Strana 4 drugi post odozgo
Crnogorski nacionalizam je prepoznat u tome što neko priča kako priča i to je krunski dokaz. Pri tom nijednom riječju ne pomenuste koga to ugrožava taj užasni nacionalizam? Ugrožava li ljude koji različito misle od nas - navodnih crnogorskih nacionalista? Ili je prije svega to što vi smatrate nacionalizmom (a što je u poređenju sa srpskim ili hrvatskim nacionalizmom kijavica u odnosu na cunami) iskaz naše volje da ne budemo dio drugog naroda, ma koliko se dio Srba - domaćih stanovnika + izbjeglice i ekonomski emigranti, zvanična Srbija, SPC i ostali upinjali da dokažete suprotno.
Opet da ponovim...to što je "srpska" strana radila za vrijeme poslednjeg popisa nije zabiljenženo čak ni na ovim i ovakvim prostorima. To što su dovođeni svi iz Srbije od KUD-ova i CANU-a, do književnika i Matica, od otvaranja konzulata do podizanja mjesnih odbora SNP-a i NOVE u puni radni angažman, od Đokovića do sastanaka po manastirima sa crkvenim autoritetima i ambasadorima (to valjda u teokratskim zajednicam ide jedno sa drugim).
Da ne pričam o
sramnoj ulozi bilo kojeg medija koji je pod srpskom kontrolom od Novosti i Dan-a (koji je imao valjda feljton sa naslovom "i ja sam Srbin" ili "kako Peđa mijenja naciju za samo 8 godina") od Srpskih novina, Srpske televizije, Srpskog radija Boom, Svetigore, in4s.net i desetina drugih. A na sve to
reklame na TV i bilbordi po cijeloj Crnoj Gori.
I onda ide priča o ugroženosti Srba u CG od navodnog crnogorskog nacionalizma?! Ma nemojte molim vas, da moj narod uradi samo 10% ovoga, ja bi se duboko stidio.
Bookmarks