Page 95 of 119 FirstFirst ... 4585919293949596979899105 ... LastLast
Results 2,351 to 2,375 of 2951

Thread: Preśednički kandidati

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by antikvarnica View Post
    Vise nego jasna pobjeda Lekica, raduje me to sto ce SDPovci u velikom broju podrzati Lekica, a i sami DPSovci govore da im je Vujanovic najgori predstavnik kojeg imaju i da im je Lekic miliji. Vujanovic gubi izbore, ovo veceras je bio debakl Vujanovica i njegovih recitatorskih kapaciteta
    Vujanović nikad nije ni bio ličnost za mjesto predsjednika, da je kojim slučajem on nezavisni kandidat tj. da iza njega ne stoji DPS prošao bi manje više kao Bojović. I ako pobijedi na ovim izborima to će bit' isključivo zahvaljujući kupovini glasova.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Ja sam vec pisa' o tome danas,kako je poznanik mog' brata sinoc i preksinoc isa' po selima na $everu i kupio licne karte od baba i djedova za glasanje,nemam potrebu da izmisljam,to je tako ka' sto sam napisa' ali nije nista novo,to se zna odavno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nadam se da velika vecina gradjana u Crnoj Gori zeli nesto bolji zivot, tj. zeli neku vrstu promjena. Filip ne donosi nikakve promjene, donosi samo odugovlacenje ili pogorsanje loseg stanja.
    Ja sam za Lekica zato sto on prestavlja neku nadu za promjenama. Izgleda mi kako pametan covjek, na mjestu, pravi izbor da se pokusaju neke promjene... minijaturne ali makar nesto. Ako se on izabere, mozda se nesto pokrene s mrtve tacke. Tako da izmedju nade za necim i nicim, biram ovo prvo.

Bez prevelikog analiziranja, moje misljenje je da glasovi u nedelju znace sledece:

NE GLASAM: nista (ne glasas jer se u nista ne nadas)
    Vujanovic: nista (dokazao za 10 godina ide kako ga struja nosi)
    Lekic: neka promjena (mozda nesto dobrog moze i donjet, valja probat)
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by sky View Post
    Nadam se da velika vecina gradjana u Crnoj Gori zeli nesto bolji zivot, tj. zeli neku vrstu promjena. Filip ne donosi nikakve promjene, donosi samo odugovlacenje ili pogorsanje loseg stanja.
    Ja sam za Lekica zato sto on prestavlja neku nadu za promjenama. Izgleda mi kako pametan covjek, na mjestu, pravi izbor da se pokusaju neke promjene... minijaturne ali makar nesto. Ako se on izabere, mozda se nesto pokrene s mrtve tacke. Tako da izmedju nade za necim i nicim, biram ovo prvo.

Bez prevelikog analiziranja, moje misljenje je da glasovi u nedelju znace sledece:

NE GLASAM: nista (ne glasas jer se u nista ne nadas)
    Vujanovic: nista (dokazao za 10 godina ide kako ga struja nosi)
    Lekic: neka promjena (mozda nesto dobrog moze i donjet, valja probat)
    Misliš li da bilo koga u ovom trenutku interesuju moguće minorne promjene personalnog tipa?

Inače, da se ne lažemo, imali su građani Crne Gore mnogo drugih, boljih opcija, sa potencijalom za konkretne promjene u zadnjih desetak godina. Naročito na predsjedničkim izborima.

Tako da bih ja kao četvrtu stavku tvom spisku dodao da svaki glas ili potpis koji nije dat Hajdukoviću ili Bojoviću je primjer glasanja po nacionalnom i partijskom ključu i odbijanja konkretnih promjena. Činjenica da ti ljudi nisu uspjeli dokazuje da narod u ogromnoj većini ne želi promjene, i da većina ljudi samo želi da pobijedi onaj vječiti rival za koga oni navijaju.

To nije "valjalo probat", ali eto valja probat da se dovede u fotelju lik iz iste političke garniture koja je izrodila aktuelnu vlast (i sam dio nje svojeveremno).

