Page 164 of 432 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264 ... LastLast
Results 4,076 to 4,100 of 10785

Thread: VW Club

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Treba se toliko pruzit?

Meni je drug posao za Pasat6 / karavan 2008/9 kao iz fabrike sa svim ga je ispalo 8000e senzori/koza/grijaci siceva/senzori/tonirana stakla/bi-xenon itd.
    lako mi je za tvoga druga kad ima tebe da mu dodas ako treba...

ja trazim auto za oko 5500.... i tu se uklapaju ovi 2006g... sve preko toga mi znaci da moram da dizem kredit, a sobzirom da placam stambeni kredit to mi sad nije neka opcija previse interesantna...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post

ja trazim auto za oko 5500.... i tu se uklapaju ovi 2006g... sve preko toga mi znaci da moram da dizem kredit, a sobzirom da placam stambeni kredit to mi sad nije neka opcija previse interesantna...
    1.9 77kw onda.

Thanks Thanks Given 
    2,525
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

Evo sad sjedio sa drugom platio audi a4,b6 1.9tdi 130ks,2005 okruglo 5000e od prvog vlasnika izace ce ga preko 6500e sve sa carinom,daj reko da vidim tu munju sto je tako skupa i kad sam ga vidio kakav je e vrijedi svaki euro

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@METZ
    jesi li siguran da je 2005. godiste?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    432
    Thanked in
    211 Posts

Quote Originally Posted by novakb147 View Post
    1.9 77kw onda.
    ja nešto mislim da neće 1,9 nać za te pare...ispod 6 su samo barake ove a koji iole je održavan ne prodaje ga jeftino gazda...

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Moguce da je prva registracije 2005 jer krajem 2004 B6 je prestao sa proizvodnjom i poceo je B7

Thanks Thanks Given 
    2,525
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

100% je 2004 ali prva registracija 8.1.2005 tako da ce mu pisat u papire 2005

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Novica View Post
    Moguce da je prva registracije 2005 jer krajem 2004 B6 je prestao sa proizvodnjom i poceo je B7
    da
    mislim i da su ti motori 74 i 96 kw prestali krajem 2004.

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Audi A4 1.9 B6 sa 130 ili B7 sa 115 konja mu je dobra opcija ako mu nije bitan prostor pozadi kao i gepek (u passata ga ima mnogo vise)

Thanks Thanks Given 
    2,525
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

E ne znam,cudio da sam se i govorio mu da je to preskupo ali covjek uzeo auto za sebe i kad sam ga vidio danas rekao mu e neka si vrijedi svaki euro,racun od svakog servisa ama sve moguce od kad je proizveden do dana danasnjeg,jedne tackice nema...

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Ti auti su dobri kad su odrzavani kako treba, znam iz iskustva jer sam vozio jednog takvog 6 godina.

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ja bih prije za 6500 kupio pezo 308 karavan(jes da mue je zadnji kraj kriminalan), 2012godina sa komplet opremom sem navigacije...koji je u top stanju, bez tacke, sa dva seta novih guma...motor 110ks, 1.6, start&stop.... ide lijepo...nego toliko platio a4 pa u kakvom god da je stanju
    Last edited by E_K_V; 11-04-16 at 11:58.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Ti skupljaj jos malo. ili uzmi A3 2.0 za 6000e ces dobrog naći

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

nema skupljanja kad se ozenis, dodjudjeca, kucis se.... na to zaboravi... no gazi tu trojku dok mozes, promijeni je sa necim boljim dok ga nekoj nisi nacinio, jer sa koliko si zena to ti je vrlo moguce

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

evo jedan tekst, moze da valja nekome...

