Page 5 of 16 FirstFirst 12345678915 ... LastLast
Results 101 to 125 of 396

Thread: Sa koliko EUR prođete mjesec?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    ja bi odrekao fixnom telefona.. sto ce ti kad imas mobilni
    slazem se, bez fixnog se danas moze, totalno nepotrebna stvarcica, jedino ko ima kanc, ordinaciju ili nesto slicno, pa da ima fax, a ovako...
    a vidim da odje ima dosta "neradnika". ja dok nisam radio, pare kao da su mi pekle kozu kad ih drzim u dzep. trosim ih iz momenta, kad nemam cutim i cekam novu injekciju. ali cim pocnes da radis, to se mijenja, naucis da cijenis dinar, i sve sto imas vise i vise para, manje ih i rasipas, a opet, imas puno vise nego kad nisi radio, a cinilo ti se da si trosio puno vise nego sad
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    55
    Thanks Thanks Received 
    25
    Thanked in
    15 Posts

zivim sa mojima trosio sam ljetos od 300e do 500e ako ne i jace jer sam imao baksisa, tako da ne znam tacno...

P.S. jao ako mi babo vidi ovaj post :hopelessness:
    Last edited by bole_pfc; 11-10-11 at 14:59.
    tutti quanti cantano e bevono per te!

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    98
    Thanked in
    47 Posts

kad sam manje zaradjivao nekako sam se bolje snalazio sa parama,a imao sam za sve za sta i sad trosim pet puta vise nego tada...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mozda jer su i cijene puno porasle i sl...

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Isao bi na fakultet, samo sto bi zivio sa mamom i tatom i placao kombi ili autobus da dodjes na predavanja. Koliko ih ima da svaki dan idu u niksic na predavanja, pa ovi sto putuju iz niksica, pa za kotor...
    Ne bih detaljisao o mojoj situaciji,
    i nema potrebe da se udaramo ispod pojasa. Kako bi se ti sad osjećao da ti kažem: "Živiš li još s taticom i mamicom, i šta će tebi da ideš u Ameriku kad si mogao bez iste..." :roll: I: "Što nisi išao brodom, nego si plaćao avionsku kartu" :burp:

Naglasio bih da nisam baš kao većina mojih vršnjaka. Jednostavno nisam mogao postizati u istom danu: poslove po PG, poslove po CT, praćenje predavanja, vježbanje zadataka i još dosta toga što spada u moje obaveze. Pamtim da sam po 10+ dana bio željan da se naspavam...
    Quote Originally Posted by chochek View Post
    kad sam manje zaradjivao nekako sam se bolje snalazio sa parama,a imao sam za sve za sta i sad trosim pet puta vise nego tada...
    Kad izgubi čovjek osjećaj

Priča mi baš drug da je najsrećniji bio kad mu je plata bila 250-300€, i kad mu je vrhunac troška bio hoće li usut 5 eura goriva, da privede što u kuću na selu.
    Last edited by cvxcomputers; 11-10-11 at 23:02.

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post

ja stvarno za sad ne brinem o hrani , struji, vodi a mislim da su to najskuplje stvari danas (posebno hrana) i ujedno najveci izdatak.
    .
    Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post

