Page 255 of 373 FirstFirst ... 155205245251252253254255256257258259265305355 ... LastLast
Results 6,351 to 6,375 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Onog momenta kada je organizator rekao da vise nema kontrolu nad svojim skupom dat je legitimitet da se to prepusti onim snagama koji ga mogu kontrolisati pa makar ne polecela cak ni petarda.
    Ako ništa drugo - ljudi i dalje nemaju percepciju zgrade Parlamenta kao jedne od glavnih institucija u državi, valjda se u ovako maloj sredini posmatra samo kao neki objekat pored kojeg treba proći do najbližeg kafića.
    Tako da, čini mi se da neko i dalje ne shvata šta znači narediti nasilan ulazak u vrhovnu instituciju zakonodavne vlasti, i šta policija ima pravo da uradi da bi to spriječila.
    Brutalnost koja je uslijedila u pojedinim mjestima u gradu je za svaku osudu, ali nije da se i vandalizam nije raširio i da se nije kralo što se stiglo.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Vidi se da je navodni "novinar" bez prsluka iako je Policija jasno upozorila sve medije i sve novinare da će se ukoliko budu bez prsluka koje je Policija (u CB-u do 17 h), dijelila besplatno izložiti nepotrebnom riziku i na vlastitu odgovornost, te da će se od strane pripadnika MUP-a tretirati kao i svi drugi koji se zateknu na licu mjesta.

Ali meni je interesantnija jedna druga stvar. Objavljivanjem ovakvih navodnih ekskluziva samo se dodatno zastrašuju građani. Bukvalno se vrši promocija snage režima. Ali ja razumijem medije koji to čine. treba jednostavno prodati što više prostora...Svi profitiraju iz ove situacije osim građani.
    Koja je ro snaga drzave. Snaga da izadju SAJ-evci i batinaju narod(inace Antiteroristicka jedinica). Koliko vidim PJP se ogranicio na bacanje suzavca i potiskivanje demonstranata, dok su ovi obavljali batinanja
    Mozes racionalizovati koliko hoces, ali je snimak jasan.
    Lik izlazi iz automobila, udara covjeka i vraca se u automobil.
    Mogu li da te pitam nesto. Djukanovic je pregazio 50-tu kao i vecina ovih koji su uz njega. Mogu u vrh glave da ubiju jos dva mandata, a nasljednika nema ni u naznakama. Sta mislite da se moze desiti kada DPS konacno izgubi vlast. Kada se ovo sto je u policiji posalje kuci. Kada uniforma ne bude vise zastita.
    Ono sto znam je da cu ja budala vjerovatno da vas stitim tada, i najvjerovatnije i na***** zbog toga

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    A đe su te slike?
    ja nemam tu informaciju. Rečeno mi je samo da je određenim jedinicama Vojske naložena pripravnost, te da je naređeno pojaćano obezbjeđenje nekih vojnih objekata i skladišta u kojima se čuva naoružanje. To je sve.
    Proslijedi te slike pa ću možda moći da prepoznam o kojoj jedinici se radi...
    Slika se nalaze na fb stranici Sloboda trazi ljude,mada pitanje jesu li vjerodostojne,vidi se jedan trasnportni kamion i onaj kao veliki komandni sator...
    hahaha podgoricanka istrolovala sve
    [
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sad je najveci problem par slucajeva koji trebaju da se ispitaju, a nije problem zapaljiv i govor ultimatuma. A o lazima Bule i kompanije da ne pricam.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,819
    Thanked in
    918 Posts

Quote Originally Posted by γνῶθι σεαυτόν View Post
    Neće im skinuti imunitet i automatski ih imunitet štiti za djela za koja je max zaprijećena kazna ispod 5 godina.

Izio vuk magare, zabava za široke mase, bolno za uske mase koje su se gurale ispred skupštine.
    Ja mislim da za pokusaj drzavnog udara ide kazna veca od pet godina tako da..
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    1,096
    Thanks Thanks Received 
    441
    Thanked in
    94 Posts

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Eo su pokupili na rtcg neke beogradske "stručnjake"
    Samo je jedan iz Beograda, ostali su Aleksandar Zeković ( istraživač krršenja ljudskih prava), Nuhodžić iz Odbora za bezbjednost i odbranu i jedan sa HRT, Zoltan Kabok.
    Beograđanin je oduševljen dostignućima Crne Gore na unutrašnjem i spoljnom planu, gotovo da nam zavidi čovjek.
    Nuhodžić udavi.

Sad vidim da je Zeković predsjednik Savjeta za građansku kontrolu policije. Pretpostavljam da će se dotaknuti ovih par slučajeva koji bi mogli biti preispitivani zbog prekomjerne upotrebe sile,
    Last edited by Low-key; 25-10-15 at 21:09.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Ljudi ovaj klip dje udara sajovac ovoga na trg opet je GOJKO RAICEVIC....Je li moguce,covjek ce sad jos vec sou da radi na in4s...
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Koja je ro snaga drzave. Snaga da izadju SAJ-evci i batinaju narod(inace Antiteroristicka jedinica). Koliko vidim PJP se ogranicio na bacanje suzavca i potiskivanje demonstranata, dok su ovi obavljali batinanja
    Mozes racionalizovati koliko hoces, ali je snimak jasan.
    Lik izlazi iz automobila, udara covjeka i vraca se u automobil.
    Mogu li da te pitam nesto. Djukanovic je pregazio 50-tu kao i vecina ovih koji su uz njega. Mogu u vrh glave da ubiju jos dva mandata, a nasljednika nema ni u naznakama. Sta mislite da se moze desiti kada DPS konacno izgubi vlast. Kada se ovo sto je u policiji posalje kuci. Kada uniforma ne bude vise zastita.
    Ono sto znam je da cu ja budala vjerovatno da vas stitim tada, i najvjerovatnije i na***** zbog toga
    Odaješ utisak mladog čovjeka. Svakako nekog ko ne poznaje kako stvari funkcionišu u Policiji, a posebno ne u jedinicama specijalne Policije, u koje, sem ove dvije jedinice spadaju još i isturena odjeljenja i pojedinci na zadatku ličnog obezbjeđenja visokih državnih funkcionera, kako se to u profesiji kaže "u mjestu i kretanju". Šta ti misliš? Gdje su specijalci koji su bili lični pratioci u timu Momira Bulatovića (lično ih je Momir birao) i svih onih koji su politički izgubili 1997-'98.? Ko god se stavio na raspolaganje, a stavili su se gotovo svi do jednog, dobio je nove zadatke i nastavio je đe je stao. Neki su čak unaprijeđeni. Omogućeno im je da završe fakultete, pa čak i da postanu načelnici nekih odjeljenja bezbjednosti.

Previše lično ulaziš u sve to. To je posao kao svaki drugi. Država sebi ne može priuštiti da ostane ni na svega 24 sata bez takvih jedinica, niti ih je moguće oformiti za kraće vrijeme. Potrebne su godine mukotrpne selekcije i treniranja.
    Srpska JSO (koju često uzimaju kao neki primjer nečega, nije bila jedinica javne bezbjednosti, već SDB-a) i nikada ne bi bila rasformirana da nije ubila premijera države.
    Ne volim te usporedbe, ali hajde da ih napravimo - sve druge jedinice iz vremena Miloševića (dakle osim JSO) u potpuno kadrovski neizmijenjenom sastavu nastavile su rad i nakon 2000. godine. Iako su građane Srbije upravo najviše batinali oni a ne JSO. JSO je korišten za mnogo prljavije stvari. Likvidacije u zemlji i inostranstvu i sl...
    Last edited by El Re; 25-10-15 at 20:59.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Na zalost El, poznato mi je sve to. Zato i pricam da tu nema mnogo zastitnika drzave, koliko zastitnika rezima, ko god bio na vlasti. Sjutra bi ih vecina ovako batinala i za Vojvodu bez problema.
    Mene licno moze na izborima kupiti prvi koji mi kaze da ce da ove likove raspusti i posalje kuci. A ako ko treba da robija, pa boze moj i to je za ljude

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

dje se mogu kupiti gas maske na veliko... jedno 2000 komada...

sto utvrdise za Mija Martinovica, je li razbija barikade prije no sto su njega razbili...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

druze, nije Kristal daleko...
    a cetnici su poznati kao dobri sprinteri... nije im prvi put...
    je li ko od one mase ucestvova na maraton danas... dobro su ih zagrijali...

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DF potvrdio da je vojvoda uhapsen u Kristal. Da ima i malo dostojanstva medju crnogorskim cetnicima (iako rijec dostojanstvo nema sta da trazi uz rijec ****** ali ajde...) trazili bi njegovu neopozivu ostavku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Samo cu reci OLOS !

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Alhemičar View Post
    DF potvrdio da je vojvoda uhapsen u Kristal. Da ima i malo dostojanstva medju crnogorskim cetnicima (iako rijec dostojanstvo nema sta da trazi uz rijec ****** ali ajde...) trazili bi njegovu neopozivu ostavku.
    zašto kad im je Kristal i tako prirodno stanište
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Na zalost El, poznato mi je sve to. Zato i pricam da tu nema mnogo zastitnika drzave, koliko zastitnika rezima, ko god bio na vlasti. Sjutra bi ih vecina ovako batinala i za Vojvodu bez problema.
    Mene licno moze na izborima kupiti prvi koji mi kaze da ce da ove likove raspusti i posalje kuci. A ako ko treba da robija, pa boze moj i to je za ljude
    Kopači kopaju, mesari kolju, doktori liječe, vojnici ubijaju, policajci hapse i tuku...Bilo, biće i trajaće dok god bude države.
    Policajci ne procjenjuju od koga se treba štititi država i građani. Tu odluku donose političari propisujući zakone. A oni samo primjenjuju pravila zanata za koji su obučeni.
    Već sam naveo ta profesija ima čak i specifične naučne discipline sa kojima se policajci tokom školovanja (ili doškolovanja) upoznaju. Tu ništa nije prepušteno slučaju i nekom na volju. Naši policajci se obučavaju na isti način kao oni po zapadnoj Evropi ili SAD.
    Da li vi znate da recimo Posebna jedinica (kojoj je osnovni zadatak suzbijenja nasiija i nereda u većem obimu) redovno uvježbava obuhvate i savladavanje mase? I tu se ne improvizuje. To se ne uči u učionici već na poligonu. Jednog nastavnog bloka pola jedinice je u civilu i ima naređenje da oponaša rulju i bez milosti (pravim/klasičnim) kamenicama i drugim predmetima zasipa kolege koji se štite u kordonu. Sve moguće varijante se isprobavaju i uvježbavaju. Zato kada izađu na teren ništa nije prepušteno slučaju. Niti je za njih salva kamenica nešto što ih može pokolebati. Drugog nastavnog bloka zamijene uloge pa su sad oni koji su kamenovali i bacali koktele policajci u opremi. Znam da nekom to može izgledati ovako ili onako, ali to je to.
    Sve ovo prolaze i iz SAJ-a, samo je njima primarni zadatak borba sa teroristima i terorističkim grupama.
    Sve je to posao kao svaki drugi. Oni ne provode dan u bazi gledajući TV ili vozikajući se po gradu. Tu ima jako ozbiljnog rada.
    Neko ko ne zna može o svemu tome misliti što hoće, ali vaši utisci su vaši i ja u to ne ulazim.

