svi su za izbegavanje,,,,jedino da traziti 1.9tdi PD.....
koja oznaka motora 2.0TDI kod pasata 6 2006g je za izbjegavanje??? i dje se moze procitati broj motora?
koliko sam shvatio ovaj BKP je za zaobilazenje....
AZV I4 DOHC 16V turbo with PD injectors 136 PS (100 kW; 134 hp) @ 4000 320 N·m (236 lb·ft) @ 1750-2500 2005-2008 BMA I4 SOHC 8V turbo with PD injectors 136 PS (100 kW; 134 hp) @ 4000 320 N·m (236 lb·ft) @ 1750-2500 2005-2008 BKP EA188[16] I4 DOHC 16V turbo with piezoelectric PD injectors 140 PS (103 kW; 138 hp) @ 4000 320 N·m (236 lb·ft) @ 1750-2500 2005–2008 BMP I4 DOHC 8V turbo with PD injectors and DPF 140 PS (103 kW; 138 hp) @ 4000 320 N·m (236 lb·ft) @ 1800-2500 2005–2008 BMR I4 DOHC 16V turbo with piezoelectric PD injectors and DPF 170 PS (125 kW; 168 hp) @ 4200 350 N·m (258 lb·ft) @ 1800-2500 2005–2008
svi su za izbegavanje,,,,jedino da traziti 1.9tdi PD.....
90% ih je 2.0... Svi ih voze a svi bi da ih izbjegnu...1.9 je meni za izbjegavanje;-) 100konja u toliko auto je uzas
Nego...je li i dsg za izbjegavat?![]()
Last edited by E_K_V; 10-04-16 at 21:41.
Ne,ako je kvalitetno održavan.
James Tiberius Kirk
moje profesionalno iskustvo i kracim crtama....
mnogo bucan i bez neke kvalitetne izolacije kao pasat tako i golf 5...
motor problema sa bregastom usled loseg ulja...
glava motora nekada puca i gubi antifriz....
uljana pumpa sa svojom pogonskom osovinom...
dizne .....
risevi na aluminiskom dijelu gdje dolazi dizna i cesto pomijesa ulje i naftu preko tih riseva...
turbina lose rijesena,nema vodeno hladnjenje...
DPF filter radni vijek mu je max 220tkm....
zamajac sa setom kvacila....
ventilatori za hladnjenje crkava mu elektronika...
vjesanje losije nego na pasatu b5... primer da procuju se mali i veci seleni i pojede gume sa unutrasnje strane...
elektricna rucna crkavaju aparati i rucna nije u funkciji....pisti lampica u mozak probija....
karoserija i peta vrata koroziraju samo tako....
tapacir na vozaceva vrata se pocijepa kao da je neko busio rupe cigarom namerno....
kompresor klime crkava cesto....
menjac manuelni sa 6br propjeva u bruji vrlo cesto....
elektricni servo upravljac cesto se kvari a polovan 250e i sl.
Last edited by injection; 10-04-16 at 21:58.
Cek...ja sam vozio alfe 10godina..koju kad vozis odje smatraju te ludim...a sad kad citam ovo pitam se kako ovi pasati drze cijenu ako su ovako losi...
cijene pasata su realno oko 5000 5500e.....
golf 5 je nedavno predat 4400e 1.9tdi ulaganje bilo u njega zamajac sa setom kvacila plus registracija....
uporedi sa alfama 159kom i vidi gdje si....
kunemtise komplet drzava mrzi fabiju zbog ovih stvari jer vele izmislja
TAKUMI
Ne valja 2.0tdi ne valja Toyotin dizel, ne valja BMW dizel, ne valja ovaj ne valja onaj... Ispade da samo benzinci valjaju
Svi bi mi rado vozili benzince po 200konja da nam može biti
Još da čujem da jtd ne valja, a ja 100 000 prešao bez centa ulaganja..![]()
Sent from my s7 edge using Tapatalk
Last edited by stefke; 10-04-16 at 23:40.
covek me vukao za jezik....ja isto ih volim kvare se a ja ravnodusno prihvatim to jer mi je to posao da zivim i hranim porodicu,cisto kao advokati koji se pokidaju za klijentom koliko ce puta biti rociste i sl.
![]()
Slican. Male razlike.
TAKUMI
a oce li mi neko reci...ti problemi koje su imali sa diznama, pumpom ulja....ja racunam kad neko vozi auto 200000km, da je taj problem ako ga je bilo rijesen???
i jesu li to problemi koji pocinju da se primjecuju i ostavljaju vremena za intervenciju ili se dese i stajes tu gdje sinemam iskustva sa VW-om...sto cu
najlakse mi je odje pitat
![]()
Problem je sa uljnom pumpom i sa lancem na istoj. Koji je kao od bicikla tanak. I jednostavno u sred voznje spadne. Ovo pricam iz licnog iskustva
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
sve zavisi kako je auto vozeno i odrzavano... on ti je naveo probleme koje pasati6 mogu da imaju.
moze da ti se desi da te snadje sve od ovoga gore navedenoga moze se desiti da nemas nijedan jedini problem
i da dodam, izgleda da nisam jedini koji misli da je b5.5 bolji od b6
jednostavno djeluje kvalitetnije, druga stvar sto je b6 ljepsi kad se gleda izgled![]()
Last edited by E_K_V; 11-04-16 at 08:09.
kaze iskustvo . ne moze na osnovu jednog auta. a sigurno mu ih je sad kroz ruke proslo 50. i to nisu dosli kod njega dok su zdravi nego kad se pokvare. tako da zna sto govori. evo ja cu ti potvrditi znaci iz price ljudi koji ga imaju a koje ja licno znam - problem sa bregastom, dizne, zamajac i dpf, elektricna rucna (svakome) i tapacir.
f6
Kad dodje do kvara uljne pumpe tj osovinice ili lanca, gubis pritisak ulja i motor nema podmazivanje. Sto prije stanes to ce manja havarija biti. Prva na udaru je turbina, bilo je slucajeva da se ona razleti i komadi ostete crijeva, interkuler a ponekad i u motor ulete komadici.
A kako da ti objasnim da lik koji je mehanicar. I to u BG radi. Nekad je u NK zivio i radio. Kad sam ga zvao da pitam za ovo sto se meni desilo iz topa je rekao spao lanac sa uljne. I kaze desava se da svaki drugi treci dan ima taj slucaj u radionici passat 2.0, audi itd itd
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ma meni to jasnonemas sto da mi pricas....vidim po internetu koliko je price oko toga....
nego..kad spane lanac sa pumpe je li to neki zahvat ozbiljniji i tezi po dzep? ili vise kostaju ruke da majstor skine akrter i to zavrsi nego djelovi ako se i miejnaju
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks