Page 376 of 758 FirstFirst ... 276326366372373374375376377378379380386426476 ... LastLast
Results 9,376 to 9,400 of 18934

Thread: Gorivo!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Kapetan View Post
    Sto si toliko kivan na vozace i automobile?
    Nisma ni najmanje, vec im sve najbolje zelim,vjeruj mi. Samo iznosim svoje misljenje o problemu povecanju cijene goriva i generalno automobilima.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Prosjecan radnik u Cg je placen 1.50EUR po satu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    A recimo 600-700 ono malo sam pojačao

Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

1) ko misli da moze ustedjeti u CG sa prosjecnom platom ili manjom, u braku i sa dvoje djece - samo da ga obavjestim da pored sve dobre volje nema mjesta u dobroti za posmatranje.
    2) cekanje kreveta na kardiologiji i zakazivanje operacija na kccg u pg - odraz ljudi i drzave.
    3) ne rjesavanje sistemskih problema 20 god unazad, stize na naplatu UVELIKO. Dje je onih 7 centi za autoput ? Dje je ono pojeftinjenje kad je barel bio na rekordno niskom nivou dug period. Ako si mogao dugo da apas, mozes i malo da das. Dakle, razmisljanje i djelovanje drzavnih instititucija samo pokazuje nezelju, nesposobnost i korumpiranost ogromnog sloja drustva.
    Osim unistavanje, kroz istoriju - sta se sistemski odradilo kako treba ?

Kako je drzava razudjena, sa losom putnom infrastrukturom i povezanoscu naseljenih i ruralnih mjesta, potreba za autom postoji. Pogledajte HN. Neko je napravio da gradski prevoz povezuje dvije tacke (Igalo - Kamenari) i na to se svodi, evo odkako sam ja poceo ucit citati. Mislite da Topla 3, Kuti i ko zna koja mjesta imaju redovan gradski prevoz. A sto cemo za druge gradove.

Nije rjesenje praviti rupe u budzetu pa popunjavati dizanjem akciza na gorivo ako ce to uticati na druge cijene. Cijena struje, vode i goriva bi trebala da bude socijalna ekonomska a ne haracko neoliberalno za ovo podrucje. Treba pospjesivati ekonomiju, ne gusiti je. Ali to je cilj male grupice na koju se odavdje ne utice, a oni stravicno uticu na nas. Ja stvarno ne razumijem cemu pravdanje poskupljenja kad je iz aviona ocigledno - da je dranje u pitanju.

Mogu pisati, ali ajde kad poskupljuju pljackaski - sto bar ne poprave kvalitet goriva ? Ko ima muda to da kaze u ime Vlade ili resornih ministarstava ? Oni ni ne znaju kvalitet goriva jer im mi placamo. Au.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by Njivice_Orano_Nepreorano View Post
    1) ko misli da moze ustedjeti u CG sa prosjecnom platom ili manjom, u braku i sa dvoje djece - samo da ga obavjestim da pored sve dobre volje nema mjesta u dobroti za posmatranje.
    2) cekanje kreveta na kardiologiji i zakazivanje operacija na kccg u pg - odraz ljudi i drzave.
    3) ne rjesavanje sistemskih problema 20 god unazad, stize na naplatu UVELIKO. Dje je onih 7 centi za autoput ? Dje je ono pojeftinjenje kad je barel bio na rekordno niskom nivou dug period. Ako si mogao dugo da apas, mozes i malo da das. Dakle, razmisljanje i djelovanje drzavnih instititucija samo pokazuje nezelju, nesposobnost i korumpiranost ogromnog sloja drustva.
    Osim unistavanje, kroz istoriju - sta se sistemski odradilo kako treba ?

Kako je drzava razudjena, sa losom putnom infrastrukturom i povezanoscu naseljenih i ruralnih mjesta, potreba za autom postoji. Pogledajte HN. Neko je napravio da gradski prevoz povezuje dvije tacke (Igalo - Kamenari) i na to se svodi, evo odkako sam ja poceo ucit citati. Mislite da Topla 3, Kuti i ko zna koja mjesta imaju redovan gradski prevoz. A sto cemo za druge gradove.

Nije rjesenje praviti rupe u budzetu pa popunjavati dizanjem akciza na gorivo ako ce to uticati na druge cijene. Cijena struje, vode i goriva bi trebala da bude socijalna ekonomska a ne haracko neoliberalno za ovo podrucje. Treba pospjesivati ekonomiju, ne gusiti je. Ali to je cilj male grupice na koju se odavdje ne utice, a oni stravicno uticu na nas. Ja stvarno ne razumijem cemu pravdanje poskupljenja kad je iz aviona ocigledno - da je dranje u pitanju.