Nemam nikakve veze sa tim jedinicama već dugo. Ljudima sam više puta saopštio da sam svoju karijeru u Policiji svojevremeno zamijenio radom za neke međunarodne organizacije. Ali uvijek me zaprepasti saznanje da je ovaj narod ili zaista postao prenježan ili građani imaju konfuziju u glavi što je to država i kako država (svuda) funkcioniše. Nema države koja nema represivni aparat i koja taj aparat ne njeguje. Ona bez toga i nije država.
    Uostalom, vidjeli ste kako je izgledao danas dan u Kelnu. Kad započne stupanje jedinica specijalna Policije jedino što je pametno u tom trenutku jeste što brže se udaljiti odatle.
    Last edited by El Re; 25-10-15 at 21:28.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/uznemi...anje-sl-857372
    Da preispita,a ovdje cori vidi da je bilo prekoracenje debelo i pokusaj svacega
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ne sjekiraj se napravice oni da je izio vuk magarca

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Veljović: DF podmeće i obmanjuje

Rukovodstvo Demokratskog fronta umjesto da prihvati odgovornost za nastale posledice sada po oprobanom receptu traži krivca na drugim adresama koristeći se podmetanjima i obmanama, saopštio je sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Veselin Veljović.

Veljović je reagovao na ranije iznijete tvrdnje DF-a da on stoji iza kriminalnih grupa ljudi sa fantomkama koji su sinoć napravili nerede u Podgorici.
    “Očekujem da javno saopšte građanima Crne Gore i glavnog grada ko su lica koja su rušila Podgoricu, ko su lica koja su nanijela povrede policijskim službenicima, novinarima, građanima i napokon ko su njihovi politički aktivisti sa fantomkama, kapuljačama i drvenim motkama koja nasrću na policiju, bacaju Molotovljeve koktele, kamenice i druge predmete, a nalaze se na navodno mirnom protesnom skupu u prvim redovima uz saglasnost organizatora i redarske službe, naglasio je Veljović.
    On je kazao da cijeni da je saopštena izjava još jedanneuspio pokušaj manipulacije, prikrivanja istine i činjenica da se radilo o nasilnim i rušilačkim protestima koji su imali za cilj pokušaj destabilizacije i urušavanja Ustavno pravnog sistema naše države.
    “Odbacujem kao neistinite navode DF-a da stojim iza kriminalnih grupa i ljudi sa fantomkama koji su pravili nerede i druga krivična djela na protesnom skupu u organizaciji pomenute političke organizacije”, istakao je on.
    Veljović napominje i da vjeruje da će nadležni državni organi u zakonitoj proceduri utvrditi činjenice i odgovornost i procesuirati vinovnike nasilja.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ne znam al platiše ga dobro neki bivši LSCG-ovci.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

jesam li ja dobro shvatio da je tužilaštvo optužene (osumnjičene kako god) za državni udar pustilo da se brane sa slobode? Mislim da bi to bio jedinstven slučaj u svijetu.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Ovaj sto uredjuje stranicu sloboda trazi ljude je bezobrazan namrtvo i zasluzuje batine.Izbaca klip dje kao dokaz ljudi izlaze iz DPS-a sa palicama i fantomkama a najvjerovatnije je da je ovo snimljeno u toku frke kod skupstine i da su ovo ljudi koji su pobjegli preko viseceg mosta.Siguran sam da nijesu toliki amateri da bi ljude iz svoga staba slali da rade to sto im kace.

Thanks Thanks Given 
    1,423
    Thanks Thanks Received 
    5,656
    Thanked in
    2,662 Posts

Iako sam distanciran od ove teme, moram da vam prenesim ovaj raport

Nisam rušila Vladu Crne Gore, ali sam se nagutala suzavca
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Ovaj sto uredjuje stranicu sloboda trazi ljude je bezobrazan namrtvo i zasluzuje batine.
    istina, ali ove mogu da sruše samo bezobrazniji od njih a to nije lako

Page 255 of 373 FirstFirst ... 155205245251252253254255256257258259265305355 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)