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Da, mislim dakle postojim.
    Vidiš, ja mislim da je ta motivacija samo površne (ili kao što rekoh, navijačke) prirode, više me podsjeća na zaklinjanje kolega sa fudbalskog foruma na vjernost Realu ili Barsi nego na nešto od čega možeš imati bilo kakve konkretne koristi liše emotivne satisfakcije.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

madgod, oces da apstiniras? Aj onda apstiniraj, kumim te kapicom..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

To što ja apstiniram ne znači da ne želim da utičem na druge ljude da počnu da razmišljaju svojom glavom.

Ja mislim da je moj cilj mnogo važniji od promovisanja aktuelnih predsjedničkih kandidata.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Vidiš, ja mislim da je ta motivacija samo površne (ili kao što rekoh, navijačke) prirode, više me podsjeća na zaklinjanje kolega sa fudbalskog foruma na vjernost Realu ili Barsi nego na nešto od čega možeš imati bilo kakve konkretne koristi liše emotivne satisfakcije.
    Zasto ti tako sa sigurnošću garantujes da izborom Lekića neće biti promjena? Ne podbadam nego samo pitam.. Pa da oće uradit i pola ovoga što kaže da oće (znam da su političari lažovi) ja bih bio zadovoljan. Dok Filip Vujanović priča neke bajke o standardu i juriša u nove pobjede Lekić je malo realniji priznaćeš. Pritisak na sudstvo i tužilaštvo bi bio krupan korak naprijed, to Vujanović koliko ja vidim do sad nije radio a od Lekića očekujem to.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Misliš li da bilo koga u ovom trenutku interesuju moguće minorne promjene personalnog tipa?

Inače, da se ne lažemo, imali su građani Crne Gore mnogo drugih, boljih opcija, sa potencijalom za konkretne promjene u zadnjih desetak godina. Naročito na predsjedničkim izborima.

Tako da bih ja kao četvrtu stavku tvom spisku dodao da svaki glas ili potpis koji nije dat Hajdukoviću ili Bojoviću je primjer glasanja po nacionalnom i partijskom ključu i odbijanja konkretnih promjena. Činjenica da ti ljudi nisu uspjeli dokazuje da narod u ogromnoj većini ne želi promjene, i da većina ljudi samo želi da pobijedi onaj vječiti rival za koga oni navijaju.

To nije "valjalo probat", ali eto valja probat da se dovede u fotelju lik iz iste političke garniture koja je izrodila aktuelnu vlast (i sam dio nje svojeveremno).
    A svjestan sam i ja da je tako, ali se opet nesto nadam sa Lekicem jer ne potencira nikakvo srpstvo nego je u svemu umjeren i veoma prihvatljiv a dobit ce glasove srpske populacije. Lekic bi trebao dobit dosta glasova, pitanje je samo koliko ljudi ce, uprkos svemu, opet dat glas DPS-u.
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

To što ja apstiniram ne znači da ne želim da utičem na druge ljude da počnu da razmišljaju svojom glavom.
    znaci samo onaj ko apstinira razmislja svojom glavom? Aj zdrao ti...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Pa zar nije i emotivna satisfakcija nešto što čovjeka opredeljuje ili sve mora biti praćeno materijalnom satisfakcijom ??? Nije valjda da misliš da je bilo ko sa foruma uložio novac u kampanju nekog od kandidata samo što se slažem da DPS koristi zapošljavanje u državni sektor kako bi motivisao priču za podršku Vujanoviću
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Ja ne mogu da shvatim da neko ne izlazi na izbore samo za to sto misli da su svi isti i zbog slicnih glupih razloga.Daj brate,pruzimo covjeku sansu,ovi nista zivo nisu napravili 20 godina zasto da ne pruzimo nekome drugome sansu,zasto se pravimo ka' da nam ruze cvjetaju,e ne znam,ne razumijem stvarno,nisam pametan...
    Last edited by Pterodaktil; 05-04-13 at 23:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u nedjelju nece niko pobjediti

Thanks Thanks Given 
    579
    Thanks Thanks Received 
    784
    Thanked in
    393 Posts

Zadnja poruka predsjedničkog kandidata pred šutnju je: imaću stavove (futur I). Itd.
    Pa ovo je komedija

Quote Originally Posted by mihael View Post
    Slažem se.
    Crna Gora je već doživjela poraz samim tim što jedan Rade Bojović ima 2000 potpisa i što su ova dvojica izabrana kao najbolje što crnogorsko društvo ima da ponudi u ovom trenutku.
    Last edited by johnny bravo; 05-04-13 at 23:36.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Quote Originally Posted by mihael View Post
    Oce a jedino mi gubimo

Poslato sa Samsung S3
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post

Zadnja poruka predsjedničkog kandidata pred šutnju je: imaću stavove (futur I). Itd.
    Pa ovo je komedija

Slažem se.
    Crna Gora je već doživjela poraz samim tim što jedan Rade Bojović ima 2000 potpisa što su ova dvojica izabrana kao najbolje što crnogorsko društvo ima da ponudi u ovom trenutku.
    Asociras da ih sad nema?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by MimiR' View Post
    Asociras da ih sad nema?
    da ih ima valjda bi ih rekao u 2 mjeseca kampanje
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Glenn_Q View Post
    Zasto ti tako sa sigurnošću garantujes da izborom Lekića neće biti promjena? Ne podbadam nego samo pitam.. Pa da oće uradit i pola ovoga što kaže da oće (znam da su političari lažovi) ja bih bio zadovoljan. Dok Filip Vujanović priča neke bajke o standardu i juriša u nove pobjede Lekić je malo realniji priznaćeš. Pritisak na sudstvo i tužilaštvo bi bio krupan korak naprijed, to Vujanović koliko ja vidim do sad nije radio a od Lekića očekujem to.
    Ja sam prilično ubijeđen u to da bi Lekić radio to što govori, tako da ne mislim da to treba da te brine.

Taj pritisak će će se svjesti na nekoliko izjava u javnosti, i to vjerovatno u stilu aktuelnog predsjednika "da se sve u vezi afere X mora detaljno provjeriti" (jer realno predsjednik ne može ništa drugo ni da kaže). Daleko veći javni pritisak stizaće iz redova opozicije, i opozicija ima mnogo veću slobodu da taj pritisak ispolji nego što to ima neko na funkciji predsjednika.

Pritisak na sudstvo i tužilaštvo ne bi bio krupan korak naprijed, jer sudstvo i tužilaštvo ne bi radilo svoj posao bolje nego što ga radi sad. Ljudi iz sudstva će jednostavno putem istih medija poručiti predsjedniku da se ne miješa u nešto što nije nadležnost njegove grane vlasti, i čitava priča će stati na tome.

Pokušaću još jednom da objasnim suštinu problema Crne Gore - korupciju. Korupcija je sistemska pojava, i ne zavisi od personalnih rješenja. Apsurdno je nadati se da se problemi rješavaju tako što se nemoralna osoba smijeni moralnom (čak i da je tu osobu u stvarnom životu moguće naći). Korupcija je sistemska pojava. Ona se ne tjera ni na izborima ni na sudovima.

U situaciji u kojoj je Crna Gora danas - kao država zadojena socijalističkim mentalitetom i uređenjem, koja je u međuvremenu ostala bez novca prije nego što je izvršena ili štaviše uopšte započeta tranzicija - mora imati stepen korupcije državnih institucija koje ima, jer je to u našoj situaciji očekivana društvena pojava. Jedino što uništava korupciju je priliv novca u sistem i reforme koje će dovesti do drastičnog smanjenja vladinih ovlašćenja i uticaja na život ljudi. Jedna stvar koju opozicija ponavlja je tačna - crnogorsko društvo nije slobodno društvo. Ali ne iz razloga koji se stalno pominju (korupcija, kriminal, mafija, itd). Crnogorsko društvo nije slobodno zato što nije ekonomski slobodno - zato što sve zavisi od države.

Jedini
    način da se u Crnoj Gori osjete promjene je da ljudi na njenom čelu budu svjesni vrlo bolnih ekonomskih reformi koje moraju biti sprovedene da bi spriječile katastrofu (što je posao vlade), i da te reforme promovišu i "prodaju" narodu kojem one neće ni malo lako pasti (što je posao predsjednika). Aktivnosti u bilo kom drugom pravcu nikad neće donijeti pozitivnu promjenu u Crnoj Gori, jer ne mogu spriječiti ekonomsko propadanje. A bez stabilizacije ekonomije nema teorije da može biti pravne države.

Samim tim, Lekić će biti nebitan koliko i njegov prethodnik. Prvo zbog toga što nema ustavna ovlašćenja da sam po sebi bude bitan bez kvalitetne vlade koja će obaviti svoj dio posla, a drugo zato što ja u njegovom nastupu nisam primijetio ni djelić ozbiljnog ekonomskog senzibiliteta koji bi ga kvalifikovao za ovu ulogu sve i da imamo kvalitetnu vladu na njegovoj strani. Što je i prirodno, s obzirom da čovjek potiče iz državničke garniture koja korjene vuče u sistemu koji mi moramo da odbacimo u potpunosti.

Međutim, nije najgora stvar u tome što će crnogorski birači po n-ti put izabrati nekog od dva ćoravca, problem je u tome što su crnogorski birači rekli odlučno "ne" svakom ko je ikad pokušao da se "ugura" na političku scenu sa kvalitetnijim i reformskim idejama. Što znači da čak i kad bi postojali ljudi koji su spremni da naprave promjene koje su Crnoj Gori potrebne, sve su prilike da oni neće biti prepoznati od strane birača, nego će se i na idućim izborima birati neki novi Vujanović i Lekić.

Zato kažem da ljudi sami treba da se informišu o situaciji u zemlji, i da je besmisleno gubiti vrijeme i energiju na ljude koji nemaju ni ličnog ni političkog kapaciteta da urade ono što je potrebno da bi do promjena došlo. I ako nekoga stvarno interesuju promjene, a ne navijanje za jednu od dvije koalicije, treba da obrati pažnju na (čuvena riječ) suštinske stvari. Jednom kad prosječni građanin stvarno razumije pravu prirodu problema u kojim se Crna Gora nalazi, lakše će prepoznati ljude na političkoj sceni koji imaju kapacitet da ih riješe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    da ih ima valjda bi ih rekao u 2 mjeseca kampanje
    Veoma jasno ih je rekao, ali neko ko nece da cuje ne moze cuti (;

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Ja sam prilično ubijeđen u to da bi Lekić radio to što govori, tako da ne mislim da to treba da te brine.

Taj pritisak će će se svjesti na nekoliko izjava u javnosti, i to vjerovatno u stilu aktuelnog predsjednika "da se sve u vezi afere X mora detaljno provjeriti" (jer realno predsjednik ne može ništa drugo ni da kaže). Daleko veći javni pritisak stizaće iz redova opozicije, i opozicija ima mnogo veću slobodu da taj pritisak ispolji nego što to ima neko na funkciji predsjednika.

Pritisak na sudstvo i tužilaštvo ne bi bio krupan korak naprijed, jer sudstvo i tužilaštvo ne bi radilo svoj posao bolje nego što ga radi sad. Ljudi iz sudstva će jednostavno putem istih medija poručiti predsjedniku da se ne miješa u nešto što nije nadležnost njegove grane vlasti, i čitava priča će stati na tome.

Pokušaću još jednom da objasnim suštinu problema Crne Gore - korupciju. Korupcija je sistemska pojava, i ne zavisi od personalnih rješenja. Apsurdno je nadati se da se problemi rješavaju tako što se nemoralna osoba smijeni moralnom (čak i da je tu osobu u stvarnom životu moguće naći). Korupcija je sistemska pojava. Ona se ne tjera ni na izborima ni na sudovima.

U situaciji u kojoj je Crna Gora danas - kao država zadojena socijalističkim mentalitetom i uređenjem, koja je u međuvremenu ostala bez novca prije nego što je izvršena ili štaviše uopšte započeta tranzicija - mora imati stepen korupcije državnih institucija koje ima, jer je to u našoj situaciji očekivana društvena pojava. Jedino što uništava korupciju je priliv novca u sistem i reforme koje će dovesti do drastičnog smanjenja vladinih ovlašćenja i uticaja na život ljudi. Jedna stvar koju opozicija ponavlja je tačna - crnogorsko društvo nije slobodno društvo. Ali ne iz razloga koji se stalno pominju (korupcija, kriminal, mafija, itd). Crnogorsko društvo nije slobodno zato što nije ekonomski slobodno - zato što sve zavisi od države.

