Page 9 of 33 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast
Results 201 to 225 of 806

Thread: Crnogorski nacionalizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Kad samo pomislim koliko će biti crnogorskih extremnih nacionalista sad u petak i utorak sljedeći,kako će to podnijeti ovi ugroženi kad se bude pjevala himna sa svim strofama i sve brajak do barjaka,bojim se da nas ne prijave kakvom tribunalu i tako to..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Montenegrino-CT View Post
    Kad samo pomislim koliko će biti crnogorskih extremnih nacionalista sad u petak i utorak sljedeći,kako će to podnijeti ovi ugroženi kad se bude pjevala himna sa svim strofama i sve brajak do barjaka,bojim se da nas ne prijave kakvom tribunalu i tako to..
    Ai$, lako im je sad da barjace kad nema Volkova
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Osjecaj za patriotizam imaju samo osobe koje imaju i drze se visokih moralnih nacela.. Ostali koji to nemaju cude se i pokusavaju degradirati te osjecaje.. Tkz. "lisice bez repa".. Obicno su to skorojevici kojima nista nije "sveto" osim njihovo svetlo "doopentze".. (ovo nije bilo za zvezde petokrake)

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne znam dijelite li moj utisak, ali atmosfera na ovoj temi postaje sve manje stimulativna za zdrav i normalan razgovor. Zaista mislim da nema razloga da se ukopava u tako duboke rovove i pišu komentari koji su previše pojednostavljene vizije Svijeta i stvarnosti i sve više u pravilu lični. Ne valja to radit... Ima i biće još pregršt tema đe će postojati i još krupnije razlike među nama. Nije ovo zadnje u životu pa treba sad sve reći i istresti "na drum" ne bi li ujeli drugog nalik bijesnom psu.
    Nikad mi neće biti jasna ta svakog prezira balkanska osobina da se odbija i misliti o onom što drugi govori. Niko ne mora sve što misli prokomentarisati javno, ali lijepo je razmisliti o onom što se piše i uzdržavati se od ličnih diskvalifikacija.
    Ono što mene lično zabrinjava jeste to da (reći ću otvoreno) Srbi i Srbima naklonjen dio stanovništva se sve više izoluje u neku svoju virtuelnu i paralelnu realnost koja zapravo postoji samo u njihovim glavama. Rovove koje kopaju između sebe i ostatka društva čini sve težim da na ovom Forumu (ili bilo đe drugo) pričamo o bilo kom društvenom problemu, a da se on pritom IZNOVA ne svodi na nacionalno prebrojavanje i barjačenje. Kad to ne bi bilo tužno, bilo bi jako smiješno...
    Da se razumijemo, tema je potpuno legitimna i aktuelna i spada u one bezvremene. Zato nijesam da je iko zaključava, ali strasti bi bilo dobro da se malo spušte. Prije svih od ovih koji silom na sramotu tvrde da je crnogorski nacionalizam sveprisutan i da se diskriminacija po tom (nacionalnom) osnovu svuda primjećuje.
    TO JEDNOSTAVNO NIJE TAČNO.
    Nikakvog nacionalizma nema ukoliko ga prepoznaju pripadnici samo jedne nacionalne manjine. To je prosto nonsens. Glupost...
    U CG postoje druge diskriminacije, pri čemu je najveća ona na one koji su dio vladajuće klase u crnogorskom društvu i čini SISTEM (dobar dio DPS-a i njegove baze, SDP-ov partijski aparat i poslovni i intelektualni krugovi bliski vlasti, ali i najistaknutiji funkcioneri opozicionih partija)... To je famozni Network ili Mreža. On je u osnovi potpuno indiferentan prema vašoj nacionalnosti, a činjenica da je tamo najviše Crnogoraca proizilazi iz 2 razloga:
    1. briga (češće samo deklarativna) ovih partija o navodnim interesima Crnogoraca čine da oni (Crnogorci) čine političku bazu te dvije partije koje podupiru Sistem i čine da on diše punim plućima i živi.
    2. Crnogorci su najbrojnija nacija u Crnoj Gori

Sistem ili Mreža funkcionišu poput kluba (zatvorenog društva) i poznaju samo podjelu na one koji su dio Mreže i one koji nijesu. Oni koji nijesu jedini su stvarno diskriminisani građani ove zemlje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Bio bih NEISKREN , kad bih tvrdio da sam SRECAN i zadovoljan,
    kad u moju Brskutsku Vukojebinu predjem potok do prve, druge i trece Srpske kuce Jankovica,
    a raspadam se od SRAMOTE, kad Mugi optuzi KOLEKTIVNO ROME na Konik da KRADU SAHTE, ako sam JA CRNOGORSKI NACIJONALISTA,
    onda nam nema SPASA, znam puno drugih koji su zesci od mene.

Nikad ni u pomisli tim rodjacima nebi napravio stetu, NAPROTIV,
    ali rijetko propustim priliku, da ne odapnem NEKU OTROVNU STRELICU, po sred SRCA RAVNOGOSKOGA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

jbt se vise sa vasim nacionalizmima..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E robovi ...o cemu vi talambate....

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

nevidjena je kriza u drzavi, zato i mora da se servira ova prica, jbg...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Osjecaj za patriotizam imaju samo osobe koje imaju i drze se visokih moralnih nacela..
    Milsim da bi to trebalo bolje da se formulise. Po ovome bi ispalo da je i Hitler bio dobar covjek.
    Po meni je najjednostavnije reci da patriotizam ne mora da ima veze sa moralom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Bogomi si ti to sve pogresno shvatio jer bas po tome sto je Maja napisala Hitler niti moze biti dobar cojek niti patriota. Patriotizam bez morlnih nacela i nije bas patriotizam i drugacije se zove

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,015
    Thanked in
    2,294 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    nevidjena je kriza u drzavi, zato i mora da se servira ova prica, jbg...
    Ođe očigledno pričaju oni koje ta kriza ne pogađa toliko... Da je iko u stvarnom problemu, ne vjerujem da bi palamudio po forumu o nacionalizmu... Zato se opušti, ako ti se ne sviđa tema nemoj je ni pośećivati...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

kako ono jednom rece nas predsjednik kad su ga pitali zasto se ne postuju drzavni simboli na dogodjaju kakav je dan opstine. On ladno odgovori da se za razliku od prosle godine sad intonira himna, a niko ga ne pita jesu li ti ili bilo koji drugi opstinski zvanicnici kaznjeni zbog nepostovanja zakona.

srbi i ostali narodi u crnoj gori, mogu samo da vam kazem da bih ja platio da u tudjoj drzavi budem ugrozen na nacin na koji ste ugrozeni vi u mojoj drzavi.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Bogomi si ti to sve pogresno shvatio jer bas po tome sto je Maja napisala Hitler niti moze biti dobar cojek niti patriota. Patriotizam bez morlnih nacela i nije bas patriotizam i drugacije se zove
    Upravo to..
    Inace, kad vec greskom u tumacenju spomenuste Hitlera, ono sto me jako zacudilo na terenu ex SCG, jeste da narod uopste, a posebno politicari i novinari nisu uopste shvatili zasto je Milosevic bio i ostace na crnoj listi losih primjera.. Primjecujem to nerazumijevanje i kad je u pitanju jos po neko ali ...
    Nije poenta znati prevesti izjave, knjige, clanke sa drugih jezika ako se ne razumije smisao prevedenog.
    Hitler je za De napravio autoputeve, tunele, i mnogo sto-sta za svoju drzavu (dok su nasi tabali zemlju u kucama umjesto parketa a putevi bili utabane rimske staze), niko to ne bi normalan negirao ni ponizio, ali Hitler je sa svojom izopacenom svijescu izopacio svijest mase i uveo ih u megalomaniju i to se moralo pored ostalih bolesnih zlocina postaviti tamo gdje je mjesto na dnu ljuckih osobina. De je morala da plati za to, i da placa, i da bude pod kontrolom i dan danas.. da neki ludak opet ne poleti i umisli svasta. Tu megalomaniju i bolesno pranje mozga za Srpski narod je izvukao i Milosevic i generacije ce reflektovati tu bolestinu i zato dok se to ne "ispere" nece moci da shvate sta je to pravi plemeniti patriotizam.

Ono sto mi se dopada kod CG patriota jeste skromnost, realnost i svjesnost reda velicina. Najiskrenije, skromno i dostojanstveno iz nase male CG koja ima duplo vise ljudi u mantijama (ako se ne varam oko 1800 zaposlenih samopozvanih a toboze "diskriminisanih" stranaca popova u CG) nego vojnika (oko 900).. Pored ostalog, slicnog, simpaticnog, plemenitog, dragog.. sa njima sam.
    Mislim da te simpatije dijele svi normalni ljudi od US, Rus, Kine, do Regiona, a ovi ostali koji josh nisu izlijeceni, nema veze.. Od takvih nije potrebna ni simpatija.

