Page 83 of 121 FirstFirst ... 337379808182838485868793 ... LastLast
Results 2,051 to 2,075 of 3013

Thread: Naš Bog je jedan

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo vidite sto je Sokrat rekao uporedite sa ovim sto vidite i recite koliko su neki ljudi "evoluirali" od tad.

slan·der
    ˈslandər/
    nounLAW
    1.
    the action or crime of making a false spoken statement damaging to a person's reputation.
    "he is suing the TV network for slander"
    verb
    verb: slander; 3rd person present: slanders; past tense: slandered; past participle: slandered; gerund or present participle: slandering
    1.
    make false and damaging statements about (someone).
    "they were accused of slandering the head of state"
    synonyms: defame (someone's character), blacken someone's name, tell lies about, speak ill/evil of, sully someone's reputation, libel, smear, cast aspersions on, spread scandal about, besmirch, tarnish, taint; More
    Last edited by Ego_and_his_own; 16-08-15 at 01:04.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

cynic
    ˈsɪnɪk/Submit
    noun
    1.
    a person who believes that people are motivated purely by self-interest rather than acting for honourable or unselfish reasons.
    "some cynics thought that the controversy was all a publicity stunt"
    2.
    a member of a school of ancient Greek philosophers founded by Antisthenes, marked by an ostentatious contempt for ease and pleasure. The movement flourished in the 3rd century BC and revived in the 1st century AD.

--------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Evo vidite sto je Sokrat rekao uporedite sa ovim sto vidite i recite koliko su neki ljudi "evoluirali" od tad.

U potpunosti se slažem sa Sokratom da kad izgubite debatu (svaku do sad) počnete da lajete
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ma ko bre laje? Ego? Nedaj boze... Excuse the pun.

a sad gubi se. Pokvarenjaku jedan izopaceni.
    Zamisli samo kad bi neko imao zivaca i volje da napravi kolekciju njegovih bisera ili makar da se ogranici na ove prostacke i klinacke uvrede... I od sad i od njegovih proslih krahova dje je i ban dobijao za vrijedjanja i prijetnje....

I onda takva jedna persona postavi taj baner sa Sokratom... E pa moze li cinicnije od toga? Tesko, bas tesko.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

show... Potvrda za potvrdom. Eto za upamet svakome ko ne želi da bude glup.

• It is a fine observation of Plato in his Laws—that atheism is a disease of the soul before it becomes an error of the understanding. - William Fleming
    • "[T]he habit of arguing in support of atheism, whether it be done from conviction or in pretence, is a wicked and an impious practice." - Marcus Tullius Cicero (106–43 B.C.), Roman orator, philosopher, and statesman
    Last edited by Ego_and_his_own; 16-08-15 at 02:41.

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Best of Ego

Ego je vidio boga i doživio isto što i proroci...
    Citao sam i cujao o velikim ljudima i velikim stvarima koje su oni cinjeli i to me je ushicivalo, sa velikim respektom sam posmatrao njihove puteve. Kad sam bio u prilici da procitam Bibliju( ato nije bilo uopste cesto svega nekoliko puta u 10 godina i to parcijalno), pa i filmove o Hristu imao sam respekta za to sto je on prestavljao i vrijednosti koje su bile prestavljene u toj knjizi. Iz svjesnosti svojeg neznanja nisam mnogo dovodio u pitanje vjerovatnocu dogadjaja koliko mi je bila bitnija ljudska poruka koju sam prepoznavao i postovao u njima.

Sa druge strane u zivotu sam vidio potpune suprotnosti... niti su ljudi postovali prave vrijednosti niti su stremili ka njima. Od skole pa nadalje sve je bilo lazno i podlozno nepravicnosti. Do te mjere je to islo da sam se i ja sam nekako utopio u sve to propracen sa nekim otezavajucim okolnostima zivota...
    Sve do momenta dok moja ravnodusnost nije dosegla i pitanje mojeg postojanja u svemu tome... cinjelo mi se da svako pokusava da me zaustavi u onome da postanem sto bih htio. Prevaren i sputan sa svake moguce strane. To me je dovelo do granice zivota... momenta potpune predaje.
    I tom momentu sam dozivio nesto sto je promijenilo mor kurs i percepciju svijeta. Dozivio sam nesto sto je za vecinu bilo nemoguce za vjerovati.

Da! Vidio sam Boga. I to cu posvjedocit vazda! Ja koji nikad pa ni sad ne vjerujem u praznovjerja niti u iracionalne price, dozivjeh ono o cemu su pricali proroci da su dozivljeli. Il je mozda bolje reci vidio je on mene.
    ...a bog ga je uzdigao i stavio među velike.
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...46#post1909446
    mene je Bog spasio od vase zamke, iscupa me je iz vase prevare, sklonio me je od vase izopacenosti.

Vazda cu ga slavit, i vazda cu ga velicati jer me je spasio od varalica i nevjernika.

I ne samo to nego me je uzdiga na velike visine i pokazao mi svijet na dlanu i medju velike me stavio, a nisam ni krao ni otima niti varao.
    ...imao je i vizije...
    Ja sam rodom od ljudi koji su podizali najljepse hramove posvecene Bogu, i koji su djelima pokazali da su vjernici. Oni su se borili protiv svih koji su im sceli nametnuti neistinu i Bog im je dao pobjedu.

Ja nisam nista znao o Islamu i Muslimanima, i predocavano mi je od onih koji su me okruzivali a govorili su da su hriscani a pokazali su se kao nevjernici da je to djavoljev rod. Pa ni to mi nije mrznju u srce usadilo.

Dok mi u snu-viziji nije doslo nesto zaista neobicno:
    "Stariji covjek sijede kose i sa bradom mi dade knjigu: Kuran u ruke da procitam. I da otvorih knjigu (nikad je u zivot nisam prije vidio) i citah je sa velikim razumijevanjem. Rekoh: Pa ovo je isto!"

Doista je Isto!

Bog je meni veliku milost ukazao, i na pravi me put uputio.
    ... a u snu su ga napadali i đavoli.
    Nedje davno mi se desilo da sam zaspao na ledja po sred bijela dana i osjetio kao da me neko svezao i drzi me sa ledja samo mi je jedna misao prosla kroz glavu tad: Ja se u Boga uzdam! I pustilo me. Posle sam sve Boga falio te me naucio sto d arecem.

A to se desilo bash u specificnom momentu duhovne borbe za jednu osobu (valjda se to djavolima nije svidjelo). Valjda je to trebalo da me zaplashi sto li.

Kako nije, poslije toga sam imao sledeci dan direktnu viziju san (znaci ne paraliza u snu) dje me djavo drzi svezanog kao ono X i oce kao noz u srce da mi probode. Pa onda opet sledeci dan u noc paraliza u snu. Kakve su to stvari!!!

A efekat na mene je bio sasvim suprotan. Toliko me to tad isprevociralo da mi je bilo da ga(ih) scepam i glavu mu razvalim. I tad sam uspio prvi put da nesto i vidim. Predpostavljam osobu koja je za to odgovorna, jer sam mrznju i nervozu strasnu osjetio.

A ja nikad nisam vjerovao u praznovjerja i gluposti, ali ovo je nesto sasvim drugo sto se moze iskustvom dokazati.

U Boga se uzdajte i ne brinite!
    Egov savjet za borbu protiv vradžbina:
    Vidjite ima ljudi koji su prsli!

Koji vas mrze iz ko zna kojeg razloga i koji su spremni na svasta da bi vam naudili pa se bave vradzbinama i cudima. To su sve sejtanska posla a oni su okoreli neprijatelji ljudima.

Vjera je jedina zastita. U Boga se pouzdajte ako vjerujete, ako ne vjerujete onda ovo sve nije bitno.

Nevjernici ne mogu biti dobri ljudi i ne vjeruju nikome...
    A nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.
    Ko ne vjeruje u Boga nece ni Bratu rodjenom vjerovat a kamoli kome drugome.
    A za vječno mučenje u paklu je kako Ego veli sasvim dovoljno nevjerovanje u boga.
    Nemorash ti da ubijesh da bi isa u paklao... ti cesh ici i samo ako kazesh da Boga nema i ne vjerujesh u njega.
    ...ali nam to nije on kriv, nego nas samo dobronamjerno upozorava...
    A Istina je da se vama nevjernicima prijeti ne od Ega, Mabusa i ostalih (sto bi bila zaista slaba prijetnja), no od Boga i to vi je vrlo detaljno obecan BBQ.
    I nemojte molim vas da nas optuzujete za ono sto pishe u ove svete knjige te vam se prijeti Vatrom Nesnosnom ako umrete kao nevjernici!

To su proroci pisali i ja sa ostatkom vjernika drzim da je to od Boga, a vi sa Bogom rascistite sto imate. Jer nit znam sto je razlog te vi je milost uskratio nit znam sto vas je vatri pripremio. Jer bi morali zaista da imate ruzna djela za tako nesto.

A jel ruzno negirati onoga ko te je stvorio?

Zamisli ti da mi moj neki kompjuterski program te pishem pocne da me vrijedja i negira, ma ko Bug bi ga odma definisa i istrijebio.
    ... ali isto tako veli da bi volio Funestisu facu da vidi kad bude u "Vatri Nesnosnoj".
    Quote Originally Posted by funestis View Post
    Samo se ti nadaj.... da ga nema... e cesh bit iznenadjen.
    To je jedino sto je ostalo vijeri protiv razuma.

Prazna prijetnja.
    A ako budem ima kad volio bih da ti vidim tad facu... cisto iz znatizelje ako mi bude da...

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Hari je od foruma napravio đavolju sinagogu, a brojni neistomišljenici su opsjednuti đavolima i đavoli im šalju i diktiraju misli.

Hari je odje od ovoga foruma napravio Sotoninu Sinagogu dje se on sa ostalim nevjernicima u "sreci i veselju" ubjedjuju kako su oni pametni.
    Quote Originally Posted by ASC View Post
    Znači da ti bog kaže da ubiješ svog sina ti bi to uradio?
    Pa neznam ASC, zavisi od okolnosti.

Kad bih izbora imao, a da si mi kojim nesrecnim slucajem (nedaj Boze) ti sin, ja bi te prvo poveo nedje u sumu pa bi te tako izmlatio da ti straznjica sva sija na mjesecini, da vidim ako bi ti moga te djavole kako iz tebe iscerati.

Sve to zavisi, ASC.

A kad ni to nebi pomoglo, ko zna mozda bi i na sebe diga ruku. Kud ce vece kazne od toga da takvog izroda imam za potomka.
    Vidji Funetis,

Svako iz sebe iznosi ono sto ima. Po meni ste vi jedna bezosjecajna bica koja nemaju ni respekta ni postovanja ni prema cemu ljudskome. Ne to samo zbog ovoga vec ste to pokazali na mnogim temama gje vas nije bilo briga ni za koga.

Ja sam izgubio mnoge clanove familije, drage mi je Bog uzeo, a one lazave Djavo.

Pa jel moja vjera iskusana? A necete vi o tome , tako izopaceni suditi.

Legitimno je vama da budete to sto god ocete.

Pa budite to sto hocete.

Samo nemojte misliti da se vashi djavoli ne vide, vire vam iz usiju i iz noseva i iz ociju i iz usta.
    http://www.forum.cdm.me/showthread.php?1065-Islam!&p=1908399#post1908399
    Prijatelji ste vi odje dobri sa sejtanima... kako vi dotura informacije ali to vas gura u vatru i vara vas. No sto vi slijepi.
    Ego se obraća direktno šejtanima:
    http://www.forum.cdm.me/showthread.php?1065-Islam!&p=1909125&highlight=#post1909125
    O sejtani vama su dati nevjernici da ih varate sa svojim lazima i da im pricinjavate njihova djela lijepim, govoreci im da dok god lazu oni ce izbjeci odgovornost i posledice svojih postupaka. Dolazi dan kad cete biti otkriveni i posramljeni i vi i oni koji vas pratise u vasim obmanama.

Meni je naredjeno da recem istinu bez obzira na posledice. On je milostiv i prasta prestupe iskrenome a mrzi na laz i obmanu lazljivaca.

A ti Hari sto si se zbunio sto je to Istina a sto Laz i sto mislish da su drugi ka ti da oblikuju iste po licnoj potrebi, ja neznam sto da ti kazem na tvoje opaske bez da ponovim da znam ko ce poreci svoja obecanja i tvrdnje na sudnjem danu.

A ja znam da se ti uzdash u pravdanje svojom saljivom prirodom.... oce li ti pomoc neznam... a cini mi se nisi ni ti bash siguran...
    Ovamo gore veli da nas šejtani zavode u zablude lažima i da nam doturaju misli, a ovamo dolje veli da je bog taj koji nas drži u zabludi zbog "zlih srca, nevjerovanja i ružnih djela". Koje je od ta dva? Ko će ga znat...

https://forum.cdm.me/showthread.php?1065-Islam!&p=2224201#post2224201
    Vas ce Gospodar vas propisno kazniti za vase nevjerovanje, on vas namjerno drzi u zabludi zbog zlih srca vashih i zbog nevjerovanja vaseg i vashih ruznig djela.