Jedini
    način da se u Crnoj Gori osjete promjene je da ljudi na njenom čelu budu svjesni vrlo bolnih ekonomskih reformi koje moraju biti sprovedene da bi spriječile katastrofu (što je posao vlade), i da te reforme promovišu i "prodaju" narodu kojem one neće ni malo lako pasti (što je posao predsjednika). Aktivnosti u bilo kom drugom pravcu nikad neće donijeti pozitivnu promjenu u Crnoj Gori, jer ne mogu spriječiti ekonomsko propadanje. A bez stabilizacije ekonomije nema teorije da može biti pravne države.

Samim tim, Lekić će biti nebitan koliko i njegov prethodnik. Prvo zbog toga što nema ustavna ovlašćenja da sam po sebi bude bitan bez kvalitetne vlade koja će obaviti svoj dio posla, a drugo zato što ja u njegovom nastupu nisam primijetio ni djelić ozbiljnog ekonomskog senzibiliteta koji bi ga kvalifikovao za ovu ulogu sve i da imamo kvalitetnu vladu na njegovoj strani. Što je i prirodno, s obzirom da čovjek potiče iz državničke garniture koja korjene vuče u sistemu koji mi moramo da odbacimo u potpunosti.

Međutim, nije najgora stvar u tome što će crnogorski birači po n-ti put izabrati nekog od dva ćoravca, problem je u tome što su crnogorski birači rekli odlučno "ne" svakom ko je ikad pokušao da se "ugura" na političku scenu sa kvalitetnijim i reformskim idejama. Što znači da čak i kad bi postojali ljudi koji su spremni da naprave promjene koje su Crnoj Gori potrebne, sve su prilike da oni neće biti prepoznati od strane birača, nego će se i na idućim izborima birati neki novi Vujanović i Lekić.

Zato kažem da ljudi sami treba da se informišu o situaciji u zemlji, i da je besmisleno gubiti vrijeme i energiju na ljude koji nemaju ni ličnog ni političkog kapaciteta da urade ono što je potrebno da bi do promjena došlo. I ako nekoga stvarno interesuju promjene, a ne navijanje za jednu od dvije koalicije, treba da obrati pažnju na (čuvena riječ) suštinske stvari. Jednom kad prosječni građanin stvarno razumije pravu prirodu problema u kojim se Crna Gora nalazi, lakše će prepoznati ljude na političkoj sceni koji imaju kapacitet da ih riješe.
    BRAVO

Poslato sa Samsung S3
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Pa zar nije i emotivna satisfakcija nešto što čovjeka opredeljuje ili sve mora biti praćeno materijalnom satisfakcijom ???
    Za nas bi bilo ubjedljivo najbolje da svako razmišlja o svom materijalnom interesu.

Miješanje morala i ideala u politiku je malo što dobrog donijelo, istorijski gledano. Materijalne stvari su konkretne, precizne i mjerljive. Moral i ideologija su kod nekoga ovakvi, kod nekoga onakvi, a sveukupno vrlo vruć krompir koji je najbolje ne držati u ruci dok se bavimo politikom.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Veoma jasno ih je rekao, ali neko ko nece da cuje ne moze cuti (;
    ajde ih ti kazi tj ponovi ih posto sam ih ja precuo. ako ti nije tesko

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ajde ih ti kazi tj ponovi ih posto sam ih ja precuo. ako ti nije tesko
    Tesko Mi je, posto gledam tvoje prethodne postove na ovu i slicne teme.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Tesko Mi je, posto gledam tvoje prethodne postove na ovu i slicne teme.
    pa znam , posto niko nije odgovorio pa reko mozda ces ti. ja uporan da saznam te stavove ali sve se svodilo na to da poslije pitanja da se kazu jer ih nije izgovorio bar da sam ja cuo. obicno ljudi nestanu ili zacute, kao sto vidim i ti nastavio Lekicevim cipelama.
    mora da su vam slicni stavovi ali ih ne iznosite u javnost

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa znam , posto niko nije odgovorio pa reko mozda ces ti. ja uporan da saznam te stavove ali sve se svodilo na to da poslije pitanja da se kazu jer ih nije izgovorio bar da sam ja cuo. obicno ljudi nestanu ili zacute, kao sto vidim i ti nastavio Lekicevim cipelama.
    mora da su vam slicni stavovi ali ih ne iznosite u javnost
    Jednostavno nema potrebe objasnjavati ti nesto sto i sam znas.

Page 95 of 119 FirstFirst ... 4585919293949596979899105 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)