Uzmimo recimo da momak i djevojka, koji rade i oce da stanuju zasebno, da iznajme stan. Njima automatski treba 200-300eur za iole normalan stancic i da nije u centru.
    A dje je hrana, hemija, racuni i ostale kucne potrepstine? Ja vam garantujem da im treba minimum 500-600eur za to bez ikakvog luksuza u hrani, bez vecernjih izlazaka i sl.
    Ocu da kazem takvom paru treba da minimum imaju blizu 1000eur zajednickih primanja da bi mogli kako tako normalno da zive, bez STEDNJE.
    A bez stednje nema buducnosti, ne moze se dovijeka zivjet ka podstanar.
    Svi znamo kolika masa novca treba za nov stan, kola, namjestaj, tehniku i pokucstvo. Da nije roditelja neki se nikad ne bi skucili.
    odmah ću vam reći, prvog u mjesecu mene (četvoročlano domaćinstvo) čeka najmanje 80 (ljeti) pa do 130,140 eura (zimi) struje, oko 15 eura vode, 50 eura extra trio, BBM 10 eura, dva mobilna post paid oko 20 eura... Znači, 180 iako nijesam ni mrdnula!
    Neko će reći mnogo je to...ok, možda bih mogla da ne gledam ni extra ni bbm, bez mobilnoga, bez svjetla no da ćorimo po mraku, ali stvarno ne bih, čovjek se obično ukalapa u ono što mu može biti.
    U nabavku u VOLI odem dva puta mjesečno i ne bih da detaljišem, to je PREMNOGO!!! Kad kažem nabavku, onda mislim na sve one stvari koje nam trebaju u kući, počev od sijalica (koje ne podnosim da mi fale!!!), pa preko hemije, mesa, tjestenina, brašna, šećera, soli, kvasca, ...da ne dužim, nikad mi se nije desilo da krenem nešto da spremam a da mi nedostaje jaje, brašno, so, šećer, puding, vanil šećer...toga UVIJEK imam u kući i čim "pada na rezervu", ponovo kupujem! Uz to svaki dan sam u voliju za svakodnevne potrepštine, hleb, mlijeko, povrće, voće, sokovi...znam da jednoj četvoročlanoj porodici treba od 1200 do 1500 eura da preživi a da nije gladna i žedna i željna svega na ovom svijetu! Za garderobu i izlaske treba neki bonus ili štednja!
    Može se proći i sa manje dje je vrijednih ljudi koji odu do sela pa ili sami proizvode ili kupe tamo domaće proizvode!
    Takodje, ko nema mašinu za sudove, uštedi na novcu 30 eura barem (meni mašina pere po dva puta skoro svakog dana! rijetko je da je samo jednom uključim....danas sam je čak tri puta uključila)...takodje, meni je ovaj jedan bojler malo, da ima dva taman bi nam se ugodilo, nas četvoro, bogami se na red čeka!
    neću da pričam o posebnim izdacima koje imam za dijete koje igra fudbal! kopačke i oprema za treninge...to su ogromne pare! Jedne kopačke koštaju oko 250 eura...ako ćemo da nam potraju!
    Tako da ćete vidjeti koliko troškovi života moraju iznositi tek kada počnete sami da ih komplet snosite, pitaćete djecu "alooo bre, jedete li vi ovaj toalet papir!?!?!?!"
    Nemojte zaboraviti i na mnogobrojne aparate koje bi voljeli da imate i koje ćete sigurno nabavljati, ja imam tu "strast", pa jednostavno volim da imam i sokovnik, i toster, i tost sendvič aparat...pa kako mi se kad cvrcne za doručak..i volim sve ove skuplje namirnice! ne moram ih kupovat i uštedjela bih sigurno 50-tak eura da jedem od drugih proizvodjača, ali ja sam zagovornik teorije da mi je bolje pojesti jedan šnit pršute koju volim nego za iste pare 3 kila ekstra salame koju ne volim no rad količine! (slučajno sam dala ovo poredjenje, volim ja i ekstra salamu ako nema onijah kvržica po njoj)
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    9,643
    Thanks Thanks Received 
    5,997
    Thanked in
    2,288 Posts

Quote Originally Posted by γνῶθι σεαυτόν View Post
    Super tema. Taman mi je trebala jedna ovakva diskusija. Mada mi je cudno da mozes proci sa 450-500 e mjesecno pogotovu ako zivis u PG ili na primorju, sjever je nesto drugo, jer prosto kada saberem sve troskove zivota kao samca, one osnovne, to ispada ovako:
    1. Stan (garsonjera namjestena) - 200 e (ako je u pitanju samac, a ne student koji zivi u sobi ili dijeli stan, sumnjam da ispod toga ima, kada sam studirao u PG nije bilo sanse naci ispod, a zaista sam cesljao Tender oglase stalno)
    2. Struja - 55 e
    3. Voda - 12 e
    4. Komunalije - 3.5 e
    5. Internet - 20 e + fiksni telefon 6 e pretplata (minimum)
    6. Telefon - 20 e
    7. Hemija - 30 e (prasak za pranje, deterdzent za sudje, samponi, pasta za zube, dezodorans, gel za kosu ili nesto sl, sapun, neka kupka - ako uopste sve to moze za 30e, mada sumnjam )
    8. Hrana (nek bude, al malo nemoguce) - 250 e, prosjek 8 eura dnevno za hranu je malo poteze za 3 normalna obroka koji ne ugrozavaju zdravlje na duze staze, tipa jesti stalo bureke, hamburgere i picu, po meni je minimum 300 e na hranu al nek bude 250
    9. Garderobu necu racunati ali se i za nju mora podosta izdvojiti, makar narijetko
    10. Cigare, alkohol, gorivo, i ostalu akciznu (luksuz) robu necu racunati, jer visestruko uvecava cifru
    11. Izlasci? ne mislim na lumpovanje po diskotekama, ali popiti kafu sa prijateljima, pogotovu zimi kada se od hladnoce ne moze setati, ispod 30 - 40 eura cisto da ne zaboravis prijatelje makar na kafu, ako ne nesto vise, ja bez druzenja ne mogu, pa ne znam kakav luksuz da imam
    12. Kablovska - 10 e (u sta da covjek gleda zimi, kad nikud ne moze, ako ima samo 5 crnogorskih kanala)
    -----------------------
    UKUPNO: 646.50 eura

E sad, ako je nesto od ovoga luksuz, zivo me interesuje cega se vi odricete, interneta, televizije, kafe sa prijateljom, kupanja? Pranja? Zaista ne znam, kako prezivjeti sa cifrom od 450 eura.

Uz to, zaista me zanima koliko cesto/dnevno/nedjeljno idete sa prijateljima na pice/kafu? Da li svaki dan jednom, po vise puta, ili jednom - dva puta nedjeljno? Jer prosto znam koliko novca to oduzima.
    Ako obratiš pažnju reko je da se ne računa kirija... + ja recimo više nego lagano prođem sa 200e za hranu i to da jedem šta poželim (druga je stvar što masu stvari ne mogu da jedem, nije zdravo ali ne mogu ni na silu nešto kad mi se ne sviđa)...