Bog iskusava covjeka da bi vidio kakav je, i onog vjernika koga muka snadje toga Bog iskusava kao ono kad se zlato topi, sve drugo necisto otpadne a zlato ostane. A kad nevjernika iskusava onda on javno pokazuje od kakve zablude su oni sacinjeni, i kako su njihove namjere i djela ruzna.

A tvoja djela i namjere Vanja na ovom forumu su doista veoma ruzna! Ali je Bog ucinio tebi zabludom da ti se ona cine lijepim! Da se bojih vatre vjecne kojom ti se prijeti i svog Gospodara koji ce te na sud izvesti, ti bi preispitao svoje ponasanje i nasao neprigladnim sebi! A tebi su ona sad prikladna tvojoj licnosti.
    Egov komentar na divljanje islamskih fanatika prije tri godine nakon što se pojavio onaj film o Muhamedu.
    To je svako dijete pametno naucilo u skolu. Zajebavash nekoga, prevrshish mjeru on te isprebija ako moze, ako ne moze i nemogne vishe da vas trpi uzme motku neku ili ako i to nemoze ode kuci uzme pistolj izbushi te.
    Last edited by ASC; 16-08-15 at 21:19.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Wow imam i biografe odje. Impresioniran sam.

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Ne treba mnogo vremena da bi se našlo što je ko pisao na nekoj temi.

Ode se na "search thread">"advanced search" pa se "User name" ukuca ime korisnika čiji se komentari traže i izađu poredani kao na tacni.
    Još ako neko zna đe otprilike da traži, odnosno po kojim temama, (a ja znam jer sam bio prisutan na forumu kad si pisao većinu ovih "mudrosti") stvar je vrlo jednostavna.
    Last edited by ASC; 16-08-15 at 03:25.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zam i ja ASC bio sam i ja tu i sto si ti pisao. Ali ipak lijepo od tebe sto si ostavio linkove iako nisi stavio tekstove na koje sam replicirao.

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Ukoliko neko želi da vidi na šta si ti replicirao to vrlo lako može da uradi - jednim klikom na plavo-bijelo "dugme" pored tvog username-a u "citatu" se odlazi direktno na originalnu strancu gdje si i ostavio komentar.
    Last edited by ASC; 16-08-15 at 03:27.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Pa ja rekoh?!

e sad imali sto od toga sto sam rekao da nije tačno.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Oprosti ćete mi zbog ovoga, ali radi nekih odje ću postaviti da im zacepim usta. Mada sumnjam da imaju dostojanstva da to urade. Možda izbroje koliko mi je poznavanje jezika trebalo da sve ovo napravim.

---------- Forwarded message ---------

A ovo je samo jedan dio.

od takeover CNN-a do jedne od najjačih kampanja na Facebook-u za Mazdu gde smo odličan uspjeh postigli i dobili pohvalu u AdWeek-u. pa do masovnog projekta Mazde Kanda dje smo takođe postigli veliki uspjeh.

ajte sad da vas čujem.

kako se prosipate vi niste ni svjesni.

Last edited by Ego_and_his_own; 16-08-15 at 04:00.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Pa ja rekoh?!

e sad imali sto od toga sto sam rekao da nije tačno.
    Nema ništo što nije tačno. Ti zaista jesi bio islamski fanatik, dok te nisu prevaspitali u onaj vaš Guantanamo pa si sad nešto umjereniji (i naprasno hrišćanin)

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Oprosti ćete mi zbog ovoga, ali radi nekih odje ću postaviti da im zacepim usta. Mada sumnjam da imaju dostojanstva da to urade. Možda izbroje koliko mi je poznavanje jezika trebalo da sve ovo napravim.

.
    .
    .
    .
    A ovo je samo jedan dio.

od takeover CNN-a do jedne od najjačih kampanja na Facebook-u za Mazdu gde smo odličan uspjeh postigli i dobili pohvalu u AdWeek-u. pa do masovnog projekta Mazde Kanda dje smo takođe postigli veliki uspjeh.

ajte sad da vas čujem.

kako se prosipate vi niste ni svjesni.
    Izvinućeš što nisam quotovao i videa ali kakve ovo ima veze sa cijenom čaja u Kini ?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Sto nije dovoljno? Mogu ja i triput ovoliko no mi se čini da je i ovo previše za neke odje.

pokazite vi vaša djela koja su izrasla iz vase (ne)vjere. Sigurno po vasoj priči vi ćete lako prevazici ove moje. Jer ja moram bit inferioran sa mojom vjerom u bajke a vi superiorni sa vasom vjerom u to.

no će prije bit da nemate nista.