2.0 TDI je nastavak razvoja PD tehnologije koja je u prethodnoj generaciji predstavljena na poznatim 1.9 litarskim agregatima. Odlika ovih agregata je veoma agresivan razvoj obrtnog momenta, koji je uslovljen ogromnim pritiskom na injektorima koji ni današnji najnoviji Common Rail agregati nisu još dostigli. Upravo zbog toga što je korišćen sistem „pumpa-brizgaljka“, gde injektor sadrži u sebi i pumpu koja je pogonjena klackalicom preko bregastog vratila u glavi motora, ovakav sistem ubrizgavanja generiše izuzetne pritiske od preko 2000 bara, što naravno pogoduje performansama i visokom stepenu iskorišćenja. Ipak PD motori imaju i svojih mana. Jedna od njih je ta što rad PD injektora stvara vibracije, koje na motorima koji su prešli ogroman broj kilometara stvara probleme sa ležištem injektora u glavi motora, zbog čega se dešava da glava propušta određenu količinu ulja u cilindre ili da meša ulje sa dizelom. Srećom ovo se dešava kod agregata koji su poprilično izrabljeni, a tu spadaju i stariji 1.9 TDI, koji generalno ne pate od nekih specijalnih nedostataka.

Siemens Piezo PD
    http://viking-heating.co.uk/etka/siemens.jpg

Bosch PD
    http://www.eindiabusiness.com/suprem...duct-img12.jpg

Dakle, ako želite PD motor, obavezno obratite pažnju na njegov rad, koji je poželjno da je što ravnomerniji i mirniji, bez dimova. Ipak, 1.9 TDI polako ulazi u istoriju, polovni automobili sa ovim agregatima su dosta stari, a novije varijante Golfa V, Seata Leona, Passata itd... sa 1.9 TDI ne pružaju snagu koju pružaju starije verzije PD TDI od 130 ili 150 KS. Ove dve verzije zamenjene su kasnije sa 2.0 TDI PD od 140 i 170 KS, za koje smo svi čuli da su jako problematični i da svašta tu može da vas očekuje. Ipak, 2.0 TDI nikako nije loš motor, ali bi trebalo da se čuvate određenih serija.
    1. BKP motor – 2.0 TDI 16V 140 – Siemens Piezo PD ili PPD , bez DPF filtera, Passat,
    kod ovog agregata su moguća pucanja glave kao i kod drugih PD 16V agregata, ali to ne mora da bude slučaj sa svima. Prve serije iz 2004. i 2005. imaju probleme sa glavama.
    piezoelektrične Siemens dizne, koje crkavaju iz čista mira, izbegavati! Ukoliko ste kupili ovakav automobil, za utehu je što mogu da se repariraju. Ako imate ovakve dizne obavezno imajte i članstvo u AMSS, jer auto se obično ugasi bez upozorenja i onda možeš da se slikaš.
    2. BKD motor – 2.0 TDI 16V 140 – Bosch PD (sa solenoidom), Golf V, bez DPF filtera
    U globalu vrlo solidan motor, ali prve serije za izbegavanje zbog problema sa glavom, kao i na BKP.
    3. BMN, BMR, BRD 2.0 TDI 170 16V - Siemens Piezo PD ili PPD sa DPF filterom - potencijalni problem sa glavama kao i kod ostalih 16V , piezoelektrične Siemens dizne, koje crkavaju iz čista mira, isto važi kao i za BKP. Pored ovoga ovaj agregat poseduje i DPF filter.
    Dakle, agregati sa 16 ventila mogu da pate od problema sa „glavoboljom“ ali i od crkavanja dizni koje uzrokuju da automobil stane, ukoliko naravno imate Siemens Piezo PD.
    Postoji i druga verzija 2.0 TDI agregata, ali ovaj je sa 8 ventila. U osnovi veoma sličan kao prethodnik 1.9 TDI:
    4. BMM, BMP, BLB motori, 2.0 TDI 8V 140 KS – Bosch sa DPF filterom. – DPF filter ukoliko je problematičan lako se uklanja, problem sa glavama ovi motori nemaju jer su im glave gotovo identične kao i kod 1.9 TDI. BMM i BMP motori poseduju uljnu pumpu sa „balancer shaft-om“. Ovaj sistem podmazivanja je relativno loše rešen i može da uzrokuje druge kvarove, kao što je crkavanje turbo punjača, ali i celog motora. Ipak ukoliko se blagovremeno reaguje, moguće je sačuvati motor i na kraju krajeva dobiti veoma pouzdan agregat. Prvobitni agregati su koristili lanac za pogonjenje uljne pumpe koji je totalni fijasko, dok su kasnije serije koristile zupčanike. Ovaj problem može da se reši uklanjanjem balancer shaft-a i zamenom sistema za podmazivanje pouzdanijim sa 1.9 TDI.

