Results 1 to 25 of 3010

Thread: Naš Bog je jedan

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NHM
    Teško je kad te snađe grdna nevolja, ali se istraje u vjeri pa se postaje nekakav svijetli primjer. Sve je to teško.
    Wrong! Ni zagrebao nisi po povrišini ideje o kome sam ti govorio.

Kažem da ne možeš ubost zrno zbog toga što ja kažem da te grdne nevolje koje snalaze vjerujući narod nisu izraz božje milosti.
    Ajd, pročitaj ovo sam par puta, pa kad shvatiš da si pogriješio da nastavimo. Nisam se ni osvrtao na tvoje alegorije, samo ću ti reć kao i za gornju rečenici, da nisi u pravu.

Ođe se, recimo, odlično vidi tvoja tupavost. Opet ti mene pozivaš da “sagledam koliko je zpravo teško”, potpuno zanemarujući da je nebitno koliko je teško, to nije poenta. Poenta je da to “teško” nije božja milost. Ako misliš da je tako, poželiš li za sebe takve izlive božje milosti? Ne bih rekao.
    Koji ti je ovo tek tupavi promašaj, ups, iskoristih tvoju riječ, izvini. Ne da nisi u pravu, nego veze nemaš. Evo ti narod govori odavno "Koga Bog miluje, onoga i kara" kopirah s interneta, vjerovatno si vidio da se dostina nedavno izrugivahu ovoj narodnoj poslovici, koja demantuje tvoju priču. Opet, pored izrugivanja, ipak je ne mogu demantovati. Narodu treba vjerovati, sigurno je iskusniji i od tebe i od mene.
    Moj predlog tebi da "sagledaš" je bio poziv da bolje razmisliš i počneš da pokušavaš da razumiješ, a ne da u startu konstatuješ pogrešno, ništa nisi uradio ako ne čitaš do kraja s razumijevanjem.

Dalje bulazniš da treba da promijenim pristup tvome tekstu ako mislim da si promašio temu. Mrtav ladan veliš da tema treba da se pomjeri ka tebi da bi je ti pogodio. Do kraja posta buncaš, nije vrijedno komentara.
    Gluposti valjaš! "tema treba da se pomjeri ka meni" otkud ti ovo, đe ovo piše? Miriše li ovo naftalin otkud si ovo izvukao? Samo polako, ne gubi nadu, strpljivo i pažljivo čitaj i razmišljaj, ne lupaj gluposti.

Ođe ti pričam da niđe nisam pominjao da li je teško pretrpjeti grdnu nevolju i ostati vjernik i postati svijetli primjer, što opet ne umiješ da pročitaš.
    Nek si ti živ i zdrav, ovđe su dvije kratke i dvije duže rečenice. U kratkima se nešto navodno sam pitaš, a druge dvije su neke budalaštine u vidu pokušaja uvrede. Ne vidi ti se ovđe to što bi ti volio da se vidi. Pitanjima se rjeđe konstatuje nešto, pitanjima se vjerovatnije traže informacje.

Opet, većina buncanja nije vrijedna komentara. Širenje tvojih vjerovanja znači da si ti kao nešto pročitao tvoju svetu knjigu, i onda palamudiš što i kako, u skladu sa tvojim shvatanjem te knjige. Sljedeći dokaz da ne umiješ da čitaš je taj što tvrdiš da sam rekao da tupavi ljudi ne treba da budu vjernici. Ne umiješ da čitaš. Lijepo sam naglasio da vi tupavi ljudi možete da budete vjernici, samo što ne bi trebalo da širite svoja vjerovanja. To znači da ste nesposobni da bilo šta shvatite, tako da ne bi valjalo da saopštavate svoje budalaste zaljučke. I da, veliku većinu ljudi sam nazvao tupavim. To je i empirijska činjenica. A tupavi religijci su posebna kategorija.
    Uplatili mi ti one pare ili namjeravaš li makar, za to moje širenje koje pominješ, a o njemu ni traga ni glasa? Da ti ponovim, o nekom mom širenju bilo čega (propagiranju), nema ni traga ni glasa! Neznam otkud ti ta zabluda? Nazire se odgovor, predasude.
    Da bi neko nešto umio i mogao pročitati, ono treba da bude prvo (pravilno) napisano. Tvoja poređenja su stvarno bez premca. Ozbiljan i normalan, čak i ne mnogo inteligentan čovjek, ali sa makar mako obraza, bi se stidio takvih riječi. Svrstavati ljude u kategorije isključivo niže od sebe ili po sličnim osnovama je nazadno i plitko, makar istorija prikazuje to kao vrlo negativno i nakaradno. Zatim i terminlogija ti prati taj trend. Šteta!
    Zamalo mi uteče, a znaš li makar o kojoj svetoj knjizi govoriš? Smiješ li napisat njen naziv, ili je i to mučno i bolno?

Dokon čovjek? Ne misliš, valjda, da sam ti brojao riječi jednu po jednu? Iskiraš u Word i eto ti word count-a.
    Što ja mislim, tebi će vazda bit misaona imenica i vjerovatno nedokučiv pojam, možeš o tome glavoboljati koliko te volja. Praktičnije bi ti bilo da se posvetiš konstruktivnijim i korisnijim stvarima. Kao i Vanja, formirao si pretpostavku, koju potvrđuješ u nastavku, sve radi davanja neke konačne informacije, koju BTW jel ti neko tražio? Volimo da se pravimo pametni?
    Imaju đeca ispred moje zgrade uzrečicu idealnu za tog tipa demagogiju: "ajd polako!". Realno, otkud ti informacija o broju riječi, koja isto BTW nije tačna. Jesi li uložio neki napor, par aktivnosti da dođeš do tog broja, jel to - dokon čovjek. Opet čujem đecu ispred zgrade govore nekome: "ajd polako"!

Ođe si me već ozbiljno zamislio da li sam bio u pravu kad sam te nazvao tupavim. Izgleda da sam te precijenio. Ako si ikad čuo za viceve sa Kinže Konže i sličnim forama, trebalo je da prepoznaš o čemu se radi. Ali ne, toga nema u jedinoj knjizi.
    Makar bi i ta ekipa na koju se pozivaš, bježeći od objašnjenja koja sam ti dao, stala i razmislila o tekstu koji sam ti napisao. Bijedan pokušaj izvrdavanja.

Meni lično nije problem što nisi prepoznao malu igru riječi koja je uključila Egov nadimak. Da umiješ da čitaš, vidio bi da sam napisao “Dovoljan” je id. Da umiješ da čitaš, vidio bi da je u pitanju muški rod. Ako je tebi islamska država u muškom rodu, onda si prilično usamljen u takvom razumijevanju. Osim toga, veliš “Što se tiče g-dina kog pominješ nisam ti značajnije u toku s njim, jer maternji jezik mi je davno generalno oblikovan (uz manje izmjene) od strane drugih nama bližih ljudi, sa vjerovatno sličnim pravilima”. Nisu to slična pravila, nego je to jedno pravilo koje su uzeli i primijenili nama bliži ljudi i to na tvom maternjem jeziku. Iz tvog pisanja se vidi da se nisi baš potrudio ni taj maternji da savladaš, ali to je potpuno nebitno. I Adelung, i id, i sve ostalo o čemu blage veze nemaš nije sadržano u jednoj knjizi.
    Tupavost, sama po sebi, nije problem. Problem je kad se nađe u kombinaciji sa pretjeranim samopouzdanjem. Onda Maksim lupa po diviziji i stidi se u tvoje ime. Treba da se boriš protiv za koje je u tebi, to je ono što islam zove džihadom. Ego, potvrdi!
    Imajući u vidu da ne umiješ da čitaš, bolje da naglasim da ovo ne znači da sam te nazvao muslimanom. Usput, ako sam čitao šta piše preko sto forumaša, onda ima neku težinu tvrdnja da si jedan od samo dva tupava na koja sam naišao. Čovječe, to je bolji procenat nego da si u mensi. Njih je svega 2%. Ti si još rjeđi primjerak.
    Ovđe ti je u početku super dobar primjer, ne vidiš šta sam napisao, a objašnjavaš mi upravo to. MAESTRALNO!
    Naravno da mi stran maternji jezik tog lika, ali mi je zato bliži jezik njegovih savremenika koji su nama približili da ti ponovim jer si me citirao, ali me nisi razumio (po ko zna koji put) "vjerovatno sličnim pravilima", što znači da nisu i ne mogu biti ista, ako su na različitim jezicima, kralju! Tek kad ih neko prevede na nama bliži maternji jezik postaju slična. Vidi se da ti je lingvistika i njeni osnovni principi misaona imenica. Tužna istina.
    Naredni paragraf, je "palamuđenje" jer piše "protiv za", a u nastavku prizivaš "džihad" za koji opet vjerovatno da imaš pogrešnu predstavu, šta je.
    Konačno, statistika iz ličnog ugla, koja treba da bude argument? Lijepo si dokazao da si dokon čovjek. Čitati forumaške spise preko sto ljudi? Svaka čast na uzaludnosti!
    Što ona đeca opet kažu: "ajd polako!"
    Last edited by SpongeBob; 08-04-16 at 00:04.
    Do not Argue with Idiots! Useful Info and Health Tips
    https://www.youtube.com/watch?v=IrYtkADFaqs

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)