Ja sam vec pisa' o tome danas,kako je poznanik mog' brata sinoc i preksinoc isa' po selima na $everu i kupio licne karte od baba i djedova za glasanje,nemam potrebu da izmisljam,to je tako ka' sto sam napisa' ali nije nista novo,to se zna odavno
Ja sam vec pisa' o tome danas,kako je poznanik mog' brata sinoc i preksinoc isa' po selima na $everu i kupio licne karte od baba i djedova za glasanje,nemam potrebu da izmisljam,to je tako ka' sto sam napisa' ali nije nista novo,to se zna odavno
Nadam se da velika vecina gradjana u Crnoj Gori zeli nesto bolji zivot, tj. zeli neku vrstu promjena. Filip ne donosi nikakve promjene, donosi samo odugovlacenje ili pogorsanje loseg stanja.
Ja sam za Lekica zato sto on prestavlja neku nadu za promjenama. Izgleda mi kako pametan covjek, na mjestu, pravi izbor da se pokusaju neke promjene... minijaturne ali makar nesto. Ako se on izabere, mozda se nesto pokrene s mrtve tacke. Tako da izmedju nade za necim i nicim, biram ovo prvo.
Bez prevelikog analiziranja, moje misljenje je da glasovi u nedelju znace sledece:
NE GLASAM: nista (ne glasas jer se u nista ne nadas)
Vujanovic: nista (dokazao za 10 godina ide kako ga struja nosi)
Lekic: neka promjena (mozda nesto dobrog moze i donjet, valja probat)
Release Yourself
Misliš li da bilo koga u ovom trenutku interesuju moguće minorne promjene personalnog tipa?
Inače, da se ne lažemo, imali su građani Crne Gore mnogo drugih, boljih opcija, sa potencijalom za konkretne promjene u zadnjih desetak godina. Naročito na predsjedničkim izborima.
Tako da bih ja kao četvrtu stavku tvom spisku dodao da svaki glas ili potpis koji nije dat Hajdukoviću ili Bojoviću je primjer glasanja po nacionalnom i partijskom ključu i odbijanja konkretnih promjena. Činjenica da ti ljudi nisu uspjeli dokazuje da narod u ogromnoj većini ne želi promjene, i da većina ljudi samo želi da pobijedi onaj vječiti rival za koga oni navijaju.
To nije "valjalo probat", ali eto valja probat da se dovede u fotelju lik iz iste političke garniture koja je izrodila aktuelnu vlast (i sam dio nje svojeveremno).
madgod, oces da apstiniras? Aj onda apstiniraj, kumim te kapicom..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
To što ja apstiniram ne znači da ne želim da utičem na druge ljude da počnu da razmišljaju svojom glavom.
Ja mislim da je moj cilj mnogo važniji od promovisanja aktuelnih predsjedničkih kandidata.
Zasto ti tako sa sigurnošću garantujes da izborom Lekića neće biti promjena? Ne podbadam nego samo pitam.. Pa da oće uradit i pola ovoga što kaže da oće (znam da su političari lažovi) ja bih bio zadovoljan. Dok Filip Vujanović priča neke bajke o standardu i juriša u nove pobjede Lekić je malo realniji priznaćeš. Pritisak na sudstvo i tužilaštvo bi bio krupan korak naprijed, to Vujanović koliko ja vidim do sad nije radio a od Lekića očekujem to.
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
A svjestan sam i ja da je tako, ali se opet nesto nadam sa Lekicem jer ne potencira nikakvo srpstvo nego je u svemu umjeren i veoma prihvatljiv a dobit ce glasove srpske populacije. Lekic bi trebao dobit dosta glasova, pitanje je samo koliko ljudi ce, uprkos svemu, opet dat glas DPS-u.
Release Yourself
Pa zar nije i emotivna satisfakcija nešto što čovjeka opredeljuje ili sve mora biti praćeno materijalnom satisfakcijom ??? Nije valjda da misliš da je bilo ko sa foruma uložio novac u kampanju nekog od kandidata samo što se slažem da DPS koristi zapošljavanje u državni sektor kako bi motivisao priču za podršku Vujanoviću![]()
deuscroix
Ja ne mogu da shvatim da neko ne izlazi na izbore samo za to sto misli da su svi isti i zbog slicnih glupih razloga.Daj brate,pruzimo covjeku sansu,ovi nista zivo nisu napravili 20 godina zasto da ne pruzimo nekome drugome sansu,zasto se pravimo ka' da nam ruze cvjetaju,e ne znam,ne razumijem stvarno,nisam pametan...
Last edited by Pterodaktil; 05-04-13 at 23:08.
Zadnja poruka predsjedničkog kandidata pred šutnju je: imaću stavove (futur I). Itd.
Pa ovo je komedija
Slažem se.
Crna Gora je već doživjela poraz samim tim što jedan Rade Bojović ima 2000 potpisa i što su ova dvojica izabrana kao najbolje što crnogorsko društvo ima da ponudi u ovom trenutku.
Last edited by johnny bravo; 05-04-13 at 23:36.
In vino veritas
Ja sam prilično ubijeđen u to da bi Lekić radio to što govori, tako da ne mislim da to treba da te brine.
Taj pritisak će će se svjesti na nekoliko izjava u javnosti, i to vjerovatno u stilu aktuelnog predsjednika "da se sve u vezi afere X mora detaljno provjeriti" (jer realno predsjednik ne može ništa drugo ni da kaže). Daleko veći javni pritisak stizaće iz redova opozicije, i opozicija ima mnogo veću slobodu da taj pritisak ispolji nego što to ima neko na funkciji predsjednika.
Pritisak na sudstvo i tužilaštvo ne bi bio krupan korak naprijed, jer sudstvo i tužilaštvo ne bi radilo svoj posao bolje nego što ga radi sad. Ljudi iz sudstva će jednostavno putem istih medija poručiti predsjedniku da se ne miješa u nešto što nije nadležnost njegove grane vlasti, i čitava priča će stati na tome.
Pokušaću još jednom da objasnim suštinu problema Crne Gore - korupciju. Korupcija je sistemska pojava, i ne zavisi od personalnih rješenja. Apsurdno je nadati se da se problemi rješavaju tako što se nemoralna osoba smijeni moralnom (čak i da je tu osobu u stvarnom životu moguće naći). Korupcija je sistemska pojava. Ona se ne tjera ni na izborima ni na sudovima.
U situaciji u kojoj je Crna Gora danas - kao država zadojena socijalističkim mentalitetom i uređenjem, koja je u međuvremenu ostala bez novca prije nego što je izvršena ili štaviše uopšte započeta tranzicija - mora imati stepen korupcije državnih institucija koje ima, jer je to u našoj situaciji očekivana društvena pojava. Jedino što uništava korupciju je priliv novca u sistem i reforme koje će dovesti do drastičnog smanjenja vladinih ovlašćenja i uticaja na život ljudi. Jedna stvar koju opozicija ponavlja je tačna - crnogorsko društvo nije slobodno društvo. Ali ne iz razloga koji se stalno pominju (korupcija, kriminal, mafija, itd). Crnogorsko društvo nije slobodno zato što nije ekonomski slobodno - zato što sve zavisi od države.
Jedini način da se u Crnoj Gori osjete promjene je da ljudi na njenom čelu budu svjesni vrlo bolnih ekonomskih reformi koje moraju biti sprovedene da bi spriječile katastrofu (što je posao vlade), i da te reforme promovišu i "prodaju" narodu kojem one neće ni malo lako pasti (što je posao predsjednika). Aktivnosti u bilo kom drugom pravcu nikad neće donijeti pozitivnu promjenu u Crnoj Gori, jer ne mogu spriječiti ekonomsko propadanje. A bez stabilizacije ekonomije nema teorije da može biti pravne države.
Samim tim, Lekić će biti nebitan koliko i njegov prethodnik. Prvo zbog toga što nema ustavna ovlašćenja da sam po sebi bude bitan bez kvalitetne vlade koja će obaviti svoj dio posla, a drugo zato što ja u njegovom nastupu nisam primijetio ni djelić ozbiljnog ekonomskog senzibiliteta koji bi ga kvalifikovao za ovu ulogu sve i da imamo kvalitetnu vladu na njegovoj strani. Što je i prirodno, s obzirom da čovjek potiče iz državničke garniture koja korjene vuče u sistemu koji mi moramo da odbacimo u potpunosti.
Međutim, nije najgora stvar u tome što će crnogorski birači po n-ti put izabrati nekog od dva ćoravca, problem je u tome što su crnogorski birači rekli odlučno "ne" svakom ko je ikad pokušao da se "ugura" na političku scenu sa kvalitetnijim i reformskim idejama. Što znači da čak i kad bi postojali ljudi koji su spremni da naprave promjene koje su Crnoj Gori potrebne, sve su prilike da oni neće biti prepoznati od strane birača, nego će se i na idućim izborima birati neki novi Vujanović i Lekić.
Zato kažem da ljudi sami treba da se informišu o situaciji u zemlji, i da je besmisleno gubiti vrijeme i energiju na ljude koji nemaju ni ličnog ni političkog kapaciteta da urade ono što je potrebno da bi do promjena došlo. I ako nekoga stvarno interesuju promjene, a ne navijanje za jednu od dvije koalicije, treba da obrati pažnju na (čuvena riječ) suštinske stvari. Jednom kad prosječni građanin stvarno razumije pravu prirodu problema u kojim se Crna Gora nalazi, lakše će prepoznati ljude na političkoj sceni koji imaju kapacitet da ih riješe.
Za nas bi bilo ubjedljivo najbolje da svako razmišlja o svom materijalnom interesu.
Miješanje morala i ideala u politiku je malo što dobrog donijelo, istorijski gledano. Materijalne stvari su konkretne, precizne i mjerljive. Moral i ideologija su kod nekoga ovakvi, kod nekoga onakvi, a sveukupno vrlo vruć krompir koji je najbolje ne držati u ruci dok se bavimo politikom.
pa znam , posto niko nije odgovorio pa reko mozda ces ti. ja uporan da saznam te stavove ali sve se svodilo na to da poslije pitanja da se kazu jer ih nije izgovorio bar da sam ja cuo. obicno ljudi nestanu ili zacute, kao sto vidim i ti nastavio Lekicevim cipelama.
mora da su vam slicni stavovi ali ih ne iznosite u javnost
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks