A recimo 600-700 ono malo sam pojačao
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
A recimo 600-700 ono malo sam pojačao
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
One Ring to Rule them all...
1) ko misli da moze ustedjeti u CG sa prosjecnom platom ili manjom, u braku i sa dvoje djece - samo da ga obavjestim da pored sve dobre volje nema mjesta u dobroti za posmatranje.
2) cekanje kreveta na kardiologiji i zakazivanje operacija na kccg u pg - odraz ljudi i drzave.
3) ne rjesavanje sistemskih problema 20 god unazad, stize na naplatu UVELIKO. Dje je onih 7 centi za autoput ? Dje je ono pojeftinjenje kad je barel bio na rekordno niskom nivou dug period. Ako si mogao dugo da apas, mozes i malo da das. Dakle, razmisljanje i djelovanje drzavnih instititucija samo pokazuje nezelju, nesposobnost i korumpiranost ogromnog sloja drustva.
Osim unistavanje, kroz istoriju - sta se sistemski odradilo kako treba ?
Kako je drzava razudjena, sa losom putnom infrastrukturom i povezanoscu naseljenih i ruralnih mjesta, potreba za autom postoji. Pogledajte HN. Neko je napravio da gradski prevoz povezuje dvije tacke (Igalo - Kamenari) i na to se svodi, evo odkako sam ja poceo ucit citati. Mislite da Topla 3, Kuti i ko zna koja mjesta imaju redovan gradski prevoz. A sto cemo za druge gradove.
Nije rjesenje praviti rupe u budzetu pa popunjavati dizanjem akciza na gorivo ako ce to uticati na druge cijene. Cijena struje, vode i goriva bi trebala da bude socijalna ekonomska a ne haracko neoliberalno za ovo podrucje. Treba pospjesivati ekonomiju, ne gusiti je. Ali to je cilj male grupice na koju se odavdje ne utice, a oni stravicno uticu na nas. Ja stvarno ne razumijem cemu pravdanje poskupljenja kad je iz aviona ocigledno - da je dranje u pitanju.
Mogu pisati, ali ajde kad poskupljuju pljackaski - sto bar ne poprave kvalitet goriva ? Ko ima muda to da kaze u ime Vlade ili resornih ministarstava ? Oni ni ne znaju kvalitet goriva jer im mi placamo. Au.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Najcesca cijena satnice jeste 1,5 eura, ali nije u tome problem.Onaj ko zaradjuje vise kupice skuplje auto, trosice vise goriva i skuplja mu je registracija, uglavnom. Sustina je da koriscenje automobila iznosi oko 50% godisnje zarade.Bez obzira koliko se zaradjuje.Ko zeli dati toliko novca,a da mu nije bas bas prijeka potreba, alal mu vjera bila.
Jedno pitanje, da li se zna hoce li biti INA na izlazu iz PG umesto Vuk petrol pumpe?
Sent from my HTC 10
:applause:Posto je dobar konj?
Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...
ad.processum
Sve ti potpisujem brate.
Ja sam kupio biciklo i auto sam ostavio samo za hitne slucajeve, sve do registracije a onda u oglase.
Moji nek se snalaze, svako za sebe.
Cuvam pare jer pravim kucu daleko na planine dje sam kupio plac, ostale pare cu polako konvertovat u zlato, vjerujem da je treci svjetski rat blizu i ako uteknem, kazu da ce jedino zlato valjat, pa sto nam Bog da![]()
Nije prosjek nego najcesca plata.I nije 280e nego 300-350 eura.A prosjecna plata u drzavi je oko 470 eura,mislim.U to recimo ulazi plata nekog kosarkasa Buducnost koji mjesecno prima 30 000e.I slicni slucajevi.
Konobari,radnici u veletrgovinama, trafikama,kladionicama itd. zaradjuju 220-250e.Imas onda prosvetu i policiju koji imaju 450, i taman dodje prosjek oko 300-350 eura.Ova zanimanja su najcesca u zemlji.
A koliko tebe ispadne registracija i kupovina vozila, a koliko njega? Na automobile je najmanja usteda na gorivu, pod uslovom da se ne prelaze ogromne razdaljine.
prosjek je ~480 ili ti 2.5 bacve dizela (da ostanemo pri temi)
ali je taj prosjek prosjek samo zbog 5% onih koji ga bas gale...
U moje krajeve radnici na trafike i slicno rade 6 dana nedeljno po 10h za 120 eura (i to ko ima 120, no i po 100 placaju) - i oni takvi, osigurani na pola minimala, udju u ovih 480 prosjeka...
80 poslanika ima prosjek 1500, na to dodas jos 500 njih koji se osiguravaju na minimalc (ili rade za toliko) i eto 240 mjesecnoili ti 1.5 eur za prosjecnog radnika... e sad, sto prvi uzme skoro 10, drugi 1.5 je statisticki prikaz
nego, dosta vise, popicemo svi po zuti karton![]()
Aha, bulevar PG Zeta.
TAKUMI
Evo je jedna sa autobahna na -7
Plus magla
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ишибај га колико може и постави слику а не ту 120 ка' баба 😁
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Sate sate sate
I to po tempomatu :mrgreen:
TT
I to mi je mnogo po magli, inace je 100 ogranicenje po magli bilo. Doduse je bilo i onih koji su brze isli, ali ja sam se drzao jednog ispred mene dok se ne rascisti malo.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Pfff
Sent From My Samsung S7 using Tapatalk
racunica bi ti bila donekle oke kad bi te taxiji teleportovali one sekunde kad ga nazoves. Ako ti treba po ure pjeske do posla, odnosno 3km, treba ti i jedno 5 minuta da pozoves i sacekas taksi, i jos bar 15 min u shpicu (a naravno da je shpic kad se ide i vrace sa posla), tako da realno ustedis mozda 10 minuta, ako i toliko. No su Podgoricani lijene babe, pa svuda il kolima il taxijem. Ja licno redovno kad idem da pozavrsavam poslice po gradu, parkiram se recimo blizu Capital Plaze, i onda prepjesacim u prosjeku 4km (tako kaze smartwatch), umjesto da svakih 500m idem kolima, trazim parking, vrtim se itd.
bila ti je dosta dobra prica do ovoga momenta. 100% poreza na kola, 200% na registraciju? Pretpostavljam da si jedan od onih koji bi predložio i da se oni koji ne stanu pješaku nabiju na kolac, ako prođu kroz crveno žaračem da se žigošu po sred čela, a za prekoračenje brzine preko 5kmh malo Goli otok, pa će pazit?
(da dodam da se dosta često vozim biciklom, kad vrijeme dozvoljava, a živim 7-8km od centra)
PS Koja ti je poenta da se dodato povećava broj taksi vozila, a pričaš: "dimite iz smrdljivih auspuha do mile volje"? Taksisti dime 3x više nego moja auta, jer su redom izraubovani krševi koji su jedva u voznom stanju, pride taksisti dok čekaju, nikad ne gase auto, no vazda klima - satima ako treba! Baš eco :roll:
(nečitko)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks