Page 375 of 758 FirstFirst ... 275325365371372373374375376377378379385425475 ... LastLast
Results 9,351 to 9,375 of 18934

Thread: Gorivo!

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Nole, nemoj da si tvrdoglav.

Nije isto 90centi 1eur i 1eur 11centi. A nece ostati na tome vec ce odmah u janaru - februaru ici na 1.15-1.20, od toga ti drzava otima novih nameta 11centi.

Ne pratis sta pisem pa ne razumijes sta hocu da kazem. Ali ponovicu da bi razumio.

Cijene goriva se formiraju na osnovu medjunarodnog trzista + drzavne akcize. E sad kad je cijena goriva niska, drzava moze da podigne akcize i tako puni budzet. Ali nasa drzava umjesto da nas zastiti kada cijene goriva idu gore na trzistu, oni idu da nam *ebu majku jos vise i oni dizu akcize sto dize cijenu goriva od 10-15% u zavinosti od vrste goriva.

Ovo - razumijes? - ja razumijem ali izgleda ti ne razumijes.
    Uz ovo boldovano bih dodao da u CG vazda imamo fontomski faktor iznenadjenja u vidu "TROSKOVA NABAVKE" - sjeticete se da je barel znao da para po 2 mjeseca i da nasa cijena goriva ne mrdne ni centa... onda poskupi nekolika dolara (ni ne primakne se cijeni po barelu iz perioda kad su nase cijene po litru formirane) i naredni obracun nama skoci gorivo...

Licno mjerscno trosim 120+ litara dizela, znaci u 2-3 mjeseca ce mi se taj trosak promijenit za 24 eura... a sta ce trgovci, pekari i ostali da urade cemo tek da vidimo...

Naravno, i ja realisticno kao kolega, ocekujem da ce nafta da skace radi punjenja drzavnih budzeta pa da ce kod nas biti dodatnih skokova, dobro ce biti ako ne oborimo rekord ovaj put...
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

2008 godine, rukovodstvo Opcine Kolasin potrosilo je 408.000 eur (cetiri stotine i osam hiljada eura) na gorivo za 10 mjeseci. Za te pare su mogli da predju cetiri miliona i sto hiljada kilometara...

Sto ce reci da cijeli kolashin vozio dzabe 2008 godine i da su svi sipali gorivo iz budzeta.

Za ovo niko nije odgovarao niti ce jer je zastario predmet.

Poslanika je 80, za njih je lagano i pod stalnom su prismotrom. No ne moze se od DPS-ovih masinerija stici na red ni zasta

ali je i tada u tom gradu bilo toliko vozila koja su mogla ovo odraditi....

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Bronx-PG View Post
    Dok ima ovaca biće i novaca.
    problem je što pravi domaćin striže i muze ovce a ova alava bratija je krenula da ih kolje tako da u CG sve manje ima onih koji nešto rade i plaćaju PDV i od kojih se nešto može izmusti
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    problem je što pravi domaćin striže i muze ovce a ova alava bratija je krenula da ih kolje tako da u CG sve manje ima onih koji nešto rade i plaćaju PDV i od kojih se nešto može izmusti
    poslije svega sto rade narodu pa ko je lud porez da placa...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da ce cijene rasti u buduće...

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Quote Originally Posted by jokac View Post
    poslije svega sto rade narodu pa ko je lud porez da placa...
    bas zbog toga oni sve vise muzu... mada, sve mi se cini da cemo uci u fazu da muzu mrtvu kravu

velika vecina drzave gleda kako da istu zajebe za porez - a drzava od poreza zivi - posle se bunimo kad se to obije od glavu
    nije tema, ali da ponovimo (moram):
    98% zanalija (frizeri, kozmeticar, keramicari, elektricari, zidari, moleri, automehanicari itd itd) ne daje centa poreza drzavi...
    oni koji rade malo vise placaju pausalno i prijavljuju prihod do 18000 godisnje
    ostale "usluze" djelatnosti isto to rade - npr zubari, ljekari itd... mislim da nema razradjene privatne zubarske ordinacije koja zaradi ispod 18000 godisnje, ali svi pausalno placaju porez... ovi te rade protetiku imaju prometa preko 18000 mjesecno, a u "kasu" bude 1000 ili n itoliko i na to se plati porez
    dalje - radnici i rad na crno... svi znaju ko su "ozbiljen" fimre koje osiguravaju ranike na minimalac pa jos na pola radnog vremena, a razliku bez poreza na ruke daju

s durge strane, penzionera imamo od 30 pa na dalje koji su smutljali penzije, a nedje drugo rade na crno jer je penzija mala (ima i stvarnih ali ajde) - to kosta... zdravstveno osiguranje je za sve dzabe i za sve troskove (od onih sto plate porez na 3000 plate do nezaposlenih) - to je luksuz kojim se mnooogo jace ekonomije od nasih ne mogu pofalit

i tako redom, da ne idemo u problem "po dubini"... zbog svega toga, jedino sta OVI umiju je da uvedu jos poreza da ono malo magaraca te placa plati jos, ili da poreze uvedu tamo dje ih vecina ne moze izbjegavat (gorivo). zbog manjeg prihoda i povecanja crne ekonomije ce dogodine mjera biti da PDV ode na barem 21%

e sad, posto nijesu voljni da se poabave problemom i suzbiju sivu ekonomiju oni idu laksim pute - muzu dok se moze

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tako je. Svaka cast

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kome se isplati, neka vozi automobil. Troskovi su sledeci:

Mjesecno 40 eura za gorivo, sto je na godisnjem nivou 500 eura.Za 4 godine iznosi 2000 eura.
    Popravka na godisnjem nivou oko 200 eura, da ne pretjerujem sa vecim kvarovima.Za 4 godine oko 800 eura.
    Registracija 250 e, odnosno 1000e za 4 godine
    Kupovina vozila neka bude 4000 eura,prosjecno vozilo neka bude.

Kad se sabere,za period od 4 godine troskovi voznje automobila izadju 8000 eura.Prosjecna,odnosno najcesca plata u drzavi 350-400 eura, pa kome se isplati neka vozi.Osoba sa prosjecnom/najcescom platom ce za 4 godine zaraditi 16 000, od toga ce pola (8000e) dati za automobil. Alal mu vjera.

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by ad.processum View Post
    Kome se isplati, neka vozi automobil. Troskovi su sledeci:

Mjesecno 40 eura za gorivo, sto je na godisnjem nivou 500 eura.Za 4 godine iznosi 2000 eura.
    Popravka na godisnjem nivou oko 200 eura, da ne pretjerujem sa vecim kvarovima.Za 4 godine oko 800 eura.
    Registracija 250 e, odnosno 1000e za 4 godine
    Kupovina vozila neka bude 4000 eura,prosjecno vozilo neka bude.

Kad se sabere,za period od 4 godine troskovi voznje automobila izadju 8000 eura.Prosjecna,odnosno najcesca plata u drzavi 350-400 eura, pa kome se isplati neka vozi.Osoba sa prosjecnom/najcescom platom ce za 4 godine zaraditi 16 000, od toga ce pola (8000e) dati za automobil. Alal mu vjera.
    onaj sto trosi 40 eura goriva mjesecno (sto je cca 600km) ce jetinije s taksijem da prodje i da ga ne boli glava ni oko auta ni oko parkinga

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    688
    Thanks Thanks Received 
    709
    Thanked in
    464 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    bas zbog toga oni sve vise muzu... mada, sve mi se cini da cemo uci u fazu da muzu mrtvu kravu

velika vecina drzave gleda kako da istu zajebe za porez - a drzava od poreza zivi - posle se bunimo kad se to obije od glavu
    nije tema, ali da ponovimo (moram):
    98% zanalija (frizeri, kozmeticar, keramicari, elektricari, zidari, moleri, automehanicari itd itd) ne daje centa poreza drzavi...
    oni koji rade malo vise placaju pausalno i prijavljuju prihod do 18000 godisnje
    ostale "usluze" djelatnosti isto to rade - npr zubari, ljekari itd... mislim da nema razradjene privatne zubarske ordinacije koja zaradi ispod 18000 godisnje, ali svi pausalno placaju porez... ovi te rade protetiku imaju prometa preko 18000 mjesecno, a u "kasu" bude 1000 ili n itoliko i na to se plati porez
    dalje - radnici i rad na crno... svi znaju ko su "ozbiljen" fimre koje osiguravaju ranike na minimalac pa jos na pola radnog vremena, a razliku bez poreza na ruke daju

s durge strane, penzionera imamo od 30 pa na dalje koji su smutljali penzije, a nedje drugo rade na crno jer je penzija mala (ima i stvarnih ali ajde) - to kosta... zdravstveno osiguranje je za sve dzabe i za sve troskove (od onih sto plate porez na 3000 plate do nezaposlenih) - to je luksuz kojim se mnooogo jace ekonomije od nasih ne mogu pofalit

i tako redom, da ne idemo u problem "po dubini"... zbog svega toga, jedino sta OVI umiju je da uvedu jos poreza da ono malo magaraca te placa plati jos, ili da poreze uvedu tamo dje ih vecina ne moze izbjegavat (gorivo). zbog manjeg prihoda i povecanja crne ekonomije ce dogodine mjera biti da PDV ode na barem 21%

e sad, posto nijesu voljni da se poabave problemom i suzbiju sivu ekonomiju oni idu laksim pute - muzu dok se moze
    Problem je selektivna naplata.Da Poreska uprava radi svoj posao kako treba ne bilo 770m nenaplaćenog duga.
    Last edited by Markys; 28-12-16 at 13:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    onaj sto trosi 40 eura goriva mjesecno (sto je cca 600km) ce jetinije s taksijem da prodje i da ga ne boli glava ni oko auta ni oko parkinga
    40 eura je minimalno za gorivo, ispod toga tesko da moze.A vecina ih trosi preko toga.

Ja se vozim taksijem i busom na vece razdaljine.Za taxi mjesecno dam maksimalno 10 eura,oko 6-7 voznji.Kada god imam prilike,idem pjeske.Izracunao sam da tako godisnje ustedim blizu 2000 eura.A nicega se ne odricem.Razdaljine od par kilometara prelazim kao nista.Cak sam se i navikao na pjesacenje, uslo mi je izgleda u krv.

To radim vec dvije godine, ako Bog da, za 7-8 godina cu tako ustedjeti blizu 20 000 eura.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,979
    Thanked in
    4,008 Posts

Još ako se ne budeš ženio i imao đecu možeš da produžiš tim ritmom makar do šezdesete godine.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

40 eura je minimalno za gorivo, ispod toga tesko da moze.A vecina ih trosi preko toga.

Ja se vozim taksijem i busom na vece razdaljine.Za taxi mjesecno dam maksimalno 10 eura,oko 6-7 voznji.Kada god imam prilike,idem pjeske.Izracunao sam da tako godisnje ustedim blizu 2000 eura.A nicega se ne odricem.Razdaljine od par kilometara prelazim kao nista.Cak sam se i navikao na pjesacenje, uslo mi je izgleda u krv.

To radim vec dvije godine, ako Bog da, za 7-8 godina cu tako ustedjeti blizu 20 000 eura.
    Dok sam živio u PG, 3 godine sam išao taxijem na posao i vraćao se. To mi je bilo 2eur po danu i isplatilo mi se više nego da kupujem auto registrujem itd. A pošto sam živio na dobrom mjestu sve mi je bilo na Max 10min hoda.

Međutim ljudi sa familijama ili ljudi koji rade na drugom kraju grada ne mogu busem ili pješke na posao. Čak i ako je 3km udaljenosti. Čovjek izgubi pola sata idući na posao i pola sata nazad, što znači da mora da se budi pola sata ranije i da stižu kući kasnije. Izgubi se 5 radnih sati nedjeljno (ili slobodnog vremena) ako uzmemo da je radni sat plaćen 4 eur, znači da se izgubi 20eur nedjeljno ili 80eur mjesečno ili 960eur godišnje na pješaka.

Dalje mora se poći do drugog grada, Z djecu u školu ili nedje malo da se proseta.

Auto nikako nije luksuz nego potreba, štedi vrijeme i ne mora čovjek da se ponižava i zove drugove i familiju da ga voze i razvoze
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cekaj, 40 eura mjesecno? LOLČINA
    Last edited by Fabia_Elegance!; 28-12-16 at 14:48. Reason: Morao sam prepravit LOL u LOLČINA
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dok sam živio u PG, 3 godine sam išao taxijem na posao i vraćao se. To mi je bilo 2eur po danu i isplatilo mi se više nego da kupujem auto registrujem itd. A pošto sam živio na dobrom mjestu sve mi je bilo na Max 10min hoda.

Međutim ljudi sa familijama ili ljudi koji rade na drugom kraju grada ne mogu busem ili pješke na posao. Čak i ako je 3km udaljenosti. Čovjek izgubi pola sata idući na posao i pola sata nazad, što znači da mora da se budi pola sata ranije i da stižu kući kasnije. Izgubi se 5 radnih sati nedjeljno (ili slobodnog vremena) ako uzmemo da je radni sat plaćen 4 eur, znači da se izgubi 20eur nedjeljno ili 80eur mjesečno ili 960eur godišnje na pješaka.

Dalje mora se poći do drugog grada, Z djecu u školu ili nedje malo da se proseta.

Auto nikako nije luksuz nego potreba, štedi vrijeme i ne mora čovjek da se ponižava i zove drugove i familiju da ga voze i razvoze

Istina je da zivim na solidnoj lokaciji i uglavnom su u pitanju relacije po 2-3km u jednom pravcu.I da zivim u predgradju, recimo S.Aerodromu ili D.Gorici, opet bi isto radio.Sigurno bih koristio biciklo i gradski prevoz.Ili se sa nekim dogovorio o podjeli novca taksija.Iskopao bih vec neko resenje. Ali automobil sigurno placao ne bih.

Zasto bi zvao drugove da ti voze familiju kada mozes platiti taksi? Ko ide par puta godisnje u druge gradove ili drzave, moze vozom ili busom.

Ne znam, meni se ovako vise isplati.Stavio sam na papir, izracunao i imam ustedu.Svako radi kako mu se vise isplati.Vidim komsije iz mog kvarta da idu po par kilometara automobilom na posao.Takvih je koliko hoces.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Istina je da zivim na solidnoj lokaciji i uglavnom su u pitanju relacije po 2-3km u jednom pravcu.I da zivim u predgradju, recimo S.Aerodromu ili D.Gorici, opet bi isto radio.Sigurno bih koristio biciklo i gradski prevoz.Ili se sa nekim dogovorio o podjeli novca taksija.Iskopao bih vec neko resenje. Ali automobil sigurno placao ne bih.

Zasto bi zvao drugove da ti voze familiju kada mozes platiti taksi? Ko ide par puta godisnje u druge gradove ili drzave, moze vozom ili busom.

Ne znam, meni se ovako vise isplati.Stavio sam na papir, izracunao i imam ustedu.Svako radi kako mu se vise isplati.Vidim komsije iz mog kvarta da idu po par kilometara automobilom na posao.Takvih je koliko hoces.
    Pa apsolutno svako radi sta mu se više isplati. Ali ti recimo imaš taj komoditet da gubiš sat dva svaki dan pjesaceci, većina ljudi nema to zadovoljstvo već im je i dan od 24h kratak.
    Plus kontam da nijesi oženjen i nemaš djece . Bože zdravlja kad porastes vidjeces kako je, jedno dijete u osnovnu drugo u muzičku, žena na drugi kraj grada radi ti na drugi kraj. Pa objasni djeci što moraju pješke 5km po kiši i vjetru ili plaćaj taxi 5 puta dnevno
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Meni je auto i potreba ali i zadovoljstvo. Ne kazem da se ne moze bez auta, ali da se odreknem auta radi racunice da bih ustedio, to bi mi bila zadnja stvar (kad bih bas morao).

