Naravno da zavisi. Veca kompresija znaci da se propeler brze okrece. Ako se propeler brze okrece, to znaci da se brze i trosi. Ako non stop vozis puni gas ili krstaris na 2.000 rpm, razlika u trajanju turbine ce ti biti drasticna.
Traju duze zato sto postoji obrnuta proporcionalnost izmedju snage/obrtnog momenta i dugovjecnosti. Toyota u rav 4 iz 2.2L motora izvlaci 30ks manje od VW tiguana iz 2.0L motora. Naravno da bi trebalo da turbina u tojoti nadzivi onu u tiguana, jer se ona u tiguana vise i cesce vrti.
Ovo je sve banalizovanje, ali ti je jasno o cemu pricam.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
hahahahahahahahahahah kais/lanac pokrece pumpu od goriva? bravo fabija prevazisao si samog sebe
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
ahahahah jeli moguce ovo da pises covjece?? Ti se ladno sprdas samnom. Ja pricam o pumpi za gorivo, a ne o bosh pumpi koju pokrece zupcasti kais/lanac.
Pumpa za gorivo dodje u rezervoar i to gorivo u koje "pliva" istovremeno je i hladi, a kad je tog goriva malo pumpu nema sto da hladi, auto se tako vozi na minimum ona se konstantno grije i posle odredjenog vremena crkava. Isto kao sto vecina plinasa vozi auto bez kapi goriva, pumpa naprazno druka i posle odredjenog vremena crkne.
Pricamo o glavnoj pumpi, CR pumpa, PD pumpa...pricamo o diznama i pumpi kod motora, procitaj malo bolje ili se informisi...ili mozda nisi znao da postoji jedna pumpa, glavna kod motora.
Daj sad jos jedan hahahaha ali duzi od ovoga gore...
Ja pricam o pumpi koja ide kod motora, i diznama. Svaki dizel moze da radi bez pumpe u rezervar jedino ne bi mogao da upali ako ostane bez nafte. Ja nisam cuo da je nekome crkla pumpa u rezervar na dizela.
Last edited by Fabia_Elegance!; 24-10-12 at 17:17.
TAKUMI
Pa Bosch pumpa ne pravi problem, problem prave PD pumpe i dizne.
Ovo:
Seat Ibiza 2003, 101 KS, 130 000 km, 4*600 eura za dizne.
TAKUMI
Ne znaci. Znaci da ako dodas audiu S4 65ks sa dva klika, znaci da ces za svaki KS preko 250 dodatno da opteretis turbine. Ja bih tebe, u ime svih nas, zamolio da se ne blamiras jeftinim pokusajima da izvrnez neciju pricu kako bi izaslo na tvoje.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Ne pricamo o S4 (ti jedino znas da postoji taj S4, drugo nista), pricamo o dizel motorima kojima crkavaju pumpe, dizne, turbine u rekordnom roku.
Imas Toyotu sa 116 KS, imas VW sa 115 KS. CR i PD. Pogledaj malo po internetu kako stoje stvari.
TAKUMI
Ok ok, ali zavisi sve, kazem ti nisam sreo mnogo 1.9 da imaju taj problem.. I pored svega toga uzeo bih passata u tom cjenovnom rangu prije nego mnoogo vise problematicne renoe npr. Skoro nam je dosao momak sa kliom 1.5dci koji se zamalo zaplakao kad je morao da kesira diznu 700e. Kupio je i prodao ga posle par dana.
Znas li kako se zaplakao momak kad sam mu rekao da su mu crkle 3 dizne od 4, i da bi bilo dobro da uzme sve, po 600?
TAKUMI
Nije ni cudo vjeruj mi. Dostina se zaleti ima 3-4000 kesa i odma poleti da kupi auto koje malo trosi, lijepo izgleda, nerazmisljajuci sto kupuje, koji su problemi i koliko je odrzavanje. Posle se hvataju za glavu i slijedi prica sto ce meni ovo trta vrta. Ne vezano sa ovim skoro se presmijah kad mi je komsija dosao sa S8 starim, a nema sto se veli gaca na guzicu, samo ga cekam da mu crkne nesto ima da ga parkira u dvoriste na duzi vremenski period. Ocu da kazem da ne razmisljaju samo oce da voze S8..Odusevljeni su njim a ne pitaju se zasto se prodaje 3000e. Katastrofa
Daj neku statistiku, koji dizli imaju najvise problema, da vidimo da li se poklapa sa mojom?
TAKUMI
Pa evo rekao sam ti vec, renoi u nasem slucajumozda je samo slucajnost ali tako je..
Pa to je i kod mene...i kad kazem da su smece onda se jave neki uljezi i kazu da je dCi motor najbolji.
TAKUMI
I mene interesuje statistika koliko renoa sa dci motorom od 2007 god je doslo sa problemom dizni,posto recimo u alijans kazu da do 2007god motori imaju problema sa diznama ovi posle ne. Tdi je svakako moj sledeci izbor
Eo imam 2 pitanja dje cu nac da trgujem:
1. Euro kuku (ili obicnu) za mercedes 124
2. Celicne felme za Daciu Sandero Stepwey
Pricamo o turbinama i o trosenju istih, a ti samo bjezis sa teme. U stvari mi i ne polemisemo.
Toyota performansama i dizajnom nikad nije mogla da se primakne evropljanima. Danas jedan audi ili bmw moze da napravi 2.2 dizel sa 115ks koji ce nadzivjeti svaku tojotu, ali to je evropljanima danas smijesno. Ta turbina u tojoti se ni ne vrti, nije ni cudo sto duze traje.
Ajmo o turbinama. Vidim da ne znas pa ajde da ti objasnim neke stvari.
Prvo, svaka turbina se vrti do svog maksimuma, svaka turbina ima maksimalni broj obrtaja koji zavisi od polozaja lopatica i pritiska izduvne grane.
Te brojke se krecu od 130 000 do 150 000 rpm (full load). Turbina na 2.0 D4-D se vrti na 140 000 rpm pri ful loadu, taj broj je slican Garretu koji ide na 1.9 TDI PD sa 115 KS. Zasto na Toyotu traje vise? Zato sto je to IHI turbina, a na 1.9 TDI ide posrani Garret.
Dalje, Toyota ima 2.2 D-CAT sa 177 KS. Eto, da ne bi rekao da ne prave jake dizle.
Pa i sad se radi 2.0 TDI sa 110 KS. To nije zbog toga sto ne mogu nego zbog registracije i drugih troskova.
Znaci VW ima 2.0 TDI sa 110 KS, koji ima Siemens dizne koje crkavaju, i to ti znaju svi majstori (pitaj majstore i na forum i van foruma). Vidis da ima malo snage a opet ne radi?
Zakljucak: nije problem imati 200 KS, treba izdrzati 200 KS. Sa Bosch i Siemens elektronikom to ne moze. Denso radi bez problema 20 godina, zato sto je napravljen da traje. To je jedina elektronika, jedini djelovi koji rade kako treba. Evo sad su poceli da rade VVTi sa Borg Warnerom i kita, odmah.
Svaka ti je ka Njegoseva.
TAKUMI
A cuveno pitanje, ima li kod nas djelova za japance? Na primjer, trebaju mi polovna vrata ili hauba za tojotu, ima li toga po nasim otpadima?
Polovnih djelova slabo ima.. Ja za svoju hondu nema sanse polovne djelove da kupim samo novo, a ponekad se i za novi ceka. Koja je toyota u pitanju?
Samo pitam uopsteno za djelove polovne za japance, primjer sam naveo za tojotu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks