Prijatno sam iznenadjen kako se fizicka aktivnost popularizuje sve vise medju gradjanima, na stranu koliko ko od svoje aktivnosti ima benefita i svega ostalog - ipak je ikakva redovna fiicka aktivnost mnogo bolja opcija nego nikakva. Pa mi pade na pamet da bi bilo dobro da ispisujemo nase dnevne treninge, bez obzira koliko su intenzivni, i da li neko danas hodao 8 kilometara, da li je trenirao s opterecenjima, vozio biciklo ili udarao dzak itd. Mogla bi se povesti dobra diskusija na tu temu, u smislu koliko neko moze da unaprijedi svoj trening, kako da prevazidje neku teskocu, dostigne neki cilj, kako neko uopste moze da pocne sa nekim treningom s obzirom na njegovo fizicko stanje, raspolozivo vrijeme i sl. i da konsultuje ljude koji su vec u toj prici. Nadam se da ce diskusija zazivljeti, i da nece biti mjesto nadmetanja u mogucnostima, vec nesto sto pomaze svakome da unaprijedi onaj aspekat fizicke spremnosti i analogno tome fizickog izgleda kakav mu/njoj vec odgovara.
Moj je trening stalno isti,osim kad samo izaberem da tog dana dzak radim jedno 15ak min.
Zagrijavanje 10ak min.
Dizanje nogu ili kako sad to na eng nazvat pravilno,zaboravih taj fensi naziv...
Chuchnjevi...
Onaj zadrzaj ledjima na zid...
Mali tegovi po 4kg,rad sa njiima jedno 5,6min.
Sklekovi 30 kom odjednom
Trbushnjaci isto 30
Zgibovi,propadanja i trbushnjaci na razboju 3 serije.
Istezanje 10ak min.
To je to,obzirom na terapiju za pritisak i ostale zayebancije mislim da je ovo sasvim ok za moje g,51,ako ko ima savjet za neshto pametnije i bolje neka slobodno iznese.
...
Danas je plan zagrijavanje 5 rundi po 3 min preskakanje vijače 7 serija po 7 zgibova 5 serija po 20 sklekova i 20 prevrtanja gume i na kraju trčanje 5 km
Leg raises se kaze ali koga boli za to, po meni najbolja za abdomen, jer pogadja sve i najbolje je raditi viseci na vratilu. Po meni ti je trening ok, pogadjas abs, noge, grudi triceps, prednje rame, ledja, biceps... Sa ti sto imas i u granicama toga mozes raditi i vise varijacija pokreta, kako bi pogadjao misicne grupe pod raznim uglovima, sa razlicitim hvatovima i osloncima. I mozda ne bi trebalo da radis sve to svakog dana, sem ako ti izdrzljivost nije jedini cilj. Moje misljenje, nisam nikakav strucnjak.
Ja radim staromodni trening sa opterecenjima, kad treba da se tesem ubacam sat kardio treninga na prazan stomak tri puta nedeljno. Juce sam radio ledja; Mrtvo dizanje, veslanje sa sipkom iz pretklona, veslanje sa t-sipkom, 2-3 razlicita hvata na lat masini i isto tako u sjedecem polozaju, veslanje jednorucnim tegom i abdominalne vjezbe koje radim posle svakog treninga. Trenutno mi je sistem vise razlicitih vjezbi sa manje serija, ne odradim nista vise niti manje serija u odnosu na period kad sam radio manje vjezbi sa vise serija, a koristim siri spektar pokreta.
Danas
1. Kosi potisak šipka
2. Ravni potisak bučice
3. Kontrakosi pres mašina
4. Razvlačenje bučicama ravna klupa
5. Superset biceps pregib ravnom šipkom i hammer prekib bučice
6. Superset skot klupa pregib i sajla pregib ravna šipka
Grudi: Ravni bench press, kosi bench press, kontra kosi bench press, dips machine, razvlacenje na rimskoj klupi, pull over. Triceps: french press, potisak iza glave jednorucnim tegom, porisak na sajli. Biceps: stojeci pregib dvorucnim tegom, koncentracioni pregib, hammer, pregib na 45st. klupi bucicama bez rotacije. Inace ne radim toliko partija odjednom, ali sam u frci s vremenom.
zagrijavanje koje uz par nekih klasičnih vježbi istezanja uključuje trčanje par minuta, 25 leđnjaka, 10 inch-worms istezanja - po 3 runde;
poslije toga par vježbi sa bučicom ili kuglom (cca 15kg), uključujući čučnjeve, "šeganje" itd
onda ide back squat sa nekih 45kg, 4x5 ponavljanja
onda idu 4 runde u roku od 20 minuta:
-40 trbušnjaka
-20 hang snatch (isto 40kg, za sad ne pojačavam)
-15 burpees
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima li vas na Strava app?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Opet kazem, samo moje misljenje. Tijelo se adaptira nacinu treninga, pa ti godi ono na sta ti se tijelo naviklo. Ako u jednom danu istreniras sve sto ti je kompletna rutina, pa posle toga odmoris jedan dan, ta pauza ti utice na trenazne performanse, a i razvoj tih partija.
Shto mi tachno preporuchujesh pod ovim-kardio trening,imaj u vidu da pijem terapiju za pritisak i ostale zayebancje...?
Trchanje ne smijem,mozda neki sprint povremeno,inache ode puls previshe gore,chak i dok vjezbam ove neke teze vjezbe koje sam naveo chesto osjetim puls previsok,ali necu najmerno da nosim one mjerache itd.
...
Brzo hodanje i praktikujem toga dana kad nisam odvjezbao taj svoj WO,ali ponekad iskreno i preskochim,ljenchuga sam,a shto se tiche vjezbanja tachno me opali osjecaj krivice ako preskochim...shto rijetko kad mi se desi,chak i po najvecem nevremenu kad odradim vjezbe unutra u kuci,izadjem na vratilo i razboj,džak,i po snijegu sam tako radio proshlih g.
...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks