Nije to ništa prišto ćete..sve tako dok vam ne dojadi i ne napravite seobu u matičnu državuSvako ide đe mu je bolje..
Vidiš da od našega nacionalizma ni UN i Savjet Bezbjednosti ne zna što da čini...
Ahahahhahahahaha![]()
Ne gasi se VATRA KEROZINOM,
neko voli CRNKE a neko PLAVUSE,
ali pred BOGOM I NARODOM I U DRVI CGi,
moramo postovat pravo svakog pojedinca, ali za KOLEKTIVNO PRAVO DA POSALJU 2000 popova iz susjedne drzave, da nam ISPIRAJU MOZGOVE, bez DOZVOLE ZA BORAVAK I RAD, to ni jedna OZBILJNA DRZAVA SEBE NE SMIJE DOZVOLIT,
pogotovu ne CRNA GORA,
koja je ZBOG PODJELA, OKASTRILA SA SVOGA STABLA,
100 000 NAJVIDJENIJEH GLAVA CRNOGORSKIH; PARTIZANSKIH; CETNICKIH; BJELASKIH I ZELENASKIH.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
.
Koja zena na mijenu pere crnogorski nacionalizam, 7 godina nece imat srece na kruznom toku.
Zakonik opsci crnogorski i brdski
________
Aoooo ljudi zezam se što vam je
Moram malo da ga iznerviram vidiš kako je odma zagrizao udicu...
Last edited by Montenegrino-CT; 08-11-11 at 22:49.
Ел Ре јако добро схвата да је црногорски национални пројект пропао. Извоз црногорства није остварен у капацитету који би ову државу учинио више кохерентном. Црногорство се није извезло на авнојевске границе... Пропала је квази анационална прича ПзП-а којима се напросто преполовило бирачко тело после изгласавања устава. Не ударајте на те мрчене попове. Они су на вашој страни. Прича о Икономији и вери у Христа која превазилази националне поделе, иде само вама на руку. Замислите да попови отворе најзад црквене књиге и кажу својој пастви `Браћо лагали смо вас. Црногораца нема ни десети део од оног за који смо тврдили да чини нашу заједницу... Опадају нас... Треба се бранити... Црква је наша-ваша од века била и до века...` А ви навалите на те мрчене попове... Зајашите их...
Code:СТВАР НИЈЕ КЛАСНА ВЕЋ ХОЛОГРАФСКА!
Što bi lipo reka jedan čovik, a zove se Antonije Pušić - nacionalizam je dječja bolest koja se pojavljuje tamo gdje se države rađaju ili su klimave pa nema što drugo da ih drži osim kolektivnog identiteta mase.
Ne, hvala.
Sreća što si ti tu da nas na vrijeme upozoriš i izmiriš.
Vidiš, meni ne izgleda tako nedvosmisleno i kristalno jasno ka tebi. Diskutabilno je može li se liječenje posljedica jednoga nacionalizma nazvat nacionalizmom. Da śutra počne djelovat najekstremniji kineski nacionalizam po Crnoj Gori, ne vjerujem da bi iko protivnike nazva nacionalistima.
- Ka i većina riječi, nacionalizam ima više definicija, ali svakojako tu tvoju možemo uzet za potrebe rasprave.
- Мeđu Crnogorcima ima svakakvijeh ljudi. Nije pitanje ima li nacionalista, nego koliko ih ima i koliki je njihov učinak.
- To nije jedini odgovor. Može bit da neko nije nacionalista po tvojoj definiciji, a misli da je rezultat popisa značajan faktor stabilnosti Crne Gore, recimo.
- Komentarisat nečiji iskaz i analizirat njegove motive je nešto što je u spomenutijem društvima garantovano pravo, poznato kao svoboda govora. Ne vidim kako to grozi prava drugoga, nit vidim kako je to nacionalizam per se.
- Ministarstvo je jednako moglo kodifikovat i "angliziranu i neangliziranu" verziju. Mogli su reć da je grandfather anglizirana verzija riječi đed, ali jednako crnogorski jezik, no mi se čini da bi ovaj neanglizirani bio mnogo ispravnije tumačenje termina crnogorski jezik.
- Možeš li čime potvrdit da su pokušali to što misliš da su pokušali?
???
Last edited by RoNN|3; 09-11-11 at 01:22.
★
Ovaj podforum ne volim i mislio sam da završim nakon ove ranije mini - tirade, ali bih volio da znam kakve veze ima patriotizam sa moralom?
Jedno je emotivna vezanost za državu, istoriju, simbole (neki opšti osjećaj duboke pripadnosti jednom podneblju) itd. a drugo je univerzalna tendencija poštovanja društvenih pravila koja variraju od društva do društva. Đe tu ti vidiš nekakav spoj?
Izvinite na digresiji/offtopicu, zanima me.![]()
"And if they didn't believe me, they believe me now."
svi smo mi djeca losih politicara... gospode, oprosti nam na neznanju
K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)
da je standard ok, svakoga bi bolio kuurac za nacije, crkve, jezike.. ali vi samo nastavite, robovi! Kopajte jamu ovom narodu!!!