One koji izlape od podbulosti kao neki nasi neskromni i umisljeni ministri sa izjavama kao "elitni turizam u CG" i slicne nebuloze koje veze nemaju sa realnoscu itd... Te treba poslati kod Milosevaca.. Nisu normalni..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 08-11-11 at 16:31.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Pa ti opisa ratni zlocin moj dragi Re...
    Ma kakvi, nije njih Sekula odvajao, on je njih kukavac branio...
    Just to slip the skin...

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Na ovu temu nemam nista da kazem, lijepo ste sve rekli, slika i prilika Crne Gore...

Samo bi volio dragi gospodin predsjednik da objasni, kako je on to krenuo u borbu protiv crnogorskog nacionalizma, kad mu je to na'm palo, kad je prepoznao taj fenomen, i ko su njegovi istomisljenici po ovom pitanju.

Dakle, problem cg-nacionalizma ne sporim, Bogu hvala pricali smo o tome u okviru svake identitetske teme svih ovih godina i mislim da se stavovi dvije "strane" nece pribliziti odje na forumu - ali smatram da predsjednikove namjere nijesu bas iskrene, nego krajnje populisticke.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da, jos nesto sto je jako smijesno na CG politickoj sceni..
    Elem.. Vjerovatno se sjecate teme koju sam postavila (ne znajuci bash CG pol. teren) u vezi sa politickim aktiviranjem u neku od CG partija. Tada sam rekla da sam imala fine simpatije prema grez SDP-u sve dok nisam procitala izjave njihovih aktivista itd.. Tad sam shvatila o cemu se radi i da ta dzungla lici na nesto sto nije bas "zdravo" za savremeni svijet i savremeno politicko razmisljanje.. Na stranu sve sale i istine koje su se tkale od tada do sada, ali i momente gdje mi ih je bilo zao zbog glupavih pol. poteza sa povlacenjima, durenjem nekim, i ostalim promasenim kalkulacijama "kako ga ostro pogledah jado moj" i slicnim djetinjarijama...
    Kapiram i ovo za sta ih "optuzuju", a sa druge strane, shvativsi o kakvoj se politickoj naivi radi, nekako propustam da im "prevedem" sta im ovi iz opozicije govore, a bilo je rijeci o tome i na toj prvoj mojoj temi.
    Dakle, ne optuzuju ih zbog crnogorstva, jer to bi bilo smijesno i naivno jer veliki dio opozicije kao pojedinci su Crnogorci usrcu i dusi. To sto neko kao g. Bulatovic i slicni koji imaju opsesivnu mrznju i nesto sto im chini fobiju/maniju i ko zna sta vec, sa licnostima kao sto je na prvom mjestu g. Djukanovic.. to je vec za drugi tip komisije za utvrdjivanje nekih kapaciteta..
    Ali.. ono sto nikada SDP nece sami shvatiti zasto ih prozivaju i karakterisu kao "fasisticku stranku" ili ko zna vec kako, nije zbog Crnogorstva (kao sto rekoh bilo bi smijesno i amaterski procijenjeno), jeste arogancija i nadmenost prema "raji" (kako oni vole da kazu) koja ih finansira, od koje zive, i kojoj su duzni da sluze.. Taj "nivo iznad" a u sustini su usluzna institucija koja ima obavezu da bude ozbiljna partija i da postuje one za koje rade i koji je odrzavaju u zivotu.
    Nazalost, ni tada (u pomenutoj temi) ni dan danas, oni ne mogu da pojme o cemu se radi i zasto ih karakterisu tako, i onda greote pocnu o brojkama i slovima ovoliko % ovih, onoliko % onih i ostale nebiuloze, a ovi im se smiju i ponavljaju ono sto bi svaki stranac u CG odmah shvatio na sta se cilja i iz kojeg razloga.
    Rekla sam, nezrela partija - nazalost, i trebace mnogo vremena i drugih studenata a ne samo Beogradskih ili "Dajbabskih" da prodje i da se prikljuce toj partiji da bi bili ono sto su od starta trebali biti - Normalna SDP kao i druge SDP u Evropi.. Oni to u CG nisu..
    eto, prevedoh iz najbolje namjere, jer ocigledno da oni ne bi skontali ni sledecih 20 i vise god da ih opozicija naziva kako ih vec naziva ili karakterise...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 08-11-11 at 19:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Da se razumijemo, tema je potpuno legitimna i aktuelna i spada u one bezvremene. Zato nijesam da je iko zaključava, ali strasti bi bilo dobro da se malo spušte. Prije svih od ovih koji silom na sramotu tvrde da je crnogorski nacionalizam sveprisutan i da se diskriminacija po tom (nacionalnom) osnovu svuda primjećuje.
    TO JEDNOSTAVNO NIJE TAČNO.
    Nikakvog nacionalizma nema ukoliko ga prepoznaju pripadnici samo jedne nacionalne manjine. To je prosto nonsens. Glupost...
    .
    Тако је, чиста глупост, није то национализам већ нацизам. У скоро идентичном положају су Срби у Црној Гори и Јевреји у Трећем Рајху.
    Примера ради, појави се један Борис Раонић, колумниста екстремно шовинистичког портала Аналитика да протествује против расподеле средстава мањинским саветима. Кажу Српски Савјет сам себи уделио преко 300 000 еура буџетских средстава. Е питам вас, демократе, мондијалисти и остали, шта је 300 000 из буџета које пунимо и ми СРБИ? Зар то нису НАШЕ паре? Зар немамо право да те паре усмеримо на пројекте који ми сматрамо нама битнима?
    Очигледно Црногорци сматрају да је једино право које Срби имају је оно да немају права на ништа. Колико још треба да финансирамо баханалије разноразних црногорских лезилебовића да би нам уважили захтев да читамо своје новине и гледамо своју телевизију?
    Code:
    СТВАР НИЈЕ КЛАСНА ВЕЋ ХОЛОГРАФСКА!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