1. O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo propast žele: jedva čekaju da muka dopadnete, mržnja izbija iz njihovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate. #
    2. Vi njih volite, a oni vas ne vole, a vi vjerujete u sve Knjige. Kad vas sretnu, govore: “Vjerujemo!” – a čim se nađu nasamo, od srdžbe prema vama grizu vrhove prstiju svojih. Reci: “Umrite od muke!” – Allahu su, zaista, dobro poznate misli svačije. #
    3. Ako kakvo dobro dočekate, to ih ozlojedi, a zadesi li vas kakva nevolja, obraduju joj se. I ako budete trpjeli i ono što vam se zabranjuje – izbjegavali, njihovo lukavstvo vam neće nimalo nauditi. Allah, zaista, dobro zna ono što oni rade. #
    Last edited by Ego_and_his_own; 16-08-15 at 05:02.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Quote Originally Posted by SpongeBob View Post
    Dal je ovo neko grupisanje ili šta slično? Ko je ono govorio o ovome ranije?
    I ja sam nešto o tome pisao. Ali bijah napadnut da sam ciničan(!?), između ostalog. Baš sam nedavno čitao Fromovo Bjekstvo od slobode i on raspravlja o tom pitanju navodeći đečiji uzrast kad je opštenje sa ljudima pitanje života i smrti i konstatuje da već od tad potiče taj strah od usamljenosti, ta potreba da se nađe drug. Pa pominje čak i Robinzona Krusoa i da bi vjerovatno poluđeo, ako ne i umro, da nije ima svog čoeka Petka. Meni posebno interesantan bio je ovaj Balzakov citat iz Izgubljenih iluzija:
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ima u psalmu 15 objasnjenje ko može obitavati u tom najgušće naseljenom svijetu i ko sigurno nikad neće bit usamljen.

1 Lord, who may dwell in your sacred tent?
    Who may live on your holy mountain?

2 The one whose walk is blameless,
    who does what is righteous,
    who speaks the truth from their heart;
    3 whose tongue utters no slander,
    who does no wrong to a neighbor,
    and casts no slur on others;
    4 who despises a vile person
    but honors those who fear the Lord;
    who keeps an oath even when it hurts,
    and does not change their mind;
    5 who lends money to the poor without interest;
    who does not accept a bribe against the innocent.

Whoever does these things
    will never be shaken.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

^ A eto vidiš, to je put kojim bi i nevjernici mogli da hodaju, samo kad bi htjeli.
    Nego, ovo je stvarno nevjerovatno da se neko našao da skupi na jedno mjesto veliki broj misli jednog od forumaša. Primijetio sam i ranije da je dostini ovđe Ego opsesija, neki i sami priznaju da uživaju u opštenju s njim u vidu pakosnih komentara. Ne znam, pomalo je jezivo.
    Pojedinima bi valjalo da samijama sebi naprave takav "forumopis", čisto da steknu uvid u svoju vještinu komunikacije sa ljudima. Ovo ne važi samo za antiteističku braću nego i za nas, malobrojne vjerujuće na ovom forumu. I ja sam dosta puta bijah navučen i upecan na svakojake provokacije i rekoh stvari koje ne valjaju. A nekad, čak, i iz meraka rekoh što ne valja. To se mudrome čoeku ne smije dešavat. A što je najgore, za dosta stvari se ni pokaja nisam. Najteže mi pada što sam jednu forumašicu uvrijedio na ličnom planu, ona mi baš često naumpane, tj. taj moj ružni postupak prema njoj. S druge strane, iza dosta svojih sudova i konstatacija stojim i danas, ma koliko oni bili nepristojni ili neprilični.
    Sad će se vjerovatno nać neko da me optuži kako lupam ali rekoh što rekoh a što rekoh to i mišljah da rečem. Jedno je sigurno. To što ćete nekome reć da je glup, da lupa gluposti, da je lažov, da je licemjer, da je neobrazovan, da je bez obraza, sve i da je tačno, nikako vas ne može učinjet superiornijim sagovornikom ni pobjednikom u raspravi. Teško je samoga sebe pobijedit a još teže spoznat potrebu pobjede nad samim sobom.
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ih kakve meni stvari dolaze da kažem u retaliaciji ima tu zvjer u sebe svako. Dva put razmisliti je bolje no jednom. A treći kad pomislih sto želis biti je najbolje.

desavalo se to sve i meni, ali evo sad pročitah psalm ovaj i gle sto kaže David u Ziburu.

treba prezret zlu osobu...

jer vidi sto je problem. Ako se dozvoli takvima da rade sta oce a pritom im ne odgovoriti po njihovoj mjeri ti sroza citavo društvo. Oni koji neznaju će to njihovo ponasanje dozivjeti kao normu i tu si napravio tri put goru stvar. Nažalost za mnoge je danas kasno jer možemo vidjeti da je društvo zbog tolerisanja ovakvog ponasanja sebe potpuno destabilizovalo.

lazovu treba reč da laze, pakosniku da je pakosan, bezumniku da je bezuman jer će neko ko josh nezna kako da gleda na svijet to pomoći da uvidi razlike.

ili tebe(mene) da nisi pravedan i njih u svojim ocima opravdati ili razumjeti i kloniti sebe od njihovog ponasanja.

na žalost... Kod nas je to prevrshilo svaku mjeru i za mnoge,koji se pokvarise, spasa nema. Dovoljno je da se vidi sta se dešava svakodnevno pa da shvati covjek da je vrag odnio salu.

[*]I neka među vama bude onih koji će na dobro pozivati i tražiti da se čini dobro, a od zla odvraćati – oni će šta žele postići.
    Last edited by Ego_and_his_own; 16-08-15 at 07:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    I ja sam nešto o tome pisao. Ali bijah napadnut da sam ciničan(!?), između ostalog. Baš sam nedavno čitao Fromovo Bjekstvo od slobode i on raspravlja o tom pitanju navodeći đečiji uzrast kad je opštenje sa ljudima pitanje života i smrti i konstatuje da već od tad potiče taj strah od usamljenosti, ta potreba da se nađe drug. Pa pominje čak i Robinzona Krusoa i da bi vjerovatno poluđeo, ako ne i umro, da nije ima svog čoeka Petka.
    Čovjek se rađa, živi i umire sam. Ne treba to brkat sa usamljenošću.
    Ne može se izmislit izlaz iz sopstvenih misli. Um poznaje samo sebe, ne može sebe viđet izvan. Zato i postoji drugi kao ogledalo kako bi mogli viđet sebe.
    Fromovo bjekstvo od slobode je u stvari zatvaranje u konceptualni um. Tako čeljade samo sebe sputava i otuđuje.
    Last edited by Ulix; 16-08-15 at 07:29.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ima u Kuran zabrana da kad vidish da se rugaju rijecima iz svetih knjiga da prekinesh odmah dok na neku drugu priču ne skrenu.
    I eto dovoljno je da imash neku budalu koja će to stalno da radi i sprijeci da Rijec Bozija dođje do ljudi.

ja sam uradio jedino sto sam mogao, umjesto citata ja sam po sjećanju intepretirao, pa tako to nisu mogli postići. I zato ovoliki presing na mene lično.

e sad sto sam ja uvjeren da to njih njihovi djavoli nagone da rade čiji su oni robovi(nagoni), ja podršku za to pored svetih spisa nalazim u ociglednom: oni pojma nemaju sto su pisali prije - oni to rade potpuno nesvjesno.

kao ono lutke koje su pritisnute pa moraju kako ih lutkar nagoni da se ponašaju.

koje god mi greske imali, tvoja svjesnosti tvojih postupaka je veoma vrijedna. Jer ako ti analizirash sebe i sto si rekao i stalo ti je do toga ti si sigurno u mnogo boljoj poziciji od onih koji to ne rade. I naucicesh da svaladash sebe i otkloniti ono sto si uvidio i sto ti se nije svidjelo. A oni nikad to neće postići.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Presing na njega hahs
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ljudi dajte video
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

I josh jedna stvar da se ne čudite. Odje ima dosta izakulisnih stvari. Ja znam tačno okle kome koje info a vi koji ste normalni forumasi to nemozete ni uvidjet. A ja znam.

Page 83 of 121 FirstFirst ... 337379808182838485868793 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)