Page 4 of 16 FirstFirst 1234567814 ... LastLast
Results 76 to 100 of 396

Thread: Sa koliko EUR prođete mjesec?

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

ja sam javnu potrosnju smanjio na minimum, a mislim da moze jos.
    umjesto ispijanja piva po zagusljivim lokalima fino se proseta
    i onda odes do italije na skijanje recimo...
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne umijem da stekam, i kad krenem vazda puknem pare na banalnu stvar pare su tu da bi se trosile...izdrzavaju me moji , mada ja im vracam time sto sam dobar student i dobar momak DD Jos koju god i sam svoj covjek, ne znam kako je to, ali djeluje mi najljepse ))

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

100e hrana/suplementi
    50e gorivo
    30e internet
    20e telefon
    15e teretana
    20e kozmetika,sisanje itd.
    ukupno 235e samo u startu i vazda iskrsne neka svadba,rodjenje,registracija auta/popravka auta,skolarina od 500e i eto ... ode mi cijela plata ...sto bi se reklo BATRGAM se otkad nisam ovaj izraz cuo haha
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Thanks Thanks Given 
    366
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Đe je ta teretana 15 eura?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dje mogu da jedem i da pijem "hemiju" za 100e? )) dzabaluk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Samci i samice,
    Sa koliko novca prođete mjesec. U to ne računam kiriju.
    Ukratko koliko sve ukupno potrošite na hranu, vodu, struju, komunalije, telefone, garderobu, hemiju, pića, gorivo i izlaske. Ako još nešto ima dodajte komotno.
    Sad znam da će bit pojedinih simpatičnih i vickastih odgovora pa Vas unaprijed molim da se uzdržite odgovora Hvala.

Ja evo nešto računam ovih dana pa dobijam prevelike brojke za moj pojam a inače sam štedljive prirode.
    A moja brojka je 450€ do 500€.

Naravno odgovorite ukoliko ovo ne smatrate suviše ličnim pitanjem

Hvala.

-edit-

Naravno da može svako da odgovori nije strogo rečeno samci i samice. Samo sam zamolio bez vickastih odgovora.
    Super tema. Taman mi je trebala jedna ovakva diskusija. Mada mi je cudno da mozes proci sa 450-500 e mjesecno pogotovu ako zivis u PG ili na primorju, sjever je nesto drugo, jer prosto kada saberem sve troskove zivota kao samca, one osnovne, to ispada ovako:
    1. Stan (garsonjera namjestena) - 200 e (ako je u pitanju samac, a ne student koji zivi u sobi ili dijeli stan, sumnjam da ispod toga ima, kada sam studirao u PG nije bilo sanse naci ispod, a zaista sam cesljao Tender oglase stalno)
    2. Struja - 55 e
    3. Voda - 12 e
    4. Komunalije - 3.5 e
    5. Internet - 20 e + fiksni telefon 6 e pretplata (minimum)
    6. Telefon - 20 e
    7. Hemija - 30 e (prasak za pranje, deterdzent za sudje, samponi, pasta za zube, dezodorans, gel za kosu ili nesto sl, sapun, neka kupka - ako uopste sve to moze za 30e, mada sumnjam )
    8. Hrana (nek bude, al malo nemoguce) - 250 e, prosjek 8 eura dnevno za hranu je malo poteze za 3 normalna obroka koji ne ugrozavaju zdravlje na duze staze, tipa jesti stalo bureke, hamburgere i picu, po meni je minimum 300 e na hranu al nek bude 250
    9. Garderobu necu racunati ali se i za nju mora podosta izdvojiti, makar narijetko
    10. Cigare, alkohol, gorivo, i ostalu akciznu (luksuz) robu necu racunati, jer visestruko uvecava cifru
    11. Izlasci? ne mislim na lumpovanje po diskotekama, ali popiti kafu sa prijateljima, pogotovu zimi kada se od hladnoce ne moze setati, ispod 30 - 40 eura cisto da ne zaboravis prijatelje makar na kafu, ako ne nesto vise, ja bez druzenja ne mogu, pa ne znam kakav luksuz da imam
    12. Kablovska - 10 e (u sta da covjek gleda zimi, kad nikud ne moze, ako ima samo 5 crnogorskih kanala)
    -----------------------
    UKUPNO: 646.50 eura

E sad, ako je nesto od ovoga luksuz, zivo me interesuje cega se vi odricete, interneta, televizije, kafe sa prijateljom, kupanja? Pranja? Zaista ne znam, kako prezivjeti sa cifrom od 450 eura.

