Page 2 of 29 FirstFirst 12345612 ... LastLast
Results 26 to 50 of 706

Thread: Paraliza u snu : Djavo na ledjima

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ali sve su kockice spovezane u nit kad pocnesh da istrazujesh. Mozda si cuo da je doslo do pobune na nebu?

Mozda si cuo za Dzinove koji su nekad nastanjivali zemlju i zbog kojih je dosao potop?

preporuka ko oce da istrazi: The Book of Enoch (Djed Nojev)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni se to redovno dešavalo kad sam pokušavao da uradim lucidne snove ili astralnu projekciju (jer mi je to nešto bilo zanimljivo namrtvo), ali sigurno nisu nikakvi demoni i đavoli, nego gledam na to isto kao na deja-vu, ili ono kad imaš osjećaj da propadaš prije nego što kreneš da zaspeš .. čuo sam da se to od umora javlja, a čisto sumnjam da su demoni

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Eto toliko od mene!

nadam se da ce valjat ovo nekome da se ne plashi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Jel vam se ikad desilo da dozivite da u toku noci se nadjete u stanju budnosti bez mogucnosti da se pomjerite?

U tom stanju najcesce se desi da osjeti covjek prisustvo necije (I to konkretno Zla), sto nekog moze veoma uplasiti.

Ljudi cesto ne pricaju o ovome, plaseci se od reakcija ljudi, ali ovu pojavu veliki dio ljudske populacije dozivi makar jednom u zivotu.

Medicinska istrazivanja o ovoj pojavi su mala sa vrlo nejasnim konceptom i rezultatima, zapostavljajuci potpuno svjedocenja i dozivljaje ljudi koji su jedinstveni u manifestaciji.

Ova pojava je od davnih doba poznata ljudima i naziva se u mnogim kulturama slicno.
    Meni, prije mjesec dana.Ali samo tu noc i ne vise.
    Quote Originally Posted by changes View Post
    Ko je sve iz Crne Gore obezbijedio vizu za OI?
    Quote Originally Posted by TheLucas View Post
    Milo,Ranko,Luksic,Mugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pojednostavljeno:

Oko nas postoji svijet koji mi ne vidimo. Kad je covjek stvoren, sejtan Iblis (Diablo, Djavo koji je od Jinn-a) je odbio da se pokloni covjeku. Jer je smatrao da je bolji od covjeka jer je on napravljen od vatre a mi od ilovace.

kad je bio isceran sa tog zbora, zatrazio je vremena kako bi pokazao Bogu da su vecina ljudi nevjernici. Rekao je: Bit cu ispred njega iza njega sa njegove lijeve i desne strane i sputavacu ga na tvojem pravom putu.

Bog mu je to dozvolio.

Sejtanske aktivnosti su takve da oni ljudima dosaptavaju u glavu stvari konstantno (zato ljudima svakave gluposti padaju na pamet) i navode ih na zlo (jel stetu tome covjeku).

Mi njih ne vidimo ali oni nas vide. I njih je masu citave Armije sejtanske postoje.

Nisu svi Jinn-i (nevidiljiva bica koja su drugcija od andjela i borave na zemlji sa ljudima) sejtani ima ih i vjernika.
    Boli li te glava kada?
    Ludilom maskiram dosadu

Thanks Thanks Given 
    172
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    46 Posts

Ovo mi se desilo drugaru iz srednje na ekskurziju.Mislim da prije ima veze sa umorom ili alkoholom,nego sa džinovima.
    Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vidite objasnite sebi to kako god ocete.

Evo vam svjedocenja ljudi i neke reference pa gdje vas god put navede u vasem istrazivanju. Ja vam samo kazem da ovo ima duboike korijene u Vjerske spise i da se ovo desava od vajkada ljudima.

Ono sto je bitno u svakom slucaju da ne panicite.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ko ne vjeruje sigurno nece ovo prihvatiti, tako da nema tu sto.

Thanks Thanks Given 
    4,437
    Thanks Thanks Received 
    8,564
    Thanked in
    3,295 Posts

Mozda si cuo za Dzinove koji su nekad nastanjivali zemlju i zbog kojih je dosao potop?
    A znaci to je zbog dzinova.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    A znaci to je zbog dzinova.
    Po knjizi Enohovoj, veliki dio sejtanske armije su zapravo ta bica koja su nastradala tad u potopu, bijuci "kopilad" grupe (njih oko 200) andjela (Watchers) koji su se pomijesali sa ljudima i koji su bili njihovo potomstvo.

Ti dzinovi bijuci proizvod mijesnaja vjecnih bica sa tijelom nikad nisu mogla umrijeti potpuno kao ljudi sto umiru vec su njihove duse ostale na zemlji. Bijuci tako prokleti njihova mrznja prema covjeku se samo uvecala.