Uklanjanjem balancer shaft-a donekle ćete povećati vibracije motora, ali razlika je marginalna. Sledeći delovi su potrebni za ovako nešto:
    Crankshaft oil pump sprocket - 06A105209B
    ALH oil pump - 06A115105B
    BRM sprocket - 038115121A
    BRM chain tensioner - 038115130
    BRM chain - 038115230A
    ALH oil pump bolt, 3 needed - N90704007
    1.8T Oil pump pickup tube - 06B115251
    ALH Windage Tray - 06B103623P
    Druga varijanta je da se redovno menja osovinica uljne pumpe ukoliko imate verziju motora sa zupčanicima za pokretanje uljne pumpe. Ukoliko imate lanac, savet je da se prepravi na sistem pogonjen zupčanicima, jer je daleko pouzdaniji. Od 2008. se ugrađuje osovinica od 100mm u uljnu pumpu koja ulazi u biksnu od 40mm, pa je taj problem eliminisan u novijim verzijama TDI motora sa balancer shaft-om.
    Ukoliko imate stariji 2.0 TDI 8V rešavanjem uljne pumpe dobijate veoma pouzdan TDI agregat.
    Ako ipak kupujete 2.0 TDI 16V, savetujemo isključivo verziju od 140 KS sa Bosch diznama, ali postoje određene verzije koje su zaista pouzdane. Prvo što treba da pogledate je oznaka na glavi motora. 03G 103 351 B ili npr 03G 103 308 B. Ovo slovo na kraju je veoma bitno.

http://images.forum-auto.com/mesimag...avz5.jpg1..jpg

Prve glave su imale oznaku A i sve su popucale, B je dosta pouzdanija, ali je takođe podložna pucanju, naročito u ekstremnijim uslovima ili ako je motor ostajao bez rashladne tečnosti ili ako je prešao veliku kilometražu. Izuzetno pouzdana je glava sa oznakom C i praktično sa njima nema problema.

Dakle, 2.0 TDI može da bude problematičan, ali i ne mora, a mnogo toga zavisi od verzije motora i godine proizvodnje. Ukoliko kupujete VAG automobil sa ovakvim agregatom, savet je da se uzme u obzir kasnije godište, u protivnom razmotrite ipak 1.9 TDI od 105 KS ili stariju generaciju sa PD130 ili PD150

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ukratko, 1.9tdi 77kw ili 2.0 tdi na srecu, koji te zapane dobar, los ili zao

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

izgleda da odje jedino dolazi u obzir BMP varijanta za pasata...valjda je to oznaka za mtor koji je isao u B6... ali onda na kanal...da se skida uljna pumpa i da se to prepravi i onda ispaad da je to jedina investicija u to auto... naravno, ako se ne ispostavi da je neko vec to modifikovao

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Gorane, ko kupuje? Ti?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

ja nesto gledam....a kako stvari stoje uzecu pezo 407, on se makar samozapali i onda znas da nemas auto do tada radi bez problema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koji je budzet?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

EKV- trazi sa 1,9 77kw i lagani optimum tjuning sa 15tak konja cuda radi.....
    2,0tdi sa CR tehnikom posle 2008g isto ima uljanu pumpu sa balansima i radio sam na A4 B8 2008g...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by injection View Post
    2,0tdi sa CR tehnikom posle 2008g isto ima uljanu pumpu sa balansima i radio sam na A4 B8 2008g...
    Ko bi radio taj tjuning da znam?