Uz to, zaista me zanima koliko cesto/dnevno/nedjeljno idete sa prijateljima na pice/kafu? Da li svaki dan jednom, po vise puta, ili jednom - dva puta nedjeljno? Jer prosto znam koliko novca to oduzima.
    Last edited by γνῶθι σεαυτόν; 11-10-11 at 12:28.

Thanks Thanks Given 
    281
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

ja bi odrekao fixnom telefona.. sto ce ti kad imas mobilni

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A kako ces imati internet bez fiksnog ako koristis adsl? Kako god bilo, T-Com je najjeftiniji sto se tice neta, svi ostali su podprovajderi koji koriste njegove resurse i imaju visocije cijene.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,574
    Thanked in
    2,610 Posts

Sa koliko EUR prođete na mjesec?
    Pitanje je delikatno. Svaki mjesec je priča za sebe.

Inače, novac trošim promišljeno. Zna se na što ide svaki cent. Kada radim, zaradu djelim na dva dijela, tj, predviđeni budžet na mjesečnom nivou, i na djelić kolača za socijalnu pomoć, tj za period kad sam bez posla. Naravno, nekad iskrsnu nepredviđeni troškovi, pa tako projekte predviđene budžetom odložim za naredni mjesec.

Praćenje stanja, uvid u trenutnu situaciju kao i planiranje uredno obavljam kroz Excelove tablice i dijagrame, što mi daje veću sliku i olakšava snalaženje.

Ne bančim po fancy mjestima i kladionicama. Na kasi tražim povrat kusura tačno u cent, zbog čega mi redovno kasirke upute zabezeknut pogled.
    Ne bih rekao da sam škrt, već da znam cijeniti novac. Nemam poroke. U jednostavnim stvarima nalazim uzvišeniji smisao života.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Tako nekako.
    Imputirana renta je procijenjena vrijednost zakupnine za domaćinstvo koje stanuje u vlastitom stanu.
    Evo danas je bas bio tekst u novine oko cijena izdavanja stanova. Neki prosjek se krece oko 350eur po centru. Dakle duplo vise od ove imputirane rente.

Da se vratim na pricu oko zajednickog zivota jednog para recimo, iako si potegao oko samaca.

Uzmimo recimo da momak i djevojka, koji rade i oce da stanuju zasebno, da iznajme stan. Njima automatski treba 200-300eur za iole normalan stancic i da nije u centru.
    A dje je hrana, hemija, racuni i ostale kucne potrepstine? Ja vam garantujem da im treba minimum 500-600eur za to bez ikakvog luksuza u hrani, bez vecernjih izlazaka i sl.
    Ocu da kazem takvom paru treba da minimum imaju blizu 1000eur zajednickih primanja da bi mogli kako tako normalno da zive, bez STEDNJE.
    A bez stednje nema buducnosti, ne moze se dovijeka zivjet ka podstanar.
    Svi znamo kolika masa novca treba za nov stan, kola, namjestaj, tehniku i pokucstvo. Da nije roditelja neki se nikad ne bi skucili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Ja vam garantujem da im treba minimum 500-600eur za to bez ikakvog luksuza u hrani, bez vecernjih izlazaka i sl.
    Ocu da kazem takvom paru treba da minimum imaju blizu 1000eur zajednickih primanja da bi mogli kako tako normalno da zive, bez STEDNJE..
    A siguran sam da makar polovina naseg stanovnistva nema platu 500 i vise eura, sto znaci da najmanje polovina ljudi ne moze sebi da priusti takav zajednicki zivot. Na koncu, prosjecna plata je 475 eura.

Thanks Thanks Given 
    4,286
    Thanks Thanks Received 
    8,285
    Thanked in
    3,153 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Evo danas je bas bio tekst u novine oko cijena izdavanja stanova. Neki prosjek se krece oko 350eur po centru. Dakle duplo vise od ove imputirane rente.

Da se vratim na pricu oko zajednickog zivota jednog para recimo, iako si potegao oko samaca.

Uzmimo recimo da momak i djevojka, koji rade i oce da stanuju zasebno, da iznajme stan. Njima automatski treba 200-300eur za iole normalan stancic i da nije u centru.
    A dje je hrana, hemija, racuni i ostale kucne potrepstine? Ja vam garantujem da im treba minimum 500-600eur za to bez ikakvog luksuza u hrani, bez vecernjih izlazaka i sl.
    Ocu da kazem takvom paru treba da minimum imaju blizu 1000eur zajednickih primanja da bi mogli kako tako normalno da zive, bez STEDNJE.
    A bez stednje nema buducnosti, ne moze se dovijeka zivjet ka podstanar.
    Svi znamo kolika masa novca treba za nov stan, kola, namjestaj, tehniku i pokucstvo. Da nije roditelja neki se nikad ne bi skucili.
    Zato su ovdje parovi koji zive zajedno vrlo rijetka pojava. Izuzetno rijetka.
    Ako se dvoje usele zajedno obicno je to zbog vjeridbe, ili su se vec vjencali i cekaju dijete, a u tom slucaju od pomoci roditelja i drugih poklona sa strane od prijatelja i rodbine opremice stan. I onda naravno pocinje krpljenje do kraja zivota.

Inace, kao sto ti rece, ispod 1000 eura za dvoje nema krstenog zivota, osim zivotarenja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    osim zivotarenja.
    Mislis prezivljavanja, posto je zivotarenje lijep pojam.

Thanks Thanks Given 
    97
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    29 Posts

iz perioda dok sam bio samac (Novi Sad) stan i mjesecni troskovi su me 'jeftino' izlazili jer sam vecinu dana provodio na poslu.
    stan, struju, vodu, komunalije, internet, kablovska 200-250
    dva puta mjesecno u Rodic za hranu, higijenu, alkohol itd itd po 100-150
    telefon 50-100
    ostale dnevne potrebe (hleb, mlijeko i sl.) 100-150 mjesecno
    cigare 50-100
    ostalo shto pretekne na garderobu, izlaske, i putovanje na relaciji Novi Sad - Podgorica

Saberi sve neki mjesechni minimum oko 600e
    Last edited by SCHUMACHER; 11-10-11 at 14:03.

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Hoće li mi ko objasniti kako četvoročlane porodice, još podstanari, preživljavaju s 350€ mjesečno. Obzirom da mi svi samci izađemo na perko 500-600€ (kad se saberu registracije, i svi "ne računati" troškovi)?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

zajmanjem i zapisivanjem, kreditima jadima i slicno, al iskreno takve familijesu vise na pricu sa tolko para uglavnom imaju 500 600 700
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

slabo od 20 do 20 sa penzijom
    Mene je idol da budem trener

Thanks Thanks Given 
    4,286
    Thanks Thanks Received 
    8,285
    Thanked in
    3,153 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Hoće li mi ko objasniti kako četvoročlane porodice, još podstanari, preživljavaju s 350€ mjesečno. Obzirom da mi svi samci izađemo na perko 500-600€ (kad se saberu registracije, i svi "ne računati" troškovi)?
    I ti bi sa tim parama obitava da moras, inace ne bi dolazio u pg.

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    183
    Thanked in
    119 Posts

Bih da moram, ali onda ne bih išao na fakultet i više od pola troškova bi "misteriozno" nestalo. Nisam ja kriv što su svi bitni fakulteti u PG :ass:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

a sto su faksovi na ct manje bitni ?
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    931
    Thanks Thanks Received 
    1,312
    Thanked in
    624 Posts

ajde ljudi ne sprdajte se , zivi se kako se zivi. problem nase omladineje sto nece coce svako da radi, no bi svi da studiraju 10 godina a ondakad zavrshe da ih ubace u neku fotelju za direktora...
    trazi , radi , grabi ... snalazi se...

bile su nekad i influacije , primala se plata po 5 maraka a za to si mogao da kupis 10 jaja i hleb pa se prezivjelo... ne kazem da je dobro , daleko jeod dobroga ali morau se zasuci rukavi jer saneba nece nista da pane ...
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pravda za faksove na CT, no su ti na ct najskuplji, evo sad moram do kraja godine 2000 da isprcim za fax tako da ce se potrosnja ovih par mjeseci kod mene ( lise tih 2000) svesti na nekih 50e mjesecno u vr' glave
    dva i dva su tri

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

platu od 5 maraka je prima samo ministar a ostali po dvije tri
    Mene je idol da budem trener

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E stvarno cvx, kako mozes da kazes za neki fax da je ,,nebitan''?!

Thanks Thanks Given 
    4,286
    Thanks Thanks Received 
    8,285
    Thanked in
    3,153 Posts

Quote Originally Posted by cvxcomputers View Post
    Bih da moram, ali onda ne bih išao na fakultet i više od pola troškova bi "misteriozno" nestalo. Nisam ja kriv što su svi bitni fakulteti u PG :ass:
    Isao bi na fakultet, samo sto bi zivio sa mamom i tatom i placao kombi ili autobus da dodjes na predavanja. Koliko ih ima da svaki dan idu u niksic na predavanja, pa ovi sto putuju iz niksica, pa za kotor...

Page 4 of 16 FirstFirst 1234567814 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)