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bio sam krenuo da odgovorim sa velikim postom medjutim nesto je poslo po zlu pri copy/paste i posta vise nema .
Tako da cu sada samo kratko odgovoriti.
Moral je, a posebno u danasnje moderno vrijeme veoma relativna stvar. Svaki covjek je ubijedjen da cini dobro. Moral svakog pojedinca se u vecoj ili manjoj mjeri razlikuje.
Ja se slazem da osjecaj za patriotizam treba da imaju samo visoko moralni ljudi ali sto mi to znaci kad svako moral shvata drugacije.
Moral je predmet filozofije, uvjek ce biti.
Hitler je bio ubijedjen da cini dobro svojoj zemlji i naciji. Takodje i Milosevic i svaki drugi. I Obama misli da cini dobro svojoj naciji, i Njetanahu i Sarkozi.
Postavlja se pitanje ko je najispravniji? Kad svijet bude to rijesio onda dodjite da pricamo ko kada i kakve osjecaje treba da ima.
Molim objasni furestu:
Jesu li one 300 tisuca jedine pare koji vi Srbi primate u CG?
Primate li vi Srbi drzavne mirovine?
Dostupno li vam Srbima besplatno lijecenje?
Jesu li vam Srbima djeciji vrtici dostupni?
Je li za vas Srbe obrazovanje besplatno?
Smijete li vi Srbi ulazit recimo u kavane ili su one "samo za Crnogorce"?
Imate li iste domovnice i putovnice kao i druge gradjani Crne Gore?
Trebate li vi Srbi nosit na odjeci neku oznaku svog srpstva pored zute zvijezde te slova "S"?
Jesu li vam Srbima dozvoljeni mjesani brakovi?
Imate li vi Srbi politicke stranke i drustvene zajednice koje nose ime "Srpska/Sprski" i djeluju u korist vas Srba?
Imate li vi Srbi svoje novine, radiostanice, televiziju?
Imate li vi Srbi biracko pravo u CG?
Mozete li vi Srbi nesmetano kontaktirat sa Srbima u Srbiji, BiH i td?
Imate li vi Srbi pravo nesmetano putovat u inozemstvo?
Molim te, samo mi odgovori s "Da" ili "Ne" da bih mogao zakljucit jesu li Srbi zaisto toliko maltretirani u CG od strane Drzave i sugradjana nesrpskog porijekla.
Last edited by A+A; 09-11-11 at 08:30.
Kako te nije sram da poredis jedan drevni narod i njegovo stradanje u doba treceg rajha sa fiktivnim narodom koji postoji odnedavno ili od 1918. Znam cak i bivse liberale koji su se "posrbili" jer su imali potrebu da budu i dalje u krajnjoj opoziciji.
Je li bilo jevreja u Reichstagu? E od ovih Srba u cg skupstini se ne moze doci do rijeci.
Jesu li ima oduzeta gradjanska prava i prava na bilo kakve ekonomske aktivnosti? Ja znam dosta Srba u Crnoj Gori koji vrlo uspjesno posluju, npr. Daka Davidovic, Andrija Mandic itd.
Je li im uskraceno pravo na reprodukciju?
Ima li u Crnoj Gori konc-logora za Srbe? Love li ih po ulicama i guraju u kamione ispunjene ugljen-monoksidom?
Postoje li sprske izbkeglice iz Crne Gore, u masovnoj mjeri, koji bjeze glavnom bez obzira ostavljajuci svu imovinu i prelaze granicu jedino sa laznim pasosima?
Takodje, bilo bi odje rijeci i o antisemitskom odnosu Srba prema Jevrejima u doba treceg rajha, nego da ne idem u oftopic.
Колико схватам Србима се спрема одузимање свих права, ето драге воље би се тог посла подузели већина коментатора на овом форуму.
Што се тиче Српских избјеглица, постоје али не у `класичној` форми, већ као емиграција због економске неперспективности и дискриминације по националној основи. Прелистај књигу професора Предрага Вукића `Отписани` која је својеврсан епитаф ономе што се некад звало градском средином а сад је руина која лежи на истоименом крашком пољу. Све је то стадијум пре `финалне солуције` српског питања по виђењу црногорских националиста.
Отвори нову тему на пдф Историја о антисемитизму Срба. Позови и Мадлен Олбрајт у сведокe и хиљаде других које су Срби спасавали ризикујући своје животе.
Last edited by nevski; 09-11-11 at 11:15.
За програме који негују и брину о заштити Српских права и националних интереса, ово су једине паре које добијамо.
Срби примају пензије али то је лични доходак сваког појединца који нема везе са уставно загарантованим правом да нам следују одређена средства ради одржавања и очувања програма Српске културне политике.
Лечење није бесплатно, сви ми плаћамо лечења кроз доприносе.