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Sredinom 2009 godine se postavljaju balasni mehanizmi sa osovinicom od 10cm. Za taj od 10cm jos nisam cuo ni procitao da su se pojeli, doduse taj 2008 je drugi za koji sam procitao da je radjen mehanizam. Postoji dobra vjerovatnoca da je nastavljena ugradnja sa 2.0 tdi PD sistema tih godinu dana.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

nema skupljanja kad se ozenis, dodjudjeca, kucis se.... na to zaboravi... no gazi tu trojku dok mozes, promijeni je sa necim boljim dok ga nekoj nisi nacinio, jer sa koliko si zena to ti je vrlo moguce
    Ne zanimaju me nesto trenutno kola.
    A to drugo mislim to najvaznije / imam ti ja plan i za moderan sam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja sad gledam malo ovaj topic, pazi koliko price:

svi su za izbegavanje,,,,jedino da traziti 1.9tdi PD.....
    moje profesionalno iskustvo i kracim crtama....
    mnogo bucan i bez neke kvalitetne izolacije kao pasat tako i golf 5...
    motor problema sa bregastom usled loseg ulja...
    glava motora nekada puca i gubi antifriz....
    uljana pumpa sa svojom pogonskom osovinom...
    dizne .....
    risevi na aluminiskom dijelu gdje dolazi dizna i cesto pomijesa ulje i naftu preko tih riseva...
    turbina lose rijesena,nema vodeno hladnjenje...
    DPF filter radni vijek mu je max 220tkm....
    zamajac sa setom kvacila....
    ventilatori za hladnjenje crkava mu elektronika...
    vjesanje losije nego na pasatu b5... primer da procuju se mali i veci seleni i pojede gume sa unutrasnje strane...
    elektricna rucna crkavaju aparati i rucna nije u funkciji....pisti lampica u mozak probija....
    karoserija i peta vrata koroziraju samo tako....
    tapacir na vozaceva vrata se pocijepa kao da je neko busio rupe cigarom namerno....
    kompresor klime crkava cesto....
    menjac manuelni sa 6br propjeva u bruji vrlo cesto....
    elektricni servo upravljac cesto se kvari a polovan 250e i sl.
    a oce li mi neko reci...ti problemi koje su imali sa diznama, pumpom ulja....ja racunam kad neko vozi auto 200000km, da je taj problem ako ga je bilo rijesen???

i jesu li to problemi koji pocinju da se primjecuju i ostavljaju vremena za intervenciju ili se dese i stajes tu gdje si nemam iskustva sa VW-om...sto cu najlakse mi je odje pitat
    Quote Originally Posted by acs View Post
    kaze iskustvo . ne moze na osnovu jednog auta. a sigurno mu ih je sad kroz ruke proslo 50. i to nisu dosli kod njega dok su zdravi nego kad se pokvare. tako da zna sto govori. evo ja cu ti potvrditi znaci iz price ljudi koji ga imaju a koje ja licno znam - problem sa bregastom, dizne, zamajac i dpf, elektricna rucna (svakome) i tapacir.
    Quote Originally Posted by AmFi View Post
    A kako da ti objasnim da lik koji je mehanicar. I to u BG radi. Nekad je u NK zivio i radio. Kad sam ga zvao da pitam za ovo sto se meni desilo iz topa je rekao spao lanac sa uljne. I kaze desava se da svaki drugi treci dan ima taj slucaj u radionici passat 2.0, audi itd itd

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
    ma meni to jasno nemas sto da mi pricas....vidim po internetu koliko je price oko toga....

nego..kad spane lanac sa pumpe je li to neki zahvat ozbiljniji i tezi po dzep? ili vise kostaju ruke da majstor skine akrter i to zavrsi nego djelovi ako se i miejnaju
    a kad se tako rijesi je li taj problem onda rijesen ili opet postoji rizik da se to desi???
    pretpostavljam da u tom slucaju postoji sansa da auto koje je sad uvezeno iz njemacke ima to rijeseno ako je sa kilometrazom 200000+
    Taj problem oko pumpe se javljao na modelima koji imaju balansni mehanizam, nemaju ga svi. Dok svi motori u A4 i A6 imaju. Ne mora da znaci da ce svaki imati problem, ali net ih je pun i stice se utisak da je problem neizbjezan. A da nesto ima pokazuje i cinjenica da je VAG iz nekoliko puta taj mehanizam prepravljao (mjenjao sistem lanca u zupcanike 2006 pa osovinicu produzivao 2009).
    Quote Originally Posted by novakb147 View Post
    vidi na vikipediju posebno za svaku oznaku, nama su siemens samo u pasata 6 2.0, nije mi pri ruci da vidim njegovu oznaku motora.
    prije par godina zamijenjene, rade ok, nego da ih ne ureknem

malo manje trosi 1.9
    evo jedan tekst, moze da valja nekome...

