View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Results 1 to 25 of 4062

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Za Rea.Nisam ni mislio da poredis Hitlerovu Njemacku u bilo cemu sem u pragmaticnosti, vec sam samo skrenuo paznju da ce pojedini to zanemariti i jedva docekati. Najmanje bitno od svega.Ja se nadam tom pozivu u narednih 12-tak mjeseci, pa da zapjevamo. Ostajem pri misljenju da je zapadu lakse da nas primi u klub, pa da ubrza promjenu vrijednosti, nego da otvara jos jedno zariste pored vec postojeceg koje je ogromno.Promjena nacina razmisljanja kod vecine gradjana i usvajanje tekovina zapadne civilizacine ide svojim, za moj pojam sporim, ali ipak kakvim takvim tokom.Ako se poredi nacin razmisljanja sa pocetka, pa onda sa kraja, devedesetih, pa sa pocetka ovog vijeka, primjetne su velike razlike.Ako se poredimo sa Srbijom, odmakli smo ohoho i idemo sprintom. Ako izuzmemo BiH koja je nazalost protektorat, prijemom nas i Makedonije, ostace Srbija okruzena Natom sa svih strana da se krcka za neko buduce vrijeme koje bog zna sta ce donijeti.Bobby, nije problem pravoslavlje. Pa pobogu jedna Turska je od kada u Natou, a slozicemo se da su vece kulturoloske razlike u pitanju. Problem je sto smo mi ex komunisticka zemlja koja se mora jasno distancirati od proslosti i pokazati EU da je dio njihove familije. Svaka bivsa komunisticka zemlja je prvo usla u Nato, kao dokaz odricanja od proslosti, da bi kasnije bila primljena u EU.
    Last edited by kimmi; 08-01-15 at 07:25.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)