Crnogoraca u Srbiji ima mnogo više pa nešto ne vidim da država Srbija finansira neki Crnogorski Savjet tamo
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Što avetan može reći 100 pametnih ne mogu razumjeti..
    Ja bi ukinuo svaki cent svakome kome se i posumnja da radi na štetu Crne Gore a kamo li ko već djeluje tako.
    Ja ne razumijem ljude koji vode ovaj forum da tako ladno prelaze preko svih uvreda nanešenih crnogorcima kojima i ja pripadam a sve zarad neke demokratije i slobode pisanja,zaista nekad imam osjećaj da sam na nekom "ultra-desnom" forumu iz komšiluka..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ovu strasnu sramotu da se Raonic buni za pare iz budzeta stvarno treba dodati na listu teskih nacionalizama. Dodatno pojasnjenje "skoro ka Jevreji u Trecem rajhu" znaci da su Jevreji tamo dobijali punoooo vise para iz budzeta, a sto jes, jes.
    Za ovaj ispad Raonica stvarno nema opravdanja i paśa je sramota mada se cojek mozda i zbunio jer kad se prica o parama onda manjina, a kad o manjinama onda nijesu manjina no većina....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Што се гицате? Нису ваше паре у питању но наше.
    Code:

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

ovaj tvoj post me je jako podsjetio na raquel
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ovo je već kombinacija Davida Koperfilda. Jedan kaze da ih diskriminisu i ne zaposljavaju a drugi da tako nezaposleni popunjavaju budzet i te pare iz budzeta njihove. .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Crnogoraca u Srbiji ima mnogo više pa nešto ne vidim da država Srbija finansira neki Crnogorski Savjet tamo
    Да видимо резултате пописа па нек се јаве тољки Црногорци.
    Где је та емиграција које нема? ЗАр није нелогично то да једна држава има изразито мали проценат, ако уопште и има, припадника својег народа настањеног у гранучном појасу у другој држави? Где су ти Црногорци у Пријепољу? Где су у Требињу, Фочи? Али их зато има у Ловћенцу, и у Прокупљу... А јоој...
    Где је та емиграција које нема?
    Last edited by nevski; 08-11-11 at 22:03.
    Code:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Наравно да смо дискриминисани и да нас нема у предузећима који носе преко 70% личних доходака у ЦГ. То не значи да нам ЦГ не опорезује имовину и приходе... Или мислиш да живимо од ваздуха?

Патос вредан једног Гебелса. Алал вера!
    Code:

Page 9 of 33 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)