A i kad su rodjewni od zena koje su ti andjeli sebi uzeli oni su ljude mucili i ubijali jer su bili mnogo jaci od ljudi. Ko zna kavi su bili jer sam nasao navode da su ljude jeli i krv im pili (vampiri???) i da su te zene umirale na porodjaju jer su plodovi bili ogromni i unistavali unutrasnost zenskog tijela.

Ep o Gilgamesu govori u prilog ovim informacijama.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 11:49.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

I da, oni su cerali ljude da ih obozavaju i da ih nazivaju bogovima i demi-godovima.... Ono sto se moze danas naci a ostalo je od drevnih naroda (Sumera, Dana i sl) ukazuje da je ovo sasvim vjerovatno...

Po knjizi Enohovoj, ti pali andjeli (medju kojima je i Azazel jedan od njih) su se uplekali u evoluciju covjeka kao vrste i dali im znanja koja oni nisu smjelio znati u tom stepenu razvoja, kao sto je metalurgija, pravljenje oruzija, sminkanje, Horoskop i vradzbine i cuda.... sto je proizvelo velike nerede i nepravde na zemlji zbog kojih je Bog iznio sud i potop jer se zemlja citava pokvarila (procitajte u bibliji o tome).

Ja pokusavam da sazmem informacije ali je to nezahvalno. Ipak morate procitati sve da bi ste imali pravu prestavu.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 12:01.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Vidjite ima ljudi koji su prsli!

Koji vas mrze iz ko zna kojeg razloga i koji su spremni na svasta da bi vam naudili pa se bave vradzbinama i cudima. To su sve sejtanska posla a oni su okoreli neprijatelji ljudima.

Vjera je jedina zastita. U Boga se pouzdajte ako vjerujete, ako ne vjerujete onda ovo sve nije bitno.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo i Isusova prica koja moze da se spoveze:

Drugu priču kaza im govoreći: Carstvo je nebesko kao čovek koji poseja dobro seme u polju svom, (Bog stvorio covjeka)

A kad ljudi pospaše, dođe njegov neprijatelj i poseja kukolj po pšenici, pa otide. ( Dogadjaj koji Enoh opisuje)

A kad niče usev i rod donese, onda se pokaza kukolj.

Tada dođoše sluge domaćinove i rekoše mu: Gospodaru! Nisi li ti dobro seme sejao na svojoj njivi? Otkuda dakle kukolj?

A on reče im: Neprijatelj čovek to učini. A sluge rekoše mu: Hoćeš li dakle da idemo da ga počupamo?

A on reče: Ne; da ne bi čupajući kukolj počupali zajedno s njime pšenicu.

Ostavite neka raste oboje zajedno do žetve
    ; i u vreme žetve reći ću žeteocima: Saberite najpre kukolj, i svežite ga u snoplje da ga sažežem; a pšenicu svezite u žitnicu moju.

U Kuranu postoji citava prica o Jinn-ima koja se moze poklopiti sa ovim. Jer je Bog dao sansu i Jinn-ima da budu vjernici.

kad se procita ovo Isusovo poredjenje moze se uvidjet ta moguca paralela (koju sma podebljao).

Ima citava sura u Kuran koja govori o tome:

Sorah Al-Jinn ( The Jinn )

Reci: "Meni je objavljeno da je nekoliko džina prisluškivalo i reklo: 'Mi smo, doista, Kur'an, koji izaziva divljenje, slušali,
    koji na Pravi put upućuje – i mi smo u nj povjerovali i više nikoga nećemo Gospodaru našem ravnim smatrati,
    a On nije – neka uzvišeno bude dostojanstvo Gospodara našeg! – uzeo Sebi ni drúge ni djeteta;
    jedan naš bezumnik je o Allahu laži govorio,
    a mi smo mislili da ni ljudi ni džini o Allahu laži ne govore;
    i bilo je ljudi koji su pomoć od džina tražili, pa su im tako obijest povećali;
    i oni misle, kao što i vi mislite, da Allah nikoga neće oživiti;
    i mi smo nastojali da nebo dotaknemo i utvrdili smo da je moćnih čuvara i zvijezda padalica puno;
    i sjedili smo okolo njega po busijama da bismo što čuli, ali će onaj, ko sada prisluškuje, na zvijezdu padalicu koja vreba naići;
    i mi ne znamo da li se onima na Zemlji želi zlo ili im Gospodar njihov želi dobro;
    a među nama ima i dobrih i onih koji to nisu, ima nas vrsta različitih;
    i mi znamo da ne možemo Allahu na Zemlji umaći i da od Njega ne možemo pobjeći;
    i mi smo, čim smo Kur'an čuli, u nj povjerovali; a ko u Gospodara svoga vjeruje, ni štete ni nepravde ne treba se bojati;
    i ima nas muslimana, a ima nas zalutalih; oni koji islam prihvate Pravi put su izabrali,
    a nevjernici će u Džehennemu gorivo biti.'"
    ....
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 12:22.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

I znajte Djavoli- Sejtani (Shaptaci) su oko svih ljudi i nema jednog koji je oslobodjen njih.

Ubacaju misli ljudima i na stranputicu ih navode.

Ko njih slusha, taj u Boga ne vjeruje i djavolima je prepusten. A ko u Boga vjeruje taj se otima od ruznih misli i njihovog uticaja koliko god moze.

Pretocite to modernim jezikom i percepcijom u formu psiholoskih termina: Kompleksi, Neuroze, Psihose, Dusevne bolesti... Isto je. Strah od Boga intepretirajte Super-Egom ili savjescu... Isto je.

A ko sumnja u mogucnost postojanja nevidljivog svijeta neka izuci malo Elektromagnetni spektar i uvidjece da covjek moze da detektuje samo jedan mali dio u vidjivom svjetlu.
    Last edited by Ego_and_his_own; 22-12-12 at 12:48.

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Nije mi se dešavala paraliza u snu... Al' bih voljela, čisto da vidim kako je to, čitala sam o tome.

Naravno nikakvi đavoli nisu u pitanju... lol
    Last edited by the_lady_marianna; 22-12-12 at 13:58.
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Ja kad se fistim kakvom rakijstinom dobrom mrdnut se ne mogu. Mora da je sejtan bio uz kazan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ovo je poznat i objašnjen medicinski fenomen odnosno poremećaj spavanja. Sam po sebi nije opasan poremećaj i javlja se zbog nesinhronizacije faza spavanja.

Nesinhronizacija nastaje zbog nekoliko faktora, najviše umora, stresa ili nedovoljnog spavanja i za sada je mišljenje da sam poremećaj nije opasan osim u slučaju ako je posljedica nekog ozbiljnijeg problema (npr spavajuća bolest, SUNND ili Narkolepsijom). Paraliza spavanja nije simptom ovih bolesti tako da ljudi koji pate od nje ne moraju biti zabrinuti zbog nje mada medicinari preporučaju osobu koja prečesto doživljava epizode paralize se kontrolira za Narkolepsiju (druge dvije bolesti su ili rijetke ili zarazne i simptomi su puno šireg obima i u slučaju recimo boleati spavanja postojao bi čitav niz simptoma prije pojave paralize).

Poremećaj nastaje zbog poremećaja između REM faze i NREM faze sna odnosno zbog (za sada mehanizam i biohemija poremećaja još nije poznata) odnosno ove dvije faze se zbog nekog (za sada nepoznatog) biohemijskog procesa ili ne izmjene korektno ili se pomiješaju odnosno buđenje nastane u pogrešnoj fazi.

Za paralizu je odgovorna REM faza sna koja je sama podjeljena u dvije faze od koje jedna faza u potpunosti opušta mišiće. U koliko do buđenja dođe u toj fazi mozak se uspješno budi međutim tijelo ostaje u opuštenoj fazi nekoliko sekundi (veoma rijetko i minut) što izazova osjećaj paralizanosti što opet može izazvati strah ili čak paniku, međutim kad neurotranzmiteri urade svoj posao osjećaj se ponovo vraća i tijelo prestaje biti paralizirano.

Ponekad REM faza ima poremećen ciklus pa (iz gore navedenih uzroka, pogotovu stresa ili umora) je faza relaksacije duža i preklapa se sa aktivnom REM fazom ili NREM fazom pa su epizode paralize češće.

U biti sve se svodi na to da se um budi prije nego tijelo sto stvara osijećaj zarobljenosti i straha.

Nije ni čudo što mnoge kulture ovo tumače prisustvom nekog zla ili demona iako je samo po sebi bezopasan fenomen koji samo ukazuje da je data osoba pod stresom, umorna ili nije dovoljno spavala.

Savijet, ukoliko imate ovakvu epizodu savjetujem vam da produžite spavanje i odmorite se kako treba. Ukoliko su ovakve epizode česte da se posavijetujete sa doktorom.

Ove epizode ne ukazuju niti su izazvane od strane demona, zlih duhova, vampira i ostalih natprirodnih sila koje su čisti plod mašte već nastaju zbog blagog poremećaja sna. Razmišljajuči o demonima kao izazivačima ovog poremećaja, samo povećava stres i mogućnost da epizodu paralize ponovo doživite i da ih češće dozivljavate.

Više praznovjerja jednako više straha odnosno više stresa te i više epizoda paralize!!!!

Ako je ipak doživite (iako ne vijerujete u demone) jednostavno budite svijesni da je to znak da vam treba više odmora i sna pa postupite tako, okrenite se na drugu stranu i odspavajte pošteno.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

http://en.wikipedia.org/wiki/REM_sleep

http://en.wikipedia.org/wiki/Non-REM_sleep

http://en.wikipedia.org/wiki/Narcolepsy

http://www.webmd.com/sleep-disorders...leep-paralysis

http://www.livescience.com/21653-bra...paralysis.html

http://sleepdisorders.about.com/od/c...-Paralysis.htm

http://www.nhs.uk/Conditions/Sleep-p...es/Causes.aspx
    Last edited by funestis; 22-12-12 at 14:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Katastrofa. Sinoć tj jutros neđe oko 6 mi se ovo desilo.

I to sanjam neki horor, spavam a usisivač se sam pali i gasi. Pored moga kreveta sjedi neka stara žena, izuzetno ružna koju nikad ranije nisam vidio. Gleda neđe u daljinu i ne progovara. Otvaram oči, krenem da se dignem, ne mogu ni glavu pomjerit a ne tijelo. Ljudi kako sam se prepao. Posle minut možda sam ustao, pošo u sobu da popijem soka da se povratim. A kako je mrak bio u sobu, a lap top mi ima neku lampicu koja baca bijelo svijetlo konstantno. I tako je to svijetlo bilo upereno u ćebe koje je tako stojalo na kauč da je jako ličilo na dijete koje sjedi.
    Ukočio sam se od straha.

Kako zaspah posle, niko ne zna.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

demoni, džini, beštije, džinovi... :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakvi su ovi danasnji muskarci ka babe neke,cus djavo hahah..
    PROFIL VISE NIJE AKTIVAN!!!

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,508
    Thanked in
    2,122 Posts

Quote Originally Posted by clapton View Post
    demoni, džini, beštije, džinovi... :mrgreen:
    Šejtani, karakondžule...

Desila mi se paraliza sna nekoliko puta. Svaki put kad sam bio premoren. Prvi put sam se dobro ufrčio jer nisam mogao da se pomjeram.
    Ali sam nakon toga pročitao o ovome i slijedećih par puta sam znao o čemu se radi. Nisam pokušavao da se dignem samo sam nastavio da spavam.

Inače nekima ljudima se tokom paralize sna priviđaju vanzemaljci - eureka! imamo dokaz da vanzemaljci postoje i da dolaze na Zemlju.
    Last edited by ASC; 22-12-12 at 17:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

You must spread some Reputation around before giving it to funestis again.
    Cercando la grande bellezza

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja imam paralizu sna veoma cesto. Jako je neugodno i do danas nisma uspjela da ne panicim i ne prepadnem se, jer kad god da mi se desi, isto je kao da mi se desava prvi put. I koliko god da se trudim da se smirim, ne ide, imam uzasnu aritmiju i osjecaj nemaci, oduzetosti. Imala sam lucidne snove, znas i sam sto je to. Nikada ne spavam na lednima, i ja sam se samo jednom probudila u tom polozaju, i tada sam imala utisak da me nesto gusi. Uglaavnom se budim spavajuci na stranu, i cesto mi se desava da mislim da vidim necije ruke koje me pritiskaju i ne daju da ustanem. Objasnila sam ovo doktorici poslt sam se kao lijecila i od migrene, receno mi je da je to halucinacija, i da je moguce da mi je sve povezano sa poremecajem spavanja koji imam ( uvece spavam po 2/3 sata max).
    A u ulici Slobode i Hercegovackoj sad rastu iz Berana dEca. Neki novi klinci, neki novi klinci..

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    6 Posts

Pošto se čovjek malo više informiše sa empirijske tačke gledišta o ovoj temi - ovaj osjećaj iako većini veoma rijedak postaje platforma za igru sa samim sobom, što je u jednu ruku i inspirativno i prosvjetljujuće egzibicionistima. tj. iako neprijatan, jer je okarakterisan nemogućnostima, luđi osjećaj od ovoga nisam doživio, a kao realista i legalista ne mogu taj fenomen pripisat višim ili nevidljivim silama nego tražit logično objašnjenje za čije uzroke nađoh stres, umor ili naglo prekidanje "rem" faze sna. U svakom slučaju nije zgoreg poigrat se malo kojekakvim šašavim mislima dok to stanje ne prođe. Svaki pokušaj potiskivanja i tuče sa samim sobom dovodi do neprijatnijih iskustava iz kojeg ništa dobro ne proizilazi, čak što više - produbljuje termine duhovne kategorije, koji sami po sebi nemaju konačnu definiciju, a kamoli polazište ili cilj. Dakle IGRAeach:
    "Želim vam samo jedno, a to su dvije stvari: red, rad i disciplinu"

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Page 2 of 29 FirstFirst 12345612 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)