2.0 TDI je nastavak razvoja PD tehnologije koja je u prethodnoj generaciji predstavljena na poznatim 1.9 litarskim agregatima. Odlika ovih agregata je veoma agresivan razvoj obrtnog momenta, koji je uslovljen ogromnim pritiskom na injektorima koji ni današnji najnoviji Common Rail agregati nisu još dostigli. Upravo zbog toga što je korišćen sistem „pumpa-brizgaljka“, gde injektor sadrži u sebi i pumpu koja je pogonjena klackalicom preko bregastog vratila u glavi motora, ovakav sistem ubrizgavanja generiše izuzetne pritiske od preko 2000 bara, što naravno pogoduje performansama i visokom stepenu iskorišćenja. Ipak PD motori imaju i svojih mana. Jedna od njih je ta što rad PD injektora stvara vibracije, koje na motorima koji su prešli ogroman broj kilometara stvara probleme sa ležištem injektora u glavi motora, zbog čega se dešava da glava propušta određenu količinu ulja u cilindre ili da meša ulje sa dizelom. Srećom ovo se dešava kod agregata koji su poprilično izrabljeni, a tu spadaju i stariji 1.9 TDI, koji generalno ne pate od nekih specijalnih nedostataka.

Siemens Piezo PD
    http://viking-heating.co.uk/etka/siemens.jpg

Bosch PD
    http://www.eindiabusiness.com/suprem...duct-img12.jpg

Dakle, ako želite PD motor, obavezno obratite pažnju na njegov rad, koji je poželjno da je što ravnomerniji i mirniji, bez dimova. Ipak, 1.9 TDI polako ulazi u istoriju, polovni automobili sa ovim agregatima su dosta stari, a novije varijante Golfa V, Seata Leona, Passata itd... sa 1.9 TDI ne pružaju snagu koju pružaju starije verzije PD TDI od 130 ili 150 KS. Ove dve verzije zamenjene su kasnije sa 2.0 TDI PD od 140 i 170 KS, za koje smo svi čuli da su jako problematični i da svašta tu može da vas očekuje. Ipak, 2.0 TDI nikako nije loš motor, ali bi trebalo da se čuvate određenih serija.
    1. BKP motor – 2.0 TDI 16V 140 – Siemens Piezo PD ili PPD , bez DPF filtera, Passat,
    kod ovog agregata su moguća pucanja glave kao i kod drugih PD 16V agregata, ali to ne mora da bude slučaj sa svima. Prve serije iz 2004. i 2005. imaju probleme sa glavama.
    piezoelektrične Siemens dizne, koje crkavaju iz čista mira, izbegavati! Ukoliko ste kupili ovakav automobil, za utehu je što mogu da se repariraju. Ako imate ovakve dizne obavezno imajte i članstvo u AMSS, jer auto se obično ugasi bez upozorenja i onda možeš da se slikaš.
    2. BKD motor – 2.0 TDI 16V 140 – Bosch PD (sa solenoidom), Golf V, bez DPF filtera
    U globalu vrlo solidan motor, ali prve serije za izbegavanje zbog problema sa glavom, kao i na BKP.
    3. BMN, BMR, BRD 2.0 TDI 170 16V - Siemens Piezo PD ili PPD sa DPF filterom - potencijalni problem sa glavama kao i kod ostalih 16V , piezoelektrične Siemens dizne, koje crkavaju iz čista mira, isto važi kao i za BKP. Pored ovoga ovaj agregat poseduje i DPF filter.
    Dakle, agregati sa 16 ventila mogu da pate od problema sa „glavoboljom“ ali i od crkavanja dizni koje uzrokuju da automobil stane, ukoliko naravno imate Siemens Piezo PD.
    Postoji i druga verzija 2.0 TDI agregata, ali ovaj je sa 8 ventila. U osnovi veoma sličan kao prethodnik 1.9 TDI:
    4. BMM, BMP, BLB motori, 2.0 TDI 8V 140 KS – Bosch sa DPF filterom. – DPF filter ukoliko je problematičan lako se uklanja, problem sa glavama ovi motori nemaju jer su im glave gotovo identične kao i kod 1.9 TDI. BMM i BMP motori poseduju uljnu pumpu sa „balancer shaft-om“. Ovaj sistem podmazivanja je relativno loše rešen i može da uzrokuje druge kvarove, kao što je crkavanje turbo punjača, ali i celog motora. Ipak ukoliko se blagovremeno reaguje, moguće je sačuvati motor i na kraju krajeva dobiti veoma pouzdan agregat. Prvobitni agregati su koristili lanac za pogonjenje uljne pumpe koji je totalni fijasko, dok su kasnije serije koristile zupčanike. .