Вртићи такође нису бесплатни, него се и они плаћају.
Асимилаторско образовање, које нам не признаје право да се школујемо на свом језику, је гле чуда бесплатно. Да се плаћа превише би било, па и за Црну Гору.
Познајем Србе који живе на Цетињу којима су улазак у кафане забранили скоро сви угоститељи из страха да их не бојкотују други Цетињани зато што госте Србе.
Не треба насилно, али не треба ни бранити. Примера насилног уклањања Српских симбола од стране Полиције или физичких лица је безброј. Колико пута је Српском Националном Савету отуђена тробојка док су имали канцеларије у центру Подгорице?
Дозвољени свакако, али ми Срби у њих ступамо само ако се у предбрачном договору јасно искаже да ће се деца рађати као Срби.
Немамо, питај Ел Ре-а, он ће ти то најбоље објаснити. Назови Српски политичати типа полувојводе Мадића продали су Српство. Буквално. Преостали Српски политички субјекат, иако квалитетнији у сваком смислу од мејнстрим Срба каријериста, често је опструиран од истих Срба каријериста јер се ови плаше губитка бенефиција и слатког живота док полако глођу коске са господаревог стола.
Имамо своје медије, које смо направили својим парама, али ето `оће да нам и тај прозор, вентил, загарантовано људско право, оспоре и отму разни лезилебовићи који однекуд сматрају да имају право на наше паре.
Немамо сви. Великој већини наших сународника бирачко право и држављанство оспорено им је током референдумског процеса у коме су их, ради остваривања својих циљева, црногорски националисти прогласили- странцима.
Не.
Путоватиi можемо али вратити се, већ проблематично, тако се показа 2006те.
Ja ovaj pdf jako volim (i sagovornike cijenim), jer je jedan od najboljih otvorenih politickih foruma na net "terenu" ex YU koji su na prepoznatljivom jeziku.
Ja ne razumijem kako Vi ne uvidjate prirodan spoj vec razdvajate i uz to zaboravljate da ukljucite nesto sto je osnova jedinstva a to je postovanje samog sebe. Ako bi podijelili na taj nacin kako ste Vi naveli, onda tu jedinka kao primjer ne postoji, a jedinka - primjer je pokretac evolucije sopstvene svijesti a sa svojim primjerom i pokretac evolucije svijesti onih oko sebe.Jedno je emotivna vezanost za državu, istoriju, simbole (neki opšti osjećaj duboke pripadnosti jednom podneblju) itd. a drugo je univerzalna tendencija poštovanja društvenih pravila koja variraju od društva do društva. Đe tu ti vidiš nekakav spoj?
Izvinite na digresiji/offtopicu, zanima me.![]()
Mozda je nekome normalno da "izvitoperena" licnost koja nema jasan osjecaj i razum za obzire moze da bude patriota i sa nacionalnim osjecajima.. Ne pije vodu. Licemjerno je i to je nacionalizam u negativnom smislu koji je primitivan oblik i prevazidjen zahvaljujuci ljudima koji su kao licni primjeri pomjerili granice svijesti u zaostalim sredinama i u svijetu uopste.
Nego, da ne ulazim u nesto sto je jasno onima kojima je jasno, a tesko objasnjivo u detalje onima koji ne razumiju, i izvinjavam se zbog toga, ali nekad se postavljaju pitanja i kad se znaju odgovori, pa cu se nadati da je to u pitanju.
Patriotizam/ nacionalizam u tom obliku nije obaveza u ovom smislu, vec je stanje i normalnost. U svakom drugom, nametnutom, jeste obaveza a to su vec one druge "licemjerne" potrebe. Interesi, "ako nekom ne smrkne drugom ne svane", naplate tog "nacionalizma" itd.. To je trash i iako se prozima kroz ovu temu (pa i pravdanje Hitlera i Milosevica da su bili patriote i unistili sebe, svoje, svoj narod, svoju drzavu - sto je stvarno bolesno tumacenje izvitoperenih licnosti bez osjecaja za realnost, mjeru i obzir), ja to jednostavno svrstavam gdje je mjesto i bez mog ucesca.
Obicno pisem da bi procitali oni koji razumiju to sto pisem, i precesto i ne ulazimo u diskusiju jer cutnjom potvrdjujemo razumjevanje.
Ja uopste nisam rekla da "treba" (Gebels majka), vec da jedino visokomoralne licnosti imaju osjecaj patriotizma. Sto bi neko ko nema licne osnove za prirodan i logican osjecaj uopste morao da ga ima?
![]()
Toliko je to sofisticirano protkano (neprimjetno za siru publiku) u Formanovom filmu Kosa, da potpuno okrece smisao filma u neke druge vode. Jedna poruka za javnost, a druga za sebe i slicne. Uostalom sva umjetnicka djela imaju poruku za jedne, i poruku za druge.. Prva je za "citace" bukvaliste, a druga.. kao sto rekoh..
Hvala Lepo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks