Originally Posted by
Recordare88
Oscar, Ranka nije pominjao niko, tako ne moras ti da se dusish ovdje sa nama. Nema nishta Ranku da se izvijesti, ne mora da nam shalje Nikolaidisa da nam pretvara imena u ekavske varijante, jer je to u Radzinom kabinetu izgleda vrhunac intelektualizma i slobodnog misljenja.
Strana 4 drugi post odozgo
Crnogorski nacionalizam je prepoznat u tome što neko priča kako priča i to je krunski dokaz. Pri tom nijednom riječju ne pomenuste koga to ugrožava taj užasni nacionalizam? Ugrožava li ljude koji različito misle od nas - navodnih crnogorskih nacionalista? Ili je prije svega to što vi smatrate nacionalizmom (a što je u poređenju sa srpskim ili hrvatskim nacionalizmom kijavica u odnosu na cunami) iskaz naše volje da ne budemo dio drugog naroda, ma koliko se dio Srba - domaćih stanovnika + izbjeglice i ekonomski emigranti, zvanična Srbija, SPC i ostali upinjali da dokažete suprotno.
Opet da ponovim...to što je "srpska" strana radila za vrijeme poslednjeg popisa nije zabiljenženo čak ni na ovim i ovakvim prostorima. To što su dovođeni svi iz Srbije od KUD-ova i CANU-a, do književnika i Matica, od otvaranja konzulata do podizanja mjesnih odbora SNP-a i NOVE u puni radni angažman, od Đokovića do sastanaka po manastirima sa crkvenim autoritetima i ambasadorima (to valjda u teokratskim zajednicam ide jedno sa drugim).
Da ne pričam o sramnoj ulozi bilo kojeg medija koji je pod srpskom kontrolom od Novosti i Dan-a (koji je imao valjda feljton sa naslovom "i ja sam Srbin" ili "kako Peđa mijenja naciju za samo 8 godina") od Srpskih novina, Srpske televizije, Srpskog radija Boom, Svetigore, in4s.net i desetina drugih. A na sve to reklame na TV i bilbordi po cijeloj Crnoj Gori.
I onda ide priča o ugroženosti Srba u CG od navodnog crnogorskog nacionalizma?! Ma nemojte molim vas, da moj narod uradi samo 10% ovoga, ja bi se duboko stidio.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Bookmarks