U pg dok sam živio, prosječno sam prolazio sa oko 300e bez kirije i komunalija (+ što su mi slali veliki dio hrane iz nk)... Ovako kad sam sa mojima to je oko 200-250, od čega na zajebanciju ide 98%, a ovo 2% na telefon... Potpuno sam nesposoban za štekanje, tj za višemjesečno odvajanje određenog dijela sredstava radi nekog "višeg" cilja...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kako fino zvuči ovo, mjesec-dva ne piješ kafe, ne pušiš, ne izlaziš, ne piješ pivo, ne čitaš novine i uštediš. Samo me interesuje što radite onda ta 2 mjeseca? Šetat' se ne može, kiša pada. Televizor posle 2 sata dosadi. Računar posle 2 sata dosadi. Knjiga posle 2 sata dosadi. Imate li kakvu zanimaciju ili se učaurite dok se pare ne skupe?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Enjoy_The_Silence View Post
    Kako fino zvuči ovo, mjesec-dva ne piješ kafe, ne pušiš, ne izlaziš, ne piješ pivo, ne čitaš novine i uštediš. Samo me interesuje što radite onda ta 2 mjeseca? Šetat' se ne može, kiša pada. Televizor posle 2 sata dosadi. Računar posle 2 sata dosadi. Knjiga posle 2 sata dosadi. Imate li kakvu zanimaciju ili se učaurite dok se pare ne skupe?
    postavljas misolovke po garazi. to ti nikad ne moze dosaditi, samo ako si kreativan i istinski mrzis pacove irate:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    odmah ću vam reći, prvog u mjesecu mene (četvoročlano domaćinstvo) čeka najmanje 80 (ljeti) pa do 130,140 eura (zimi) struje, oko 15 eura vode, 50 eura extra trio, BBM 10 eura, dva mobilna post paid oko 20 eura... Znači, 180 iako nijesam ni mrdnula!
    Neko će reći mnogo je to...ok, možda bih mogla da ne gledam ni extra ni bbm, bez mobilnoga, bez svjetla no da ćorimo po mraku, ali stvarno ne bih, čovjek se obično ukalapa u ono što mu može biti.
    U nabavku u VOLI odem dva puta mjesečno i ne bih da detaljišem, to je PREMNOGO!!! Kad kažem nabavku, onda mislim na sve one stvari koje nam trebaju u kući, počev od sijalica (koje ne podnosim da mi fale!!!), pa preko hemije, mesa, tjestenina, brašna, šećera, soli, kvasca, ...da ne dužim, nikad mi se nije desilo da krenem nešto da spremam a da mi nedostaje jaje, brašno, so, šećer, puding, vanil šećer...toga UVIJEK imam u kući i čim "pada na rezervu", ponovo kupujem! Uz to svaki dan sam u voliju za svakodnevne potrepštine, hleb, mlijeko, povrće, voće, sokovi...znam da jednoj četvoročlanoj porodici treba od 1200 do 1500 eura da preživi a da nije gladna i žedna i željna svega na ovom svijetu! Za garderobu i izlaske treba neki bonus ili štednja!
    Može se proći i sa manje dje je vrijednih ljudi koji odu do sela pa ili sami proizvode ili kupe tamo domaće proizvode!
    Takodje, ko nema mašinu za sudove, uštedi na novcu 30 eura barem (meni mašina pere po dva puta skoro svakog dana! rijetko je da je samo jednom uključim....danas sam je čak tri puta uključila)...takodje, meni je ovaj jedan bojler malo, da ima dva taman bi nam se ugodilo, nas četvoro, bogami se na red čeka!
    neću da pričam o posebnim izdacima koje imam za dijete koje igra fudbal! kopačke i oprema za treninge...to su ogromne pare! Jedne kopačke koštaju oko 250 eura...ako ćemo da nam potraju!
    Tako da ćete vidjeti koliko troškovi života moraju iznositi tek kada počnete sami da ih komplet snosite, pitaćete djecu "alooo bre, jedete li vi ovaj toalet papir!?!?!?!"
    Nemojte zaboraviti i na mnogobrojne aparate koje bi voljeli da imate i koje ćete sigurno nabavljati, ja imam tu "strast", pa jednostavno volim da imam i sokovnik, i toster, i tost sendvič aparat...pa kako mi se kad cvrcne za doručak..i volim sve ove skuplje namirnice! ne moram ih kupovat i uštedjela bih sigurno 50-tak eura da jedem od drugih proizvodjača, ali ja sam zagovornik teorije da mi je bolje pojesti jedan šnit pršute koju volim nego za iste pare 3 kila ekstra salame koju ne volim no rad količine! (slučajno sam dala ovo poredjenje, volim ja i ekstra salamu ako nema onijah kvržica po njoj)
    Tako je tako je, ovo su vam informacije iz prve ruke. Dakle ni malo preuvelicavanja.
    Evo juce bila plata i sinoc odma u trgovinu. Mi trgujemo u Lakovic, puknuto je odma 160eur. Na hemiju i meso najvise ode. Alternativna ishrana bi podrazumijevala smanjen unos mesa ali zato povecan unos zdrave hrane, zitarica iz uvoza, voca i povrca a to je opet sve skupo jer je sve uvozno.
    Pa onda idu racuni, gorivo, mob tel (nisam postpaid jer ne volim da me iko obaveze kolko cu potrosit)...A svaki mjesec ka zainat potrefi se nesto da i autu treba, inace moje staro skoro 13god. Otkazuju potrosni djelovi. Ako ces da ga vozis moras stalno ulagat.
    Pa onda skoro svaki mjesec se potrefi da se nekom ide u posjetu sa poklonima, nekad veci trosak nekad manji ali uvjek morate racunat na to.
    Pa evo sad sezona slava. Ne mozete slavit slavu a da ne puknete makar 100-150eur za pecenje i pice, zavisno kolko ljudi zovnete.
    Ovo je sve pod uslovom da ste zdravi, za svoje zelimo sve najbolje pa se podje u privatne ambulante kad treba. A tamo papreno. Tamo znaju za pola sata pregleda da vam uzmu i do 100eura.
    A dobar dan vam kosta oko 20-30eur.
    A roba, ja sam se odavno pomirio ja trgujem u butik njemacke robe ''Leros'' tamo je najjeftinije a najkvalitetnije sto se moze nac. Pa onda obuca, obuca se mora mijenjat na pola godine zavisno od doba, a bogme je papreno skupa ukoliko necete smrdljive kineske ''gumenjace''.
    Sav provod je odlazak u setnju sa prijateljima ili kucna varijanta kad se gleda film ili utakmica.

Thanks Thanks Given 
    931
    Thanks Thanks Received 
    1,312
    Thanked in
    624 Posts

i mene ovo bash zanima ...
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vazda mi je bila misterija kako ;etvoro;lana porodica prezivi sa 250 e. A nije urbana legenda, licno znam par njih koji sa toliko prezive. Ne bi vjerovali na sto sve moze da se ustedi. Po nekoliko dana obilaze prodavnice pa ako nedje nadju mlijeko na akciju 68 centi (a inace je recimo 75) kupe paket. Ne kupuje se prasak koji najljepse mirise ili najbolje skida fleke nego koji je najjeftiniji.
    Vjerovatno da moramo i mi bi tako radili. Ali opet, prije bih isla i cistila ulaze ili radila bilo kakav posten posao nego tako zivjela. Velikom broju njih je ispod nivoa da rade takve dodatne poslove a nije im ispod nivoa da se krpe i jedva prezivljavaju.

Ja ne znam koliki su mi mjesecni troskovi tacno, znam da mi je struja oko 50-ak eura, BBM 10, net 20, voda, smece, odrzavanje neka bude 20, gorivo 50, e sve ostalo podje na hranu. Ne znam jedem li mnogo ali definitivno najvise para potrosim na hranu, sramota me od same sebe da racunam i pisem koliko pojedem mjesecno. Nisu to nikakvi luksuzi, jednostavno kad mi se nesto jede ne umijem da ustedim. Sto se mene tice, sem hrane, svi ostali troskovi su manje/vise zanemarljivi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Tynna View Post
    Vazda mi je bila misterija kako ;etvoro;lana porodica prezivi sa 250 e.
    pa to je crnogorski fenomen - prima se 300, trosi se 600. kako, niko ne zna, ni ovaj sto ih potrosi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

al eto kod mene recimo
    nema tv, nema bbm, extra tv, m kabl, nemam internet,
    na poslu ujutru od 7 krenem pjeske do vektre radim 8 sati iskoristim net na poslu, posle posla opalim trening, pa kuci pjeske nazad, pa jedem, pa se spremim, pa izvedem psa u setnju pa se vratim doma pa cituckam i legnem i vec je 12 1 trosak za struju hm nedje do 20 25 eura i to je to
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Pa ako tebi cigari, alkohol i slične gluposti ispunjavaju život, ti nemoj šteđet.

Thanks Thanks Given 
    2,311
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Sve je blaženo dok se ne oformi porodica tu tek nastaju troškovi naravno izuzimajući one kojima roditelji podižu đecu i majka ih kupa u 40-toj što bi reka Milovan.

Thanks Thanks Given 
    2,894
    Thanks Thanks Received 
    3,500
    Thanked in
    1,569 Posts

Tesko je biti domacin dobar... Ja to vidim i znam. Svake godine moj otac pripremi zimnice za 15-oro... I ja se onda zamislim pa kako bi ja za 4-oro... Tesko. Tako da je ovako dok smo o tudjem trosku sasvim lagano. Ali kad zine troje gladnih usta...
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ljudi, ne serite da je legenda da ne moze troclana porodica da izadje sa 350 eura mjesecno. Eo mi smo u PG izlazili sa toliko. A imali smo sve sto i drugi. Jes da nismo trosili na kafanu, cigare, nemamo kola, kupovanje raznoraznih gluposti, al se zato imao i internet i kablovska i fixni a oblacis se na mjesta dje je snizenje.

U PG sam mjesecno trosio na sebe max, ali MAX 10 eura. Ne idem da pijem po gradu, ne pusim, ne vozim. Od kad sam u BG-u, mjesecno 30e max: 25eura na mjesecnu i 5e ako izadjem dje

Waste not, want not.

I am so post-rock I shit sad birds.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Lackie View Post
    Pa ako tebi cigari, alkohol i slične gluposti ispunjavaju život, ti nemoj šteđet.
    Meni gluposti ne ispunjavaju život, a za tebe ne znam.

Ima li ko od vas đevojku/momka? Izađete li kad na kafu, na kolač, u bioskop? Sjetite li se da kupite neki poklončić kad dođe neki vama važan datum? Jel to isto trošak?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da ne, znas li koliki je to trosak? Po 5 evra dnevno, ne pusim, ne pijem, gade mi se kola, ko ih izmisli, jedem samo kad onemocam... Lagano se prodje tako.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    8 Posts

Meni gluposti ne ispunjavaju život, a za tebe ne znam.

Ima li ko od vas đevojku/momka? Izađete li kad na kafu, na kolač, u bioskop? Sjetite li se da kupite neki poklončić kad dođe neki vama važan datum? Jel to isto trošak?
    U bravo, bioskop zna da te zakolje kad se najmanje nadas :adoration:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by RotfLmaOmGg View Post
    Ljudi, ne serite da je legenda da ne moze troclana porodica da izadje sa 350 eura mjesecno. Eo mi smo u PG izlazili sa toliko. A imali smo sve sto i drugi. Jes da nismo trosili na kafanu, cigare, nemamo kola, kupovanje raznoraznih gluposti, al se zato imao i internet i kablovska i fixni a oblacis se na mjesta dje je snizenje.

U PG sam mjesecno trosio na sebe max, ali MAX 10 eura. Ne idem da pijem po gradu, ne pusim, ne vozim. Od kad sam u BG-u, mjesecno 30e max: 25eura na mjesecnu i 5e ako izadjem dje

Waste not, want not.
    Svaka vam čast.

Evo danas teksta iz ''Dnevnih novina''

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dosta ljudi ovdje pretjeruje prilicno "Nemam nikakvo rjesenje ali se divim problemu", rece cika Marfi.
    Potrebe covjeka su individualne kao i finansije, mislim da bi svi mi lagano potrosili i milion da nam moze biti. Neko mora da zivi sa 300 a neko ima pricu kako jedva uspijeva da zivi bez 2000.

Nikad mi se nisu svidjale ove procjene i racunice "prosjecnog" potrosaca.
    Stednja = ODRICANJE zarad buducih koristi. Pametno je stedjeti pa makar malo, a ko ce se cega odreci to je vec licni izbor.
    Za pocetak mislim da je prilicna usteda za porodicu ne kupovati svaki dan 2 hljeba nego ga fino domacinski spremati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by fm_group View Post
    Dosta ljudi ovdje pretjeruje prilicno "Nemam nikakvo rjesenje ali se divim problemu", rece cika Marfi.
    Potrebe covjeka su individualne kao i finansije, mislim da bi svi mi lagano potrosili i milion da nam moze biti. Neko mora da zivi sa 300 a neko ima pricu kako jedva uspijeva da zivi bez 2000.

Nikad mi se nisu svidjale ove procjene i racunice "prosjecnog" potrosaca.
    Stednja = ODRICANJE zarad buducih koristi. Pametno je stedjeti pa makar malo, a ko ce se cega odreci to je vec licni izbor.
    Za pocetak mislim da je prilicna usteda za porodicu ne kupovati svaki dan 2 hljeba nego ga fino domacinski spremati
    A jos na hljebu da se stedi, a maxe, potrosit ces struje vise nego sto kosta u inpek.

Meni je merak onako kad se spremi domaci hljeh u sporetu na drva, ima onaj shmekk..mmmmmmm...ali to samo kad se ode na selo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

sto ce vi ljeb uopste, steti, goji nikava namirnica, iz navike se jede jer nekad sirotinja nista drugo nije mogla spremiti
    eto odma usteda od 30 eura, ili vise zavisi ko ga pece pa uzima brasna i sve sto mu treba
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Page 5 of 16 FirstFirst 12345678915 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)