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa apsolutno svako radi sta mu se više isplati. Ali ti recimo imaš taj komoditet da gubiš sat dva svaki dan pjesaceci, većina ljudi nema to zadovoljstvo već im je i dan od 24h kratak.
    Plus kontam da nijesi oženjen i nemaš djece . Bože zdravlja kad porastes vidjeces kako je, jedno dijete u osnovnu drugo u muzičku, žena na drugi kraj grada radi ti na drugi kraj. Pa objasni djeci što moraju pješke 5km po kiši i vjetru ili plaćaj taxi 5 puta dnevno

Osnovne skole su uglavnom blizu i ima ih u svakom dijelu grada.Neka djeca idu pjeske, ne vidim problem.Supruga takodje neka radi isto sto i ja, pjeske. Ni tu ne vidim problem.Mladi su,zdravi su i neka pjesace.

Tacno je da gubim sat-dva na pjesacenje, ali zato dobijam blizu 20 000 ustede za 7-8 godina, ili 2000e godisnje.Ja prezadovoljan.
    Mislim, sta je alternativa ovoga? Da budem duzan za struju i vodu, da nemam za hranu, ljetovanje, odjecu djeci....je l to alternativa?Shvatam ja tebe da se autom brze stize, ali to je meni preskupo.Ja ga 50% godisnje zarade za auto davati necu.Da je ne znam kakva frka u pitanju.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Osnovne skole su uglavnom blizu i ima ih u svakom dijelu grada.Neka djeca idu pjeske, ne vidim problem.Supruga takodje neka radi isto sto i ja, pjeske. Ni tu ne vidim problem.Mladi su,zdravi su i neka pjesace.

Tacno je da gubim sat-dva na pjesacenje, ali zato dobijam blizu 20 000 ustede za 7-8 godina, ili 2000e godisnje.Ja prezadovoljan.
    Mislim, sta je alternativa ovoga? Da budem duzan za struju i vodu, da nemam za hranu, ljetovanje, odjecu djeci....je l to alternativa?Shvatam ja tebe da se autom brze stize, ali to je meni preskupo.Ja ga 50% godisnje zarade za auto davati necu.Da je ne znam kakva frka u pitanju.
    I gospodar slicno razmislja...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    59 Posts

Pa realno ne bi nam svima skodilo da malo vise setamo, ne bi se cekalo 6 mjeseci za krevet na kardiologiju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by fotograf View Post
    I gospodar slicno razmislja...
    Gospodar slicnije razmislja tebi, vjeruj mi. Da razmislja kao ja, za pocetak bi uveo 100% poreza na kupovinu auta.Zatim 200% povecao cijenu registracije, i uticao da grad drasticno poveca cijenu parkinga.Kad to platite, onda dimite iz smrdljivih auspuha do mile volje, i vozite djecu u muzicku skolu da sviraju klavir.

Propustih reci, sa smanjenjem automobila bi i karte javnog i medjugradskog prevoza drasticno opale.Autoprevoznici jedva posluju jer se manjina vozi busevima.Jos bi dobili ogroman broj radnih mjesta sa povecanjem taksi vozila i buseva.Ali to je vec druga tema.
    Last edited by ad.processum; 28-12-16 at 14:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    31
    Thanked in
    22 Posts

Sto si toliko kivan na vozace i automobile?

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Prosjecan radnik u Cg je placen 1.50EUR po satu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,793
    Thanked in
    1,600 Posts

Quote Originally Posted by Dingospo View Post
    Pa realno ne bi nam svima skodilo da malo vise setamo, ne bi se cekalo 6 mjeseci za krevet na kardiologiju
    Da ima gradskog saobracaja razvijenog uredjenog i tacnog vjeruj mi da bi se rijesilo dosta. A ne da se pali auto iz bloka do mass radi 2km. A tek onda bicikla...
    f6

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Gospodar slicnije razmislja tebi, vjeruj mi. Da razmislja kao ja, za pocetak bi uveo 100% poreza na kupovinu auta.Zatim 200% povecao cijenu registracije, i uticao da grad drasticno poveca cijenu parkinga.Kad to platite, onda dimite iz smrdljivih auspuha do mile volje, i vozite djecu u muzicku skolu da sviraju klavir.
    A druze ja idem pjeske koliko god vise mogu tako da mene to tvoje pisanje nimalo ne pogadja. Auto vozim saml kad moram. A ti samo pisi, treba voditi racuna o zastiti zivotne sredine...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Page 375 of 758 FirstFirst ... 275325365371372373374375376377378379385425475 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)