Page 319 of 2536 FirstFirst ... 2192693093153163173183193203213223233293694198191319 ... LastLast
Results 7,951 to 7,975 of 63386

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Nisam znao da zivotni vijek turbine zavisi od kompresije.

Znam ja se trosi svaki dio, odlicno znam, samo me kopka zasto ti djelovi kod Lexusa ili Infinitija traju 4-5 puta duze nego kod BMWa, Mercedesa ili Audija?

Zbog cega Boschovi MAFovi crkavaju brzo? Zasto to nije problem sa Denso MAFovima?
    Zasto ZF letva volana na ove njemce traje 90-120 000, dok japanske po 400-500 000?

Ovi djelovi - turbine, dizne, pumpe, glave, ventili, klipovi........treba da traju duuuuugo. To nisu djelovi kojima je odredjen zivotni vijek. Nisam nikad vidio servisnu knjizicu gdje pise da je preporucljivo zamijenit klipove na 90 000, pa ni na 300 000.
    Naravno da zavisi. Veca kompresija znaci da se propeler brze okrece. Ako se propeler brze okrece, to znaci da se brze i trosi. Ako non stop vozis puni gas ili krstaris na 2.000 rpm, razlika u trajanju turbine ce ti biti drasticna.

Traju duze zato sto postoji obrnuta proporcionalnost izmedju snage/obrtnog momenta i dugovjecnosti. Toyota u rav 4 iz 2.2L motora izvlaci 30ks manje od VW tiguana iz 2.0L motora. Naravno da bi trebalo da turbina u tojoti nadzivi onu u tiguana, jer se ona u tiguana vise i cesce vrti.

Ovo je sve banalizovanje, ali ti je jasno o cemu pricam.
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    oces reci da pumpa od goriva ne radi kada ne radi motor?
    Ne, ne radi, jer pumpu pokrece kais/lanac.

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Traju duze zato sto postoji obrnuta proporcionalnost izmedju snage/obrtnog momenta i dugovjecnosti. Toyota u rav 4 iz 2.2L motora izvlaci 30ks manje od VW tiguana iz 2.0L motora. Naravno da bi trebalo da turbina u tojoti nadzivi onu u tiguana, jer se ona u tiguana vise i cesce vrti.

Ovo je sve banalizovanje, ali ti je jasno o cemu pricam.
    Znaci ako ima vise snage onda se turbina vrti vise, tj. broj obrtaja turbine raste sa brojem konja?
    Daj molim te...prestani sa blamazom.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    990
    Thanked in
    534 Posts

hahahahahahahahahahah kais/lanac pokrece pumpu od goriva? bravo fabija prevazisao si samog sebe
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tu se vidi koliko znas i koliko lupas.
    Kad nema goriva, motor se gasi, i pumpa ne radi vise. A ako ne radi, znaci da se ne grije, a ako se ne grije, ne moze da dodje do pregrijavanja. A ako ne moze da dodje do pregrijavanja, onda ne moze da crkne (zbog toga).
    ahahahah jeli moguce ovo da pises covjece?? Ti se ladno sprdas samnom. Ja pricam o pumpi za gorivo, a ne o bosh pumpi koju pokrece zupcasti kais/lanac.
    Pumpa za gorivo dodje u rezervoar i to gorivo u koje "pliva" istovremeno je i hladi, a kad je tog goriva malo pumpu nema sto da hladi, auto se tako vozi na minimum ona se konstantno grije i posle odredjenog vremena crkava. Isto kao sto vecina plinasa vozi auto bez kapi goriva, pumpa naprazno druka i posle odredjenog vremena crkne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    hahahahahahahahahahah kais/lanac pokrece pumpu od goriva? bravo fabija prevazisao si samog sebe
    Pricamo o glavnoj pumpi, CR pumpa, PD pumpa...pricamo o diznama i pumpi kod motora, procitaj malo bolje ili se informisi...ili mozda nisi znao da postoji jedna pumpa, glavna kod motora.

Daj sad jos jedan hahahaha ali duzi od ovoga gore...

Quote Originally Posted by DzOnI93 View Post
    ahahahah jeli moguce ovo da pises covjece?? Ti se ladno sprdas samnom. Ja pricam o pumpi za gorivo, a ne o bosh pumpi koju pokrece zupcasti kais/lanac.
    Pumpa za gorivo dodje u rezervoar i to gorivo u koje "pliva" istovremeno je i hladi, a kad je tog goriva malo pumpu nema sto da hladi, auto se tako vozi na minimum ona se konstantno grije i posle odredjenog vremena crkava. Isto kao sto vecina plinasa vozi auto bez kapi goriva, pumpa naprazno druka i posle odredjenog vremena crkne.

Ja pricam o pumpi koja ide kod motora, i diznama. Svaki dizel moze da radi bez pumpe u rezervar jedino ne bi mogao da upali ako ostane bez nafte. Ja nisam cuo da je nekome crkla pumpa u rezervar na dizela.
    Last edited by Fabia_Elegance!; 24-10-12 at 17:17.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    3,617
    Thanks Thanks Received 
    6,085
    Thanked in
    2,939 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Na Land rover Freelander 2002 mi se pojavila žuta signalna lampica sa znakom uzvika nakon što mi je gorivo došlo do kraja (upalila se žuta sa kojom se može još 70tak km preć). Usuo sam gorivo i jedva upalio. Ne znam ni što mi bi da ga iscijedim do žute ali dobro.
    Dođoh doma, očistio sam pumpu (iako sam to radio prije manje od godinu) ovog puta je sitka bila skoro pa začepljena od mulja.
    Auto upali, radi normalno po zvuku i ide ok ali žuta lampica i dalje gori. Ima znak uzvika u sebi. Kad dam kontakt i zaverglam i ne upali čuje se tihi "ksssssssss" zvuk.
    Prije nego odem kod majstora na dijagnostiku, zna li ko što mu može bit? Pumpa? Valjda ne bi palio da je pumpa crkla? Ili filter goriva začepljen pa nema dotok goriva kakav treba?
    Svakako ću kod majstora nego da priupitam. Ovaj žuti signal izgleda kao pumpa ili motor i ima znak uzvika u sebi.
    Ovo je izgleda protokomjer.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja pricam o pumpi koja ide kod motora, i diznama. Svaki dizel moze da radi bez pumpe u rezervar jedino ne bi mogao da upali ako ostane bez nafte. Ja nisam cuo da je nekome crkla pumpa u rezervar na dizela.
    A i nisam se mnogo srijecao sa 1.9tdi kojem je crkavala bosh pumpa, dok je to redovna pojava i sto se tice pumpe i dizni na 1.5 i 1.9dci i kod mercedesa w202 220d bosh pumpa mu je jedna velika mana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa Bosch pumpa ne pravi problem, problem prave PD pumpe i dizne.

Ovo:

Seat Ibiza 2003, 101 KS, 130 000 km, 4*600 eura za dizne.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne, ne radi, jer pumpu pokrece kais/lanac.

Znaci ako ima vise snage onda se turbina vrti vise, tj. broj obrtaja turbine raste sa brojem konja?
    Daj molim te...prestani sa blamazom.
    Ne znaci. Znaci da ako dodas audiu S4 65ks sa dva klika, znaci da ces za svaki KS preko 250 dodatno da opteretis turbine. Ja bih tebe, u ime svih nas, zamolio da se ne blamiras jeftinim pokusajima da izvrnez neciju pricu kako bi izaslo na tvoje.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne pricamo o S4 (ti jedino znas da postoji taj S4, drugo nista), pricamo o dizel motorima kojima crkavaju pumpe, dizne, turbine u rekordnom roku.
    Imas Toyotu sa 116 KS, imas VW sa 115 KS. CR i PD. Pogledaj malo po internetu kako stoje stvari.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ok ok, ali zavisi sve, kazem ti nisam sreo mnogo 1.9 da imaju taj problem.. I pored svega toga uzeo bih passata u tom cjenovnom rangu prije nego mnoogo vise problematicne renoe npr. Skoro nam je dosao momak sa kliom 1.5dci koji se zamalo zaplakao kad je morao da kesira diznu 700e. Kupio je i prodao ga posle par dana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Znas li kako se zaplakao momak kad sam mu rekao da su mu crkle 3 dizne od 4, i da bi bilo dobro da uzme sve, po 600?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije ni cudo vjeruj mi. Dostina se zaleti ima 3-4000 kesa i odma poleti da kupi auto koje malo trosi, lijepo izgleda, nerazmisljajuci sto kupuje, koji su problemi i koliko je odrzavanje. Posle se hvataju za glavu i slijedi prica sto ce meni ovo trta vrta. Ne vezano sa ovim skoro se presmijah kad mi je komsija dosao sa S8 starim, a nema sto se veli gaca na guzicu, samo ga cekam da mu crkne nesto ima da ga parkira u dvoriste na duzi vremenski period. Ocu da kazem da ne razmisljaju samo oce da voze S8..Odusevljeni su njim a ne pitaju se zasto se prodaje 3000e. Katastrofa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Daj neku statistiku, koji dizli imaju najvise problema, da vidimo da li se poklapa sa mojom?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa evo rekao sam ti vec, renoi u nasem slucaju mozda je samo slucajnost ali tako je..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa to je i kod mene...i kad kazem da su smece onda se jave neki uljezi i kazu da je dCi motor najbolji.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    12
    Thanked in
    9 Posts

