Page 318 of 2536 FirstFirst ... 2182683083143153163173183193203213223283684188181318 ... LastLast
Results 7,926 to 7,950 of 63386

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Sad bez zajebancije ali stvarno ova auta koja si nabrojao osim honde su sto se enterijera tice smece i opet demantujes sebe vozeci bmw.... sto ne uzmes corolu sto sebe mucis kao i sa telefonom? Niko nista ne zna svi smo na glavu padali i svi ovi sto voze evropska auta,1.9tdi je smece? Daj ne sprdajte se vise

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bosko, znas li koliko me zanima rasprava sa tobom kad su ta auta u pitanju?
    Nimalo.
    Znas zasto? Zato sto nisi upoznat sa tim.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Treba li mi bolje upoznavanje od izvodjenja nove rav4 iz salona kojoj kad upres u plastiku ona krca,kojoj se posle tri mjeseca izlizala rucica mjenjaca,kojoj je na 130000 drugi put mijenjano kvacilo.... nije to rasprava to su cinjenice koje su takve kakve jesu,o mehanickom dijelu necu da pricam jer ne znam puno ali znam da samo odje ne valja 1.9tdi.... Zaato vozis bmw?????????

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja vozim BMW jer ga popravljam sam i ne moram ni za sta da idem kod majstora. Inace kad bih morao kod majstora, odavno bih bankrotirao.

Kod 1.9 TDI motora ne valja: MAF, ATS, turbina, dizne, zamajac, pumpa, N75...
    Ovi su problemi koji su prisutni kod svakog TDIa.

Vozim MLa, 2009, 38 000 km ima, plastika krci dok auto stoji, a ako stavis prst...
    RAV kosta 23000 eura, ovaj je kostao 54 000 eura. Do sad je bilo kvarova da kupis jedan RAV.
    Poslije 3 mjeseca se izlizala rucica od mjenjaca? LOL

Ako crkne lamela 2 puta na 130 000 km...ja tu krivim vozaca. Ako je fabricka bila losa, zar je morala i ova zamjenska da bude losa?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Ja vozim BMW jer ga popravljam sam i ne moram ni za sta da idem kod majstora. Inace kad bih morao kod majstora, odavno bih bankrotirao.

Kod 1.9 TDI motora ne valja: MAF, ATS, turbina, dizne, zamajac, pumpa, N75...
    Ovi su problemi koji su prisutni kod svakog TDIa.

Vozim MLa, 2009, 38 000 km ima, plastika krci dok auto stoji, a ako stavis prst...
    RAV kosta 23000 eura, ovaj je kostao 54 000 eura. Do sad je bilo kvarova da kupis jedan RAV.
    Poslije 3 mjeseca se izlizala rucica od mjenjaca? LOL

Ako crkne lamela 2 puta na 130 000 km...ja tu krivim vozaca. Ako je fabricka bila losa, zar je morala i ova zamjenska da bude losa?
    To sve sto si naveo kao kvarove kod 1.9 je potrosna roba. Kod nas uvoze najgore smece iz evrope, jer samo najjeftinije moze da se proda. Nema auta koje je preslo ispod 300.000 eur a da ga kupe ovi sa placa. 2008 passata kupuju za 4.000 eur. Taj auto je potrosen i place za remontom. Turbina je potrosena, kao i pakne, gume, ulje...

Da su kod nas tojote popularne kao vw vidio bi kakvo bi smece iz evrope pokupili. Kod nas je bitno da puni oci za sto manje para.

BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Potrosna roba su gume, filteri, sijalice, pakne, diskovi....i sve drugo koje ima rok trajanja, tj. sve koje fabricki ima neki zivotni vijek od npr. 10 000 km (ulje), kais 90 000....
    Kako mogu MAF, N75, PD, turbina.....da budu potrosna roba?
    Zaboravi placeve...imas grdilo automobila koji su kupljeni u diler sa 0 km...imaju uzasnih problema.
    I skoro svaki diler imam nekog druga ili poznanika koji mi prica o kvarovima i price su nevjerovatne.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Maf,n75,pd,turbina,dizne to su stvari koje nikad ne crkavaju?? Ili mogu ali posle 2000000 km? Uspu 5e i voze na rezervu pa se cude sto bi ovo... Auto kupljeno sa 0 km ima garanciju,a pricaju ti ljudi koji kako kazes pojma nemaju.... Bora 1.9 tdi uzeta nova 2003god do sad ima 150000 samo sa servisima i produvavanjem protokmjera 2 puta,Audi 1.9tdi 2003g 130ks motor 4god kod sadasnjeg vlasnika koji je pored redovnih servisa jednom zamijenio kvacilo i kraj spone i to je sve a uzet je sa "130000" sad je na 250000,pasat 1.9 tdi 130ks 2000god 4-5 god kod sadasnjeg vlasnika takodje redovan servis i 80e neki kvar oko mjenjaca sto je bio cim ga je uzeo,reno megan 1.9dci cipovan sa 130 na 165ks uzet sa 90000 (vec je bio cipovan) prodat sa 190000 jednom zamijenjen lezaj u tocak pored naravno redovnih servisa... Svi ovi ljudi ne voze auto na rezervu od goriva,rade redovne servise i ne zale na to tako da ne znam o cemu vise da pricamo i ovo su sve ljudi sa kojima sam jako blizak i znam sto je i kako. Tako da posle iskustva ovih ljudi sa 1.9 tdi,dci ja nemam potrebe da razmisljam dalje i slusam price pricine rekla kazala... je li taj ml jos u garanciju?

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    2,942 Posts

Na Land rover Freelander 2002 mi se pojavila žuta signalna lampica sa znakom uzvika nakon što mi je gorivo došlo do kraja (upalila se žuta sa kojom se može još 70tak km preć). Usuo sam gorivo i jedva upalio. Ne znam ni što mi bi da ga iscijedim do žute ali dobro.
    Dođoh doma, očistio sam pumpu (iako sam to radio prije manje od godinu) ovog puta je sitka bila skoro pa začepljena od mulja.
    Auto upali, radi normalno po zvuku i ide ok ali žuta lampica i dalje gori. Ima znak uzvika u sebi. Kad dam kontakt i zaverglam i ne upali čuje se tihi "ksssssssss" zvuk.
    Prije nego odem kod majstora na dijagnostiku, zna li ko što mu može bit? Pumpa? Valjda ne bi palio da je pumpa crkla? Ili filter goriva začepljen pa nema dotok goriva kakav treba?
    Svakako ću kod majstora nego da priupitam. Ovaj žuti signal izgleda kao pumpa ili motor i ima znak uzvika u sebi.
    Last edited by hercules; 24-10-12 at 09:40.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by bosko10 View Post
    Maf,n75,pd,turbina,dizne to su stvari koje nikad ne crkavaju?? Ili mogu ali posle 2000000 km? Uspu 5e i voze na rezervu pa se cude sto bi ovo... Auto kupljeno sa 0 km ima garanciju,a pricaju ti ljudi koji kako kazes pojma nemaju.... Bora 1.9 tdi uzeta nova 2003god do sad ima 150000 samo sa servisima i produvavanjem protokmjera 2 puta,Audi 1.9tdi 2003g 130ks motor 4god kod sadasnjeg vlasnika koji je pored redovnih servisa jednom zamijenio kvacilo i kraj spone i to je sve a uzet je sa "130000" sad je na 250000,pasat 1.9 tdi 130ks 2000god 4-5 god kod sadasnjeg vlasnika takodje redovan servis i 80e neki kvar oko mjenjaca sto je bio cim ga je uzeo,reno megan 1.9dci cipovan sa 130 na 165ks uzet sa 90000 (vec je bio cipovan) prodat sa 190000 jednom zamijenjen lezaj u tocak pored naravno redovnih servisa... Svi ovi ljudi ne voze auto na rezervu od goriva,rade redovne servise i ne zale na to tako da ne znam o cemu vise da pricamo i ovo su sve ljudi sa kojima sam jako blizak i znam sto je i kako. Tako da posle iskustva ovih ljudi sa 1.9 tdi,dci ja nemam potrebe da razmisljam dalje i slusam price pricine rekla kazala... je li taj ml jos u garanciju?

Izasao iz garancije, prije godinu i po.
    Dizne i pumpa ne crkavaju zbog toga sto neko vozi na rezervu, MAF ne crkava zbog toga sto neko vozi na rezervu, ni MTS, ni N75, ni turbina...nego zbog toga sto su nekvalitetne.
    Cekaj, tebi je neko rekao da je rijesio problem PRODUVAVANJEM PROTOKOMJERA?
    TAKUMI

nickkk Guest

da vise covjek prica,a da manje zna o kolima od ovoga fabije jos nisam gledao.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Izasao iz garancije, prije godinu i po.
    Dizne i pumpa ne crkavaju zbog toga sto neko vozi na rezervu, MAF ne crkava zbog toga sto neko vozi na rezervu, ni MTS, ni N75, ni turbina...nego zbog toga sto su nekvalitetne.
    Cekaj, tebi je neko rekao da je rijesio problem PRODUVAVANJEM PROTOKOMJERA?
    Ko ti kaze da je rijesen problem produvavanjem protokomjera??? Ko je pominjao problem dizni i pumpi???? A dizne i pumpa bas ne crkavaju od voznje na rezervu.... LOL

Koliko mercedes daje garanciju na nova vozila? Da nije godinu ipo? A obzirom da ima 38000 na satu zbog km nije izasao iz garancije osima ako nije vraceno 200000 pa se sad poceo kvarit?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa napisao si: Bora 1.9 tdi uzeta nova 2003god do sad ima 150000 samo sa servisima i produvavanjem protokmjera 2 puta.

Zasto su ga produvavali?

Benz je kupljen u Ljetopis, 2009e, i istekla je garancija zato sto je proslo 2 godine. Kilometraza nema veze sa garancijom.
    Ne znam zasto pricas kad ne znas.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

Pa napisao si: Bora 1.9 tdi uzeta nova 2003god do sad ima 150000 samo sa servisima i produvavanjem protokmjera 2 puta.

Zasto su ga produvavali?

Benz je kupljen u Ljetopis, 2009e, i istekla je garancija zato sto je proslo 2 godine. Kilometraza nema veze sa garancijom.
    Ne znam zasto pricas kad ne znas.
    Zasto su ga produvali ne znam ali ti kazem da je to jedina investicija na tom autu osim redovnih bila za skoro 10godina. Sto ti tu nije jasno? Nabrojao sam ti jos kola za koje ti navodis da su smeca a nema kvarova nema nicega od te tvoje price... ili se ti susreces samo sa ragama ili je opet neki hejt u pitanju

A da u zaboravio sam da ti oni daju dvije god pa ih nije briga za km ,dok za "smeca" ide garancija 4god

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Opet mi pricas price, tudje, i to danas kad znamo da ljudi kriju ako su se zajebali na jedan ili drugi nacin.

Ja ti pricam iz iskustva.
    Stavi na vagu iskustvo i rekla kazala pa da vidimo sto ce da tezi vise.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    36 Posts

Opet mi pricas price, tudje, i to danas kad znamo da ljudi kriju ako su se zajebali na jedan ili drugi nacin.

Ahahahah, L O L !!

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

O cemu pricas oli mi rec? Ja sam sa tim ljudima svaki dan i svaki dan gledam,vozim se i vozim ta auto,polovina mi je bliza rodbina i odlicno znam svu istoriju tih auta...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Potrosna roba su gume, filteri, sijalice, pakne, diskovi....i sve drugo koje ima rok trajanja, tj. sve koje fabricki ima neki zivotni vijek od npr. 10 000 km (ulje), kais 90 000....
    Kako mogu MAF, N75, PD, turbina.....da budu potrosna roba?
    Zaboravi placeve...imas grdilo automobila koji su kupljeni u diler sa 0 km...imaju uzasnih problema.
    I skoro svaki diler imam nekog druga ili poznanika koji mi prica o kvarovima i price su nevjerovatne.
    SVAKI MEHANICKI DIO je potrosna roba. Pa to moze da zakljuci svaka osoba koja ima mozak i mrvicu se ukljuci. Turbina je iskljucivo mehanicki dio i ima vijek trajanja isto kao i klipovi, ventili, zamajac, kvacilo, zupcanici itd.

Vijek trajanja tih djelova NAJPRIJE zavisi od odrzavanja i tacka. Zaviri ispod haube prosjecnog auta u CG i vidjeces da je pola crijeva izlijepljeno selotejpom, super lijepkom, selnama, stegama. Pola ljudi ne mijenja ulje jer mu auto trosi pa misli da je dovoljno samo da se dosipa.

Nijesmo mi mjerilo pouzdanosti i svaka prica ovo je bolje od onoga je presmijesna. Jedino o cemu mozemo polemisati jeste broj kvarova u garanciji, jer se nova auta moraju odrzavati kod ovlascenog servisa i tu dosta dobro pratimo svijet.

A te price koje tebi pricaju, pricaju i meni i svima kojima stignu. U roksped nedjeljno servisiraju stotine auta a jos pricaju price o golfu iz 2008. Kad bi znali da rade kao sto znaju da pricaju, pola kvarova se ne bi desavalo.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahahhaha sto radi momak... Mora da mu japanci doniraju nesto da ih brani i hvali odje na forum... cu 1.9tdi nedoder on svasta laje za njega, to samo moze cika fabia :welcoming:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Cekaj, kazes da je potrosna roba svaki mehanicki dio?
    Dobro, klipovi, karike, zamajac, ventili...sve to da rikne na 40 000 km? Sve je OK jer je to potrosna roba?
    Koji je vijek trajanja turbine?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Cekaj, kazes da je potrosna roba svaki mehanicki dio?
    Dobro, klipovi, karike, zamajac, ventili...sve to da rikne na 40 000 km? Sve je OK jer je to potrosna roba?
    Koji je vijek trajanja turbine?
    Ti si nemoguc. Da, to sam rekao. Svaki mehanicki dio koji se pokrece je potrosna roba.

Pakne se trose na 20.000-50.000km, diskovi na 100.000, a klipovi na mnogo vise. Poenta je da se SVAKI DIO trosi. Ne znam zasto se pravis lud kad znas i sam da je tako.

Vijek trajanja turbine zavisi od proizvodjaca, kompresije, servisnih intervala vozila, nacina voznje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo citam i ne vjerujem sto covjek ispisa za 1.9tdi.. Da kupujem dizela do 5000e jedino sto bi uzeo je passat 1.9tdi. Fabija naravno da su to sve potrosni djelovi, ne pricam ovo "rekla kazala" nego iz iskustva, jer sam od malena uz oca radio oko kola. Zivotni vijek turbine se nenormalno moze skratiti i sipanjem pogresnog ulja u motor, nacinom voznje, agresivnim chipom (kod nas se vozi mnoogo chipovanih dizela), zacepi se neko od crijeva turbina se ne hladi i opet ode, ima tu jos dosta toga... Ti kazes da ne zavisi voznja u rezervu za zivotni vijek pumpe goriva??? Bas ne vjerujem da si ovo napisao, pumpa se sama od sebe grije, gorivo je tu davje hladi, a kad nema goriva dolazi do pregrijavanja i jednostavno pumpa crkava.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nisam znao da zivotni vijek turbine zavisi od kompresije.

Znam ja se trosi svaki dio, odlicno znam, samo me kopka zasto ti djelovi kod Lexusa ili Infinitija traju 4-5 puta duze nego kod BMWa, Mercedesa ili Audija?

Zbog cega Boschovi MAFovi crkavaju brzo? Zasto to nije problem sa Denso MAFovima?
    Zasto ZF letva volana na ove njemce traje 90-120 000, dok japanske po 400-500 000?

Ovi djelovi - turbine, dizne, pumpe, glave, ventili, klipovi........treba da traju duuuuugo. To nisu djelovi kojima je odredjen zivotni vijek. Nisam nikad vidio servisnu knjizicu gdje pise da je preporucljivo zamijenit klipove na 90 000, pa ni na 300 000.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by DzOnI93 View Post
    pumpa se sama od sebe grije, gorivo je tu davje hladi, a kad nema goriva dolazi do pregrijavanja i jednostavno pumpa crkava.

Tu se vidi koliko znas i koliko lupas.
    Kad nema goriva, motor se gasi, i pumpa ne radi vise. A ako ne radi, znaci da se ne grije, a ako se ne grije, ne moze da dodje do pregrijavanja. A ako ne moze da dodje do pregrijavanja, onda ne moze da crkne (zbog toga).
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    990
    Thanked in
    534 Posts

oces reci da pumpa od goriva ne radi kada ne radi motor?
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

fabia je dokazao da auto ne trosi gorivo takodje
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Page 318 of 2536 FirstFirst ... 2182683083143153163173183193203213223283684188181318 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)