Mogu pisati, ali ajde kad poskupljuju pljackaski - sto bar ne poprave kvalitet goriva ? Ko ima muda to da kaze u ime Vlade ili resornih ministarstava ? Oni ni ne znaju kvalitet goriva jer im mi placamo. Au.
    Potpisujem...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najcesca cijena satnice jeste 1,5 eura, ali nije u tome problem.Onaj ko zaradjuje vise kupice skuplje auto, trosice vise goriva i skuplja mu je registracija, uglavnom. Sustina je da koriscenje automobila iznosi oko 50% godisnje zarade.Bez obzira koliko se zaradjuje.Ko zeli dati toliko novca,a da mu nije bas bas prijeka potreba, alal mu vjera bila.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedno pitanje, da li se zna hoce li biti INA na izlazu iz PG umesto Vuk petrol pumpe?

Sent from my HTC 10

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Quote Originally Posted by ad.processum View Post
    Najcesca cijena satnice jeste 1,5 eura, ali nije u tome problem.Onaj ko zaradjuje vise kupice skuplje auto, trosice vise goriva i skuplja mu je registracija, uglavnom. Sustina je da koriscenje automobila iznosi oko 50% godisnje zarade.Bez obzira koliko se zaradjuje.Ko zeli dati toliko novca,a da mu nije bas bas prijeka potreba, alal mu vjera bila.
    1.5 eura satnica prosjek? Vala nema šanse, to ispade plata 280e da je prosjek

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

:applause:Posto je dobar konj?
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ad.processum

Sve ti potpisujem brate.

Ja sam kupio biciklo i auto sam ostavio samo za hitne slucajeve, sve do registracije a onda u oglase.

Moji nek se snalaze, svako za sebe.

Cuvam pare jer pravim kucu daleko na planine dje sam kupio plac, ostale pare cu polako konvertovat u zlato, vjerujem da je treci svjetski rat blizu i ako uteknem, kazu da ce jedino zlato valjat, pa sto nam Bog da

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Nije prosjek nego najcesca plata.I nije 280e nego 300-350 eura.A prosjecna plata u drzavi je oko 470 eura,mislim.U to recimo ulazi plata nekog kosarkasa Buducnost koji mjesecno prima 30 000e.I slicni slucajevi.

Konobari,radnici u veletrgovinama, trafikama,kladionicama itd. zaradjuju 220-250e.Imas onda prosvetu i policiju koji imaju 450, i taman dodje prosjek oko 300-350 eura.Ova zanimanja su najcesca u zemlji.

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Drug mi ima auto od 1000 eura, shkatulica na benzin. 100km ga izadje 13 eura

Moje je skuplje, a trosi mnogo manje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A koliko tebe ispadne registracija i kupovina vozila, a koliko njega? Na automobile je najmanja usteda na gorivu, pod uslovom da se ne prelaze ogromne razdaljine.

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

prosjek je ~480 ili ti 2.5 bacve dizela (da ostanemo pri temi)
    ali je taj prosjek prosjek samo zbog 5% onih koji ga bas gale...

U moje krajeve radnici na trafike i slicno rade 6 dana nedeljno po 10h za 120 eura (i to ko ima 120, no i po 100 placaju) - i oni takvi, osigurani na pola minimala, udju u ovih 480 prosjeka...

80 poslanika ima prosjek 1500, na to dodas jos 500 njih koji se osiguravaju na minimalc (ili rade za toliko) i eto 240 mjesecno ili ti 1.5 eur za prosjecnog radnika... e sad, sto prvi uzme skoro 10, drugi 1.5 je statisticki prikaz

nego, dosta vise, popicemo svi po zuti karton
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Da ima gradskog saobracaja razvijenog uredjenog i tacnog vjeruj mi da bi se rijesilo dosta. A ne da se pali auto iz bloka do mass radi 2km. A tek onda bicikla...
    aj naćeraj ti onu što je sljegla u Podgoricu i udala se za kamataša da uđe u autobus...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,798
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Drug mi ima auto od 1000 eura, shkatulica na benzin. 100km ga izadje 13 eura

Moje je skuplje, a trosi mnogo manje.

-4 stepana, 120 na sat i ti slikavas :P
    nadam se na autoban
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Aha, bulevar PG Zeta.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Evo je jedna sa autobahna na -7

Plus magla

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,493
    Thanks Thanks Received 
    1,199
    Thanked in
    594 Posts

Ишибај га колико може и постави слику а не ту 120 ка' баба 😁

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    663
    Thanked in
    376 Posts

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

I to mi je mnogo po magli, inace je 100 ogranicenje po magli bilo. Doduse je bilo i onih koji su brze isli, ali ja sam se drzao jednog ispred mene dok se ne rascisti malo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Ишибај га колико може и постави слику а не ту 120 ка' баба 

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Pa to je sve sto moze. Poyyy
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    6,272
    Thanks Thanks Received 
    14,072
    Thanked in
    5,350 Posts

Pfff

Sent From My Samsung S7 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Pa to je sve sto moze. Poyyy

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pfff

Sent From My Samsung S7 using Tapatalk

2700 rpm 160 i kusur. To se zove kruzer.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    353
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    51 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Dok sam živio u PG, 3 godine sam išao taxijem na posao i vraćao se. To mi je bilo 2eur po danu i isplatilo mi se više nego da kupujem auto registrujem itd. A pošto sam živio na dobrom mjestu sve mi je bilo na Max 10min hoda.

Međutim ljudi sa familijama ili ljudi koji rade na drugom kraju grada ne mogu busem ili pješke na posao. Čak i ako je 3km udaljenosti. Čovjek izgubi pola sata idući na posao i pola sata nazad, što znači da mora da se budi pola sata ranije i da stižu kući kasnije. Izgubi se 5 radnih sati nedjeljno (ili slobodnog vremena) ako uzmemo da je radni sat plaćen 4 eur, znači da se izgubi 20eur nedjeljno ili 80eur mjesečno ili 960eur godišnje na pješaka.

Dalje mora se poći do drugog grada, Z djecu u školu ili nedje malo da se proseta.

Auto nikako nije luksuz nego potreba, štedi vrijeme i ne mora čovjek da se ponižava i zove drugove i familiju da ga voze i razvoze
    racunica bi ti bila donekle oke kad bi te taxiji teleportovali one sekunde kad ga nazoves. Ako ti treba po ure pjeske do posla, odnosno 3km, treba ti i jedno 5 minuta da pozoves i sacekas taksi, i jos bar 15 min u shpicu (a naravno da je shpic kad se ide i vrace sa posla), tako da realno ustedis mozda 10 minuta, ako i toliko. No su Podgoricani lijene babe, pa svuda il kolima il taxijem. Ja licno redovno kad idem da pozavrsavam poslice po gradu, parkiram se recimo blizu Capital Plaze, i onda prepjesacim u prosjeku 4km (tako kaze smartwatch ), umjesto da svakih 500m idem kolima, trazim parking, vrtim se itd.
    Gospodar slicnije razmislja tebi, vjeruj mi. Da razmislja kao ja, za pocetak bi uveo 100% poreza na kupovinu auta.Zatim 200% povecao cijenu registracije, i uticao da grad drasticno poveca cijenu parkinga.Kad to platite, onda dimite iz smrdljivih auspuha do mile volje, i vozite djecu u muzicku skolu da sviraju klavir.

Propustih reci, sa smanjenjem automobila bi i karte javnog i medjugradskog prevoza drasticno opale.Autoprevoznici jedva posluju jer se manjina vozi busevima.Jos bi dobili ogroman broj radnih mjesta sa povecanjem taksi vozila i buseva.Ali to je vec druga tema.
    bila ti je dosta dobra prica do ovoga momenta. 100% poreza na kola, 200% na registraciju? Pretpostavljam da si jedan od onih koji bi predložio i da se oni koji ne stanu pješaku nabiju na kolac, ako prođu kroz crveno žaračem da se žigošu po sred čela, a za prekoračenje brzine preko 5kmh malo Goli otok, pa će pazit?

(da dodam da se dosta često vozim biciklom, kad vrijeme dozvoljava, a živim 7-8km od centra)
    PS Koja ti je poenta da se dodato povećava broj taksi vozila, a pričaš: "dimite iz smrdljivih auspuha do mile volje"? Taksisti dime 3x više nego moja auta, jer su redom izraubovani krševi koji su jedva u voznom stanju, pride taksisti dok čekaju, nikad ne gase auto, no vazda klima - satima ako treba! Baš eco :roll:
    (nečitko)

Page 376 of 758 FirstFirst ... 276326366372373374375376377378379380386426476 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)