I mene interesuje statistika koliko renoa sa dci motorom od 2007 god je doslo sa problemom dizni,posto recimo u alijans kazu da do 2007god motori imaju problema sa diznama ovi posle ne. Tdi je svakako moj sledeci izbor

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Eo imam 2 pitanja dje cu nac da trgujem:

1. Euro kuku (ili obicnu) za mercedes 124
    2. Celicne felme za Daciu Sandero Stepwey

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne pricamo o S4 (ti jedino znas da postoji taj S4, drugo nista), pricamo o dizel motorima kojima crkavaju pumpe, dizne, turbine u rekordnom roku.
    Imas Toyotu sa 116 KS, imas VW sa 115 KS. CR i PD. Pogledaj malo po internetu kako stoje stvari.
    Pricamo o turbinama i o trosenju istih, a ti samo bjezis sa teme. U stvari mi i ne polemisemo.

Toyota performansama i dizajnom nikad nije mogla da se primakne evropljanima. Danas jedan audi ili bmw moze da napravi 2.2 dizel sa 115ks koji ce nadzivjeti svaku tojotu, ali to je evropljanima danas smijesno. Ta turbina u tojoti se ni ne vrti, nije ni cudo sto duze traje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa to je i kod mene...i kad kazem da su smece onda se jave neki uljezi i kazu da je dCi motor najbolji.
    frende,koji ce ti ***** da se raspravljash sa amaterima,mogu li ja da im kazem dvije:mercedes-smece,bmw-smece,audi-ogromno smece,passat-nevidjeno smece,pezo reno citroen-balega, japanac-zakon...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Balsa View Post
    Pricamo o turbinama i o trosenju istih, a ti samo bjezis sa teme. U stvari mi i ne polemisemo.

Toyota performansama i dizajnom nikad nije mogla da se primakne evropljanima. Danas jedan audi ili bmw moze da napravi 2.2 dizel sa 115ks koji ce nadzivjeti svaku tojotu, ali to je evropljanima danas smijesno. Ta turbina u tojoti se ni ne vrti, nije ni cudo sto duze traje.

Ajmo o turbinama. Vidim da ne znas pa ajde da ti objasnim neke stvari.
    Prvo, svaka turbina se vrti do svog maksimuma, svaka turbina ima maksimalni broj obrtaja koji zavisi od polozaja lopatica i pritiska izduvne grane.
    Te brojke se krecu od 130 000 do 150 000 rpm (full load). Turbina na 2.0 D4-D se vrti na 140 000 rpm pri ful loadu, taj broj je slican Garretu koji ide na 1.9 TDI PD sa 115 KS. Zasto na Toyotu traje vise? Zato sto je to IHI turbina, a na 1.9 TDI ide posrani Garret.

Dalje, Toyota ima 2.2 D-CAT sa 177 KS. Eto, da ne bi rekao da ne prave jake dizle.
    Pa i sad se radi 2.0 TDI sa 110 KS. To nije zbog toga sto ne mogu nego zbog registracije i drugih troskova.

Znaci VW ima 2.0 TDI sa 110 KS, koji ima Siemens dizne koje crkavaju, i to ti znaju svi majstori (pitaj majstore i na forum i van foruma). Vidis da ima malo snage a opet ne radi?

Zakljucak: nije problem imati 200 KS, treba izdrzati 200 KS. Sa Bosch i Siemens elektronikom to ne moze. Denso radi bez problema 20 godina, zato sto je napravljen da traje. To je jedina elektronika, jedini djelovi koji rade kako treba. Evo sad su poceli da rade VVTi sa Borg Warnerom i kita, odmah.

Quote Originally Posted by JUAN View Post
    frende,koji ce ti ***** da se raspravljash sa amaterima

Svaka ti je ka Njegoseva.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

A cuveno pitanje, ima li kod nas djelova za japance? Na primjer, trebaju mi polovna vrata ili hauba za tojotu, ima li toga po nasim otpadima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Polovnih djelova slabo ima.. Ja za svoju hondu nema sanse polovne djelove da kupim samo novo, a ponekad se i za novi ceka. Koja je toyota u pitanju?

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Samo pitam uopsteno za djelove polovne za japance, primjer sam naveo za tojotu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Shomi# View Post
    A cuveno pitanje, ima li kod nas djelova za japance? Na primjer, trebaju mi polovna vrata ili hauba za tojotu, ima li toga po nasim otpadima?

Slabo, bas slabo ima polovnih djelova, ali u SRB imas svega i svacega.
    TAKUMI

Page 319 of 2536 FirstFirst ... 2192693093153163173183193203213223233293694198191319 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)