi dikutabilnih sposobnosti. On je bukvalno sklonio svakog ko se usudio da mu se ne sukobljava nego onog ko bi razradjivao neke njegove planove i ukazivao na moguce mane. I ne samo u DPS, vec u kompletnoj drzavnoj upravi, medijima i RTCG se desilo to. Oni su jos i super prosili na ovim izborima obzirom kakav potencijal su imali.
    Ma, možda ima i toga da smo žrtve kulta ličnosti iako ne prepoznajemo, pa smo šokirani nizom Milovih grešaka. A on (možda) na kraju ispade samo drugorazredni političar sa dozom harizme i ogromnim egom. A možda opet i nije, nego je samo nevjerovatno teško ostati imun na klicanje tvog imena i, što ti kažeš, klimoglavce iz okoline.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Danas je vijest dana ovo u Americi.
    @Maja tvoj osvrt na potpisane sporazume između Srb i Kosova?
    Upravo napisah na drugom pdf-u..
    Zalosno je na sta je spala SR sa svojim "politicarima".. Kosovare i da ne spominjem..
    Da vas ne zavaravaju glupostima da su potpisani sporazumi "izmedju" Srb i Kosova.. Nisu..
    Rekoh da politicari pojma nemaju kako funkcionise biznis..
    Da sam ja bila u bilo kojoj delegaciji, drzavljani ovog regiona bi od januara jeli pravim zlatnim kasikamma..
    Ali da iskoristim onu "sta zna svinja sta je dinja", bez uvrede ali u biznisu je tako.. Vratice se kuci - veze nemaju zasto su i bili tamo.
    No, ne pitaju Maju... Njihov problem.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post

Biće jako zanimljivo u narednom periodu, vjeruj mi
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Page 341 of 487 FirstFirst ... 241291331337338339340341342343344345351391441 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)