Uklanjanjem balancer shaft-a donekle ćete povećati vibracije motora, ali razlika je marginalna. Sledeći delovi su potrebni za ovako nešto:
    Crankshaft oil pump sprocket - 06A105209B
    ALH oil pump - 06A115105B
    BRM sprocket - 038115121A
    BRM chain tensioner - 038115130
    BRM chain - 038115230A
    ALH oil pump bolt, 3 needed - N90704007
    1.8T Oil pump pickup tube - 06B115251
    ALH Windage Tray - 06B103623P
    Druga varijanta je da se redovno menja osovinica uljne pumpe ukoliko imate verziju motora sa zupčanicima za pokretanje uljne pumpe. Ukoliko imate lanac, savet je da se prepravi na sistem pogonjen zupčanicima, jer je daleko pouzdaniji. Od 2008. se ugrađuje osovinica od 100mm u uljnu pumpu koja ulazi u biksnu od 40mm, pa je taj problem eliminisan u novijim verzijama TDI motora sa balancer shaft-om.
    Ukoliko imate stariji 2.0 TDI 8V rešavanjem uljne pumpe dobijate veoma pouzdan TDI agregat.
    Ako ipak kupujete 2.0 TDI 16V, savetujemo isključivo verziju od 140 KS sa Bosch diznama, ali postoje određene verzije koje su zaista pouzdane. Prvo što treba da pogledate je oznaka na glavi motora. 03G 103 351 B ili npr 03G 103 308 B. Ovo slovo na kraju je veoma bitno.

http://images.forum-auto.com/mesimag...avz5.jpg1..jpg

Prve glave su imale oznaku A i sve su popucale, B je dosta pouzdanija, ali je takođe podložna pucanju, naročito u ekstremnijim uslovima ili ako je motor ostajao bez rashladne tečnosti ili ako je prešao veliku kilometražu. Izuzetno pouzdana je glava sa oznakom C i praktično sa njima nema problema.

Dakle, 2.0 TDI može da bude problematičan, ali i ne mora, a mnogo toga zavisi od verzije motora i godine proizvodnje. Ukoliko kupujete VAG automobil sa ovakvim agregatom, savet je da se uzme u obzir kasnije godište, u protivnom razmotrite ipak 1.9 TDI od 105 KS ili stariju generaciju sa PD130 ili PD150
    Sredinom 2009 godine se postavljaju balasni mehanizmi sa osovinicom od 10cm. Za taj od 10cm jos nisam cuo ni procitao da su se pojeli, doduse taj 2008 je drugi za koji sam procitao da je radjen mehanizam. Postoji dobra vjerovatnoca da je nastavljena ugradnja sa 2.0 tdi PD sistema tih godinu dana.

Umjesto:

kakav je 2.0 tdi

Quote Originally Posted by Fabio_Elegantni View Post
    Smece.
    TAKUMI

Page 164 of 432 FirstFirst ... 64114154160161162163164165166167168174214264 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)