Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
DPS je toliko kruta i monolitna struktura cije su pristalice i clanovi uljuljkani terenskim radom drugih i ostalim scenarijima ubijedjeni u nepobjedivost a da oni treba samo da prime platu i ostale beneficije. Oni normalnog covjeka nisu poslali ni na jedno suceljavanje kao ni sada poslije izbora umjesto da budu aktivni i dostupni oni pisu saopstenja i cekaju sta ce predsjednik da kaze. Tako ne treba ni da cudi iznenadjenja njihovih pristalica i sto sada otkrivaju da postoji i druga strana. Evo npr ja od kad znam godinama na ovoj temi kilometre su ispisali jedni te isti forumasi koji i dalje to rade i proaktivno politicki razmisljaju i tek sad neko otkriva da i vi postojite!?
Eho komore na sve strane, zeznuto je to. A najteže je samog sebe pronaći u tom kalupu ponašanja i razmišljanja. Čak bih ja rekao da smo opasniji mi koji se trudimo da sagledamo sve strane i koji smatramo da smo koliko toliko objektivni, jer 'ajde tad budi junak i objasni samom sebi da možda svejedno griješiš, kad to skoro po definiciji prevazilazi tvoje mogućnosti. Uostalom, to je ono što je oborilo Mila, i svakog drugog diktatora, eho komora i ogromna vjera u sopstvenu ispravnost. Mada, iako šaram previše u ovom postu, diktatori se ne mogu promijeniti na izborima, tako da ćemo uskoro i viđeti je li diktator ili nije. Da podsjetim:

For a regime to be considered as a democracy by the DD scheme, it must meet the requirement of four rules below:[1]:69[3]

1. The chief executive must be chosen by popular election or by a body that was itself popularly elected.
  2. The legislature must be popularly elected.
  3. There must be more than one party competing in the elections.
  4. An alternation in power under electoral rules identical to the ones that brought the incumbent to office must have taken place.

Some regimes may meet the first three rules, but lack an alternation in power in its historical past; these regimes are classified as dictatorships because of cases where the incumbent only allows elections as long as they keep winning, and would refuse to step down if they lost. However, since they might also give up power willingly, the regime is marked with a type II value to signal potential classification errors where a democratic regime may be falsely classified as dictatorship.
Ovi naši još ne siđoše, tako da treba sačekati i viđeti, jer trenutno i dalje djeluje kritično, ili sam ja previše pesimista.