Istina ziva od tacke do zapete, ali postovanje institucije zgrade ili bilo cega se postize i zasluzuje i nije "apriori". Oni koji ostarase na poslu u toj zgradi, koji mogu u tu zgradu ući kad 'oće neće tamo da ulaze već silom i snage rulje hoće da je zauzmu???? Ne znam kako takvi mogu imati percepciju bilo kakvog znacaja i kod obicnog naroda izgraditi postovanje neke institucije. Cini se da je to utopija. Sa druge strane, ako posmatras one koji treba da brane drzavu i institucije drzave sve je odavno "već vidjeno" Policija uhapsi a onda toga puste da se brani sa slobode dje se slobodno moze sprdati onima koji ga hapsili. Ocekujem da će drzava morati plati ostetu i pretpjele dusevne bolove Vojvodi sto ne zavrsi veceru dok mu "vojska obarala rekorde u trcanju". Svakako se pod hitno mora naći onaj koji je pokusao atentat na najvećeg zabavaljaca u Crnoj Gori, Banju Radulovića, ili ko je bubuljem u junacka ledja pogodio Kocu Pavlovića.....
Naravno od silnih novinara i nezavisnih medija bas niko ne slika one sa sipkama i fantomkama mada nije iskljuceno da to oni to stavili zbog hladnoće jer bilo kako bilo ljeto je proslo. Ponekad se pitam kakav je mentalni sklop onih koji potpaljuju narod i pozivaju na desrtukciju, a poslije iza monitora seire, sazaljevaju i razradju im novu taktiku, ali sta da se radi kad ima i onih koji će svoja ledja podmetnuti da im puca pendrek po njima. Svak ima pravo na izbor pa i taj da dobije po prknu, a dok je takvih tesko je nekoga ubijediti da je olovka jedini nacin da se u te zgrade dovedu ljudi koji će biti za postovanje a ne sprdnju.
Evo je VDT nalozio da se ispita prebijanje Mija Martinovica i da se utvdi jel bilo zloupotreba sluzbenih ovlascenja, normalno da posle onakvog snimka nece ostati samo na tome.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Ovu dvojicu su pustili jer potrebe nema da od njih prave heroje mucenike, da su ih ostavili u zatvoru dali bi im besplatnu auru boraca protiv rezima i stradalnika sto nije pametno.Milo je sve samo ne glup. Tuzno je sto on tu svoju pamet trosi na zvijezde granda i svoje krimi prijatelje ali eto njegov izbor.
On nije u stanju za 25 godina 20 recenica engleskog da nauci i ja mislim da je jedini evropski lider koji koristi prevodioca za engleski jezik.
Da ne govorim o tome koliko on nema potrebe da se oglasi na neko od gorucih pitanja drustva kao recimo narkomanija,potpunio potonuce sistema obrazovanja,bezbijednosti u saobracaju bilo cega od pitanja kojima se bavi nacionalni lideri.
Tako je kako je.
Mene zato zanimaju sistemske promjene to jest promjene sistema vrijednosti a ako ce biti promjena ta da vise nisam neprijatelj ja jer sam Srbin nego ovaj ili onaj jer su Crnogorac ili Musliman po***** se ja na takve promjene.
Normalan covjek zeli promjenu sistema a ne promjenu sopstvene uloge u sistemu.
To bi mogli da zapocnu sve opozicione partije plus SDP plus ako bi se eventualno pridruzili Bosnjaci.
To bi mogli sad ili nikad-takvu su sansu imali vec jednom ali propustena je i LSCG je nestao sa scene.
Isto ce se prognoziram desiti i SDP-u dakle sad ili nikad.
Po signalima koji se sad vide prije ce biti nikad.
Marko milacic ide sjutra da opljacka trafiku samo da ga uhapse cojek pizdi niko ga ne konstatuje
f6
Vidim da dosta medija u danasnjim izvjestajima ne pominje rijeci Andrije Mandica koje su sinoc citirane u live prenosu po portalima. Konkretno, Mandic je navodno rekao (izvor: CdM)
Je li vidio ko video ovog obracanja i moze li se dobit link? Ako je to zaista rekao, ima li ko informaciju sto je to tacno trebalo da se desi?Pozivam SAJ i PJP da spakuju svoja vozila i idu u kasarnu. Ostali policajci da budu korektni i omoguće ono što treba da se desi”
Who wants to change?
Ne mogu P. Bulatovic i A. Mandic i drustvo nikako vodit te promjene jer ocigledno nijesu sami mrdnuli ni milimetar od '98me
Last edited by augustin; 25-10-15 at 22:15.
Prije će Ivica Stanković biti smijenjen nego bilo koji od tih momaka sa snimka sankcionisan.
To (pokretanje navodne istrage) je zabava za mase. Previše je ljudi vidjelo snimak i morali su iz VDT-a nešto učiniti. U međuvremenu će novi događaji potisnuti slike starih i to će biti zaboravljeno.
U jedinici (i jednoj i drugoj) vlada osjećaj neviđene solidarnosti i bilo kakvo sankcionisanje pojedinca ili grupe u jedinici bilo bi viđeno kao izdaja jedinice od strane političkog vrha. Ne želim ni da razrađujem koliko bi takvo nezadovoljstvo bilo potencijalno opasno po onog koga bi označili kao krivca.
Oni niesu juče išli za svoj račun. Očekuju podršku a ne igru demokratije. Kako će vlast da sanira štetu, to je prljavi zadatak za poitičare. Oni su svoje odradili.
Ne ulazim ja u to šta je ispravno a šta ne. Uostalom, moja profesorica Špadijer me svojevremeno učila da je sve relativno. Još manje želim moralisati. Prosto saopštavam svoje viđenje koliko je realna mogućnost da se iko usudi da zagrebe u tu jedinicu.
Last edited by El Re; 25-10-15 at 23:04.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
ORA ET LABORA
Narod se zalio da su ga zasuli kamenicama kod tog mosta...
Njak Njak Njak
Inace glavno pitanje jel' ko kad cuo da se 'diktatorski rezimi' ne mogu mijenjati radnim danima, kisnim danima, ako je pretoplo, ako je prehladno, ako je neka bitna utakmica... Ima li to idje osim u CG?
Koji logicni razlog ima DF za zakazivanje protesta u 19h? Planiras cjelodnevne proteste i namjeru da pokazes silu naroda iza sebe a mrak ti je glavni saveznik?...
Ma i ja se*em vise. Ocigledni petparacki scenario propalih glumaca koji se jedino moze u CG prodati zato i gledamo jedan te isti film 25 godina.
Vecina policije je bilo u toku nereda stacionirano oko skupstine tu i nije.Cak ni poslije frke nije nesto policije bilo kod stare vlade kad sam ja prolazio tuda , samo na rasskrsnici kod Mantre.Ubijedjen sam da manipulisu sa ovim snimkom
Uostalom na snimku se vidi da ne izlaze iz stare zgrade vlade vec trce iz pravca viseceg mosta.
Last edited by PrijekiLijek; 25-10-15 at 22:31.
Potpuno je zbunjujući video zapis sa ljudima koji trče ispred stare zgrade vlade. Nisu to dva, tri čovjeka, nego barem 15-20. Neredi su u vrijeme snimanja već počeli i bilo bi logično da trče u suprotnom smjeru. Koliko se sjećam ulica stanka Dragojevića je bila blokirana policijom pod punom opremom i malo je vjerovatno da je neko ko je bio ispred skupštine mogao tom ulicom pobjeći, pa onda preko visećeg i ispred stare zgrade... Uostalom zašto se trči sa te osvijetljene strane kad je moglo iza???
Baš čudno.
SAD, zemlja najuzornije demokratije duže od deceniju ima(la) je zatvor na američkoj izolovanoj enklavi u zalivu Guantanamo đe su dovođeni da robijaju ljudi bez suda i presude. Neki su robijali (ne znam da li još robijaju) i duže od 14 godina. Neki su tu i mučeni gotovo srednjovjekovnim metodama. Svijet zbog toga nije stao da se okreće. Američki građani koji imaju kućne ljubimce i dalje ih izvode u park. Jedu hot-dog i raduju se životu. Ne razmišljaju o tako neprijatnim temama. Niti većina dovodi u pitanje da li je SAD demokratska zemlja ili ne. Postoje nekada neke situacije kada se u nacionalnom interesu,...ti po izboru nastavi rečenicu.
Oni koji su sposobni da završe rečenicu u međuvremenu su odrasli. Oni koji nisu to tek treba da učine.
Kada hoćeš da stvar bude skroz po knjizi (zakonu) zoveš JRM, opšti kriminalitet i dr.., a ako želiš da se završi posao onda zoveš specijalne jedinice. To je to. Onako, ukratko...I tako je svuda u svijetu, da se ne lažemo
Ja nemam problem da to kažem.
ORA ET LABORA
Da bježe sa visećeg valjda bi logično bilo da idu ka kvartu a ne ka bul. sv. PetraKo je da je, vidi se da ne izlaze iz zgrade već samo trče pored
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Pogledaj komentare i bice ti jasan, ako vec nije, mentalni sklop ljudi koji podrzavaju cetnickog vojvodu. Ali nista me nije nasmijalo vise od jednog komentara na fb, kao KRUNSKOG DOKAZA da je policija koristila zatvorenike iz spuza kao ubacene elemente... Vele "evo dokaza" i onda copy/paste nekog lika koji na fejsbuku prepircava kako je imao smrtan slucaj porodici i zadesio se u Spuzu dje je vidio momke kako izlaze iz kombija koje su policajci tapsali po ramenu i govorili "sjajan posao momci" :lolblue:
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks